Home » Smart home blog » Smart Home Xiaomi

Smart Home Xiaomi

Robotstofzuiger van Xiaomi © Pexels
Bram · 14 juli 2020

Steeds vaker zien we nieuwe merken smart home merken voor bij komen. Vaak zijn het merken die zich richten op een specifiek merk, maar er zijn ook merken die werkelijk alles aanbieden. Xiaomi is daar één van, zo zijn heeft dit merk slimme camera’s, thermometers, slimme stekkers, robotstofzuigers en nog veel meer. In dit bericht lees je alles wat je moet weten over smart home Xiaomi producten.

Wat is Xiaomi voor een bedrijf?

Xiaomi is van nature een Chinese fabrikant van wearables, smartphones en tablets. In het eerste kwartaal dit jaar was het bedrijf zelfs de nummer 3 grootste smartphonefabrikant ter wereld. Geen kleine jonge dus, maar wat ons interesseert zijn de smart home apparaten van Xiaomi. De slimme apparaten die Xiaomi ontwikkeld vallen onder de Mi Smart Home lijn. Deze Mi Smart home lijn is onderverdeeld in acht verschillende productcategorieën waaronder weer verschillende producten vallen:

  • Stekkers & sensoren
  • Slimme verlichting
  • WiFi-routers
  • Lucht- & waterreinigers
  • Gezondheid & persoonlijke verzorging
  • Huishoudelijke apparaten
  • Stekkerblokken
  • Schoonmaakapparaten

De smart home producten van Xiaomi staan bekend als betaalbaar en zijn onder andere ook compatibel met Homey. Ook zijn de producten te automatiseren met IFTTT en zijn ze te gebruiken met zowel een Android als iPhone device. Hieronder hebben we enkele producten gevonden die in interessant zijn en in Nederland te verkrijgen zijn.

xiaomi roborock s6

Xiaomi Roborock S6

Eén van de robotstofzuigers van Xiaomi: de Xiaomi Roborock S6. Het mooie van deze robotstofzuiger is dat deze na het zuigen ook kan dweilen.

Xiaomi Mi Smart inductie cooker

Gaaf een slimme inductie plaat, hiermee kun je via een app op je smartphone aangeven wat je kookt en hoe lang etc. dit moet. Natuurlijk kun je de pan ook gewoon handmatig bedienen.

xiaomi mi smart led bureau

Xiaomi Mi Smart Led Bureaulamp

Naast dat een handige slimme bureaulamp is, is het ook een stijlvolle bureaulamp.

xiaomi smart scale

Xiaomi Mi Smart Scale 2

Dit is een slimme weegschaal waarmee je een smartphone verbind. Door de weegschaal te verbinden met je smartphone kun je eenvoudig je weegresultaten bekijken en vergelijken.

Xiaomi Mi Smart Projector mini

Xiaomi Mi Smart Projector mini

Creëer een eigen thuisbioscoop met deze projector. De projector heeft een built-in Netflix app, waarmee je eenvoudig Netflix films kunt kijken, maar je kunt ook gewoon eenvoudig video’s van je smartphone streamen.

Meer smart home nieuws

smarthomeweb geeft prijzen weg
google nest hub netflix
Xiaomi Ecosystem Product Launch
google nest hub review
wat kun je met een google nest hub