smart tandenborstel
Home » Smart tandenborstel » Top 10 smart tandenborstels
  • Top 10

In een huis zijn steeds meer slimme apparaten te vinden er voor moeten zorgen dat het leven in je huis wat gemakkelijker wordt. Ook in de badkamer zijn er steeds meer producten die voor meer gemak zorgen. Maar naast gemak kan een apparaat je informatie geven die ervoor zorgt dat je iets beter doet. Een smart tandenborstel bijvoorbeeld, zo’n tandenborstel vertelt je bijvoorbeeld waar je vergeten bent te poetsten of wanneer je te hard met de borstel drukt.

Op dit moment zijn er twee merken die in spelen op het slimmer maken van tandenborstels, namelijk Oral B en Philips. Beide bieden ze verschillende tandenborstels aan met verschillende functies. Vandaar dat ik deze top 10 smart tandenborstels voor je opgesteld heb. In deze top 10 laat ik de beste slimme tandenborstels van dit moment zien.

oral b genius beste slimme tandenborstel

1. Oral-B Genius 10000N

De beste smart tandenborstel van dit moment is in min ogen deze Oral-B Genius 10000N. Dit heeft met name te maken met de poetsfunctionaliteiten en met de slimme functies als poetsdetectie.
Philips Sonicare DiamondClean Smart

2. Philips Sonicare DiamondClean Smart

Ook een zeer goede keuze voor een slimme tandenborstel. Dit is een erg uitgebreid pakket met handige snufjes, zoals het glas waarin je automatische de tandenborstel oplaadt. Via een app krijg je feedback op je poetsgedrag.

3. Philips Sonicare DiamondClean

Ook deze Philips smart tandenborstel geeft je poetsfeedback. Daarnaast ziet deze tandenborstel er fancy uit en heeft het model handige poetsstanden en modus. In het pakket vind je naast een handige reisetui ook de handige oplaadglas.

4. Oral-B Smart 6 6000N

Verbeter je poetsgedrag met deze smart tandenborstel. Ook krijg je bij dit pakket een extra houder, hiermee kun je dus samen tandenpoetsen.

Oral-B Smart 5

5. Oral-B Smart 5 5000N

Dit is een tandenborstel die wat goedkoper is in vergelijking met andere slimme tandenborstels. Desalniettemin beschikt dit model over slimme functies die je realtime feedback geven tijdens het poetsen om beter te poetsen.

Oral-B SMART 4 4900

6. Oral-B SMART 4 4900

Dit smart pakket is ook van Oral-B. In dit pakket vind je twee tandenborstels, poetsdruksensor en een batterij-indicator. Handig wanneer je met ze tweeën bent en ieder zijn eigen tandenborstel wilt.
Oral B Smart-series Teen

7. Oral B Smart-series Teen

Een slimme tandenborstel speciaal ontwikkeld voor tieners. Is bedoeld om het poetsgedrag te verbeteren en heeft ook een handige poetsdruksensor. Deze sensor weet wanneer je te hard poetst en verminderd dan automatische de snelheid.

Philips Sonicare smart tandenborstel

8. Philips Sonicare for Kids HX6321/03

Een leuke slimme tandenborstel speciaal ontwikkeld voor kinderen. Deze tandenborstel werkt met een coaching app, waarmee je kind goed leert tandenpoetsen. Ook ontvangt je kind bij elke poetsbeurt een beloning via de app en kun je met de bijgeleverde stickers de tandenborstels opfleuren.

Xiaomi Mi Electric Toothbrush

9. Xiaomi Mi Electric Toothbrush

Een slimme tandenborstel van het Chinese merk Xiaomi Mi. Het mooie van deze tandenborstel is dat je via een app zelf de borsteltijd en poetssterkte ingeven.

10. Oral-B Smart met Oxyjet Monddouche

Bij deze Oral-B smart tandenborstel krijg je een Oxyjet Monddouche. Met zo’n monddouche krijg je een nog betere mondverzorging. Via een bluetooth verbinding met je smartphone krijg je feedback op je poetsgedrag.

Beste slimme tandenborstel

Na een uitgebreid onderzoek gedaan te hebben naar slimme tandenborstels kan ik zeggen dat de Oral-B Genius 1000N de beste keuze slimme tandenborstel is. Dit heeft te maken met de slimme functionaliteiten van de tandenborstel. Doordat je de tandenborstel verbind met je smartphone krijg je op je smartphone feedback op je poetsgedrag.

Eigenschappen Oral-B Genius 10000N

  • Poetsdruksensor
  • Gum Guard-technologie
  • Opladende reisetui (USB)
  • 4 Opzetborstels
  • 6 verschillende poetsmodus

oral b genius 10000n

De Beste: Oral-B Genius 10000N

Als beste uit de test gekomen in ons onderzoek naar de beste slimme tandenborstel. Deze tandenborstel heeft handige functionaliteiten die er bijvoorbeeld voor moeten zoeken dat je poetsgedrag veranderd op een positieve manier.

Onderbouwing top 10 smart tandenborstels

Voor het op stellen van deze top 10 smart tandenborstels is een onderzoek uitgevoerd. In dit onderzoek is uitgebreid onderzoek gedaan naar diverse tandenborstels die smart zijn, hiervan is een selectie van gemaakt. Daarnaast is gekeken naar de functies van deze smart tandenborstels en tot slot zijn de posities in deze top 10 bepaald. Hoe dit is uitgevoerd staat hieronder onderbouwt.

Selectie top 10 smart tandenborstels

Voor het selecteren van tien top modellen voor deze top 10, is er gekeken naar tandenborstels die te koop zijn in Nederland. Alleen de tandenborstels die “slim” zijn, zijn meegenomen in het onderzoek. Een tandenborstel is in mijn ogen slim wanneer deze slimme functies heeft. Dit kan zijn door middel van koppeling met een applicatie die je bijvoorbeeld feedback geeft tijdens of na het poetsen. Op welke belangrijke functies de tandenborstels zijn getest staat hieronder beschreven.

Belangrijke functies van slimme tandenborstels

Voor dit onderzoek is er gekeken naar de slimme functies van een tandenborstel. Zoals ik boven al kort vermeld heb zit hier veel verschil in en kan dit bijvoorbeeld door een koppeling met een applicatie en een smartphone. Hieronder staan diverse functies die een slimme tandenborstel kan hebben met een korte beschrijving van de functie.

  • Poetsdruksensor: sommige tandenborstels hebben een poetsdruksensor. Met een poetsdruksensor geeft het apparaatje wanneer je te hard drukt. Dit wordt gedaan met een SmartRing die met kleuren waarschuwt wanneer je te hard poetst. Poets je te hard dan zal de ring bijvoorbeeld rood branden.
  • Positiedetectiemet positiedetectie houdt de tandenborstel goed bij of je overal wel goed gepoetst hebt. Ben je linksboven vergeten te poetsten dan geeft de tandenborstel dit aan middels een app.
  • Poetscoach: ook een slimme functie is de poetscoach. Deze functie is vooral interessant voor kinderen. Middels een koppeling met je smartphone geeft deze coach aan hoe je het best kunt poetsen en of alles goed gepoetst is. Handig om je kind bijvoorbeeld goed te leren poetsen.

Posities toegewezen in deze top 10 

Na het selecteren van tien top modellen die momenteel te koop zijn in Nederland. Is er gekeken naar de slimme functies van deze tandenborstels. De functies die zorgen voor het slimmer maken van de tandenborstels scoren het hoogste. Na het testen van de tandenborstels en de bijbehorende functies zijn de posities in deze top 10 bepaald.