Top 10 smart tv’s

Een smart-tv is een televisie die simpelweg slimmer is dan een “normale” tv. Tegenwoordig zijn alle tv’s wel smart. Een smart-tv is aangesloten op het internet, waardoor je kunt surfen op het internet of je favoriete apps kunt gebruiken (bijvoorbeeld Netflix). Op deze pagina vind je een top 10 smart tv’s van dit moment.

In de meeste elektronicazaken is het aanbod enorm en zie je door alle deze bomen het bos niet meer. Om het voor jou even wat makkelijker te maken heb ik een top 10 opgesteld met de beste smart tv’s van dit moment. Deze top 10 is opgesteld aan de hand van verschillend factoren van een smart-tv waarop je dient te letten bij het kopen van een nieuwe tv. De beoordeling van de gebruikers is doorslaggevend geweest in onderstaande top 10.

smart tv 32 inch

Beste smart tv’s op dit moment (top 10)

Hieronder vind je de beste smart tv’s op dit moment. Het is erg moeilijk om een beste keuze te maken, daarom hebben we in dit onderzoek vooral gekeken naar de ervaringen en beoordelingen van huidige gebruikers.


Samsung Neo Qled 8k

1. Samsung Neo QLED 8K

Deze Samsung Neo QLED 8K wordt door gebruikers erg goed beoordeelt (score van 9,7). Dit scherm toont erg gedetailleerde kleurrijke beelden met een hoge helderheid en krachtige contrast.


2. Sony Bravia OLED

Deze Sony Bravia OLED smart tv wordt ook erg goed beoordeelt door gebruikers. Dit model heeft 4k resolutie, maar wel een stuk goedkoper dan de bovenstaande tv.


3. Samsung Serif

Dit is een unieke smart tv van Samsung. Deze Samsung Serif smart tv is ontworpen als meubelstuk en ziet er mooi uit. Gebruikers geven deze smart tv een goede beoordeling.4. Philips 43PS7556 smart tv

Deze Philips 43PUS7556 is gezien de prijs een hele goede keuze. Dit model wordt door gebruikers erg goed beoordeelt en heeft 4k resolute.


lg oled55g1rla


5. LG OLED55G1RLA

Deze smart tv van LG wordt erg goed beoordeeld door gebruikers. De LG OLED55G1RLA is vrij dun waardoor deze je deze stijlvol aan de muur kunt hangen, zonder dat de tv veel uitsteekt.


sony crystal uhd


6. Samsung Crystal UHD

Deze Samsung Crystal UHD is ultradun en heeft erg goede 4K-beeldkwaliteit. Ook wordt deze smart tv erg goed beoordeelt door de gebruikers.


Philips 480led935


7. Philips 480LED935

Deze Philips 480LED935 wordt erg goed beoordeeld door gebruikers, daarnaast heeft deze smart-tv van Philips Ambilight en een ingebouwde Dolby Atmos soundbar.


8. Sony KD-85XH9505

Nog een Sony smart-tv die erg goed beoordeelt, wordt: Sony KD-85XH9505. Dit model gave innovaties waardoor het beeld van de tv echt realistisch wordt, waaronder HDR beelden en full array local dimming.9. Samsung QLED 55Q95TD

Deze Samsung QLED tv wordt door gebruikers erg goed beoordeelt. De tv is voorzien van een QLED scherm wat zorgt voor rijke, pure kleuren en een hoge helderheid.


Sony Oled ke 55a8p

10. Sony OLED KE-55A8P

Deze Sony OLED smart tv wordt door gebruikers erg goed beoordeeld. De tv heeft een OLED scherm waarmee je beeld hebt in hoge resolutie.


Methodologie van onderzoek

Hoe deze top 10 smart tv’s is opgesteld lees je hieronder. Voor het opstellen heb ik een klein onderzoekje uitgevoerd en heb ik gekeken naar verschillende factoren. Allereerst heb ik een selectie gemaakt van smart tv’s, daarna de tv’s vergeleken op verschillende functionaliteiten. Tot slot zijn de posities bepaald in deze top 10. Lees hieronder voor de onderbouwing hiervan.

Selectie top 10 smart tv’s

Het enorme aanbod aan smart tv’s maakt het opstellen van een top 10 niet makkelijker. Bij het selecteren van de smart tv’s was het minimale eis dat de tv verbinding kan maken met internet, tegenwoordig kan elke tv dit wel.

Ook is er gekeken naar de resolutie van de tv. De meeste smart tv’s van dit moment hebben een Ultra HD resolutie, ook wel 4K. Na het selecteren van de smart tv’s is er gekeken naar de functies van de smart tv’s. De functies waarnaar gekeken is staan hieronder beschreven.

Functies die onderzocht zijn voor de top 10 smart tv’s

De factoren waarop de top 10 smart tv’s gebaseerd is staat hieronder beschreven. Deze factoren vinden wij het belangrijkst waarop gelet dient te worden wanneer je een nieuwe smart tv koopt.

  • Inch: vaak wordt bij het kopen van een televisie gekeken naar de grootte van een tv scherm. Schermen zijn tegenwoordig te koop van 32 tot 75 inch. Inch is een meeteenheid en 1 inch staat voor 2,54 cm. Een scherm van 57 inch is dus 190,5 cm groot. Een tv wordt gemeten van de linkeronderhoek tot de rechterbovenhoek.
  • Type scherm: smart tv’s zijn te koop in verschillende type schermen. De meeste voorkomende type schermen van dit moment zijn LED, QLED en OLED. Het verschil in deze schermen zit in de helderheid van de kleur.
  • Resolutie: ook in resolutie zit verschil en wordt er steeds weer iet nieuws uitgevonden (gelukkig). De resolutie van een tv scherm heeft te maken met het aantal pixels. Elk tv scherm is opgebouwd uit pixels, hoe meer pixels een scherm heeft hoe scherper het beeld weergegeven wordt. De smart tv’s die nu verkocht worden hebben meestal de volgende resolutie Full HD of Ultra HD.
  • Energielabel: ook is er gekeken naar het energielabel van de smart tv’s. Waarschijnlijk ben je wel bekend met de energielabels die volgens Europese wetgeving gehanteerd worden. De meeste tv’s hebben het A+ label, maar er zijn ook tv’s met het A++ label of zelfs C.
  • Energieverbruik: naast het energielabel is er ook gekeken naar het energieverbruik dat een tv gemiddeld per jaar verbruikt. Dit wordt aangeduide met kWh, kWh staat voor kilowattuur.

Hoe zijn de posities in de top 10 bepaald?

Na het vergelijken van bovenstaande functies is er ook gekeken naar de prijs van de smart tv. Op basis van deze bevindingen in combinatie met de beoordelingen van gebruikers zijn de posities van de smart tv’s bepaald. Daarnaast is het alsnog belangrijk om te kijken naar je eigen wensen. Vind je het waard om extra te betalen voor bepaalde functies? En wat is de juiste grootte van de tv bij jou in huis?