Smart View: wat is het en hoe werkt het?

Met Samsung Smart View kun je je Samsung smartphone gebruiken als afstandsbediening. Ook kun je bestanden eenvoudig weergeven op je smart TV.
uitleg smart view

Smart view is een functie van Samsung waarmee je een Samsung-telefoon kunt koppelen aan je tv. Zo is het mogelijk om je smartphone te gebruiken als digitale afstandsbediening, gebruiken voor het afspelen van mobiele apparaten, streamen van video’s en foto’s en voor het afspelen van bestanden van je PC.

 1. Hoe gebruik je Smart View van Samsung?
 2. Wat kun je allemaal met Smart View van Samsung?
 3. FAQ: Meest gestelde vragen over Smart View

Hoe gebruik je Smart View van Samsung?

Wil je Smart View gebruiken? Dan dien je een Samsung-tv te hebben en een Samsung-smartphone. Check van tevoren of je tv en je smartphone geschikt zijn voor deze functie, het kan ook voorkomen dat beschikbaarheid verschilt per regio. Zijn je apparaten geschikt voor Samsung Smart View dan hebben we hieronder een simpel stappenplan gemaakt hoe je eenvoudig gebruik maakt van Smart View:

 1. Zorg dat je smart-tv en smartphone beide verbonden zijn met dezelfde wifi.
 2. Download vervolgens de Samsung Smart View app in de Appstore, Google Play of Samsung Galaxy apps.
 3. Open de app en maak een account aan en volg de stappen in de app.
 4. Vervolgens kun je een tv koppelen, zoek de juiste tv en koppel vervolgens de tv.

Voorbeeld met een Samsung Galaxy S10+

Een Samsung Galaxy S10+ heeft de mogelijkheid voor Smart View. Heb je bovenstaande stappenplan gebruikt dan kun je met onderstaande stappenplan gebruik maken van deze functie en je telefoon verbinden met tv.

 1. Veeg met twee vingers van boven naar benden.
 2. Je komt nu in het scherm met snelle instellingen, veeg vervolgens van rechts naar links.
 3. In het tabblad zie je vervolgens Smart View staan, tik daar op.
 4. Selecteer hier weer de tv waarmee je verbinding wilt maken.
 5. Vervolgens geef je aan de ratio van het scherm aan, hiermee geef je aan hoe het scherm gevuld moet worden.
 6. Als dit goed gegaan is zal je het scherm van je smartphone ook op het beeld van je tv zien.

Wil je het scherm weer afsluiten dan tik je op het Smart View pictogram op je smartphone en tik je vervolgens op verbinding verbreken.

Wat kun je allemaal met Smart View van Samsung?

Met Smart View van Samsung kun je verschillende dingen doen. Zo kun je smartphone gebruiken als afstandsbediening en kun je de zenders verzetten of de volume regelen. Een andere handige functie is bijvoorbeeld het scherm van je mobiel streamen naar je tv, dit heet ook wel scherm spiegelen. Bekijk hieronder de functies van de functie Smart View.

#1 Scherm spiegelen van je smartphone

Met het scherm spiegelen van je smartphone kun het beeld van je smartphone streamen naar je tv, hiermee wordt het beeld van je smartphone ook direct getoond op je tv. Het voordeel hiervan is dat je beeld veel groter wordt. Ook wordt dit vaak gebruikt om content aan meerdere gebruikers te laten zien, denk bijvoorbeeld aan een presentatie of het laten zien van je vakantiefoto’s.

#2 Gamen op groter scherm

Game je veel op je smartphone? Dan kan het ook handig zijn om de content van je smartphone te streamen naar je tv scherm. Ook hierbij is het handig dat het beeldscherm veel groter wordt dan op je smartphone. 

#3 Afstandsbediening voor je tv

Met deze functie raak je nooit meer de afstandsbediening kwijt, want je kunt gewoon je smartphone gebruiken als afstandsbediening. Deze functie is ideaal omdat je ook gebruik kan maken van de toetsen. Vaak is het namelijk heel irritant om te typen met je afstandsbediening, doe je dit via je smartphone dan is dit een stuk makkelijker. 

Ook kun je met deze functie kanalen verzetten, geluid harder en zachter zetten en de content op play of pauze zetten. Ook heeft Samsung natuurlijk de spraak assistent Bixby en deze kun je ook activeren via de app.

#4 Maak een digitale fotolijst voor je tv

Een andere functie die je ook kunt gebruiken is het maken van een digitale fotolijst voor je tv. In de app kun je een persoonlijke lijst maken met je favoriete video’s, foto’s en muziekbestanden. Deze lijst kun je dan vervolgens afspelen op je tv en gebruik je de tv als digitale fotolijst.

#5 Via je pc ook bestanden casten

Heb je een Samsung pc of laptop, dan kun je waarschijnlijk ook gebruik maken van Smart View. In combinatie met een Samsung smart tv kun je dan heel makkelijk al je content van je laptop streamen naar je tv.

Naast de handige Smart View functie heeft Samsung ook een eigen smart home systeem genaamd Samsung SmartThings. Met dit systeem kun je onder andere huishoudelijke apparatuur met elkaar koppelen. Denk aan slimme ovens en slimme koelkasten.

FAQ: Meest gestelde vragen over Smart View

Heb je nog vragen over Smart View? Kijk dan hieronder of je vraag er tussen staat, hieronder staan namelijk de meest gestelde vragen over dit onderwerp. Mocht je vraag niet beantwoord worden dan kun je ons altijd een berichtje sturen.

Kun je ook met een tv die niet smart is casten?

Mocht je een tv hebben die niet smart is dan kun je alsnog casten via je mobiel middels een mediaplayer. Wel dient je tv dan voorzien te zijn van een HDMI-ingang. Mediaplayers die je hiervoor kunt gebruiken zijn: Chromecast, Amazon Fire TV, Nvidia Shield TV of Apple TV.

Hoe werkt Smart View?

Smart View werkt vrij simpel, je dient een geschikte smartphone en tv te hebben voor Smart View. Je koppelt beide apparaten met dezelfde wifi, download de app en je kunt direct aan de slag.

Wat is Smart View?

Smart View is een functie van Samsung waarmee je content van je smartphone of laptop kunt streamen naar je tv. Zo kun je bijvoorbeeld het beeld van je smartphone spiegelen op je tv, ideaal wanneer je content aan meerdere mensen wilt tonen.

Smart View werkt niet?

Werkt Smart View niet? Er zijn twee problemen die zich het meest voordoen en dat is dat de wifi niet hetzelfde is of dat een apparaat niet geschikt is voor Samsung Smart View. Check daarom altijd of beide apparaten verbonden zijn met hetzelfde wifi en of de apparaten geschikt zijn voor Smart View.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
sonos koppelen aan tv

Sonos koppelen aan TV

Het is mogelijk om een Sonos-speaker aan je tv te koppelen. De manier waarop je dit doet, hangt af van het specifieke speakermodel. Op deze pagina leggen we uit hoe je dit voor elkaar krijgt.
Lees meer