Smart home startpakket koopgids

smart home starpakket

Het beginnen van een smart home kan lastig zijn. Waar begin je mee? Wat kun je het best als eerste aanschaffen? Vanwege deze en veel andere vragen die we dagelijks binnenkrijgen, hebben we een handige smart home startpakket koopgids gemaakt.

We geven voor verschillende smart home toepassingen tips voor het kopen van een smart home startpakket. Van verlichting tot een pakket voor bij een smart home basisstation.

Smart home startpakket voor verlichting

Een goede start van een smart home kan het kopen van slimme verlichting zijn. Met name Philips Hue heeft interessante mogelijkheden om diverse smart home producten op een later moment te verbinden met de slimme lampen. Doordat slimme lampen vaak gebruik maken van een lampen bridge, kun je diverse artikelen koppelen.

Philips Hue heeft vaker mooie smart home startpakketten, waarbij je meerdere slimme lampen, een Hue bridge en een schakelaar in een keer in huis haalt. Sterker nog: we zijn onlangs een heel mooi startpakket tegengekomen waarbij je nu ook een Google Home Mini krijgt.

slimme verlichting philips hue

Kooptip: Philips Hue Starterkit met Google Home Mini

Het pakket van Philips Hue is onwijs interessant bij het starten van een smart home. Je kunt hiermee gelijk aan de slag met slimme verlichting die je kunt bedienen via je smartphone. Om het nog mooier te maken krijg je er nu een Google Home Mini bij: hiermee kun je Hue lampen bedienen met spraak! Met de smart speaker van Google kun je ook heel goed apparaten koppelen en vervolgens met spraakcommando’s bedienen.

Bekijk

Smart home startpakket met basisstation

Een smart home controller is hét hart van jouw slimme woning. Het is in veel gevallen slim om hiermee te starten; je kunt er namelijk eenvoudig apparaten mee verbinden en alles op een centrale plek bedienen. Er zijn diverse basisstations die werken met specifieke smart home protocollen, wat enorm belangrijk is om op te letten wanneer je er een gaat kopen. Wanneer je niet gebonden wilt zijn aan bepaalde frequenties waarop apparaten communiceren, kan de Homey van Athom een betere keuze zijn. Hier zitten meerdere radio’s in, waardoor diverse apparaten met verschillende frequenties alsnog samengebracht kunnen worden op een centrale plek.

Een interessant pakket wat wij tegenkwamen is voorzien van een smart home basisstation en diverse apparaten waarmee je een goed gevoel kunt krijgen met het smart home principe.

fibaro easy start pack smart home startpakket

Kooptip: FIBARO Easy Start Pack Smart Home

FIBARO heeft niet alleen heel veel interessante smart home producten, maar biedt ook een zeer goede basisstation aan: de Home Center Lite. Hiermee kun je eenvoudig verschillende FIBARO producten centraal bedienen en met elkaar in contact brengen. Er zijn ook heel veel mogelijkheden om producten van andere merken te koppelen (check hiervoor altijd de mogelijkheden in productomschrijvingen). Het pakket is gevuld met allerlei zaken om een basis te creëeren voor jouw slimme woning!

Bekijk

Smart home startpakket beveiliging

Een van de allergrootste voordelen van een smart home is dat je je huis veel beter kunt beveiligen en overal (waar dan ook ter wereld) je woning in de gaten kunt houden. Er zijn een aantal aanbieders die hele goede smart home beveiliging producten verkopen, die je vaak in een complete set kunt kopen. In zo’n set vind je niet alleen vaak een beveiligingscamera, maar ook diverse sensoren, smart plugs en een app om je smartphone te koppelen voor notificaties en live meekijken met de camera.

Onlangs schreven wij de Gigaset All You Need Box review. Wij zijn zeer te spreken over de kwaliteit van de camera en de bijgeleverde producten om je beveiliging in een keer te regelen. Ook dit is een goede start van je smart home: je kunt smart home beveiliging perfect aanvullen met bijvoorbeeld slimme lampen!

gigaset all you need box review

Kooptip: Gigaset All You Need Box

Onze voorkeur voor een smart home startpakket op het gebied van beveiliging gaat uit naar de Gigaset All You Need Box. Het pakket is gevuld met alle basics voor het starten van een perfecte beveiliging van jouw smart home. Je vindt in het pakket onder andere een camera die je eenvoudig kunt koppelen met je smartphone of tablet. Kies optioneel voor een abonnement, waarmee je makkelijk opnames kunt maken van wat er afspeelt in jouw huis!

Bekijk

Smart home startpakket met thermostaat

Wil jij een start maken met je smart home door te beginnen met een slimme thermostaat? Slimme keuze: je kunt namelijk heel veel energie besparen op je energierekening. Zo kun je met een slimme thermostaat gebruik maken van geofencing, waarbij de thermostaat pas je kamer verwarmt als je thuis bent! In veel gevallen is een dit type thermostaten zelflerend, waardoor ze patronen herkennen en op een efficiënte manier omgaan met het energieverbruik.

Door een slimme thermostaat aan te vullen met slimme radiatorknoppen creëer je een energiezuinige smart home basis. We zijn daarom op zoek gegaan naar een smart home startpakket wat voorzien is van een thermostaat met slimme eigenschappen en daarbij gekoppeld kan worden aan radiatorknoppen.

honeywell evohome pakket smart home

Kooptip: Honeywell Evohome pakket

De Honeywell Evohome is een interessante slimme thermostaat met zelflerende eigenschappen. De thermostaat creëert een energiezuinige woning, doordat je inzicht krijgt in het energieverbruik en hier actie op kunt ondernemen. Een van de grotere voordelen is dat je vanaf de bank de temperatuur in huis kunt regelen. Vergeet dankzij geofencing ook nooit meer de verwarming uit te zetten en maak verschillende temperatuurzones aan in jouw woning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
xiaomi mi store Nederland

Uitgelicht: Xiaomi Aqara

▲ Afbeelding ter illustratie © Xiaomi Xiaomi Aqara is een samenwerking van Xiaomi en Aqara die samen meerdere smart home producten…
Lees meer