Smart speaker

Advies voor een smart speaker kopen

smart speaker
Home » Smart home advies » Smart speaker

Een smart speaker wordt ook wel een home assistent genoemd. Je kunt een smart speaker van alles vragen, waarna je direct een antwoord krijgt! Daarnaast kun je ze ook gebruiken voor het afspelen van muziek, het gebruiken als wekker of het opvragen van de weersverwachting! Voor een smart speaker kopen ben je hier aan het juiste adres! Bekijk de beste smart speakers op dit moment en ontdek van welke merken je ze het beste kunt kopen.

De beste smart speakers van dit moment

Onze aanbeveling voor een smart speaker

Google home mini wit
Google
Home Mini
amazon echo smart speaker
Amazon
Echo
Google home speaker
BESTE KEUZE
Google Home
Sonos one wit
Sonos
One
jbl link 10 smart speaker
JBL
Link 10

Functies van een smart speaker

interactie met smart speaker

Met een smart speaker kun je interactie aangaan.

Met een smart speaker kun je veel meer dan alleen maar afspelen van je favoriete muzieklijst. Het is een slimme speaker waar je ook vragen aan kunt stellen en in de toekomst zelfs artikelen mee kunt bestellen. Momenteel kun je er ook mee bedienen: zo kun je bijvoorbeeld verlichting aan en uit zetten.

De belangrijkste functies van een smart speaker:

 1. Interactie aangaan: Met veel smart speakers kun je een interactie aangaan. Zo kun je antwoord krijgen op vragen als wat het weer is of wat de actuele waarde is van de Bitcoin.
 2. Muziek afspelen: Met een smart speaker kun je met diverse diensten, waaronder Spotify, je favoriete muziek luisteren in verschillende kamers in huis.
 3. Bedienen: Wist je dat je met een Google Home ook lichten aan en uit kunt zetten, sterker nog: je kunt ze ook dimmen! Met smart speakers kun je diverse apparaten bedienen.
 4. Shoppen: Hoewel het nog toekomst lijkt, is het in Amerika al mogelijk om via een smart speaker te shoppen. Dit komt ook dezer dagen naar Nederland!

Bij het kopen van een smart speaker is het dan ook ontzettend belangrijk om naar deze functies te kijken. Op deze pagina kun je de verschillende smart speakers daarom ook hierop vergelijken.

Voordelen van een smart speaker

krijg antwoord op vragen met smart speaker

Krijg antwoord op vragen met een smart speaker.

Een smart speaker wordt ook wel een home assistent genoemd, doordat deze je bij allerlei huishoudelijke taken kan helpen. Dit kan veel voordelen opleveren: vergeet bijvoorbeeld nooit meer een afspraak of speel eenvoudig muziek af door er tegen te praten. Een greep van de verschillende voordelen van een smart speaker:

 • Persoonlijke assistent: Een smart speaker wordt niet voor niets een ‘home assistent’ genoemd. Er zijn smart speakers die je helpen afspraken niet te vergeten en in de toekomst zelfs afspraken kunnen maken,
 • Antwoord op al je vragen: Benieuwd wat het weer is of waar je in de buurt een pizza kunt bestellen? Vraag het je smart speaker en krijg antwoord op dit soort vragen!
 • Bedienen van apparaten: Wist je dat je met diverse smart speakers ook andere apparaten kunt bedienen? Zo kun je met een Google Home (Mini) je verlichting aan en uit zetten of dimmen!
 • Muziek of radio afspelen: Een slimme speaker is en blijft natuurlijk een ‘speaker’. Afspelen van je favoriete muzieklijsten via diensten als Spotify is dus ook geen enkel probleem. En het is nog helder geluid ook!
 • Gaaf voor in de woonkamer: Onderaan de streep is zo’n slimme speaker natuurlijk ook gaaf om op de tafel te hebben staan. Maak je woonkamer een stukje slimmer en het jezelf makkelijker.

Met name de koppeling met andere slimme apparaten of verlichting zorgt voor eindeloos veel mogelijkheden. Let er daarom altijd op of een smart speaker gekoppeld kan worden met jouw domotica systeem.

Google home speaker

★★★★★ – “Dé nummer 1 smart speaker in onze ogen. Met name door makkelijke koppelingen met andere apparaten.

Onze aanbeveling: Google Home smart speaker

In onze ogen is de Google Home op dit moment de beste keuze voor een smart speaker. Sinds oktober 2018 is Google Home voorzien van een Nederlands sprekende assistent, waardoor je nog makkelijker kunt communiceren. Daarbij is deze smart speaker constant te updaten, waardoor deze altijd voorzien is van de laatste technologieën. Ten slotte kun je de Google Home ook met de meeste apparaten bedienen!

Eigenschappen

 • Je kunt hem constant updaten
 • Spreekt en verstaat Nederlands
 • Te koppelen met veel apparaten

Onze tips voor een smart speaker kopen

Bij een smart speaker kopen is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Een juiste keuze hangt onder andere af van wat je precies met de smart speaker wilt gaan doen. Bekijk onze tips voor de juiste smart speaker:

 • Check de home assistent: Een van de belangrijkere kenmerken van een smart speaker, is dat er een home assistent aanwezig is. Met een assistent, zoals Google Home, kun je van alles vragen en bedienen met stembediening.
 • Lees smart speaker reviews: Om erachter te komen of een bepaalde speaker wel echt goed is, raden we je aan om reviews en ervaringen van smart speakers te lezen. Zo weet je beter wat je kunt verwachten.
 • Nederlandstalige varianten: Google Home is sinds oktober in het Nederlands beschikbaar. Kijk vanaf nu naar Nederlandstalige smart speakers, zodat je makkelijker kunt bedienen. Zo is Amazon Alexa in Nederland nog niet beschikbaar in het Nederlands.
 • Vergelijk prijzen bij webshops: Voor je een smart speaker kopen gaat, is het altijd aan te raden om de prijzen bij diverse shops te controleren. Wellicht is er ergens een interessante smart speaker aanbieding! Bespaartip: check ook de actuele Google Home Mini aanbieding lijst!
 • Vraag advies aan experts: Als je werkelijk geen idee hebt welke smart speaker je het beste kunt kopen, kun je altijd advies vragen aan onze smart home experts. Zo heeft expert Rob een grote kennis van smart speakers!
 • Niet uit het buitenland kopen: Met name bij slimme speakers raden we je aan om deze niet in het buitenland te kopen (tenzij je ze als eerste in huis wilt hebben). Dit kan voor ondersteuningsproblemen zorgen.

Voor extra advies voor specifieke modellen kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen!

Smart speakers vergelijken

Vergelijk de beste smart speakers op relevante factoren

Smart speakerInteractieMuziekBedienenShoppenPrijs indicatie
Google HomeJaJaJaJa€ 149,-
Google Home MiniJaJaJaJa€ 59,-
Amazon EchoJaJaNeeJa€ 59,95
Sonos OneNeeJaJaNee€ 209,-
JBL Link 10JaJaJaNee€ 149,-

Specifieke smart speakers vergelijken

google home vs amazon echo 2 overzicht

Top merken voor een smart speaker

Van deze merken kun je het best een smart speaker kopen

sonos smart speakers

Sonos smart speakers

Sonos heeft meerdere smart speakers op de markt gebracht. Opvallend is dat deze ten opzichte van andere merken de enige specialist is op het gebied van boxen en geluidsapparatuur.

google smart speaker

Google smart speakers

Google heeft al jaren geleden zijn intrede gemaakt met de verschillende Google Home smart speakers. Goed nieuws voor Nederland: de Google smart speaker modellen zijn einde 2018 beschikbaar in Nederlandse taal.

amazon smart speaker

Amazon smart speakers

Amazon is al sinds het begin van de introductie van smart speakers, aanwezig in deze markt. Onder de naam Amazon Echo zijn er verschillende smart speakers te kopen, waarbij assistent ‘Alexa’ je bij van alles helpt.

Smart speaker ontwikkelingen en nieuws

sonos koppelen aan homekit
alexa milights bedienen
alexa koppelen met hue
alexa koppelen aan spotify
alexa spotify commands
The following two tabs change content below.

Rob

Rob is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl. Hij is vanaf jongs af aan gek op slimme gadgets en alles wat te maken heeft met het slimmer maken van producten en toepassingen. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste online ontwikkelingen, waarover hij schrijft op Smarthomeweb.nl en advies geeft aan lezers. Favoriete smart home merken? FIBARO en Homey!

Laatste berichten van Rob (toon alles)