Smart home producten 2024 gids

Er wordt in de smart home wereld flink doorontwikkeld. Van automatische grasmaaiers tot aan slimme verlichting die je kunt bedienen met je smartphone. Om overzicht te bieden voor welke smart home producten er allemaal zijn, hebben we een overzicht gemaakt met alle smart home producten. Ontdek hieronder welke smart home producten er zijn en wat er allemaal mogelijk is. In het onderstaande overzicht laten we zien wat de beste keuze voor smart home producten zijn, deze producten hebben we grondig onderzocht. Mocht je iets missen op deze pagina of hulp nodig hebben met vraagstukken, dan kun je ons altijd een berichtje sturen!

▲ In een smart home zijn apparaten met elkaar verbonden en kunnen ze op elkaar reageren © Canva

De 10 meest populaire smart home producten

Smart home producten zijn steeds populairder en bieden een groot aantal voordelen, zoals gemak, energiezuinigheid, beveiliging en comfort. In dit artikel presenteren we de 10 meest populaire smart home producten op de markt, waaronder slimme thermostaten, slimme lampen, slimme beveiligingscamera’s en nog veel meer. Elk van deze producten biedt unieke functies en voordelen om uw huis slimmer, gemakkelijker en comfortabeler te maken. We hopen dat deze lijst u kan helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing over welke smart home producten het beste bij uw behoeften passen.

google nest audio

1. Google Nest Audio – Smart speaker

Met een smart speaker kun je apparaten met spraak bedienen, denk bijvoorbeeld aan slimme lampen. Met Google Nest Audio Google Nest Audio kun je ook direct een start maken met een smart home met Google Assistant.

philips hue smart plug

2. Philips Hue smart plug – Slimme stekker

Met een slimme stekker kun je apparaten met een stekker ‘slim’ maken. Zo kun je bijvoorbeeld een armatuur aan- of uitzetten met je smartphone. Maak gebruik van de Philips Hue smart plug en je kunt met spraak via Google Home het apparaat bedienen.

nieuwe google nest deurbel

3. Google Nest Doorbell – Slimme deurbel

Met een slimme deurbel weet je altijd wie ervoor de deur staat, ook wanneer je niet thuis bent. Met deze Google Nest Doorbell krijg kun je live communiceren met de persoon voor de deur of terugkijken wie er voor de deur gestaan heeft.

Philips Hue starterkit

4. Philips Hue lampen – Slimme verlichting

Met slimme verlichting kun je de verlichting in je huis op een slimme manier bedienen, bijvoorbeeld via je smartphone of via spraak. Ook kun je de verlichting via timers op een slimme manier automatiseren. Het meest gebruikt en best werkende systeem is dat van Philips Hue, bekijk hier een Philips Hue startset.

tado slimme radiatorknop 4-pack (1)

5. Tado slimme radiatorknop  – Radiatorknop

Ook de verwarming in je huis kun je volledig automatiseren met radiatorknoppen. Elk kamer individueel verwarmen en automatiseren, gebruik dan de slimme radiatorknoppen van Tado. Met dit systeem weet het apparaat zelfs wanneer je niet in een kamer bent en zal de verwarming automatisch verlaagd worden.

Net protect rookmelder

6. Google Nest Protect – Slimme rookmelder

Tegenwoordig zijn rookmelders verplicht en met een slimme rookmelder krijg je ook wanneer je niet thuis bent een melding van rookontwikkeling. Met deze Nest Protect haal je een veilig apparaat in huis die ook koolmonoxide kan detecteren.

nuki smart lock

7. Nuki Smart Lock 3.0 – Smart lock

Met het slimme slot van Nuki heb je geen sleutels meer nodig. Ook weet je altijd wanneer het slot ontgrendeld is en wie er in huis is. Op afstand kun je ook toegang verlenen tot je huis.

irobot roomba s9+

8. iRobot Roomba – Robotstofzuiger

Met een robotstofzuiger hoef je zelf minder te stofzuigen of gewoon helemaal niet meer. Met de iRobot Roomba S9+ haal je een goede robotstofzuiger in huis die zichzelf kan legen.

google nest hub

9. Google Nest Hub – Smart Display

Wil je een slim huis met Google apparaten dan mag de Google Nest Hub niet ontbreken. Met de smart display van Google heb je een overzicht welke apparaten je in huis hebt. Ook kun je deze apparaten via het scherm bedienen en kun je gebruik maken van de spraakassistent. Ook kun je de display gebruiken voor het afspelen van muziek en andere handige functies.

google nest cam

10. Google Nest Cam – Slimme beveiligingscamera

Slimme beveiliging is ook een belangrijk onderdeel van een slim huis. Met deze Google Nest Cam kun je op afstand kijken wat er in en om het huis gebeurd.

Factoren voor beste smart home producten

Wanneer selecteren wij smart home producten als beste keuze? Dit is afhankelijk van diverse factoren, waarbij het soort product belangrijk is om te bepalen welke kenmerken belangrijk zijn. Bij een robotmaaier is bijvoorbeeld de accuduur een belangrijk kenmerk, hoewel het bij een bluetooth speaker weer kan gaan om het bluetooth bereik of zijn compactheid.

Om erachter te komen welke factoren mee hebben gespeeld bij de selectie voor beste smart home producten, raad ik je aan om de bijhorende adviesgids door te nemen. Ik verwijs per smart home product naar desbetreffende adviesgids. We hebben deze complete smart home producten gids ingedeeld per slimme kamer. Zo kun je snel ontdekken hoe jij een specifieke kamer slim kunt aanvullen met smart home producten!

Navigeer direct naar een specifieke categorie die ik in deze gids behandel:

Mocht je naar aanleiding van deze gids nog vragen hebben over specifieke smart home producten, kun je mij altijd een bericht sturen!

Smart home producten voor de woonkamer

smart home producten voor woonkamer

Een woonkamer kan veel slimmer worden ingericht dan je denkt. Zo kun je met behulp van een smart speaker allerlei zaken in de woonkamer bedienen met spraak! Ook bij het toepassen van slimme stekker heb je de mogelijkheid om allerlei apparaten in de woonkamer te kunnen bedienen, zonder dat je zelf thuis bent! Gewoon via je smartphone!

Smart speakers

Een van de meest besproken smart home producten van nu zijn de smart speakers. Deze smart speakers, ook wel slimme speakers genoemd, maken het mogelijk om interactie aan te gaan. Zo kun je een smart speaker vragen naar het weer of vragen tot hoe laat de lokale supermarkt geopend is. Echter, is een smart speaker in mijn ogen pas interessant wanneer je er andere producten mee gaat bedienen. Vraag bijvoorbeeld aan je smart speaker om de slimme lampen aan of uit te zetten.


google nest audio

Google Nest Audio – Beste smart speaker

Er zijn tal van smart speakers, waarbij er echter, maar wel enkele ‘voice assistants’ zijn. De strijd wordt gevoerd tussen Amazon Alexa, Apple Siri en Google Home. Google Home is sinds 2018 Nederlands ondersteund, waardoor dit in onze ogen een betere keuze is dan smart speakers met ondersteuning voor Alexa. In onze adviesgids voor een smart speaker kopen lichten we Google Nest Audio ook uit als beste keuze.

Slimme stekkers

Het is onwijs handig: een apparaat op afstand uitzetten als je erachter komt dat deze nog aan staat. Het kan heel makkelijk met slimme stekkers. Wanneer je een slimme stekker koppelt met je smartphone en hier vervolgens de stekker van een apparaat in doet, heb je de mogelijkheid om deze op afstand te besturen. Er zijn ook slimme stekkers die inzicht geven in het energieverbruik. Een slimme stekker wordt ook wel een smart plug of smart socket genoemd.


philips hue smart plug

Philips Hue Smart Plug – Ideaal voor koppeling met Hue systeem

Een slimme stekker wordt vooral veel gebruikt om verlichting dat werkt met een stekker, bijvoorbeeld een armatuur, met een app te bedienen. Ook kun je met een slimme stekker via een app er een timer opzetten, hierdoor heb je geen gedoe meer met het een tijdslot op de stekker zelf. Wij vinden de slimme stekker van Philips Hue de beste keuze, omdat deze perfect werkt met het systeem van Philips Hue. Philips Hue is het beste, maar ook meest gebruikte systeem voor slimme verlichting.


Smart displays

Ook smart displays zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Een smart display zorgt voor overzicht in je smart home. Zo kun je visueel zien welke smart home apparaten geactiveerd zijn en kun je deze handmatig bedienen. Ook zijn de meeste smart displays tegenwoordig voorzien van een ingebouwde speaker en spraak assistent, ideaal om even snel je favoriete muziek op te zetten of om gewoon een vraag te stellen of opdracht te geven. Bekijk hier onder onze favoriete, maar ook meest populaire smart display in Nederland.


google nest hub

Google Nest Hub 2 – Meest gebruikte smart display

Wil je starten met een slim huis vol Google Nest apparatuur? Dan is deze smart display van Google onmisbaar. Met de Google Nest Hub 2 kun je apparaten met elkaar koppelen en bedienen. Ook zit er in de display een Google Assistant die allerlei opdrachten kunt geven, denk aan het bedienen van de verlichting, maar ook het opzetten van je favoriete liedje of het beantwoorden van al je vragen.


Smart TV’s

Een smart TV is een televisie die een stuk slimmer is dan een gebruikelijke televisie. Zo kun je gebruik maken van applicaties op je televisie en kun je allerlei apparaten eenvoudig draadloos mee verbinden. Hierbij kun je dus denken aan Google Home koppelen aan Samsung TV bijvoorbeeld, waarna je de televisie met spraak kunt aansturen. Er zijn ongelooflijk veel verschillende soorten smart TV’s, waardoor een keuze maken wat lastiger kan zijn. Mocht je geen smart tv hebben dan kun je met een Chromecast bijvoorbeeld je televisie “slim” maken. Ook is een Chromecast te koppelen met Google Home, hierdoor kun je een smart tv ook opnemen in je smart home en de tv zelfs met je stem bedienen.


Samsung Neo Qled 8k

Samsung Neo QLED 8K 65QN900A

Deze Samsung Neo QLED 8K 65QN900A krijgt van gebruikers een erg goede beoordeling. Daarbij heeft dit model 8K-beeldkwaliteit, goede kleurdiepte en beschikt de tv over het Tizen platform. Deze tv is geschikt voor gamen, sport kijken, series en films streamen. Dit model is verkrijgbaar in 65 inch en 85 inch. Daarbij kun je ook de keuze om een bijpassende soundbar te kopen.


Smart home producten voor de keuken

smart home producten voor keuken

De kamer met misschien wel de meeste apparatuur is natuurlijk de keuken. Ook met smart home producten is er van alles mogelijk om een veel slimmere keuken te creëren. Een koelkast die zijn eigen boodschappen kan bestellen klinkt misschien nog als de verre toekomst, maar dit is al dichter bij de waarheid dan je denkt! Momenteel zijn met name op het gebied van koffiezetten en divers witgoed interessante smart home producten.

Slimme espressomachines

Een van de ‘lekkere’ smart home producten zijn slimme espressomachines. Zelf zijn we liefhebbers van koffie en vinden we het dan ook reuze-interessant om de mogelijkheden te bekijken van het ‘onthouden van je favoriete bakje koffie’. Juist, espressomachines die weten hoe jij je bakje het liefste drinkt! Er zijn momenteel nog maar enkele merken die er op het gebied van espressomachines met slimme functionaliteiten tussenuit springen: DeLonghi en Krups zijn hierin het meest vooruitstrevend. In onze adviesgids voor een slimme koffiemachine kopen, ga we dieper in op de kenmerken en voordelen van deze apparaten.


delonghi primadonna slimme koffiemachine


De’Longhi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS

De PrimaDonna Elite een volautomatische espressomachine van De’Longhi. Een mooie machine met luxe ontwerp die op afstand te bedienen is en personen kan onthouden, zo weet je altijd wat iemand zijn favoriete koffie is.


Slimme koelkasten

LG introduceerde een tijdje terug een koelkast met een deur die doorzichtig is wanneer je er twee keer op klopt. Dit ter stimulatie van energie besparen! Zoals je wellicht merkt staat de innovatie op het gebied van koelkasten niet stil. Slimme koelkasten vandaag de dag zijn voorzien van speciale luchtfilters, hebben in veel gevallen een entertainment scherm op de voorzijde van de koelkast en kunnen eten veel langer bewaren. Zelf vinden we het weggooien van eten doodzonde; de mogelijkheid om eten tot wel drie keer langer te bewaren als normaal is dan ook een goede reden om je eens te verdiepen in deze koelkasten. Lees ook mijn adviesgids voor een slimme koelkast en kom achter nog veel meer interessante functionaliteiten.


Samsung RS6HA8891B1 Family Hub


Super slim: Samsung Family Hub

De Family Hub lijn van Samsung bestaat uit verschillende slimme koelkasten. Deze koelkasten hebben veel handige functies, zo kun je de beelden van de Samsung TV streamen naar je tv of kun je een gezamenlijke agenda maken op de koelkast.


Slimme ovens

Hoe lekker is dat: je zit in de auto terug naar huis en wanneer je thuiskomt, is de oven precies op de juiste temperatuur om de maaltijd erin te schuiven. Het kan met slimme ovens! In veel gevallen werken slimme ovens met Home Connect, waarbij je een oven via je smartphone kunt bedienen! Atag, Bosch en Siemens zijn in onze ogen een goede keuze als merk voor een slimme oven. Al deze merken hebben we ook opgenomen in onze adviesgids voor een slimme oven kopen als beste modellen.


Bosch HBG676EB6 Serie 8 oven

Goede keuze: Bosch HBG676EB6 Serie 8

De Bosch HBG676EB6 Serie 8 is een hele goede keuze voor een oven met slimme functionaliteiten. De oven is te bedienen via je smartphone of tablet! Een mooi voordeel van deze oven is dat gebruik gemaakt wordt van 4D hete lucht technologie: hiermee wordt de inhoud van de oven gelijkmatig verhit.


Smart home producten voor de badkamer

smart home producten voor de badkamer

Ook in de badkamer zijn er slimme apparaten te vinden

Meestal start en eindig je de dag in de badkamer. Tijd om de badkamer dus wat slimmer te maken en nog comfortabeler je dag beginnen! Wist je dat er wasmachines zijn die je op afstand aan kunt zetten (en zelfs nog kunt aanvullen als hij al aanstaat)? En ook op het gebied van gezondheid zijn er diverse smart home producten: van tandenborstels die je helpen met een beter onderhoud van je gebit tot weegschalen waarmee je persoonlijke doelen kunt stellen!

Slimme wasmachines

Een slimme wasmachine is super interessant tegenwoordig. Met name de Samsung modellen trekken mijn aandacht: je kunt er was bij doen terwijl deze al draait en je kunt hem bedienen door je smartphone of tablet. Bang om de was vergeten uit de trommel te halen? Laat de wasmachine een notificatie sturen naar je smartphone! We hebben een adviesgids geschreven voor een slimme wasmachine, waarbij we dieper in gaan op de functionaliteiten en de voordelen.


siemens iq 800 slimme wasmachine

Siemens IQ800

De beste slimme wasmachine van dit moment is in onze ogen de Siemens IQ800. Het apparaat is heel zuinig en is te bedienen via de HomeConnect app. Ook heeft deze wasmachine de meeste slimme functies.


Slimme weegschalen

Een weegschaal is natuurlijk met name bedoeld voor het wegen van je lichaamsgewicht. Maar wist je dat er ook weegschalen zijn voor het opwegen van het gewicht van je botten, het berekenen van je vetpercentage of het stellen van doelen? Deze slimme weegschalen zien we steeds vaker voorbij komen bij webshops. Super interessant wanneer je door de motiverende functies van een slimme weegschaal doelen kunt behalen en het kunnen bijhouden van grafieken op je smartphone van je voortgang. In onze gids voor slimme weegschalen, leggen we je graag meer uit over deze smart home producten voor in de badkamer.


medisana targetscale 3


Medisana TargetScale 3

Deze smart weegschaal van Medisana vinden wij de beste slimme weegschaal van dit moment. Dit komt doordat de weegschaal goed geprijsd is en motiveert je ook door het streefgewicht te tonen en de progressie ervan.


Slimme tandenborstels

Al jarenlang kennen we natuurlijk de elektrische tandenborstel. Hoewel deze al een stukje slimmer zijn als keuze dan de normale tandenborstel, zijn er nog veel meer interessante mogelijkheden. Zo is een slimme tandenborstel vaak voorzien van een poets druksensor, waarmee je precies kunt zien of je te hard poetst. Ook hebben slimme tandenborstels vaak meerdere standjes voor het perfect onderhouden van je gebit. De meest interessante ontwikkeling? Dat er ook smart tandenborstels zijn voor kinderen, waarmee ze vanaf jongs af aan goed leren poetsen en waarbij je feedback krijgt op je poetsgedrag! Check ook de gids voor een smart tandenborstel om extra informatie te lezen over deze mooie smart home producten.


Philips Sonicare DiamondClean Smart 9000 HX9917/88

Sonicare slimme tandenborstel

Een slimme tandenborstel is niet alleen erg leuk met al die handige functies, maar ook goed voor je tanden. Zo krijg je feedback hoe je poetst en laat de app weten waar je nog extra moet poetsen.


Slimme babyweegschalen

Ook voor baby en kind zijn er diverse smart home producten op de markt te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van slimme babyweegschalen, waarmee je het gewicht van de baby heel makkelijk kunt bijhouden via je smartphone? Dit is erg handig als je bijvoorbeeld de gewichtsvoortgang over een langere tijd wilt bepalen of deze mee wilt nemen naar het consultatiebureau! In onze adviesgids voor een slimme babyweegschaal kun je van alles ontdekken over deze slimme weegschalen voor baby’s en kinderen.MOA Babyweegschaal

Een digitale weegschaal speciaal voor peuters en baby’s. Via een Bluetooth verbinding met je telefoon houdt je de gemeten gegevens eenvoudig bij. Ideaal want alle gemeten resultaten verschijnen automatisch in de app en zo hoef je niet alles op te schrijven.


Smart home producten voor de slaapkamer

smart home producten voor de slaapkamer

Slimme apparaten mogen natuurlijk ook niet ontbreken in de slaapkamer

Een slaapkamer kan veel slimmer zijn dan je denkt. Er zijn tal van smart home producten waarmee je een slaapkamer nóg aangenamer kunt maken en daarmee veel beter kunt genieten van je nachtrust. Wat dacht je bijvoorbeeld van automatische rolluiken, die sluiten wanneer het donker wordt en openen als het licht begint te worden? Of vanuit je bed alle lampen kunnen uitzetten met een druk op de knop? Een van de meest interessante smart home producten voor de slaapkamer zijn wel de slimme wekkers: wordt wakker door een kunstmatige zonsopgang, terwijl je natuurlijke geluiden op de achtergrond hoort!

Slim rolluiken

Wanneer je ’s ochtends wakker wordt door licht doorlatende gordijnen, kan het slim zijn om je eens te verdiepen in slimme rolluiken. Je kunt deze namelijk op specifieke tijden instellen om te openen of juist te sluiten! Een slim rolluik bestaat uit een rolbuismotor, waar een module tussenkomt die verbinding maakt met je smartphone. Er zijn tal van slimme rolluiken op de markt, die we onder andere omschrijven in onze adviesgids voor een slim rolluik kopen.


fibaro roller shutter 3 product

Beste keuze: Fibaro Roller Shutter (module)

Wanneer je al een rolbuismotor hebt hangen voor je rolluiken, kun je ze slimmer maken door er een Fibaro Roller Shutter module tussen te plaatsen. Deze kun je vervolgens aansturen met je smartphone of tablet. Zo kun je instellen wanneer ze omlaag of omhoog moeten gaan. Met name de koppelingen met andere apparaten en diensten zijn in onze ogen interessant: merkt de rookmelder brand op, dan gaan de rolluiken automatisch open! Dit is allemaal mogelijk met de Fibaro Roller Shutter!


Slimme schakelaars

Hiervan kan je er in onze ogen niet genoeg hebben: slimme schakelaars! Een slimme schakelaar kan gebruikt worden om apparaten op afstand te kunnen bedienen. Hierbij kun je denken aan aan- en uitzetten, maar ook aan het starten van scenario’s of zelfgemaakte scenes. Er zijn tal van slimme schakelaars die vaak op een net andere wijze werken. Zo is er ook een slimme schakelaar die werkt op handgebaren! Tip: lees onze adviesgids over een slimme schakelaar door voor meer informatie.


Niko dimschakelaar voor philips hue vergelijken

De slimme schakelaar van Niko

De Niko slimme schakelaar is een Friend of Hue, dat houdt in dat deze werkt met het systeem van Philips Hue. De slimme schakelaar heeft vier verschillende knoppen die je zelf kunt invullen, zet bijvoorbeeld op één knop een scenario die alle verlichting in huis in de juiste setting zet.


Slimme wekkers

Een van de mooiste smart home producten voor de slaapkamer: slimme wekkers! Een slimme wekker is vaak uitgevoerd in de vorm van een ‘wake-up light’. Juist, wakker worden met licht in plaats van een storende radiozender of een schreeuwende radio DJ. Een slimme wekker bootst met licht een kunstmatige zonsopgang na en kan bij diverse modellen ondersteund worden met natuurlijke geluiden. Met name Philips Wake Up Lights zijn in onze ogen een geschikte keuze voor slimme wekkers. Bekijk en lees meer informatie over deze smart home producten in de gids voor advies voor een slimme wekker.


Philips HF3520/01

Philips HF3520 wake-up light

De beste slimme wekker van dit moment is deze Philips HF3520 wake-up light. Dit heeft te maken met de functionaliteiten en de prijs van dit model, daarnaast is het heerlijk wakker worden met deze wekker.


Slimme luchtreinigers

Wanneer je de luchtkwaliteit in de slaapkamer wilt monitoren of wilt analyseren, kun je het best eens een kijkje nemen in onze gids voor een slimme luchtreiniger. Een slimme luchtreiniger detecteert diverse ‘schadelijke’ deeltjes in de lucht die kunnen zorgen voor bijvoorbeeld een allergische aanval. In veel gevallen gaat de luchtreiniger zelf direct aan het werken houdt hij de luchtkwaliteit in de slaapkamer goed in de gaten. Met name in de babykamer is dit een van de smart home producten die we aanbevelen.


dyson pure cool desk tower 2018

De beste slimme luchtreiniger is in onze ogen deze toren van Dyson Pure Cool Link. Het is een ventilator en luchtreiniger in één.


Smart home producten voor beveiliging

smart home producten voor beveiliging

Slimme beveiliging is een belangrijk onderdeel van een smart home

Een van de belangrijkste smart home producten die zeker niet mogen en kunnen ontbreken in een smart home, zijn producten gericht op de beveiliging en veiligheid. Gelukkig wordt hier steeds meer voor beschikbaar: denk aan de slimme deurbellen en beveiligingscamera’s. Hiermee kun je op een afstand je huis in de gaten houden en waar nodig actie ondernemen. Ook op het gebied van veiligheid in huis zijn er diverse oplossingen in de vorm van smart home producten. Wat dacht je van een slimme rookmelder die jouw een seintje geeft via je smartphone als er een te snelle temperatuurstijging opgemerkt wordt?

Slimme beveiligingscamera’s

Slimme beveiligingscamera’s worden ook wel IP-camera’s genoemd en staan vaak in verbinding met een smartphone of tablet. Dit is enorm handig, zodat je op een afstand kunt zien wat er afspeelt in en rondom jouw huis. Wat echter nog handiger is, is het feit dat je een notificatie kunt ontvangen als er beweging opgemerkt wordt. Met veel beveiligingscamera’s is het ook mogelijk om ze te koppelen met andere smart home producten, waarna bijvoorbeeld de rolluiken automatisch kunnen sluiten bij beweging of dat alle lichten direct aanspringen. Wil je meer weten over de functionaliteiten en bijvoorbeeld het koppelen van camera’s? Lees dan hier alles over IP-beveiligingscamera’s in onze adviesgids voor een slimme beveiligingscamera.


klikaanklikuit ipcam-2000 review

Beveiligingscamera tip: KlikAanKlikUit IP CAM 2000

De IP CAM 2000 van KaKu vinden we op dit moment de beste keuze voor een slimme beveiligingscamera. Hij stuurt notificaties naar je smartphone als er beweging opgemerkt wordt op het moment dat jij niet thuis bent. Daarbij kun je zelf de gevoeligheid instellen. KlikAanKlikUit kan met heel veel andere apparaten gekoppeld worden, waardoor je hem bijvoorbeeld actie kan laten ondernemen op basis van beweging (alle lichten aan laten springen…).


Slimme deurbellen

Een slimme deurbel is bij een smart home niet meer weg te denken. Vaak is een slimme deurbel voorzien van een camera en kun je via je smartphone of tablet bekijken wie er aanbelt. Hoewel er ook slimme deurbellen zijn die constant opnemen, raden we juist een slimme deurbel zonder abonnement aan. In Nederland hebben we namelijk te maken met een andere wetgeving op het gebied van filmen, dan in landen als Amerika. In onze gids over het kopen van slimme deurbel gaan we dieper hier op in, ook hebben we een top 10 met beste video deurbellen opgesteld.


google nest doorbell


Nest Hello video deurbel

In onze ogen is dit de beste video deurbel van dit moment. De Nest Hello werkt perfect in combinatie met Google Home producten, zo kun je het beeld van de deurbel bekijken op de Google Nest Hub en kun je de Google Mini gebruiken als gong. De deurbel zelf is bedraad, hierdoor heb je geen gedoe met een lege accu of batterijen.


Slimme rookmelders

Een rookmelder heeft vaak een taak: het opmerken van rook en vervolgens een hard signaal laten horen door het hele huis. Maar wat als je niet thuis bent? Een slimme rookmelder biedt uitkomst: je kunt deze namelijk koppelen met je smartphone, waarna je een notificatie krijgt bij 1. rookdetectie en 2. snelle temperatuurstijging. Een van de grotere voordelen van een slimme rookmelder, is dat je ze kunt koppelen aan andere smart home producten. Zo kun je ze bijvoorbeeld koppelen aan Hue lampen, die aanspringen op een goede lichtsterkte om door rook te kunnen kijken, als er rook opgemerkt wordt! Lees hier alles over slimme rookmelder of bekijk hieronder direct een goede slimme rookmelder.


nest rookmelder

Nest Protect slimme rookmelder

De slimme rookmelder van Nest is één van de beste slimme rookmelders. Dit model detecteert rookontwikkeling, verhogen van temperatuur, maar ook koolmonoxide. De rookmelder is te monitoren van een app.


Slimme deursloten

Het is altijd een gedoe met een reservesleutel. Wie had hem ook alweer? En kan ik diegene wel zo goed vertrouwen dat hij niet zonder mijn toestemming mijn huis betreedt? Met een slim deurslot hoef je je hier niet meer druk over te maken. Je kunt namelijk in een bijgeleverde app personen een ‘digitale sleutel’ geven, waarna ze tijdelijk toegang kunnen krijgen tot jouw woning. Daarbij krijg je een notificatie als men binnentreedt. Ook handig is de mogelijkheid om op afstand de deur te sluiten of te openen. Je hoeft daarbij ook niet bang te zijn om de deur per ongeluk open te laten staan: er zijn diverse slimme deursloten die automatisch sluiten als jij het huis verlaat (meestal op basis van geofencing).


nuki smartlock slimme deursloten


Ons advies: Nuki Combo slim deurslot

De Nuki Combo raden we aan als de beste keuze voor een slim deurslot op dit moment! Dit slimme deurslot is eenvoudig te installeren bovenop je huidige sleutelcilinder, waarna je de deur kunt openen met je smartphone! Daarbij kun je ook andere gebruikers (tijdelijk) toevoegen, wat erg handig kan zijn om het overzicht te bewaren wie toegang heeft tot jouw woning.


Slimme babyfoons

Een babyfoon kennen we allemaal van de twee apparaten: eentje in de babykamer en een op de bijzettafel. Ging de baby huilen, dan hoorden we dat via de audio functie van de babyfoon. Het kan echter veel slimmer: wat dacht je van live meekijken in de babykamer (waar je ook bent) via je smartphone, de camera kunnen draaien met de pan en tilt functie én de baby rustig toespreken via de microfoonfunctie? Allemaal zaken die ik vaker terug zie komen in een slimme babyfoon!


luvion supreme connect babyfoon

Goede keuze: Luvion Supreme Connect

De Luvion Supreme Connect is een interessante slimme babyfoon met een aantal top functies. Zo kun je net als bij andere slimme babyfoons de babykamer live bekijken in kleurenbeeld via je smartphone. Een andere mooie eigenschap is dat terug kunt spreken door de microfoon functie. Een leuke extra is de eigenschap om diverse kinderliedjes te activeren: krijg je te zien dat je baby onrustig is, kun je een liedje starten. Een zeer goede keuze (ook op het gebied van prijs) voor een slimme babyfoon van dit moment.


Smart home producten voor de tuin

smart home producten voor de tuin

Slimme apparaten in de tuin, maken het werk wat lichter!

De tuin kan voorzien worden van diverse smart home producten die veel klusjes uit handen kunnen nemen. Achter een grasmaaier aanlopen wordt verleden tijd, evenals het water geven van de planten en struiken! Zo is er een robotmaaier die automatisch gaat maaien en een slim besproeiing systeem die naar aanleiding van het weer van de afgelopen dagen bepaald of het nodig is om de planten te besproeien. Hoewel er op dit moment nog relatief weinig smart home producten voor de tuin zijn, zijn degene die wel beschikbaar zijn al reuze-interessant.

Robotmaaiers

Een robotmaaier gaat zelf aan de slag met het maaien van jouw tuin. De draadloze automatische grasmaaier is vaak voorzien van een oplaadstation, waar hij zelf naar terugkeert als de accu bijna op is. Door het maaioppervlakte af te bakenen voor de robotmaaier, zal deze zijn eigen parcours afleggen en na het onderbreken vanwege een lege accu zijn maaipad weer vervolgen. Er zijn diverse robotmaaiers te koop voor verschillende gazongroottes. Het is belangrijk om hier op te letten. Meer weten over deze apparaten lees dan hier het beste advies voor een robotmaaier.


gardena smart system set

Beste robotmaaier: Gardena Smart System Set

Op dit moment ben ik zeer te spreken over Gardena als merk op het gebied van robotmaaiers. Het merk heeft ook onlangs aangekondigd dat Gardena te bedienen is met Siri, wegens een HomeKit koppeling. Los daarvan zijn er vaak interessante pakketten te krijgen, zo ook deze Gardena Smart System Set. Je krijgt een robotmaaier en diverse besproeiingssystemen die naadloos met elkaar samenwerken. De Gardena Robotmaaier is geschikt voor gazons tot 1000m²!


Slimme besproeiingssystemen

Je hoeft straks niet meer te bepalen of het wel of niet nodig is om de planten water te geven. En ook het ‘vergeten’ van het water geven wordt verleden tijd met een slim besproeiingssysteem! Het meest interessante is nog wel het feit dat je een besproeiingssysteem kunt koppelen aan andere smart home producten en diensten. Zo kun je bijvoorbeeld pas het systeem de planten laten besproeien als het een dag niet heeft geregend. Meer mogelijke koppelingen en functionaliteiten lees je in de gids voor een slim besproeiingssysteem.


gardena smart sensor control set

Goede keuze: Gardena Smart Sensor Control Set

Niet alleen op het gebied van robotmaaiers scoort Gardena in onze ogen veel punten: ook voor besproeiingssystemen ben je bij dit merk aan het juiste adres. Deze Smart Sensor Control set is een perfecte koop voor wanneer je wilt beginnen met het slimmer maken van je tuin. De set zorgt voor het automatisch bewateren van je planten en struiken in de tuin en is te koppelen met je smartphone.


Smart weerstations

Vertrouw jij de weerman op de televisie ook niet? Dan kan een smart weerstation je helpen om wel goed inzicht te krijgen in het actuele weerbeeld! Een smart weerstation is vaak voorzien van allerlei sensoren, denk aan een windkracht meter, een temperatuur meter en zelfs een meter voor de luchtvochtigheid! In de gids voor een smart weerstation kopen komt ook naar voren dat een smart weerstation te koppelen is aan andere producten, bijvoorbeeld een slim besproeiingssysteem.


netatmo weerstation

Mijn advies: Netatmo weerstation (binnen module)

Netatmo heeft een interessant en slim weerstation wat ik aan zou raden voor een smart weerstation. Het Netatmo weerstation is voorzien van belangrijke sensoren als het meten van de temperatuur, de luchtkwaliteit en de luchtvochtigheid. Het weerstation is voor binnen, maar is makkelijk uit te breiden met buiten modules! Een van de grotere voordelen is dat je de statistieken via je telefoon kunt analyseren.


Smart home producten voor de basis

smart home producten in de basis

Er zijn diverse smart home producten die eigenlijk niet kunnen en mogen ontbreken in een smart home. Zo heb je een smart home basisstation nodig voor het koppelen van apparaten en diensten, waarmee je processen in en rondom het huis kunt automatiseren. En wat dacht je van een slimme thermostaat die je hele huis kan voorzien van een aangename temperatuur? Deze en andere smart home basis producten licht ik toe.

Smart home basisstations

Een smart home basisstation wordt ook wel een smart home controller genoemd. Het is de spil in een smart home, waar apparaten, diensten en applicaties bijeenkomen. Een groot voordeel is dat je geen tientallen apps meer nodig hebt voor diverse smart home producten, maar je ze met een smart home basisstation centraal kunt bedienen. Ik raad je wel aan om de gids te lezen voor een smart home basisstation, zodat je weet waar je goed op moet letten. Een belangrijk punt is bijvoorbeeld om te kijken naar de communicatieprotocollen die ondersteund worden door de controller. Helemaal belangrijk wanneer jij al smart home producten hebt aangeschaft!


homey pro

Mijn favoriet: Athom Homey Early 2019

Ik ben een ware Homey-fan en raad deze smart home controller dan ook aan, aan degene die een smart home willen beginnen of structureren. De Homey kan in tegenstelling tot de meeste basisstations communiceren met alle belangrijke smart home protocollen. Denk aan Zigbee, Z-Wave, Bluetooth, wifi en Infrarood. Hierdoor is het koppelen en verbinden van heel veel apparaten mogelijk en zijn de mogelijkheden eindeloos. Sinds kort is er een nieuwe Homey 2019 variant uitgebracht.


Slimme thermostaten

Een slimme thermostaat is misschien wel de grootste must-have voor een smart home. Een thermostaat vandaag de dag heeft vaak ‘zelflerende eigenschappen’, waarmee hij jouw leefpatroon gaat herkennen en op basis hiervan instellingen gaat doen. Daarbij kan een slimme thermostaat met behulp van geofencing ervoor zorgen dat er flink bespaard wordt op je energierekening: ga jij van huis dan gaat de verwarming uit. Op basis van de route die jij nog moet afleggen bepaald de slimme thermostaat als je in de buurt bent wanneer de verwarming weer aan zal gaan! Tip: check ook de adviesgids voor een slimme thermostaat!


nest thermostaat

Aanbeveling: Nest Learning thermostaat

Google Nest is misschien wel een van de bekendste merken op het gebied van slimme thermostaten. In tegenstelling tot veel andere thermostaten is deze niet energieleverancier afhankelijk en heb je dus alle vrijheid. Een groot voordeel is de zelflerende functie van Nest, die jouw gedragspatronen gaat herkennen. Daarbij zal Nest zorgen voor een besparing op je energiekosten door efficiënter om te gaan met het verwarmen van jouw woning. Een mooi smart home voordeel is dat deze thermostaat ook met opvallend veel andere smart home producten te koppelen is.


Slimme verlichting

Een van de eerste smart home producten die ik zelf kocht waren slimme lampen. Slimme verlichting is een mooie opstap om je smart home mee te beginnen, zo kun je een goed idee krijgen bij de mogelijkheden van apparaten besturen via je smartphone! Slimme verlichting kan vaak bediend worden via je smartphone, en kunnen met zaken als Google Home met spraak bestuurd worden. Philips Hue is een aanrader als merk voor slimme verlichting. Wil je meer merken bekijken en kooptips krijgen? Lees dan mijn gids voor advies voor slimme verlichting.


Philips Hue starterkit

Mijn tip: Philips Hue starterkit

Ik raad je aan om vooral op zoek te gaan naar een starterkit van Philips Hue. Hiermee haal je vaak meerdere Hue lampen, de benodigde lampen bridge voor een koppeling met je smartphone en een afstandsbediening tegelijk in huis. Daarbij zijn de kosten voor het pakket vaak veel lager dan wanneer je alles apart zou kopen. Deze Philips Hue Ambiance Starterspack is een mooi pakket om te beginnen met een slim verlichtingssysteem!


WiFi Mesh routers

Een stabiel netwerk is nodig voor een goedwerkende smart home. Wanneer een wifi verbinding komt te vervallen, zullen veel zaken niet kunnen werken. Een goede manier om je wifi te versteken is met behulp van wifi Mesh routers. Deze routers creëren een mesh-netwerk, waarbij de modules onderling het wifi signaal telkens naar minimaal twee modules doorsturen. Door de modules van wifi Mesh routers op strategische plekken te plaatsen geniet je door het hele huis van een stabieler netwerk! In de gids voor wifi Mesh routers ga ik hier dieper op in.


google nest wifi kopen

Beste keus: Google WiFi Triple Pack

Een van de beste wifi mesh routers pakketten op dit moment is Google wifi in mijn ogen. Het mesh router pakket van Google is voorzien van drie losse modules die je door het hele huis kunt plaatsen. Er is dan altijd sprake van een stabiele verbinding, vanwege het mesh netwerk wat hiermee gecreëerd wordt. Je kunt de Triple pack eenvoudig uitbreiden met losse modules van Google wifi!


Lampen bridges

Niet allen op het gebied van beveiliging, maar ook voor het groeperen van lampen zijn lampen bridges noodzakelijk. Wanneer jij bijvoorbeeld drie verschillende slimme lampen in de woonkamer hebt, kan het super slim zijn om deze te groeperen als set. Zo kun je scenes maken waarbij alle woonkamer lampen in een keer aangaan (of juist uitgaan). Bridges zijn wel vaak merk afhankelijk, waardoor ik je aanraad om meer te lezen over deze lampen bridges in mijn adviesgids.


philips hue bridge

Slimme keuze: Philips Hue Bridge

Een lampen bridge is vaak merkafhankelijk, maar toch zijn er bridges waar meerdere lampen op aangesloten kunnen worden. Zo ook met de Hue bridge die ik aanraad als beste keuze! Je kunt hier bijvoorbeeld ook IKEA Tradfri lampen aan koppelen, evenals lampen van Innr. Deze lampen bridge zorgt ook voor het kunnen groeperen van lampen en de mogelijkheid voor het bedienen via je smartphone of tablet. Dit is met name interessant als je ook Hue of IKEA Tradfri met Google Home koppelen wilt.


Smart home producten als accessoires

smart home producten als accessoires

Er zijn tal van producten die als mooie bijproducten gezien worden binnen een smart home. Zo kunnen smartwatches bijdragen aan een betere beleving, doordat je apparaten met je horloge kunt bedienen. En wat dacht je van een slimme thermometer, waarmee je zonder aanraking met de huid de actuele lichaamstemperatuur op kan meten? Ook kleinere zaken als bluetooth speakers zijn smart home producten die je slimmere woning nóg aangenamer kunnen maken. Laten we ze een voor een bekijken!

Smartwatches

Een slim horloge staat beter bekend als een smartwatch. We kennen allemaal wel de smartwacht van Apple, die er als een van de eerste merken mee op de markt kwam. Het kan reuze interessant zijn om een smartwatch af te wegen als je een smart home wilt gaan bouwen. Met een smartwatch kun je bijvoorbeeld notificaties krijgen van je slimme rookmelder of lampen aan en uitzetten met behulp van spraak. In het geval van de Apple Watch kun je met Siri lampen van Hue aan en uitzetten als je een koppeling maakt met HomeKit! Tip: voor meer informatie over deze wearables raad ik je mijn smartwatch adviesgids aan.


samsung gear s3 frontier smartwacht

Mooie en goede keuze: Samsung Gear G3 Frontier

Op het gebied van smartwatches ben ik fan van de Samsung Android watches. Deze horloges zijn makkelijk te koppelen met allerlei andere smart home producten. Hoewel het gaat om een échte smartwatch, ziet hij eruit als een strak vormgegeven horloge. Daarbij is er ingebouwde hartslagfunctie te vinden in het horloge, evenals ondersteuning van GPS. De mooiste voordelen zitten natuurlijk in het feit dat het horloge notificaties kan ontvangen vanaf je smartphone.


Slimme thermometers

Thermometers worden slimmer en slimmer. Waar het een aantal jaar geleden al speciaal was als er een display opzet, is het nu interessant dat je de lichaamstemperatuur kunt meten zonder aanraking. Met name voor kinderen die snel bang zijn voor een thermometer of aanrakingen, is dit echt een uitvinding. Daarbij kun je ook van een thermometer advies krijgen als er bijvoorbeeld kans is op koorts. Handig en vooral een grote plus op het gebied van gezondheid! Ik houd ontwikkelingen en updates bij op de pagina voor advies voor een slimme thermometer.


Topper: Oblumi Tapp

Mijn advies voor een slimme thermometer gaat op dit moment uit naar de Oblumi Tapp. Deze draadloze infrarood thermometer kan eenvoudig lichaamstemperatuur opmeten zonder in aanraking te komen met desbetreffend persoon. Dit is erg prettig, met name bij kinderen. Je kunt de thermometer met behulp van een Aux aansluiting in je telefoon stoppen, waarna de metingen worden weergegeven op je smartphone. Een ander opvallend voordeel is dat deze thermometer 50 personen kan onthouden, waardoor hij ook heel interessant is voor zowel gezinsgebruik als grootgebruik.


Robotstofzuigers

Een van de vervelende huishoudelijke taken in huis is stofzuigen. Wanneer jij hier ook helemaal klaar mee bent kan de keuze voor een robotstofzuiger slim zijn: deze stofzuigers gaan zelf aan de slag en slaan geen stukje vloer over! Wees niet bang dat de robotstofzuiger meubels beschadigd: er zitten allerlei sensoren in verwerkt die voorkomen dat hij ergens tegenaan rijdt. Een van de mooiste voordelen in mijn ogen is dat je de robotmaaier op een afstand aan kunt zetten. Zo kun je hem activeren als je op je werk bent, zodat je bij thuiskomst geen last hebt van herrie van de stofzuiger! Er zijn ook robotstofzuigers met een dweil-functie, lees hierover ook meer in mijn adviesgids voor een robotstofzuiger.


ilife v80 robotstofzuiger

Beste keuze op dit moment: ILIFE V80 robotstofzuiger

De ILIFE V80 vind ik op dit moment een van de betere robotstofzuigers. Met een totale accuduur van 120 minuten kan hij zonder op te laden een groot gedeelte (of misschien wel helemaal) van je huis stofzuigen. Daarnaast is deze robotstofzuiger voorzien van een dweilfunctie, kan hij probleemloos over drempels heen rijden en heeft hij een automatische start- en oplaad-functie!


Slimme bloeddrukmeters

Je bloeddruk op laten meten bij de dokter of in het ziekenhuis kan zorgen voor de ‘witten jassen syndroom’. Hierbij wordt je bloeddruk tijdelijk hoger door de stress die een dokter in jouw omgeving op kan leveren. Thuis bloeddruk opmeten wordt gelukkig een stuk makkelijker: met slimme bloeddrukmeters kun je eenvoudig je eigen bloeddruk analyseren. Zo zijn er vaak koppelingen mogelijk met je smartphone, waarmee je je bloeddruk op langer termijn in de gaten kunt houden. Ik vertel je graag meer hierover in de adviesgids voor een slimme bloeddrukmeter kopen!


omron evolv bloeddrukmeter

Mijn advies: Omron Evolv

De Omron Evolv zou ik iedereen aanraden die op zoek is naar een bloeddrukmeter die nauwkeurig meet. Dankzij de nieuwste meettechnologieën meet deze Omron zeer nauwkeurig (360 graden meting in de bovenarm). Daarbij is deze bloeddrukmeter fraai vormgegeven en kun je hem makkelijk meenemen. Een van de mooiste voordelen is de mogelijkheid met een koppeling met een smartphone: hierdoor kun je je bloeddrukmetingen delen met je huisarts en kun je op langer termijn de voortgang in de gaten houden.