‘Smartphone ontgrendelen met spraak mogelijk met Galaxy S21’

smartphone ontgrendelen met spraak

▲ Beeld ter illustratie © Unsplash

Je smartphone ontgrendelen met je stem? Het zou zomaar eens mogelijk kunnen worden met de Samsung Galaxy S21. Volgens geruchten zouden gebruikers strakjes via spraakassistent Bixby hun smartphone kunnen ontgrendelen.

Vergeet het ontgrendelen met een vingerafdruk of gezichtsherkenning: mogelijk kunnen we in de toekomst onze smartphone ontgrendelen met spraak. Als we de nieuwste geruchten mogen geloven kan de nieuwe Samsung Galaxy S21 strakjes ontgrendeld worden via Bixby, de voice assistant van Samsung.

Spraakherkenning via voice assistant Bixby

Volgens SamMobile zou je de nieuwe Samsung Galaxy S21 strakjes kunnen ontgrendelen met behulp van je stem. Niet met een specifieke geheime spraakopdracht: maar met spraakherkenning. Een manier die voice assistant Google Assistant ook toepast op smart speakers en -displays voor het opvragen van persoonlijke zaken.

Er lijken wel wat vraagtekens te ontstaan bij de ‘veiligheid’  van spraakherkenning. Zo zouden spraakopnames roet in het eten kunnen gooien en kunnen kwaadwilligen hiermee alsnog toegang krijgen tot de smartphone.

Stemontgrendeling bij One UI 3.1.

Stemontgrendeling via voice assistant Bixby wordt waarschijnlijk een van de nieuwe functionaliteiten van versie 3.1 van One Ui. Het wordt waarschijnlijk geen exclusieve functionaliteit voor de Samsung Galaxy S21.

ring spotlight cam

Ring Spotlight Cam

Met deze slimme buitencamera kan je je huis 24 uur per dag beveiligen. Met de nieuwe updates van Ring is die helemaal veilig!

Bekijk Meer info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts