Smart tandenborstel

Advies voor een smart tandenborstel kopen

smart tandenborstel kopen
Home » Smart tandenborstel

Een smart tandenborstel heeft veel slimme functies, waarmee het tandenpoetsen een stuk makkelijker wordt. Zo kun je de tandenborstel koppelen met je smartphone, waarna je tips te zien krijgt voor een betere poetsbeurt. Ook kun je zien wat aandachtspunten zijn. Voor kinderen zijn er smart tandenborstels die met behulp van spelelementen (gamification) kinderen beter leert poetsen. Wij geven hier advies voor het kopen van een smart tandenborstel en lichten de beste modellen uit!

De beste smart tandenborstels van dit moment

Onze aanbeveling voor een smart tandenborstel

Oral-B SmartSeries 5000 Cross Action Elektrische Tandenborstel
Oral-B
SmartSeries
5000
Cross Action
oral b slimme tandenborstel
Oral-B
Genius
10000N
Elektrisch
philips slimme tandenborstel
BESTE KEUZE
Philips
Sonicare DC
HX9954/53
oralb- slimme tandenborstel
Philips
Pro Smart
Series
4000
Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9903-13 - Elektrische tandenborstel - Zwart
Philips
Sonicare
Diamond Clean
HX9903/13

Functies: wat kan een smart tandenborstel?

smart tandenborstel kan meer

Een smart tandenborstel kan veel meer dan een normale tandenborstel!

Met een smart tandenborstel wordt het tandenpoetsen een stuk leuker en makkelijker. Natuurlijk willen we allemaal een stralend witte lach en ontvangen we graag advies voor de juiste manier van poetsen. Goed nieuws: bijvoorbeeld met een applicatie kun je persoonlijke poets-coaching krijgen. Dit is nog lang niet alles waartoe een tandenborstels vandaag de dag toe in staat zijn.

Belangrijke functies van een smart tandenborstel:

 • Koppeling met smartphone: veel slimme tandenborstels hebben de mogelijkheid om een koppeling te maken met je smartphone via een applicatie. Hiermee kun je vaak met eenvoudige weergaven van een gebit zien hoe je hebt gepoetst of waar je op moet letten.
 • Realtime feedback en persoonlijke coaching: krijg tips en tricks van middels de applicatie. Ook kun je reminders instellen om nooit meer een poetsbeurt te vergeten.
 • Batterij gaat tot wel 12 dagen mee: in tegenstelling tot reguliere tandenborstels, kun je met smart varianten tot wel 12 dagen poetsen zonder deze op te hoeven laden.
 • Verschillende opzetstukjes: hoewel je met je huidige tandenborstel vaak maar een opzetstukje hebt, zijn er bij smart modellen vaak meerdere opzetstukjes. Zo is er eentje voor je tanden, tandplak en zelfs een borstel voor je tandvlees.
 • Diverse poetsstanden en snelheden: je tandvlees dien je minder hard en snel te poetsen dan je tanden. Dankzij de verschillende poetsstanden kun je precies goed poetsen!
 • Tandenborstel glas is oplader: dit is echt heel gaaf. Er zijn modellen van Philips (Sonicare Diamond lijn), waarbij je de tandenborstel in het glas kunt zetten en deze gelijk oplaadt.

Voordelen van een smart tandenborstel

smart tandenborstel met app voor kinderen

Smart tandenborstel heeft vaak app voor kinderen.

Met de verschillende slimme functies, wordt het poetsen niet een stuk makkelijker, maar ook een stuk beter. Je geniet dus van veel voordelen ten opzichte van een reguliere tandenborstel. Zelfs in vergelijking met elektrische tandenborstels heb je met smart modellen veel meer interessante voordelen.

 • Beter poetsen en onderhoud van je gebit: door de poetsdruksensor zul je nooit te hard poetsen. Daarbij krijg je persoonlijk advies en coaching voor het beter poetsen van je tanden, zodat je je tanden goed onderhoudt.
 • Complete mondverzorging en betere adem: door de verschillende opzetstukjes en snelheden, zorgen smart tandenborstels voor een complete mondverzorging en een betere adem.
 • Kinderen leren beter poetsen: er zijn speciale modellen waarbij de applicatie gebruik maakt van ‘gamification’. Hierbij leren de kinderen op spelenderwijs op de juiste manier poetsen. Sterker nog: ze gaan het waarschijnlijk ontzettend leuk vinden!
 • Vergeet nooit de tandenborstel op te laden: door deze op te bergen en in het glas te zetten na je poetsbeurt, laadt deze automatisch op. Zo sta je nooit met een lege tandenborstel.
philips slimme tandenborstel

★★★★★ – “Met deze smart tandenborstel van Philips heb je na afloop echt een onwijs fris en schoon gevoel.

Onze aanbeveling: Philips Sonicare DC HX9954/53

In onze ogen is de Philips Sonicare DC HX9954/53 op dit moment de beste keuze voor een smart tandenborstel. Je kunt deze namelijk 12 dagen gebruiken zonder op te laden en deze koppelen met je smartphone voor persoonlijke poets coaching. Daarnaast krijg je er een mooi tandenborstel glas bij, die de borstel automatisch oplaadt als je hem erin plaatst. Deze tandenborstel is voorzien van 5 verschillende standen, zodat je je complete mond goed kunt reinigen.

Eigenschappen:

 • 5 verschillende standen
 • Batterij gaat tot 12 uur mee
 • Koppeling met app
 • Persoonlijke coaching en advies

Smart tandenborstel kopen: onze tips

Bij reclames van tandenborstels zien we altijd tandartsen in witte jassen, die precies deze tandenborstel aanbevelen. Helaas zijn dit in veel gevallen acteurs. Tijd om eens op een rij te zetten waar je écht op moet letten bij het aanschaffen van een slimme tandenborstel. Kortom: waar moet je op letten bij een smart tandenborstel kopen?

 • Kijk naar de verschillende poetsstanden: veel tandenborstels hebben een aantal verschillende poetsstanden. Bepaal wat jij belangrijk vindt voor jouw gebit en check altijd welke poetsstanden er mogelijk zijn.
 • Check of de tandenborstel te koppelen is met jouw smartphone: het is slim om te gaan voor een model die je kunt koppelen met je telefoon. Zo kun je advies en tips krijgen of analyseren hoe jij op dit moment poetst.
 • Lees tandenborstel reviews en ervaringen: online zijn er tal van reviews en ervaringen te lezen over tandenborstels. Hoogstwaarschijnlijk ook van de smart tandenborstel die jij voor ogen hebt. Lees deze reviews en weet wat je kunt verwachten.
 • Koop de tandenborstel van bekendere merken: je kunt beter kiezen voor een smart tandenborstel van merken als Philips of Oral-B. Deze merken innoveren telkens door en zijn daarom altijd voorzien van de beste technieken.
 • Koop voor kinderen een tandenborstel met speel app: ben je op zoek naar een tandenborstel voor kinderen? Dan kun je het best gaan voor een die speciaal ontwikkeld is om kinderen beter te leren poetsen. Zo is er een speciale tandenborstel van Signal, waarbij kinderen leren te poetsen met behulp van een app in de vorm van een spel.
 • Vergelijk tandenborstels bij diverse shops: de prijs van tandenborstels kan per winkel enorm verschillen. Soms kun je ook interessante cash-back acties ontdekken, waarbij je een gedeelte van het aankoopbedrag kunt terugkrijgen. Vergelijk daarom altijd smart tandenborstel modellen bij diverse shops.

Slimme tandenborstels vergelijken

Vergelijk in de tabel hieronder slimme tandenborstels op verschillende eigenschappen

Smart tandenborstelPoetsdruksensorKoppeling met smartphoneVerschillende poetsstandenPrijs indicatie
Oral-B SmartSeries 5000 Cross ActionJaJa4€ 94,38
Oral-B Genius 10000NJaJa6€ 179,-
Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9954/53JaJa5€ 231,-
Oral-B PRO Smart Series 4000JaJa3€ 131,99
Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9903/13JaJa3€ 208,-

Top merken voor een smart tandenborstel

Van deze merken kun je het best een smart tandenborstel kopen

oral b slimme tandenborstel

Oral B smart tandenborstels

Oral B is al jarenlang een toonaangevend merk op het gebied van tandenborstels en een gezond gebit. Het merk blijft innoveren en heeft sinds enige tijd ook een groot assortiment aan smart tandenborstels. Zo brengt Oral B tandenborstels uit waarmee je niet alleen goed kunt poetsen, maar die jou ook adviseren op het gebied van poetsen.

Philips smart tandenborstels

Philips heeft steeds vaker smart tandenborstels in haar assortiment. De slimme tandenborstels zijn te koppelen aan je smartphone middels een app, waardoor je precies kunt kijken hoe je poetst en waar je eventueel op moet letten. Hoewel de prijs van de Philips tandenborstels relatief hoog is, haal je hiermee wel een echte slimme tandenborstel in huis.

signal slimme tandenborstel

Signal smart tandenborstels

Signal heeft diverse tandenborstels in haar productportfolio. Sinds kort heeft Signal ook een smart tandenborstel op de markt gebracht die speciaal bedoeld is voor kinderen. Door gebruik te maken van gamification leren kinderen op een spelende wijs hun gebit goed te onderhouden. Interessant voor kinderen die moeite hebben met poetsen.

Slimme tandenborstel ontwikkelingen en nieuws

wat is een smart home
tanden poetsen met een app
The following two tabs change content below.

Rob

Rob is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl. Hij is van jongs af aan gek op slimme gadgets en alles wat te maken heeft met het slimmer maken van producten en toepassingen. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste online ontwikkelingen, waarover hij schrijft op Smarthomeweb.nl en advies geeft aan lezers. Favoriete smart home merken? FIBARO en Homey!

Laatste berichten van Rob (toon alles)