Home » Smart tandenborstel » Top 10 smart tandenborstels

Top 10 smart tandenborstels

Door Bram | Laatste update: 28 juni 2019

smart tandenborstel

  • Top 10

In een huis zijn steeds meer slimme apparaten te vinden er voor moeten zorgen dat het leven in je huis wat gemakkelijker wordt. Ook in de badkamer zijn er steeds meer producten die voor meer gemak zorgen. Maar naast gemak kan een apparaat je informatie geven die ervoor zorgt dat je iets beter doet. Een smart tandenborstel bijvoorbeeld, zo’n tandenborstel vertelt je bijvoorbeeld waar je vergeten bent te poetsten of wanneer je te hard met de borstel drukt.

Op dit moment zijn er twee merken die in spelen op het slimmer maken van tandenborstels, namelijk Oral B en Philips. Beide bieden ze verschillende tandenborstels aan met verschillende functies. Vandaar dat ik deze top 10 smart tandenborstels voor je opgesteld heb. In deze top 10 laat ik de beste slimme tandenborstels van dit moment zien.

oral b genius beste slimme tandenborstel

1. Oral-B Genius 9000N

Een compleet pakket van Oral-B. In dit pakket bevind zich een smart tandenborstel, timer, poetsdruksensor, 4 opzetborsteltjes en een batterij indicator.

Oral-B SMART 4 4900

2. Oral-B SMART 4 4900

Dit smart pakket is ook van Oral-B. In dit pakket vind je twee tandenborstels, poetsdruksensor en een batterij-indicator. Handig wanneer je met ze tweeën bent en ieder zijn eigen tandenborstel wilt.

Philips Sonicare smart tandenborstel

3. Philips Sonicare

Handige slimme tandenborstel voor kinderen. Deze tandenborstel werkt met een coaching app, waardoor je kind goed leert tanden poetsen.

Philips Sonicare DiamondClean Smart

4. Philips Sonicare DiamondClean Smart

Een uitgebreid pakket van Philips. Een tandenborstel waarbij een app je vertelt of je goed poetst en of je wel elke tand gehad hebt. Dit model heeft diverse functies die ervoor zorgen voor dieptereiniging en verwijdering van 10 keer meer tandplak.

Oral-B Smart 5

5. Oral-B Smart 5

Dit is een tandenborstel die wat goedkoper is in vergelijking met andere slimme tandenborstels. Desalniettemin beschikt dit model over slimme functies die je realtime feedback geven tijdens het poetsen om beter te poetsen.

Onderbouwing top 10 smart tandenborstels

Voor het op stellen van deze top 10 smart tandenborstels is een onderzoek uitgevoerd. In dit onderzoek is uitgebreid onderzoek gedaan naar diverse tandenborstels die smart zijn, hiervan is een selectie van gemaakt. Daarnaast is gekeken naar de functies van deze smart tandenborstels en tot slot zijn de posities in deze top 10 bepaald. Hoe dit is uitgevoerd staat hieronder onderbouwt.

Selectie top 10 smart tandenborstels

Voor het selecteren van tien top modellen voor deze top 10, is er gekeken naar tandenborstels die te koop zijn in Nederland. Alleen de tandenborstels die “slim” zijn, zijn meegenomen in het onderzoek. Een tandenborstel is in mijn ogen slim wanneer deze slimme functies heeft. Dit kan zijn door middel van koppeling met een applicatie die je bijvoorbeeld feedback geeft tijdens of na het poetsen. Op welke belangrijke functies de tandenborstels zijn getest staat hieronder beschreven.

Belangrijke functies van slimme tandenborstels

Voor dit onderzoek is er gekeken naar de slimme functies van een tandenborstel. Zoals ik boven al kort vermeld heb zit hier veel verschil in en kan dit bijvoorbeeld door een koppeling met een applicatie en een smartphone. Hieronder staan diverse functies die een slimme tandenborstel kan hebben met een korte beschrijving van de functie.

  • Poetsdruksensor: sommige tandenborstels hebben een poetsdruksensor. Met een poetsdruksensor geeft het apparaatje wanneer je te hard drukt. Dit wordt gedaan met een SmartRing die met kleuren waarschuwt wanneer je te hard poetst. Poets je te hard dan zal de ring bijvoorbeeld rood branden.
  • Positiedetectie: met positiedetectie houdt de tandenborstel goed bij of je overal wel goed gepoetst hebt. Ben je linksboven vergeten te poetsten dan geeft de tandenborstel dit aan middels een app.
  • Poetscoach: ook een slimme functie is de poetscoach. Deze functie is vooral interessant voor kinderen. Middels een koppeling met je smartphone geeft deze coach aan hoe je het best kunt poetsen en of alles goed gepoetst is. Handig om je kind bijvoorbeeld goed te leren poetsen.

Posities toegewezen in deze top 10 

Na het selecteren van tien top modellen die momenteel te koop zijn in Nederland. Is er gekeken naar de slimme functies van deze tandenborstels. De functies die zorgen voor het slimmer maken van de tandenborstels scoren het hoogste. Na het testen van de tandenborstels en de bijbehorende functies zijn de posities in deze top 10 bepaald.

The following two tabs change content below.

Bram

Bram is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl en schrijft dagelijks blogs over smart home toepassingen en gadgets. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste nieuwtjes op het gebied van slimme producten. Bram maakt graag handige top 10 lijsten van smart home producten om snel de toppers te ontdekken.

Laatste berichten van Bram (toon alles)