Smart Pet Feeder een slimme voerautomaat

▲ Hongerige hond © Pixabay

Veel slimme apparaten maken zorgen voor veel gemak in je huis, maar naast slimme apparaten voor jezelf kun je ook eens aan het gemak van je viervoeter denken. Een slim apparaat dat interessant kan zijn voor je huisdier is een Smart Pet Feeder.

Met een smart pet feeder heeft je dierenvriend altijd op tijd een gevuld bakje met voer. Naast het automatisch geven van voer hebben deze apparaten ook nog andere leuke functionaliteiten, lees hieronder meer over deze voerautomaten voor je hond of kat.

Wat is een Smart Pet Feeder en wat kun je ermee?

De naam zegt het al: “Smart Pet Feeder”, het een slimme voerautomaat voor je huisdieren. In het algemeen worden deze slimme apparaten gebruikt voor de honden of katten, maar je kunt het apparaat ook gebruiken voor andere huisdieren als konijnen of geiten. Smart Pet Feeders werken met een timer of met je smartphone en zijn bedoeld om je huisdier automatische eten te geven. Het is daarom vooral handig om op afstand je huisdier eten te geven of wanneer je het proces simpelweg wilt automatiseren.

Een voerautomaat werkt eigenlijk heel makkelijk. De meeste automaten worden geleverd met een reservoir waarin je het voer doet. Via de voerautomaat of via je smartphone zet je een timer in en geef je aan hoeveel voer je huisdier nodig heeft en hoe vaak.

Voordelen van een Smart Pet Feeder:

Natuurlijk zorgt een voerapparaat niet alleen voor gemak, een voerautomaat heeft namelijk ook nog enkele voordelen:

  1. Juiste hoeveelheid: moet je hond op dieet? Reken dan precies uit hoeveel je hond moet eten en voer dit in op het apparaat, zo krijgt je hond altijd de juiste hoeveelheid.
  2. Nooit zonder eten: ben je laat thuis en is er niet iemand in de buurt om je huisdier eten te geven? Dit voorkom je door een automatische voerschema in te stellen.
  3. Altijd op tijd eten: ook voor je huisdier is regelmaat belangrijk. Zorg daarom dat je elke dag op hetzelfde tijdstip je huisdier eten geeft.
  4. Andere leuke functionaliteiten: sommige slimme Pet Feeders hebben leuke functionaliteiten om je huisdier te vermaken wanneer je niet thuis bent. Goed voor eenzaamheid maar ook voor zijn beweging, hieronder vertellen we meer over deze functies.

Wel is het belangrijk dat het reservoir van het automaat altijd gevuld zit. Veel Pet Feeders geven een notificatie wanneer deze leeg zijn. Heeft een feeder deze functie niet dan kan het voorkomen dat je denkt dat je huisdier te eten krijgt maar is dit niet het geval en dat kan gevaarlijk zijn.

Andere leuke functionaliteiten van een Smart Pet Feeder

Naast het automatisch voer geven hebben Smart Pet feeders ook andere leuke functionaliteiten. Met deze functionaliteiten kun je bijvoorbeeld communiceren met je huisdier, spelen met hem op afstand of gewoon even checken of alles goed met ze gaat. Hieronder staan enkele functionaliteiten van slimme voerapparaten:

  • Entertainment voor je huisdier: er zijn apparaten waarmee je met een laserlampje op de vloer kunt schijnen. Katten reageren hier vaak leuk op en gaan dan achter het lampje aan rennen.
  • Houdt je huisdier in de gaten: wil je zo af en toe je huisdier in de gaten houden of mis je hem tijdens het werk. Kies dan voor een slimme feeder met een camera, hierop kun je op afstand via je smartphone je huisdier in de gaten houden.
  • Geef hem af even een snoepje: ook zijn er voerautomaten waarin je snoepjes kunt toevoegen. Op afstand kun je dan je kat roepen en snoepjes naar hem schieten, ook erg leuk!

Smart Pet Feeder in Nederland

Veel slimme voederapparaten voor huisdieren zijn te koop in buitenland, zo staat Amazon er vol mee. Echter zijn deze apparaten in Nederland nog niet super populair waardoor het aanbod een beetje beperkt is, als we dit vergelijken met het aanbod in Amerika. Toch hebben we drie apparaten gevonden die zeker de waard zijn en die gewoon te koop zijn bij Bol.com:

alnpet feedwel voerautomaat

ALNpet Feedwell voerautomaat

Deze voerautomaat heeft een voedselreservoir van wel 8 liter. Je kunt je smartphone eraan koppelen en berichten in spreken, zodat wanneer je niet thuis bent je huisdier toch je stem hoort. Ook krijg je nu tijdelijk een gratis slimme waterfontein bij deze voerautomaat.

Bekijk

petwant f3 slimme voerautomaat

PetWant F3 slimme voerautomaat

Eenvoudig maak je een voerschema aan voor bijvoorbeeld je kat op je smartphone. Automatische krijg je een notificatie wanneer de brokken op zijn.

Bekijk

petwant p102 slimme voerautomaat

PetWant P-102 slimme voerautomaat

Een handige voerautomaat waarmee je automatische een voedingsschema voor je huisdier kunt instellen. Ook zit er een functie op dit apparaat waarmee je een boodschap in kunt spreken voor je hond of kat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts