Smart home beveiligen met IMOU: dit moet je hebben!

smart home beveiligen imou

▲ IMOU Ranger, de slimme beveiligingscamera © Dahua

Een van de grootste voordelen van een smart home is het veel beter kunnen beveiligen van je woning. Sterker nog: met een smart home vol slimme apparatuur is het zelfs een must in mijn ogen om je woning beter te beveiligen. De komende periode verdiepen wij ons in de producten van IMOU.

Net als elk ander smart home merk wat we onder de loep nemen, gaan we dieper in op de verschillende producten in verschillende categorieën. Ditmaal richten we ons op het goed kunnen beveiligen van de woning met behulp van IMOU smart home apparatuur.

Smart home beveiliging begint met camera’s

Waar je ook bent je huis 24/7 in de gaten kunnen houden, dat is misschien wel een van de grootste pluspunten van smart home beveiliging. Ook IMOU biedt hierin oplossing: met zowel slimme beveiligingscamera’s als slimme deurbellen kan er een connectie gemaakt worden met je smartphone of tablet, waarna je eenvoudig de omgeving kunt monitoren. Laten we enkele IMOU smart home producten erbij pakken.

IMOU Cue: Indoor WiFi-camera

Als je op zoek bent naar een makkelijk te installeren WiFi camera voor binnen biedt IMOU handvatten met de Cue. Deze indoor WiFi-camera is voorzien van belangrijke features die we mogen verwachten bij een slimme beveiligingscamera vandaag de dag:

 • Met nachtzicht
 • Te koppelen met smartphone/tablet via IMOU app
 • Tweeweg-communicatie (ingebouwde speaker en microfoon)
 • Micro SD geheugen
 • Biedt ondersteuning voor Google Assistant en Amazon Alexa

Dankzij de Micro SD geheugenpoort  kun je zelf bepalen hoeveel en hoelang er specifieke gebeurtenissen geregistreerd worden. Dit in tegenstelling tot slimme camera’s van andere smart home merken, waarbij je vaak genoodzaakt bent om een abonnement af te nemen. Enige nadeel bij enkel de opslag via een SD kaart: wanneer de camera weggenomen wordt, zijn je beelden ook weg! Tip: in november heeft IMOU een speciale actie, waarbij je bij besteding vanaf € 100,- een 128 GB SD kaart ontvangt.

IMOU Ranger: slimme camera die kan draaien

Wij krijgen op Smarthomeweb.nl vaker de vraag: “Wat als men de camera kan ontwijken, omdat deze op valt als deze in de woonkamer staat?“. Dan zit er vaak maar één ding op: een zogeheten ‘dome camera’ aanschaffen die via pan & tilt op afstand te verstellen is. Wist dat het nog slimmer kan? Met de IMOU Ranger Pro – een uitgebreide versie van deze camera – kan beweging zelfs automatisch gevolgd worden. Ook wanneer je dus niet actief mee kunt kijken, wordt beweging automatisch gevolgd. Wat factoren van de IMOU Ranger Pro op een rij:

 • Smart Tracking functie
 • Pan & Tilt
 • Ondersteuning voor Google Assistant en Amazon Alexa
 • Tweeweg-communicatie mogelijk
 • Nachtzicht
 • Micro SD geheugenslot

IMOU Cell Pro: beveiligingscamera voor binnen óf buiten

Hoewel we bij slimme camera’s altijd erop aandringen om goed te letten op de geschiktheid voor binnen of buiten, is dit bij de Cell Pro van IMOU een ander verhaal. Deze slimme beveiligingscamera kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Die camera is voorzien van een 2 megapixel camera en is geheel draadloos. Dit maakt het installeren en monteren van de camera zeer eenvoudig. Dankzij een ingebouwde PIR-sensor wordt de kans op valse alarmen geminimaliseerd. De camera dient wel met het IMOU basisstation – een smart home controller – verbonden te worden, hij werkt niet stand-alone. Dankzij deze koppeling kun je de camera wél aanvullen met nog 6 meer camera’s, waardoor je je complete smart home binnen én buiten kunt beveiligen. De specificaties:

 • Geschikt voor binnen en buiten
 • Draadloos
 • Nachtzicht
 • Koppeling met basisstation is noodzakelijk

IMOU Doorbell: slimme deurbel voor een zacht prijsje

Naast slimme camera’s voor binnen, buiten of met een roterende lens, biedt IMOU ook oplossingen in de vorm van een slimme deurbel. De IMOU Doorbell zorgt ervoor dat je direct kunt zien wie er voor de deur staat. Ook als je niet thuis bent: dankzij de koppeling met de IMOU app kun je de postbezorger toespreken en vertellen waar het pakketje gelegd kan worden als je eventjes niet thuis bent. De slimme deurbel is daarnaast voorzien van zowel opslag via een SD kaartje als opslag via de cloud. Opvallend genoeg hoef je geen abonnement aan te schaffen om volop te genieten van alle functies van de videodeurbel. Wat specificaties van de slimme deurbel:

 • HD Video camera met brede hoek (140 graden)
 • Nachtzicht
 • PIR detectie om loos alarm te voorkomen
 • Tweeweg-communicatie: zowel spreken als horen
 • Opslag via de cloud of via SD kaartje

Waarom IMOU interessant kan zijn voor smart home beveiliging opties

Zoals je kunt zien biedt IMOU een breed scala aan beveiligingsproducten aan. Dit is echter nog niet alles: zo zijn er nog zo’n handjevol andere camera’s voor binnen én buiten en kan bijvoorbeeld de slimme deurbel uitgebreid worden met een extra gong. Waarom wij persoonlijk IMOU interessant vinden is vanwege de lage prijs in combinatie met de vele mogelijkheden. Als we bijvoorbeeld kijken naar de opslagmogelijkheden, dien je in veel gevallen een abonnement aan te schaffen om alle functies te kunnen gebruiken. Iets wat bij IMOU niet nodig is. Daarbij valt ons ook de lage prijs op: de slimme deurbel fiks je bijvoorbeeld al voor € 119,90.

Nu extra korting bij IPcam-shop met IMOU kortingscode

Wanneer je geïnteresseerd bent in de producten van IMOU hebben we goed nieuws voor je. Op dit moment kun je gebruik maken van de kortingscode ‘Dahua2019‘. Tot en met 25 november krijg je 15% korting bij IPcam-shop met deze kortingscode!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts