slimme wekker
Home » Slimme wekker » Top 10 slimme wekkers
  • Top 10

Er zijn tal van slimme wekkers te vinden in diverse webshops. Er springt een merk tussenuit: Philips! Een slimme wekker is anders dan een normale wekker en om te voorkomen dat ik een scheve vergelijking maak, ben ik enkel op onderzoek uitgegaan naar zogeheten ‘wake up lights’. Dit zijn slimme wekkkers die je wekken met licht in plaats van het welbekende alarm.

Op deze pagina vind je een selectie met de beste slimme wekkers van dit moment. In totaal zijn er tien verschillende slimme wekkers op een rij gezet die de moeite waard zijn om te bekijken. Let wel op dat elke wekker een ander prijskaartje en functies heeft. Bekijk hieronder mijn top 10 slimme wekkers van dit moment.

philips beste slimme wekker

1. Philips HF3520 wake-up light

De beste slimme wekker van dit moment is deze Philips HF3520 wake-up light. Dit heeft te maken met de functionaliteiten en de prijs van dit model, daarnaast is het heerlijk wakker worden met deze wekker.
Philips Somneo Connected

2. Philips Somneo Connected

Ook deze Philips Somneo Connected is een zeer goede keuze. Is wel aan de prijzige kant maar heeft zeer interessante functies, waaronder de RelaxBreath functie.

Beurer WL75 slimme wekker

3. Beurer WL75

Een slimme wekker van Beurer. Met deze wekker val je rustig in slaap doordat het een ondergaande zon nabootst. Ook wordt je weer rustig wakker met een opgaande zon. Is te koppelen met je telefoon, zodat je de wekker kunt instellen met de Beurer LightUp app.

Nox Aroma Smart

4. Nox Aroma Smart

Met deze Nox Aroma Smart wekker wordt je helemaal zen wakker. Deze wekker verspreidt namelijk aroma‘s met herbal ingrediënten en speelt rustgevend muziek af. Heerlijk om in slaap mee te vallen.

Beurer WL90 slimme wekker

5. Beurer WL90

Met deze slimme wekker van Beurer wordt je wakker met licht en geluid van je favoriete radiostation. Daarnaast ook te gebruiken als een leeslampje. Je kunt de wekker instellen via een applicatie op je telefoon van Beurer.

SensaHome Lichtwekker Speaker

6. SensaHome Lichtwekker Speaker

Een slimme wekker van SensaHome die je ook kunt gebruiken als speaker. Met een Bluetooth verbinding verbind je een smartphone aan de wekker.
philips wake up light hf3

7. Philips HF3505/01

Met deze Wake-up light van Philips wordt je wakker met natuurlijk licht. Mooi smal model en heeft ook natuurlijk wek geluiden, FM-radio en leeslamp.

sensahome wake up light

8. SensaHome wake up light

Wake-up light van SensaHome. Heeft een FM radio, lees lampje en natuurlijk licht. Daarnaast is deze wake-up light scherp geprijsd.

electro comfort wake-up light

9. Electro Comfort wake-up light

Een goedkope wake up light van het merk Electro Comfort. Dit model heeft zes verschillende kleurtinten, FM radio en het is ook mogelijk om wakker te worden met dierengeluiden.

Xclusivewood wekker slim

10.  Xclusivewood wekker

Een slimme wekker met een hout look van Xclusivewood. Scherp geprijsd en een mogelijkheid om de zonsopgang en ondergang na te bootsen.

Hoe is deze top 10 opgesteld?

Ben je benieuwd hoe ik deze top 10 opgesteld heb en waar dit op gebaseerd is? Dat lees je in de onderstaande onderbouwing, hierin vertel ik hoe ik de slimme wekkers heb geselecteerd, op welke functies van een slimme wekker ik dit heb gebaseerd en hoe ik uiteindelijk de posities in deze top 10 slimme wekkers heb bepaald.

Hoe zijn de slimme wekkers geselecteerd?

Voor deze top 10 heb ik eerst gekeken naar slimme wekkers die te koop zijn in Nederland. Op basis van de functionaliteiten van de wekkers zijn de wekkers geselecteerd. Alleen de wekkers met de functionaliteiten die de wekker slim maken zijn meegenomen in dit onderzoek. Hieronder zal ik de functies van de slimme wekker toelichten waarop de vergelijking is gebaseerd.

Op welke functies zijn de slimme wekkers geselecteerd?

Er zit veel verschil in de functionaliteiten van de wekkers. Er zijn wekker die je wekken door het nabootsen van de zon die opgaat en er zijn wekkers die je wekken met dierengeluiden. Veel diversiteit in functies dus, hieronder staan de functies waarop de wekker onderzocht zijn:

  • Koppeling met smartphone: een handige functie is het koppelen van je telefoon aan een wekker. Dit is handig omdat je makkelijk je wekker in kunt stellen en hem eventueel kunt koppelen aan je agenda. Daarnaast is het ook ideaal om je geluid af te kunnen spelen op de wekker.
  • Natuurlijke geluiden en licht: het mooie van bovenstaande wekkers is dat deze je wekken met natuurlijk licht. Vaak wordt de zon nagebootst. Het nabootsen van de zon moet er voor zorgen dat je opgewekter wakker wordt. Het is een heel verschil natuurlijk of je wakker wordt met een rustig zonnetje of een wekker die je met een alarm wakker maakt.
  • Slaappatroon monitoren: de meest slimme wekkers houden ook je slaappatroon bij. Middels een applicatie op je smartphone kun je dan kijken of je goed geslapen hebt. Heb je bijvoorbeeld te weinig geslapen dan krijg je feedback van de slimme wekker.

Hoe zijn de posities in deze top 10 bepaald?

Op basis van dit onderzoek heb ik de wekkers een positie kunnen geven in deze top 10. De wekkers met de slimste functie scoorden in deze top 10 het hoogst, omdat ze enorm verschillen van elkaar. Daarnaast is ook nog de design van de wekker meegenomen en ook nog de prijs van het product.