Smart speakers vergelijken

Welkom bij onze vergelijking van slimme luidsprekers! In dit artikel zullen we enkele van de beste slimme luidsprekers op de markt nader bekijken en hun functies, prestaties en algehele waarde vergelijken. We behandelen een aantal factoren, waaronder geluidskwaliteit, spraakherkenning, smart home-integratie en meer. Of je nu op zoek bent naar je eerste slimme luidspreker of je huidige wilt upgraden, deze vergelijking helpt je een weloverwogen beslissing te nemen. Dus zonder verder oponthoud, laten we erin duiken en kijken hoe deze slimme luidsprekers zich ten opzichte van elkaar verhouden.

Alles smart speakers vergelijken

Wij hebben in bovenstaand overzicht alle interessante en populaire smart speakers verzameld. We hebben het overzicht met smart speakers met veel zorg samengesteld en proberen hem zo up to date mogelijk te houden: wordt er een nieuwe smart speaker gelanceerd, dan vullen we ons overzicht direct aan. Op deze manier kun je bij ons altijd terecht voor het vergelijken van alle smart speakers (en kom je er dus achter of vervanging bijvoorbeeld slim is).

Index: Smart speakers vergelijken

Waarom wij smart speakers vergelijken

Bij Smarthomeweb.nl staan we middenin de wereld van smart speakers. Een slimme luidspreker is het hart van je smart home: je kunt er apparaten mee bedienen, maar ook vragen naar het actuele weerbeeld. Het is slim om goed onderzoek te doen naar de smart speaker die past bij jouw wensen. Zo kan lang niet elke smart speaker praten met Philips Hue lampen. En wil je enkel in het Nederlands communiceren met de smart speaker? Ook dan moet je goed op letten, gezien niet elke voice assisant in het Nederlands ondersteunt is.

Factoren bij het vergelijken van slimme luidsprekers

We vergelijken alle speakers op de volgende factoren:

 • Smart home platform: op welk smart home platform draait de speaker? Het is interessant om hier goed naar te kijken, gezien dit van invloed is op de mogelijkheid om apparaten met elkaar te koppelen.
 • Taal: een smart speaker heeft een spraakassistent aan boord. In welke taal spreekt deze? Alleen Engelstalig of ook Nederlands?
 • Multiroom: is er ondersteuning voor multiroom terug te vinden in de smart speakers? Handig als jij van plan bent om meerdere kamers in jouw woning  te voorzien van een slimme luidspreker.
 • WiFi: ondersteunen de smart speakers WiFi en zo ja, welke versie dan? Dit kan jou een goed beeld geven over de snelheid en de mogelijke interferentie.
 • Bluetooth: is er een ondersteuning voor bluetooth te vinden op de speakers, zodat we eenvoudig een koppeling kunnen maken met bijvoorbeeld een andere bluetooth speaker?
 • Prijs: uiteraard mag de prijs niet ontbreken bij smart speaker vergelijken. Wij gaan trouwens altijd op zoek naar de laagste prijzen, maar de prijzen fluctueren enorm. Wij proberen ons overzicht echter altijd goed bij te houden.

Vergelijken ook mogelijk met de nieuwste smart speakers

Zoals je in bovenstaande vergelijkingstabel kunt zien, hebben we alle smart speaker modellen op dit moment naast elkaar gezet. Komt er een nieuw model bij, zoals de Google Nest Audio of de nog wat minder bekendere Acer Halo smart speaker, dan vullen we dit overzicht gelijk aan. Wij volgen het laatste smart home nieuws op de voet, maar het is natuurlijk mogelijk dat er een interessante smart speaker ontbreekt in bovenstaand overzicht.

Neem gerust contact met ons op als we je een smart speaker wil vergelijken die – nog – niet in ons overzicht terug te vinden is.

FAQ: Veelgestelde vragen over smart speakers vergelijken

Waar moet je goed op letten als je smart speakers met elkaar gaat vergelijken? En waarom is het überhaupt zinvol om deze slimme luidsprekers naast elkaar te leggen, alvorens je overgaat tot aankoop? Deze en veel andere vragen krijgen wij wel eens voor ogen op de redactie. We hebben besloten om de veelgestelde vragen in onderstaande F.A.Q. op te nemen.

2 comments
 1. Goedemorgen,

  Zouden jullie het overzicht kunnen aanvullen met Harman Kardon smart speakers? Ben benieuwd naar de grote verschillen met de JBL Link varianten.

  Groetjes, Gijsberth

  1. Ha Gijsberth,

   Dank voor je aanvulling. Wij zijn op dit moment bezig met het aanvullen van het overzicht.
   Check komende dagen voor een update!

   ^Redactie

Comments are closed.