Home » Smart weerstation » Top 10 smart weerstations

Top 10 smart weerstations

Door Bram | Laatste update: 12 april 2019

netatmo weerstation
  • Top 10

Weerstations worden ook steeds populairder en zijn er steeds meer merken die hier op in spelen. Het mooie van een smart weerstation is dat deze niet alleen te monitoren is via je smartphone, maar dat deze ook kan samenwerken met andere apparaten. Denk hierbij aan een het besproeiingssysteem die aangaat wanneer de weerstation een warme zomerdag meet.

Om het voor jou even wat overzichtelijker te maken heb ik deze top 10 weerstations opgesteld. In deze top 10 vind je de beste weerstations van dit moment. Belangrijk bij het kopen van een weerstation is dat je checkt wat het weerstation meet en of er eventuele koppelingen zijn met andere slimme apparaten.

netatmo weerstation

1. Netatmo Weerstation

Deze weerstation van Netatmo bestaat uit twee modules. Een zeer uitgebreid weerstation die zowel binnen als buiten de omgeving meet. Ook is het mogelijk Netatmo te koppelen met Google HomeKit, Alexa en IFTTT.

alecto ws 550 weerstation

2. Alecto WS-5500 weerstation

Deze uitgebreide weerstation van Alecto meet onder andere UV-stralen, windsnelheid windrichting, luchtvochtigheid, luchtdruk, binnen- en buitentemperatuur, gevoelstemperatuur en de neerslag. Dit is een zeer uitgebreide weerstation koppelingen met slimme apparaten helaas niet mogelijk.

popp z weather weerstation

3. Popp Z-Weather weerstation

Dit weerstation van Popp Z-Weather heeft een energie-geautomatiseerde Z-Wave sensor. Doordat dit weerstation werkt met het protocol van Z-Wave kun je apparaten die met het zelfde protocol werken koppelen. Denk bijvoorbeeld aan het sluiten van de ramen wanneer het hard begint te waaien.

buienradar weerstation kopen

4. Weerstation van Buienradar

Dit weerstation bestaat uit verschillende modules bestaande uit: baro-, hygro-, windsnelheid-, en neerslag meter.

smartwares weerstation

5. Smartwares weerstation

Het Smartwares weerstation wordt geleverd met meerdere modules. Via een app op je smartphone houdt je alle gegevens nauwkeurig in de gaten.

oregon scientific wmr500 weerstation

6. Oregon Scientific 

Een professioneel weerstation van het merk Oregon Scientific. Dit weer station is te koppelen met een app op je smartphone en meet je de binnen- en buitentemperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk, windsnelheid en neerslag. Op basis van metingen geeft dit weerstation je een weersvoorspelling.

tfa weatherhub

7. TFA WeatherHub

Een laaggeprijsde weerstation van het merk TFA. Met dit weerstation meet je de luchtdruk en temperatuur. Kan zowel voor binnen als voor buiten gebruikt worden.

KSIX - Clima Sensor - Temperatuur en Luchtvochtigheidsmeter- Smartphone

8. KSIX Clima Sensor

Een mooi klein weerstation waarmee je de temperatuur en luchtvochtigheid kunt meten. Dit apparaatje is te gebruiken in huis maar ook buitenshuis.

Oregon Scientific EMR211 weerstation

9. Oregon Scientific weerstation

Een vrij simpele weerstation die de buiten- en binnentemperatuur meet. Ook te monitoren via een applicatie op je smartphone.

bresser smart weerstation

10. Bresser smart weerstation

Een module voor binnen en buiten. Door een koppeling te maken met je smartphone en het station ben je altijd op de hoogte van het weer bij jouw in de buurt.

Methodologie van onderzoek

Voor het opstellen van deze top 10 heb ik gekeken naar verschillende factoren. De factoren die ik meegenomen bij het opstellen van deze top 10 staan hier onder onderbouwt:

Selectie top 10 smart weerstations

Voor het selecteren van deze top 10 smart weerstations is er alleen gekeken naar weerstation die gekoppeld kunnen worden met een applicatie op je smartphone. Momenteel is het aanbod aan weerstation die werkelijk een koppeling kunnen maken met slimme apparaten erg beperkt. Ben je echt op zoek naar een weerstation die samenwerkt met je robotmaaier of besproeiingssysteem dan dien je te letten op het domotica systeem waarmee het weerstation werkt.

Posities bepaald aan de hand van de functies

Voor het rangschikken van de weerstations is er gekeken naar prijs en functionaliteiten. De belangrijkste functies waarop de posities bepaald zijn staan hieronder.

  • Koppeling met smartphone: met deze functie kun je eenvoudig de gegevens op je mobiel bekijken. Zo kun je terwijl je van huis bent toch het weer in je tuin controleren. Ook geven veel weerstations een voorspelling. Heb je bijvoorbeeld een raam open staan of de was buiten hangen en gaat her regenen. Dan kun je hier snel op reageren.
  • Meetfuncties: een weerstation kan verschillende meetfuncties hebben. De ene meet alleen de temperatuur en de andere meet ook de windsnelheid, luchtdruk, luchtvochtigheid en meer.
  • Omgeving: het is belangrijk om te weten in welke omgeving het weerstation meet. Er zijn bijvoorbeeld ook weerstations die binnen en buiten meten, zo meten ze binnen bijvoorbeeld ook de luchtvochtigheid.
  • Uitbreidingsmogelijkheden: sommige weerstations kunnen ook uitgebreid worden. Zo kun je verschillende modules aansluiten op het station. Hoe uitgebreider het station wordt hoe meer informatie je verkrijgt.
The following two tabs change content below.

Bram

Bram is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl en schrijft dagelijks blogs over smart home toepassingen en gadgets. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste nieuwtjes op het gebied van slimme producten. Bram maakt graag handige top 10 lijsten van smart home producten om snel de toppers te ontdekken.

Laatste berichten van Bram (toon alles)