Smart home beveiliging

smart home beveiliging

▲ Beveiligingscamera’s © Smarthomeweb

Een smart home is slimmer dan je denkt. Het is maar net hoe jij bepaalde slimme producten met elkaar koppelt en combineert. Ik ga vaak in op slimme toepassingen voor meer comfort en gemak. Echter zijn er ook heel veel interessante instellingen voor een perfecte smart home beveiliging. Zo zijn er slimme deurbellen, beveiligingscamera’s en rookmelders die zorgen voor een veel veiligere woonsituatie.

Smart home beveiliging: de voordelen

Wanneer je kiest voor een smart home komen er al snel beveiliging mogelijkheden kijken. Je kunt namelijk je huis nog beter beveiligen met verschillende smart home producten. Hierbij geniet je al snel van heel veel voordelen! Niet alleen op het gebied van beveiliging op het gebied van inbraakpreventie: ook voor gevaarlijke situaties als brand en koolstofmonoxide!

Situaties voor beveiliging in een smart home

Om je een beeld te geven van verschillende smart home beveiliging situaties die mogelijk zijn, heb ik een aantal situaties op een rij gezet. Dit geeft je een beeld van de beveiligingsmogelijkheden en de verschillende slimme voordelen.

Vergeet nooit je deur op slot te doen

Met behulp van geofencing, kun je instellen dat de deur automatisch op slot gaat als de laatste persoon in huis, het huis verlaat. Op die manier vergeet je dus nooit meer je deur op slot te doen! Ook gaan de deuren pas open als er iemand voor de deur staat die toegang heeft tot het huis. Dit kan met behulp van een speciale app of een pincode.

Zie wie er voor je deur staat of aanbelt

Helaas lees ik steeds vaker verhalen over ongewenste indringers, die met een ‘slim praatje’ toch het huis weten binnen te dringen, nadat ze hebben aangebeld. Tegenwoordig zijn er echter deurbellen, waarmee je via je smartphone kunt zien wie er voor de deur staat. Ook kun je een speciaal activiteiten gebied instellen: hiermee krijg je een seintje op je telefoon als er iemand voor de deur staat (of in je tuin loopt).

Bij rook automatisch rolluiken openen en noodverlichting aanzetten

rookmelder smart home beveiliging

Koppel een rookmelder met andere smart home producten voor een betere beveiliging.

Wanneer een rookmelder rook detecteert of een snelle toename van de tempratuur registreert, kun je met een smart home zo instellen dat de automatische rolluiken omhoog gaan (als deze gesloten zijn) en de noodverlichting aangaat. Super veilig dus! Hiervoor dien je uiteraard wel de apparaten te kunnen koppelen met een van de smart home systemen.

Soorten smart home beveiliging

Op het gebied van smart home beveiliging zijn er veel verschillende slimme producten. Wanneer je op onze website via het hoofdmenu zoekt, zie je direct enkele producten onder het kopje slimme beveiliging staan. Ik som kort enkele slimme beveiligingsproducten op.

1. Beveiligingscamera’s in en rondom het huis

Er zijn steeds vaker slimme beveiligingscamera’s. Met een slimme beveiligingscamera kun je het huis van binnen en buiten in de gaten houden. Deze camera’s (ook wel bekend als IP camera’s) kun je koppelen met je smartphone, tablet of desktop computer. Hiermee heb je dus altijd een mogelijkheid om je huis in de gaten te houden. Waar je ook bent!

Er zijn zelfs camera’s waarmee je via een app het beeld kunt draaien. Zo heb je een 360 graden beeld van je hele woonkamer, tuin of slaapkamer! Daarbij kun je met een zo’n beveiligingscamera ook een seintje instellen: wanneer er beweging opgemerkt wordt, word je hierover direct geïnformeerd! Handig, veilig én een ontspannend gevoel. Tip: kies voor een camera met audiofunctie, hiermee kun je ook via de camera communiceren met degene die jij op beeld ziet.

nest camera

 Aanbieding!  

Google Nest Cam Indoor beveiligingscamera met extra korting!

De Google Nest Cam Indoor beveiligingscamera is nu tijdelijk scherp afgeprijsd. Deze slimme beveiligingscamera is speciaal voor binnen en kan gekoppeld worden met apparaten die compatibel zijn met Google Nest.

Bekijk aanbieding!

2. Deurbellen met camera en app

Zoals ik eerder in deze blog aangaf, zijn er steeds vaker deurbellen die voorzien zijn van een camera. Zo’n slimme deurbel kun je vaak koppelen met je smartphone, waarna je een berichtje krijgt als iemand aanbelt. Je kunt met behulp van de microfoon degene toespreken die voor de deur staat.

Bij modellen van Google Nest kun je zelfs een activiteitengebied instellen. Hierbij krijg je een alert als iemand zich ophoudt in jouw tuin of bij andere verdachte situaties.

3. Sensoren voor beweging en geluid

Uiteraard kennen we allemaal de sensoren die een seintje geven wanneer er een bepaalde actie opgemerkt wordt. Hierbij kun je denken aan geluid en beweging. Perfect voor smart home beveiliging: wanneer je deze producten namelijk kunt koppelen met andere apparaten (als ze hetzelfde smart home protocol hebben), kun je een actie-reactie instellen.

Op die manier kun je bijvoorbeeld met een slimme bewegingsmelder, instellen dat als deze een beweging opmerkt, de lichten aanspringen of er een harde alarmtoon aangezet wordt. Je kunt het nog verder uitpakken: wanneer er een geluid of beweging opgemerkt wordt sluiten alle rolluiken en gaan de gordijnen automatisch open wanneer jij niet thuis bent.

4. Slimme rookmelders en koolmonoxide melders

Gezondheid en veiligheid voor de bewoners van een huis kunnen ook vallen onder smart home beveiliging. Gelukkig zijn er heel veel interessante producten die je hierbij kunnen helpen: denk aan een slimme rookmelder of slimme koolstofmonoxide melders. Deze checken zichzelf vaak automatisch op de batterijenstatus én houden jou op de hoogte van opgemerkte situaties.

Ook kun je ze dus automatisch laten praten met andere apparaten. Denk aan slimme rolluiken en slimme verlichting. Met slimme lampen zou je een ‘nood sfeer’ in kunnen stellen, waarbij de lampen op volle sterkte gaan branden. Merkt de rookmelder rook op? Dan gaat automatisch de noodverlichting aan. Slim en een goede vorm van beveiliging in jouw smart home!

5. Deursloten met app of pin

deurslot voor goede smart home beveilging

Zorg voor een slim deurslot voor een goede smart home beveiliging.

Ik sluit af met een van de interessantste vormen van smart home beveiliging: slimme deursloten. Momenteel zijn we achter de schermen nog druk in de weer met het realiseren van een adviespagina (moeten er nog een paar testen en reviewen), zodat we jou advies kunnen geven van de beste keuzes. Met een smart home deurslot kun je vaak met behulp van je smartphone toegang krijgen tot je huis. Iedereen die niet aangesloten is bij deze app op je smartphone, krijgt automatisch geen toegang.

Ook hoef je niet meer bang te zijn om vergeten de deuren op slot te doen. Je kunt namelijk instellen dat wanneer de laatste het huis verlaat, de deuren allemaal automatisch op slot gaan. Dit geldt ook voor rolluiken en ramen, indien je deze gekoppeld hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts