Smart home apps die niet mogen ontbreken

smart home apps

▲ © Pexels

Bij veel smart home producten hoort een app waarmee je desbetreffend apparaat kunt bedienen. Ook zijn er weer smart home apps die meer onder de categorie ‘smart home systeem’ lijken te vallen. In dit artikel zetten we de onmisbare smart home apps op een rij.

Smart home wordt steeds populairder, er komen steeds meer nieuwe producten op de markt. Ook wordt er flink doorontwikkeld en worden producten steeds slimmer en beter. Zo kun je sinds kort in via de Google Home app routines aanmaken en hoef je geen gebruik meer te maken van externe apps als IFTTT. In dit bericht laten we verschillende smart home apps zien die je niet mogen ontbreken in je smart home.

Google Assistant app – Gebruik je smartphone als spraak Assistent

Wanneer je een slimme speaker of andere apparaat van Google hebt ben je wel bekend met de app van Google Home. Via deze app koppel je alle apparaten van Google Home met elkaar en kun je apparaten aan of uitzetten. Door smart home apparaten van derde aan deze app te koppelen creëer je overzicht en hoef je niet elke keer van app te switchen, zo kun je ook de lampen van Philips Hue bijvoorbeeld bedienen.

Naast de Google Home app heb je ook de Google Assistant app. Deze app is te downloaden op je smartphone of tablet en staat gekoppeld met je Google account. Het voordeel van deze app is dat je geen smart speaker nodig hebt om apparaten met spraak te besturen, dit kun je namelijk gewoon via je smartphone of tablet doen.

Ook kun je via de app opdrachten typen in plaats van spraakopdrachten. Soms kan het namelijk best irritant zijn om de hele tijd “He Google” te zeggen en via de app kun je het gewoon typen. Ook staan er in de app voorbeeld opdrachten die je gewoon aan kunt tikken, waarop de Google dan zijn opdracht uitvoert.

google-assistant-app

Google Assistant app

Handige app om je smartphone als ‘smart speaker’ te gebruiken. Ook kun je Google Commands gewoon in typen, zonder dat je de hele tijd “He Google” hoeft te zeggen.

App Store Play Store

Philips Hue & Hue Sync app – Ideaal om scenes en groepen te maken

Voor het hebben van slimme verlichting mag de app van Philips Hue natuurlijk niet ontbreken. Tenminste die kan zelfs niet ontbreken, omdat je via die app de lampen moet koppelen. Maar in de app kun je naast het koppelen van de Hue lampen veel meer interessante dingen doen. Creëer bijvoorbeeld nieuwe scenes of maak routines, zodat de verlichting automatische aan- of uitgaat. Bekijk bijvoorbeeld eens Philips Hue labs in de app en zie wat voor leuke scenes er zijn.

Naast de standaard Hue app heb je ook andere Philips Hue apps, waaronder de Hue Sync app ook deze mag niet ontbreken. Met de sync app kun je de lampen synchroniseren met het beeldscherm computer. Dat is vooral leuk wanneer je een film kijkt of game speelt, hierdoor passen de lichten zich aan op de content op het beeldscherm wat zorgt voor een gaaf effect.

Philips Hue & Hue Sync app

Er zijn veel handige apps voor het Philips Hue systeem. Eentje die niet mag ontbreken is de Hue Sync app, hiermee synchroniseer je de lampen met de content op je beeldscherm.

Bekijk Sync app

IFTTT – If This, Than That

IFTTT staat voor ‘If This, Then That’, letterlijk vertaald naar Nederlands is: als dit, dan dat. Wat inhoudt dat als iets gebeurd er een andere actie gestart wordt. Een voorbeeld is wanneer een slim product een bepaalde actie doet en ander apparaat daarop reageert. Stel er drukt iemand op een slimme deurbel, dan kun je ervoor zorgen dat de lampen twee knipperen of in een bepaalde kleur beginnen te gloeien.

Ook kan IFTTT vaak de oplossing zijn wanneer slimme apparaten werken met een andere communicatie protocol, dus direct met elkaar te koppelen zijn. Vaak met een tussenkomst met de IFTTT app kan dit wel. Ook zijn veel populaire apps te koppelen met apparaten, denk bijvoorbeeld aan een locatie app die een apparaat aanstuurt. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven wanneer je huis verlaat (bepaalde straal uit het gebied bent) de thermostaat lager gaat, Nuki Smart Lock de deur vergrendeld en het alarm er automatisch op gaat.

ifttt

De IFTTT app

Met de IFTTT app kun je veel leuke koppelingen maken die je direct niet zou kunnen maken. Het is vooral interessant om bepaalde apps te koppelen met slimme apparaten, denk aan een weer, locatie of een bezorgingsdienst app

App Store Play Store

Spotify voor muziek – Ideaal voor het aanzetten van een specifieke nummer of album

Een app die in onze ogen ook niet mag ontbreken is Spotify. Door Spotify te koppelen met je smart speaker kun je simpelweg gewoon je favoriete nummer aanvragen, wel heb je voor deze functie een premium account nodig. Heb je dit niet dan is de app wel wat beperkter en zal Google een random album afspelen. Om Spotify te activeren via een smart speaker van Google kun je simpelweg de volgende commands geven, start natuurlijk wel met “He Google”:

  • Speel, je favoriete nummer (zelf invullen)
  • Speel, je favoriete artiest (zelf invullen)
  • Speel, gezellige muziek
  • Pauze
  • Speel

Wanneer je Spotify ingesteld hebt als standaardservice zal Google automatische Spotify kiezen wanneer je vraagt naar een bepaalde nummer of artiest. Spotify niet ingesteld als standaard muziekservice? Doe dit dan als volgt: open de Google Home app, ga naar instellingen, ga naar muziek en vink daar Spotify aan.

premium members google home koppelen met spotify

Spotify app

Handig om snel je favoriete nummertje op te zetten. Vooral wanneer je een smart speaker hebt en deze direct gekoppeld is met Spotify.

App Store Play Store

Op deze pagina vind je alle smart home apps die niet mogen ontbreken en we houden deze pagina up-to-date. Mocht jij nog aanvullingen hebben voor deze pagina of apps hebben die we zeker moeten gebruiken in een smart home. Laat het ons dan weten via ons contactformulier en we voegen de app toe aan deze lijst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts