Home » Smart display » Top 10 smart displays

Top 10 smart displays

Door Bram | Laatste update: 27 juni 2019

smart display

  • Top 10

Een smart display is simpel gezegd een slimme speaker met een display. Een smart display werkt als een soort tablet waaraan, je net zoals een smart speaker, alles kunt vragen. Het verschil hierbij is dat je direct ook wat te zien krijgt. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld gaat koken en de smart display jou vertelt wat het recept is en dit ook toont.

Natuurlijk is na het geven van een recept niet het enige wat een smart display kan. Momenteel zijn er niet veel smart displays op de markt, maar dit breidt zich wel uit en komen steeds meer bedrijven met smart displays. In deze top 10 smart displays laat ik zien welke displays er momenteel te koop zijn in Nederland.

google nest hub beste smart display

1. Google Nest Hub

Google Home Hub, de smart display van Google. Deze smart display bedien je door met je stem vragen te stellen aan Google.

apple ipad pro 11 inch

2. Apple iPad Pro 11 inch

Deze iPad heeft natuurlijk Siri aanboord. Een iPad wordt niet gezien als een smart display, persoonlijk vind ik zeker dat een iPad behoort tot de categorie smart display’s. Ook vind ik in tegenstelling tot andere displays de iPad het fijnst werken, vooral deze met een 11 inch beeldscherm.

apple ipad air 10.5

3. Apple iPad Air 10.5 inch

Ook deze iPad vind ik thuis horen in deze top 10 smart display’s. Het is een iets kleiner variant dan de Pro versie, wel is de prijs lager van dit model. Werkt ook heel fijn als smart display, vooral wanneer je een beschermhoes hebt die je kunt gebruiken in de keuken.

amazon echo show smart display

4. Amazon Echo Show

De Amazon Echo Show is de smart display van Amazon. Deze werkt met de voice assistant Alexa. Je kunt van alles vragen aan Alexa en met de smart display hoor je niet alleen het antwoord maar je krijgt het ook te zien.

amazon echo spot

5. Amazon Echo Spot

Leuke kleine smart display van Amazon. Werkt ook met de spraakassistent Alexa, werkt fijn, is compact en makkelijk in gebruik.

archos hello10 smart display

6. Archos Hello 10 

De smart display’s van Archos hebben een Google Assistant integratie. De display is 10 inch en de behuizing gemaakt van hout wat de display erg mooi maakt.

archos hello 7 smart display

7. Archos Hello 7

Deze Archos smart display is iets goedkoper en kleiner dan het bovenstaande model. Heeft ook een integratie met Google Assistant, zodat je alles aan je Google Assistant kunt vragen.

archos hello 5 smart display

8. Archos Hello 5

Nog een ander model van Archos, de Hello 5. De smart display ziet er goed uit en is mooi afgewerkt met hout. Heeft een iets kleinere display dan de Hello 7 en 10, maar is wel mooi vormgegeven en is ook iets goedkoper.

samsung galaxy tab

9. Samsung Galaxy Tab S5e

Een zeer goede tablet van Samsung, door een app je te downloaden kun je gebruik maken van de Google Assistent en maak je van je tablet een smart display.

facebook portal display

10. Wordt verwacht: Facebook Portal

Ook Facebook introduceert binnenkort een eigen smart display: Facebook Portal. Deze smart display gaat mogelijk werken met de spraakassistent van Amazon. Lees de blog voor meer informatie en ontwikkelingen van de Facebook Portal.

Methodologie van onderzoek

Deze top 10 smart displays heb ik opgesteld aan de hand van uitgevoerd onderzoek. In het onderzoek heb ik gekeken naar het huidige aanbod aan smart displays en deze heb ik met elkaar vergeleken. Hoe ik de displays heb geselecteerd en waarop ik deze vergeleken heb staat hieronder onderbouwt.

Selectie top 10 smart displays

Allereerst dient een smart display een display te hebben en dient deze een integratie te hebben met een spraakassistent. Momenteel zijn er drie grote spraakassistenten heel populair: Siri, Alexa en Google Assistant. Siri en Google Assitant spreken beide al de Nederlandse taal en Alexa helaas nog niet.

Voor de selectie is ook gekeken naar het huidige aanbod. Momenteel is het huidige aanbod nog best beperkt, maar er wordt verwacht dat er binnenkort meer verkrijgbaar is. Zo heeft Facebook al een smart display ontwikkeld: Portal. Helaas is deze momenteel nog niet te verkrijgen in Nederland

Hoe heb ik scores toegewezen aan een smart display?

Naast het verzamelen van 10 displays heb ik ook gekeken naar de beste smart displays en heb ik posities toegekend in deze top 10. Deze posities heb ik toegekend na het uittesten en gebruiken van de smart displays. Hierbij hebben niet alleen de functies een grote rol gespeeld maar ook het gebruiksgemak van de displays.

Op basis van mijn bevindingen heb ik de posities toegewezen voor deze top 10. Persoonlijk maakt het voor mij niet uit of ik Nederlands of Engels tegen een smart display dien te praten. Echter vind ik het belangrijker dat een smart display functioneel goed werkt en er goed uit ziet.

The following two tabs change content below.

Bram

Bram is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl en schrijft dagelijks blogs over smart home toepassingen en gadgets. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste nieuwtjes op het gebied van slimme producten. Bram maakt graag handige top 10 lijsten van smart home producten om snel de toppers te ontdekken.

Laatste berichten van Bram (toon alles)