Top 10 smart displays

Een smart display is simpel gezegd een slimme speaker met een display. Een smart display werkt als een soort tablet waaraan, je net zoals een smart speaker, alles kunt vragen. Het verschil hierbij is dat je direct ook wat te zien krijgt. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld gaat koken en de smart display jou vertelt wat het recept is en dit ook toont.

Natuurlijk is na het geven van een recept niet het enige wat een smart display kan. Momenteel zijn er niet veel smart displays op de markt, maar dit breidt zich wel uit en komen steeds meer bedrijven met smart displays. In deze top 10 smart displays laat ik zien welke displays er momenteel te koop zijn in Nederland.

smart display

Index: Smart display


Beste smart display van dit moment

In de top 10 smart display hierboven hebben we alle 10 modellen opgesteld die we de moeite waard vinden om aan te schaffen. Van deze lijst hebben we één beste keuze geselecteerd en dat is de Google Nest hub, in onze ogen de beste smart display van dit moment.

Waar we deze keuze op hebben gebaseerd staat hieronder onderbouwd. Zo hebben we bij een goede display gekeken naar verschillende factoren waarnaar je dient te kijken voordat je een smart display aanschaft. De punten waarom wij deze smart display van Google Nest de beste keuze vinden zijn:

  • Goede spraakassistent aan boord
  • Overzichtelijk en makkelijk om apparaten met elkaar te koppelen
  • Goede sound
  • Prijs kwaliteit verhouding is goed

Natuurlijk kun je ook een andere voorkeur hebben voor bijvoorbeeld een andere spraakassistent. Ook andere spraakassistenten als Amazon, Alexa en Siri hebben we onderzocht en er staan enkele modellen hierboven en deze zijn ook zeker de moeite waard om even te bekijken.


google nest hub beste smart display

De beste smart display: Google Nest Hub

Momenteel is de Google Nest Hub de beste keuze wanneer je op zoek bent naar een smart display. Deze smart display van Google is vooral interessant omdat je er veel andere apparaten aan kunt koppelen. Ook is dit een van de populairste smart displays van dit moment.


Top 10 smart displays van 2024

Heb je liever een smart display van een ander merk? Bekijk dan hieronder een top 10 met tien goede smart displays die je kunt gebruiken. Zeker wanneer je smart home producten hebt van andere merken dan Google kan dit interessant zijn, denk bijvoorbeeld aan een Ring deurbel.


google nest hub beste smart display

1. Google Nest Hub 2

Google Nest Hub, de smart display van Google. Deze smart display bedien je door met je stem vragen te stellen aan Google.


amazon echo show 5

2. Amazon Echo Show 5

Een goede en leuke smart display gezien de functionaliteiten. Het beloofd veel goeds, nog even wachten tot Alexa ook naar Nederland komt.


apple ipad pro 11 inch


3. Apple iPad Pro 11 inch

Deze iPad heeft natuurlijk Siri aanboord. Een iPad wordt niet gezien als een smart display, persoonlijk vind ik zeker dat een iPad behoort tot de categorie smart display’s. Ook vind ik in tegenstelling tot andere displays de iPad het fijnst werken, vooral deze met een 11 inch beeldscherm


apple ipad air 10.5


4. Apple iPad Air 10.5 inch

Ook deze iPad vind ik thuis horen in deze top 10 smart display’s. Het is een iets kleiner variant dan de Pro versie, wel is de prijs lager van dit model. Werkt ook heel fijn als smart display, vooral wanneer je een beschermhoes hebt die je kunt gebruiken in de keuken.


amazon echo show smart display

5. Amazon Echo Show

De Amazon Echo Show is de smart display van Amazon. Deze werkt met de voice assistant Alexa. Je kunt van alles vragen aan Alexa en met de smart display hoor je niet alleen het antwoord maar je krijgt het ook te zien.


amazon echo spot

6. Amazon Echo Spot

Leuke kleine smart display van Amazon. Werkt ook met de spraakassistent Alexa, werkt fijn, is compact en makkelijk in gebruik.


archos hello10 smart display

7. Archos Hello 10 

De smart display’s van Archos hebben een Google Assistant integratie. De display is 10 inch en de behuizing gemaakt van hout wat de display erg mooi maakt.


archos hello 7

8. Archos Hello 7

Deze Archos smart display is iets goedkoper en kleiner dan het bovenstaande model. Heeft ook een integratie met Google Assistant, zodat je alles aan je Google Assistant kunt vragen.


Archos HELLO516GBEU


9. Archos Hello 5

Nog een ander model van Archos, de Hello 5. De smart display ziet er goed uit en is mooi afgewerkt met hout. Heeft een iets kleinere display dan de Hello 7 en 10, maar is wel mooi vormgegeven en is ook iets goedkoper.


facebook portal display


10. Wordt verwacht: Facebook Portal

Ook Facebook introduceert binnenkort een eigen smart display: Facebook Portal. Deze smart display gaat mogelijk werken met de spraakassistent van Amazon. Lees de blog voor meer informatie en ontwikkelingen van de Facebook Portal.


Methodologie van onderzoek

Deze top 10 smart displays is opgesteld aan de hand van uitvoerig uitgevoerde onderzoek. In het onderzoek hebben we gekeken naar het huidige aanbod aan smart displays en deze hebben we met elkaar vergeleken.

In dit onderzoek zijn we eerst op zoek gegaan naar het huidige aanbod aan smart displays op de Nederlandse markt. Van dit aanbod hebben we de beste smart displays geselecteerd en deze modellen onderzocht op de functionaliteiten. Aan de hand van dit onderzoek hebben we de posities bepaald in deze top 10.

Hoe zijn de slimme displays geselecteerd?

Voor het opstellen van deze top 10 hebben we gekeken naar smart displays. Voor smart displays hebben we de volgende criteria gehangen: moet een spraakassistent aan boord hebben en een display. Momenteel zijn er drie populaire grote spraakassistenten: Siri, Alexa en Google. Siri en Google Assistant spreken beide helaas nog niet de Nederlandse taal op smart displays.

Na het opstellen van bovenstaande criteria zijn we op zoek gegaan naar smart displays. Dit hebben we gedaan door te kijken naar het aanbod van Nederlandse webshop die deze apparaten verkopen. Hieruit hebben we een lijst kunnen maken met smart displays.

Onderzochte functies van de smart displays

Na het opstellen van een lijst met alle smart displays hebben we deze displays onderzocht op de functies. De functies waarop je moet letten bij het kopen van een smart display en waar wij deze top 10 op hebben gebaseerd zijn:

  • Soort spraakassistent
  • Koppeling met andere apparaten
  • Geluid uit de speakers
  • Werking van de smart display

Hoe de posities zijn toegewezen in deze top 10

Naast het verzamelen van 10 displays hebben we ook gekeken naar de beste smart display en hebben we de posities toegekend in deze top 10. Deze posities hebben we toegekend na het uittesten en gebruiken van de smart displays. Hierbij hebben we niet alleen de functies een grote rol gespeeld maar ook het gebruiksgemak van de displays.

Op basis van mijn bevindingen hebben we de posities toegewezen voor deze top 10. Persoonlijk maakt het voor ons niet uit of we in het Nederlands of Engels tegen een smart display dienen te praten. Echter vinden we het belangrijker dat een smart display functioneel goed werkt en er goed uit ziet.