Smart weerstation

Advies voor een smart weerstation kopen

smart weerstation kopen
Home » Smart weerstation

Smart weerstations zijn weerstations met heel veel slimme functies. Zo zijn er weerstations die je precies vertellen wat de windkracht is of de luchtvochtigheid. Door deze te koppelen met je smartphone kun je onderweg zien hoe de weersituatie thuis is. Daarbij vind je ook smart weerstation modellen die je binnen kunt zetten, om daarmee de kwaliteit van de lucht te analyseren via je iPad. Op deze pagina ontdek je alles over deze weerstations en geven wij een aanbeveling van welk smart weerstation je het best kunt kopen.

De beste smart weerstations van dit moment

Onze aanbeveling voor een smart weerstation

Alecto WS-5500 Professioneel weerstation
Alecto
WS-5500
Weerstation
Beurer HM55 - Thermo-Hygrometer Bluetooth®
Beurer
HM55
Thermo/Hygrometer
Netatmo Weerstation
BESTE KEUZE
Netatmo
Weerstation
Eve Systems Weather - Slim weerstation
Eve
Systems
Weather
KSIX - Clima Sensor - Temperatuur en Luchtvochtigheidsmeter- Smartphone
Ksix
Clima
Sensor

Functies van een smart weerstation

smart weerstation heeft veel functies

Een smart weerstation heeft veel functies.

Een weerstation heeft sowieso al vaak meer opties dan enkel het meten van de buitentemperatuur. Echter kun je met een smart weerstation ook een koppeling maken met je smartphone. Bekijk snel welke eigenschappen een smart weerstation nog meer heeft.

Belangrijke functies van een smart weerstation:

 1. Temperatuur meten: uiteraard kan een smart weerstation de temperatuur meten. Dit kan meestal binnen en buiten.
 2. Luchtvochtigheid meten: een weerstation is vaak uitgerust met een speciale luchtvochtigheidsmeter.
 3. Windsnelheid meten: dit is wat zeldzamer bij weerstations. Vaak kun je een smart weerstation met windsnelheidsmeter herkennen aan een uitstekend vlaggetje of windsok.
 4. Koppeling met smartphone: nu wordt het interessant! Met een smart weerstation kun je vaak een koppeling maken met je smartphone of tablet. Zo kun jij vanaf de bank het actuele weer bekijken.
 5. Automatische meldingen: wil je graag een melding ontvangen als het over een kwartier begint te regenen? Er zijn diverse weerstations die deze slimme functie hebben.
 6. Te koppelen met domotica systemen: ook is het mogelijk om een smart weerstation te koppelen aan jouw domotica systeem. Zo kun je bijvoorbeeld automatisch de rolluiken dichtdoen als het begint te stormen.

Voordelen van een smart weerstation

Met bovenstaande smart functies, geniet je direct van een aantal voordelen. Laten we ze eens op een rij zetten:

 • Laat de was niet buiten hangen als het gaat regenen: als het begint te regenen, kun je een alert ontvangen. Handig als je bijvoorbeeld de was buiten hebt gehangen en deze nu nog snel naar binnen kunt halen.
 • Vergeet de planten niet water te geven: is het een langere tijd droog? Dan kun je een smart weerstation koppelen met een slim besproeiingssysteem, zodat de plantjes automatisch water krijgen.
 • Krijg goed inzicht in de leefomgeving: altijd al benieuwd geweest hoe het binnen is gesteld met de luchtkwaliteit? Met een binnenmodule (van bijvoorbeeld Netatmo) kun je de lucht in huis analyseren.
 • Makkelijk analyseren via de smartphone of tablet: het is slim om een smart weerstation te koppelen met je smartphone. Zo kun jij van een afstand zien hoe het thuis gesteld is het met het weer.
 • Makkelijk uit te breiden: met behulp van speciale modules kun je je eigen weerstation helemaal uitbreiden. Denk aan een module in de slaap- en woonkamer en een voor in de tuin.
Netatmo Weerstation

★★★★★ – “Een topper van een weerstation. Zowel voor binnen en buiten en metingen bekijken via je smartphone!.

Onze aanbeveling: Netatmo Weerstation

Als je op zoek bent naar een slim weerstation, kun je het best eens een kijkje nemen naar het Netatmo weerstation. Dit weerstation is zowel voor binnen als buiten en is makkelijk uit te breiden. Je krijgt automatische meldingen, kunt de metingen checken via je smartphone en daarbij kun je de toekomst van het klimaat voorspellen! We hebben ook uitgebreide Netatmo NWS01-EC review gemaakt!

Smart eigenschappen

 • Voor binnen en buiten
 • Metingen via smartphone
 • Voorspel de toekomst

Smart weerstation kopen: onze tips

smart weerstation koppelmogelijkheden

Bekijk de koppelmogelijkheden met een smart weerstation.

 • Kijk goed of het weerstation voor binnen of buiten is: je hebt smart weerstations voor binnen en buiten. Als je op zoek bent naar een variant voor binnen, dien je wel echt een model voor binnenshuis te kopen.
 • Check wat deze allemaal kan meten: het is slim om goed inzicht te krijgen in wat het weerstation allemaal kan meten. Zo kun je met een smart weerstation veel meten dan enkel de buitentemperatuur!
 • Controleer of er een koppeling mogelijk is smartphone: als je op zoek bent naar een smart weerstation is natuurlijk de koppeling met een smartphone een van de belangrijkste voordelen. Controleer daarom altijd of deze compatible is met jouw toestel.
 • Kan het smart weerstation aangesloten worden op jouw domotica systeem: maak jij momenteel al gebruik van een domoctica systeem? Goed nieuws, er zijn modellen die hierop aangesloten kunnen worden, waardoor jij er alles uithaalt wat erin zit! Kijk daarom goed of het weerstation wat je voor ogen aangesloten kan worden op jouw systeem.
 • Lees weerstation ervaringen en reviews: er zijn tal van reviews te vinden over weerstations. Zo kom je snel achter de plus- en minpunten en ben je een stapje voor.

Mocht je na het lezen van onze tips nog enkele vragen hebben over het kopen van een smart weerstation, kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen!

Smart weerstations vergelijken

Vergelijk in de tabel hieronder smart weerstations op verschillende eigenschappen

Smart weerstationWeermetingen via smartphoneAutomatische meldingenBuiten of binnenPrijs indicatie
Alecto WS-5500 WeerstationJaJaBuiten en binnen€ 209,-
Beurer HM55 Thermo/Hygrometer
JaNeeBinnen€ 55,99
Netatmo WeerstationJaJaBuiten en binnen€ 67,95
Eve Systems WeatherJaNeeBuiten€ 42,46
Ksix Clima SensorJaNeeBuiten en binnen€ 69,99

Top merken voor een smart weerstation

Van deze merken kun je het best een smart weerstation kopen

oregon scientific slim weerstation

Oregon Scientific smart weerstations

Oregon Scientific heeft diverse weerstations met smart mogelijkheden. Zo kun je deze koppelen aan je telefoon of tablet, waardoor je vanaf de bank kunt kijken hoe het weer is. Het merk heeft meerdere modellen die er prachtig uitzien.

alecto slim weerstation

Alecto smart weerstations

Alecto is een gevestigd merk wat diverse slimme smart home artikelen op de markt brengt en heeft gebracht. Ook op het gebied van slimme weerstations heeft Alecto een interessant oplossing: de WS-5500. Dit model is voorzien van de laatste technische snufjes.

netatmo slim weerstation

Netatmo smart weerstations

Netatmo heeft diverse oplossingen voor smart weerstations. Door handige koppelingen met bijvoorbeeld smartphones of tablets kun je vanaf een afstand kijken hoe het weer buiten is. Ook kun je meldingen laten instellen wanneer er een weersverandering plaatsvindt.

Smart weerstation ontwikkelingen en nieuws

wat is een smart home
The following two tabs change content below.

Rob

Rob is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl. Hij is van jongs af aan gek op slimme gadgets en alles wat te maken heeft met het slimmer maken van producten en toepassingen. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste online ontwikkelingen, waarover hij schrijft op Smarthomeweb.nl en advies geeft aan lezers. Favoriete smart home merken? FIBARO en Homey!

Laatste berichten van Rob (toon alles)