smart home controller
Home » Smart home controller » Top 10 smart home controllers

Top 10 smart home controllers

Smart home controller kopen vanaf € 25,-

Menu
  • Top 10

Op deze pagina vind je een top 10 smart home controllers. In deze top 10 heb ik de beste smart home controllers van dit moment op een rij gezet. Het mooie van een smart home controller is dat je diverse slimme apparaten kunt koppelen met in één app. Hierdoor heb je meer overzicht en kun je apparaten aan elkaar koppelen.

Bekijk hier onder de tien top modellen die ik voor je geselecteerd heb. Het verschil van deze modellen zit vooral in de protocollen. Er zijn slimme apparaten die werken bijvoorbeeld Z-Wave of ZigBee, elk apparaat communiceert dus op zijn eigen manier. Door voor een smart home controller te kiezen die met meerder protocollen werkt, krijg je een mogelijkheid om apparaten met verschillende protocollen toch met elkaar te laten communiceren.

homey beste smart home controller

1. Athom Homey

Het meest geavanceerde smart home controller van dit moment. Heeft integratiemogelijkheden met ZigBee, Z-Wave, Wifi, Bluetooth, infrarood, 433MHz en 868MHZ.

fibaro home center 2

2. FIBARO Home center 2

FIBARO Home center (HC2) communiceert met Z-Wave technologie. Beheer al je FIBARO en slimme apparaten die werken met Z-Wave in één systeem. Heeft ook een ondersteuning voor Google Home en Amazon Alexa.

klikaanklikuit ics2000

3. KlikAanKlikUit ICS-2000

Met dit control station van KlikAanKlikUit (Kaku) koppel je Kaku apparaten aan elkaar in één overzichtelijke app. Ook heel makkelijk om hiermee scenes te maken met verschillende apparaten.

somfy tahoma box

4. Somfy Tahoma Box v2.0

Automatiseer al je Somfy apparaten met deze Tahoma Box. Via een Somfy app zijn de apparaten makkelijk toe te voegen en creëer je simpel diverse scenes. Ook kun je met deze box een koppeling maken met je Apple Watch, zodat de apparaten bedient kunnen worden met je smartwatch.

KlikAanKlikUit Internet Control Station

5. KlikAanKlikUit ICS-1000

De voorganger van het ICS 2000 control systeem. Met dit systeem kun je 48 apparaten van KlikAanKlikUit koppelen en bedienen via je smartphone of tablet.

fibaro home center lite

6. FIBARO Home Center Lite

Ook dit control station van FIBARO werkt met het protocol Z-Wave. Koppel al je FIBARO of Z-Wave apparaten aan deze Home Center, waardoor je alles kunt bedienen met één app.

elro connects k1

7. Elro Connects K1

Een Control systeem van Elro. Dit apparaatje stop je eenvoudig in het stopcontact en door middel van een applicatie koppel je Elro slimme apparaten aan elkaar.

broad link rm pro

8. Broadlink RM Pro+

Met deze Broadlink hub koppel je alle RF en IF apparaten met elkaar in één app. Heel makkelijk bedien je de apparaten via een applicatie. Ook mogelijk om een koppeling te maken met Amazon Alexa.

trust smart home bridge

9. Trust Smart Home ZigBee

De Trust Smart Home werkt met het protocol ZigBee. Naast producten met ZigBee werkt deze controller met Google Assistant en Philips Hue.

d-link dhc g020 hub

10. D-Link DCH-G020

Met deze smart home controller van D-Link koppel je alle D-Link apparaten met het Wifi. Hierdoor is het mogelijk om waarschuwingen (pushmeldingen) te ontvangen wanneer u niet thuis bent.

Hoe is deze top 10 smart home controllers opgesteld?

Hoe deze top 10 met smart home controllers is opgesteld lees je hieronder. Hierin onderbouw ik hoe ik onderzoek uitgevoerd heb, hoe de controllers geselecteerd zijn, welke functies van belang waren en hoe ik de posities van de controllers heb bepaald.

Selectie top 10 smart home controllers

Voor deze top 10 smart home controllers zijn alle smart home controllers onderzocht die momenteel te koop zijn in Nederland. Deze controllers zijn onderzocht op basis van de functies, prijs en design. Het verschil van deze smart home controllers zit hem vooral in de functionaliteit, ook is dit vaak belangrijkste factor wanneer je een controller aanschaft. Vooral de functie van het protocol is erg belangrijk, omdat je misschien al slimme apparaten hebt van een bepaalde protocol. Hieronder vertel ik meer over de belangrijkste functies van de smart home controller en waarop ik ze onderzocht heb.

Belangrijke functies van de smart home controllers

Zoals ik hierboven al vermeld zijn de functies van een smart home controller erg belangrijk. Ook in deze top 10 heb ik daar natuurlijk rekening mee gehouden. De functies waar ik naar gekeken heb in deze top 10 smart home controllers zijn:

  • Protocol van de controller:  dit is misschien ook wel de meest belangrijkste functie. Het is belangrijk dat je weet met welk protocol de controller spreekt. Waarschijnlijk heb je slimme producten die een bepaalde protocol spreken, let dan goed op of het mogelijk is of de controller de zelfde protocol spreekt. Spreekt dit niet dezelfde protocol dan is het vaak niet mogelijk om producten aan het protocol te koppelen. Wel zijn er controllers die met verschillende protocollen spreken, dit zijn in mijn ogen de beste smart home controllers.
  • Bereik van de controller: het bereik van een controller speelt ook een belangrijke rol. Het liefst heb je alles in je huis gekoppeld aan één controller, maar wat nou als je slimme apparaten in je tuin hebt en op je zolder. Dan moet het wel mogelijk zijn dat de controller ook het bereik heeft om een verbinding te maken met alle apparaten.

Hoe heb ik de posities in deze top 10 bepaald?

Na een overzicht gemaakt te hebben van alle smart home controllers, heb ik deze controllers onderzocht op functionaliteit. Op basis van de bevindingen uit dit onderzoek heb ik de tien beste modellen in een top 10 opgesteld. Daarna heb ik de posities in de top 10 kunnen bepalen aan de hand van de protocol van de controller, zoals je ziet is de controller op de eerste positie de controller die gebruik maakt van de meeste protocollen.