smart tv
Home » Smart TV » Top 10 smart tv’s
  • Top 10

Een smart tv is een televisie die simpelweg slimmer is dan een “normale” tv. Tegenwoordig zijn alle tv’s wel smart. Een smart tv is aangesloten op het internet, waardoor je kunt surfen op het internet of je favoriete apps kunt gebruiken (bijvoorbeeld Netflix). Op deze pagina vind je een top 10 smart tv’s van dit moment.

In de meeste elektronicazaken is het aanbod enorm en zie je door alle deze bomen het bos niet meer. Om het voor jou even wat makkelijker te maken heb ik een top 10 opgesteld met de beste smart tv’s van dit moment. Deze top 10 is opgesteld aan de hand van verschillend factoren van een smart tv waarop je dient te letten bij het kopen van een nieuwe tv.

lg beste smart tv

1. LG OLED55E8PLA

Deze smart tv van LG heeft een mooi OLED scherm van 55 inch. Het design van deze tv is heel mooi en heeft een ultra dun scherm. De beelden op de tv worden weergegeven in Ultra HD en kun je gamen in 4K.

smart tv LG 49UJ630V

2. LG OLED55C7V

Een mooi 4K tv van LG. Dit model heeft een 49 inch (124 cm) beeldscherm en is laag geprijsd. Eventueel ook te verkrijgen in andere maten.

3. Sony KD-43XE7004

Een smart tv van Sony met Ultra HD beeldresolutie. Het beeldscherm heeft een grootte van 43 inch.

smart tv philips

4.Philips 55PUS6501

Een dunne Ultra HD smart tv van Philips. Ook heeft dit model Ambilight wat zorgt voor extra beleving tijdens het kijken van een film.

smart tv Philips 55POS9002

5. Philips 55POS9002

Iets duurdere Ultra HD smart tv van Philips, maar wel een hele mooie. De tv heeft een ultra dun scherm en weinig rand bij het scherm, daarnaast ook Ambilight.

smart tv Philips 55PUS7502

6. Philips 55PUS7502

Deze Ultra HD smart tv van Philips heeft naast prachtig en scherp beeld ook goede sound. Dit komt door de ingebouwde soundbar met subwoofer, daarnaast ook Ambilight inbegrepen voor nog meer beleving.

smart tv Samsung UE65NU8070

7. Samsung UE65NU8070

Een 65 inch Ultra HD smart tv van Samsung. Mooi dun en strak design, daarnaast heeft dit model ook een Game Mode optie. Met deze optie krijg je nog een betere game beleving.

smart tv Samsung UE40KU6470

8. Samsung UE40KU6470

Een 40 inch Ultra HD smart tv van Samsung. Mooie dunne tv met UHD Dimming die contrasten, kleuren en scherpte optimaliseert.

smart-tv-Samsung-UE55NU7170

9. Samsung UE55NU7170

Scherp geprijsde 4K smart tv van Samsung. De lage prijs maakt deze smart tv aantrekkelijk. Beeldscherm van 55 inch wat 140 cm aan beeldscherm is.

smart tv Samsung QE55Q6FN

10. Samsung QE55Q6FN

De laatste smart tv in deze top 10 is een Ultra HD tv van Samsung. Dit model is onder andere te verkrijgen in 49 inch (124 cm) en 82 inch (208 cm).

Methodologie van onderzoek

Hoe deze top 10 smart tv’s is opgesteld lees je hieronder. Voor het opstellen heb ik een klein onderzoekje uitgevoerd en heb ik gekeken naar verschillende factoren. Allereerst heb ik een selectie gemaakt van smart tv’s, daarna de tv’s vergeleken op verschillende functionaliteiten. Tot slot zijn de posities bepaald in deze top 10. Lees hieronder voor de onderbouwing hiervan.

Selectie top 10 smart tv’s

Het enorme aanbod aan smart tv’s maakt het opstellen van een top 10 niet makkelijker. Bij het selecteren van de smart tv’s was het minimale eis dat de tv verbinding kan maken met internet, tegenwoordig kan elke tv dit wel.

Ook is er gekeken naar de resolutie van de tv. De meeste smart tv’s van dit moment hebben een Ultra HD resolutie, ook wel 4K. Na het selecteren van de smart tv’s is er gekeken naar de functies van de smart tv’s. De functies waarnaar gekeken is staan hieronder beschreven.

Functies die onderzocht zijn voor de top 10 smart tv’s

De factoren waarop de top 10 smart tv’s gebaseerd is staat hieronder beschreven. Deze factoren vinden wij het belangrijkst waarop gelet dient te worden wanneer je een nieuwe smart tv koopt.

  • Inch: vaak wordt bij het kopen van een televisie gekeken naar de grootte van een tv scherm. Schermen zijn tegenwoordig te koop van 32 tot 75 inch. Inch is een meeteenheid en 1 inch staat voor 2,54 cm. Een scherm van 57 inch is dus 190,5 cm groot. Een tv wordt gemeten van de linkeronderhoek tot de rechterbovenhoek.
  • Type scherm: smart tv’s zijn te koop in verschillende type schermen. De meeste voorkomende type schermen van dit moment zijn LED, QLED en OLED. Het verschil in deze schermen zit in de helderheid van de kleur.
  • Resolutie: ook in resolutie zit verschil en wordt er steeds weer iet nieuws uitgevonden (gelukkig). De resolutie van een tv scherm heeft te maken met het aantal pixels. Elk tv scherm is opgebouwd uit pixels, hoe meer pixels een scherm heeft hoe scherper het beeld weergegeven wordt. De smart tv’s die nu verkocht worden hebben meestal de volgende resolutie Full HD of Ultra HD.
  • Energielabel: ook is er gekeken naar het energielabel van de smart tv’s. Waarschijnlijk ben je wel bekend met de energielabels die volgens Europese wetgeving gehanteerd worden. De meeste tv’s hebben het A+ label, maar er zijn ook tv’s met het A++ label of zelfs C.
  • Energieverbruik: naast het energielabel is er ook gekeken naar het energieverbruik dat een tv gemiddeld per jaar verbruikt. Dit wordt aangeduide met kWh, kWh staat voor kilowattuur.

Hoe zijn de posities in de top 10 bepaald?

Na het vergelijken van bovenstaande functies is er ook gekeken naar de prijs van de smart tv. Op basis van deze bevindingen zijn de posities van de smart tv’s bepaald. Daarnaast is het alsnog belangrijk om te kijken naar je eigen wensen. Vind je het waard om extra te betalen voor bepaalde functies? En wat is de juiste grootte van de tv bij jou in huis?