SmartThings-app op Android ontvangt update, interface aangepast

Laatste update: 09-06-2021

De Samsung SmartThings-applicatie op Android heeft een update ontvangen die de interface aanpast. iOS-gebruikers moeten nog even wachten.

Samsung SmartThings

Nieuwe interface voor SmartThings © Samsung

De SmartThings-app op Android heeft – verrassend genoeg – zomaar een update gekregen van Samsung. De Zuid-Koreaanse fabrikant kondigt de update uit het niets aan. De user interface gaat, op basis van feedback vanuit de community, op de schop. Dat betekent dus dat je dezelfde dingen op andere plekken terugvindt.
Update voor SmartThings

De update moet ervoor zorgen dat de app een fris uiterlijk krijgt. De aardachtige en grijze tinten worden bijvoorbeeld ingewisseld voor veel meer kleur. Ook moet de app een stuk overzichtelijker worden. Bovendien moeten zowel de laadtijden als de snelheid erop vooruitgegaan zijn.

De verbeterde applicatie heeft veel weg van de Windows 10-app die het bedrijf onlangs uitbracht. De verse update deelt de bekende applicatie op in vijf verschillende onderdelen:

  • Favorieten: voor je meest gebruikte apparaten en scènes
  • Apparaten: dit is een lijst met alle apparaten in huis die SmartThings ondersteunen
  • Life: hier vind je informatie over add-ons en andere apparaten die ondersteuning aanbieden
  • Automatiseringen: hier regel je alles met betrekking tot automatiseren in huis, volgens het ‘als-dit-dan-dat’-principe
  • Menu: de plek waar alle overige functies vertegenwoordigd zijn

Het doel van de update is dat de app nu een stuk simpeler in gebruik genomen moet kunnen worden. De verbeterde user interface is vanaf nu beschikbaar voor iedereen op Android. Mocht je een iPhone of iPad gebruiken voor SmartThings, dan moet je helaas nog even wachten. Het is niet duidelijk wanneer de update voor iOS uitgebracht wordt.

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.