Smarthomeweb.nl op IFA 2019 in Berlijn

Redactie Laatste update: 21-10-2020

Afgelopen dagen was het zover: IFA 2019 in Berlijn, dé grootste elektronicabeurs van Europa. Smarthomeweb.nl was erbij: Bram en Rob vertrokken naar Berlijn voor een update van alle smart home nieuwtjes en lanceringen.

smarthomeweb.nl op ifa 2019 in berlijn

Robbert (l.) en Bram (r.) op IFA 2019 in Berlijn © Smarthomeweb

Het meest opvallend waren misschien wel de gave nieuwe producten van Samsung, maar ook achtergrond verhalen van merken als Yale waren zeker de moeite waard om IFA 2019 in Berlijn te bezoeken. Een korte update van ons bezoek aan de grootste elektronicabeurs van Europa.

Gesprekken met verschillende grote smart home merken

We zijn op de beurs in gesprek gegaan met veel grote en kleine smart home merken. Het is ontzettend gaaf om te horen en te zien hoe serieus bedrijven hun producten nemen. Met name op het gebied van privacy en veiligheid lijkt de aandacht steeds meer naar toe te trekken. Zo vertelde een woordvoerder van Eve ons – na de introductie van de Eve Water Guard – dat zij sinds de koppeling met HomeKit volop communiceren dat 100% privacy een van hun grootste boodschappen is. Logisch, goed en zeer belangrijk voor consumenten in onze ogen. Ook een gesprek met de Co-Founder van Innr was super interessant: we hebben een beter beeld gekregen van het Nederlandse merk met slimme verlichting. Wat een passie, enthousiasme en specialisme!

Ook ‘nog’ onbekende merken trokken onze aandacht

Wat wel opvallend was van IFA 2019, is dat er relatief weinig vernieuwende producten gelanceerd zijn. Het ging met name om reeds bestaande smart home producten of varianten met een te kleine twist dat we kunnen spreken van een échte innovatie. Toch was dit in sommige gevallen wél interessant. Zo kwamen wij in aanraking met een slimme deurbel van Brinno. Brinno?! Ja, een Aziatisch merk wat een deurbel heeft ontwikkelt met ‘peephole-camera’. Hiermee kijk je als het ware door de welbekende spiekgaatjes in deuren.

Bezoekje aan Yale bleef hangen: wat een expertise!

Voorheen had Bram al een afspraak gemaakt bij de stand van Yale voor een achter-de-schermen-gesprek. Bij het eerder passeren van de stand zagen we al een nagebootste voordeur aan twee kanten van de stand. Grappig: het was huisnummer 1840, de oprichtingsdatum van het bekende slotenmerk. Bij Yale kregen we een rondleiding door de stand met meer informatie over de drie verschillende smart home beveiligingsproducten: een deurslot, camera en het alarmsysteem, dat Bram onlangs testte in de Yale Smart Home Alarm Kit review. Waar Yale in verschilt met andere merken op het gebied van beveiliging?

Dat Yale zich al jarenlang bewezen heeft op het gebied van veiligheid en versleuteling. De stap naar smart home is in onze ogen een prachtige ontwikkeling voor een bedrijf wat al honderden jaren actief is in de traditionele slotenmarkt. Opvallend vonden wij de serieuze aanpak: producten worden grondig en uitgebreid getest voordat deze gelanceerd of aangekondigd worden. Of hiermee nu een introductie op IFA 2019 misgelopen wordt? Geen probleem: veiligheid voorop. Prachtig met hoofdletters!

 Aanbieding!  
google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu 50% korting!

Bekijk hier een scherpe aanbieding met twee Google Nest mini speakers, de speakers waren nog nooit zo goedkoop! Bekijk deze deal hier!

Met name Samsung smart home sprong ertussen uit

Waar we net wat langer zijn blijven hangen (want de beurs was ontzettend groot) was bij de hal van Samsung. Yes, waar andere smart home merken enkel een kleine stand in bezit namen, had Samsung een complete hal. Naast alle smart TV’s en verschillende slimme schilderijen, bleven we lang plakken bij de smart home afdeling. Wat een ongelooflijk gave producten! Met name drie nieuwe ‘dynamische producten’, zoals Samsung dit zelf noemt, waren onwijs interessant om te testen en te zien. De eerste was de Samsung POWERstick Jet, een steelstofzuiger die met de filters onder de motorkap nauwelijks zorgt voor een stofuitstoot. Ook de Samsung Airdresser was een interessante ontwikkeling: een slimme kast waar kleding schoongemaakt kan worden als deze erin komt te hangen. Tenslotte ontdekten we ook de Samsung Cube, een slimme luchtreiniger die er in tegenstelling tot veel andere luchtreinigers leuk uit ziet.

Volgend jaar zullen we opnieuw aanwezig zijn op IFA 2020 in Berlijn. Wel gaan we dan met het vliegtuig in plaats van met de auto. Tenzij we deze bedrijfsauto hebben die we ook tegenkwamen op de beurs:

batmobile voor smarthomeweb

Meer smart home artikelen

Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
beste eufy buiten camera
nanoleaf sonic editie
smart-hub
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.