Smart+ Switch van Osram

smart+ switch osram

▲ Afbeelding ter illustratie © Pixabay

Onlangs las ik over een interessante slimme schakelaar: de Smart+ Switch. Deze Smart+ Switch van Osram maakt het verbinden van andere smart+ producten heel makkelijk: evenals smart home producten met het Zigbee protocol. In deze blog zet ik alles over de Smart+ Switch op een rij: bekijk de functionaliteiten, de voordelen en check waar je deze schakelaar kunt kopen.

Osram Smart+ Switch functies

De Smart+ Switch is een slimme schakelaar van Osram. Net als veel andere slimme schakelaars kun je er apparaten mee bedienen op afstand. Door apparaten te koppelen met zo’n smart schakelaar, kun je met een druk op de knop een of meerdere apparaten tegelijk bijvoorbeeld aan of uitzetten. Laten we de verschillende functies op een rij zetten!

Bedien slimme apparaten op afstand met de Smart+ Switch

Plof je net lekker op de bank, ben je vergeten om het licht in de keuken uit te zetten. Het heen en weer lopen wordt met de Smart+ Switch verleden tijd: je kunt namelijk gewoon vanaf de bank gekoppelde slimme apparaten bedienen. Het is mogelijk om Smart+ producten (of apparaten met Zigbee) te koppelen, waarna je ze op afstand kunt bedienen.

smart+ switch configureren

Let op: voor het configureren van je smart home met Osram Lightify-systeem heb je een Lightify Gateway of Philips Hue bridge nodig.

Koppel tot 10 Smart+ producten

Met name het verbinden van andere Smart+ producten is een van de belangrijkste functies van de Smart+ Switch. Osram heeft meerdere Smart+ producten op de markt gebracht die je huis slimmer maken. Hierbij kun je denken aan een slimme stekker of verschillende slimme lampen. Je kunt tot 10 Smart+ producten koppelen met deze Switch.

Verbind producten met Zigbee ondersteuning

Niet alleen Smart+ artikelen zijn te koppelen met de Osram Smart+ Switch: ook apparaten die het Zigbee protocol hanteren kun je eenvoudig verbinden. Zo ben je dus niet genoodzaakt om enkel Smart+ smart home producten te kopen.

De voordelen van de Smart+ Switch van Osram

Als ik inzoom op de voordelen van de Smart+, komen deze eigenlijk overeen veel voordelen bij slimme schakelaars. Wel onderscheid de Switch zich ten opzichte van de gebruiksvriendelijkheid en de zeer eenvoudige manier van installatie. Bekijk de belangrijkste voordelen van de Smart+ Switch.

Zeer eenvoudig in gebruik

Deze slimme schakelaar is onwijs makkelijk te gebruiken en ziet er ook prima uit. Je kunt snel aan de slag gaan met het koppelen van apparaten, waardoor je direct al geniet van de functionaliteiten. Let wel op: wil je je smart home compleet configureren met het Lightify systeem van Osram? Dan dien je echter wel een Osram Lightify Gateway, Smart+ Plug of Philips Hue Bridge te gebruiken.

Als afstandsbediening of aan de muur

Je kunt de handige Switch van Osram op twee manieren gebruiken:

  1. Monteren aan de muur als een echte schakelaar: het kan slim zijn om de Smart+ Switch aan de muur te bevestigen. Echter vind ik het zonde om een slimme schakelaar te ‘bevestigen’. Dat terzijde.
  2. Gebruiken als een losse afstandsbediening: het mooie van deze slimme schakelaar is dat je hem ook gewoon los kunt gebruiken. Zo kun je hem bijvoorbeeld op je bijzettafeltje bij de bank neerleggen of op je nachtkastje als je naar bed gaat. Zo heb je hem altijd bij de hand!

Geen verbinding met het internet nodig

Je hebt voor het bedienen van de verschillende apparaten die gekoppeld zijn met de Smart+ Switch geen internet nodig! Dit is een groot voordeel, want zo ben je niet afhankelijk van de verbinding in huis. Als je echter apparaten wilt bedienen via je smartphone met het Osram Lightify systeem, heb je wel internet nodig.

klikaanklikuit slimme stekker

 Aanbieding!  

Slimme stekker KlikAanKlikUit nu scherp geprijsd

KlikAanKlikUit is natuurlijk al een goede keuze voor je portemonnee, maar met een aanbieding kun je nog meer besparen. Check daarom deze Kaku stekker die scherp geprijsd is!

Bekijk aanbieding!

Smart+ Switch kopen: mijn kooptips

50five verkoop smart+ switch

50Five.nl is een van de weinige webshops die de Smart+ Switch verkoopt.

Uiteraard ben ik op zoek gegaan naar goede smart home webshops die deze Smart+ Switch aanbieden. Het valt me op dat er maar weinig shops zijn die hem verkopen. Dit heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met het feit dat Osram haar wederverkopers met zorg selecteert (Osram blijft op die manier wel exclusief, mooi in mijn ogen!).

Bij 50Five.nl ontdek je de Smart+ Switch

De webshop waar je de Smart+ Switch goed kunt kopen is 50Five.nl. Dit is een van de shops waar je deze Osram schakelaar kopen kunt voor slechts € 49,99. Je geniet naast de scherpe prijs van de volgende voordelen:

  • Wanneer je de schakelaar voor 0.00 uur besteld, heb je hem morgen al in huis.
  • Je hebt bij 50Five.nl de mogelijkheid om de Smart+ Switch door smart home experts te laten installeren.
  • Wanneer je er niet uit komt met de installatie of nog vragen hebt over het product, staan de experts van de webshop voor je klaar.

Ik hoop dat je nu een beter beeld hebt van deze handige schakelaar! Bekijk hieronder nog een interessante video van Osram Lightify verlichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts