slimme wekker
Home » Slimme wekker
 • Advies

Een slimme wekker, ook wel bekend als een smart wekker of een wekker met licht, zorgt ervoor dat je meer ontspannen wakker wordt. Er zijn verschillende soorten slimme wekkers beschikbaar, waarbij de Wake Up Lights van Philips het meest populair zijn. In veel gevallen is een slimme wekker voorzien van licht, natuurlijke geluiden én kun je er natuurlijk de tijd vanaf lezen.

Vanwege het feit dat er enorm veel slimme wekkers op de markt zijn, heb ik een adviesgids geschreven om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Ik licht de beste slimme wekker keuze toe, geef tips voor een slimme wekker kopen én ga dieper in op de functies en de voordelen van een wekker met licht.

Beste slimme wekker keuzes

Er zijn steeds meer slimme wekkers te ontdekken, die je kunnen ontwaken met licht en natuurlijke geluiden. Maar wat zijn nu de beste slimme wekker keuzes voor bijvoorbeeld de prijs, de mogelijkheden en de kwaliteit? Ik heb voor elke koopmotivatie een model geselecteerd. Bekijk de beste slimme wekker op het gebied van kwaliteit, de goedkoopste wekker en de smart wekker met de meeste opties!
Beste keuze

philips beste slimme wekker
Philips HF3521
Wake Up Light

Goedkope keuze

sensahome wake up light
SensaHome
Wake Up Light

Uitgebreide keuze

philips somneo wake up light
Philips Somneo
HF3654/01

robbertRob’s advies: in mijn ogen is de Philips HF3505/01 Wake Up Light de beste slimme wekker op dit moment. Wordt wakker met licht in combinatie met natuurlijke geluiden! Als je op zoek bent naar een goedkoper alternatief, maak je met de SensaHome Wake Up Light een prima keuze! Wil je niet alleen wakker worden met licht, maar ook een wekker waar je mee in slaap kunt vallen? Bekijk dan eens de Philips Somneo HF3654/01, een wekker die je ook in slaap brengt!

Slimme wekker kopen: hier moet je op letten!

Bij het kopen van een slimme wekker is het zinvol op een aantal zaken te letten. Hierbij kun je denken aan de mogelijkheid tot het combineren met natuurlijk geluiden of de optie om ook gewoon radio te kunnen luisteren. Ik zet een aantal kooptips op een rij die je kunnen helpen bij het maken van de beste keuze!

 • Kijk naar de slimme functies: wil je wakker worden met licht? Dan is handig om wel te letten dat het gaat om een ‘wake up light’. Ik heb vaker modellen voorbij zien komen die lijken op een wake up light, maar dit niet blijken te zijn. De functies checken dus!
 • Ga voor een slimme wekker met leeslamp: een slimme wekker is stukken groter dan reguliere wekkers. Er zal dus hoogstwaarschijnlijk geen ruimte meer zijn voor een nachtlampje. Slim om te gaan voor een wekker die voorzien is met leeslampje!
 • Check of er sprake is van natuurlijke geluiden: wakker worden met licht kan ook in combinatie met fluitende vogels. Dit is echt onwijs relaxt wakker worden. Ik raad je aan om te letten op deze mogelijkheid om volop te genieten bij het wakker worden.
 • Ga voor de betere merken: er zijn maar een paar merken die echt kwalitatief goede wake up lights verkopen. Denk bijvoorbeeld aan Philips, die tevens een van de eersten was met dit type wekkers. Het is slim om te kiezen voor de betere merken, omdat hierbij de kwaliteit veel (zei ik al veel?) beter is!

Functies van een smart wekker

Een smart wekker kan veel meer dan enkel een geluidsignaal laten horen op een specifiek tijdstip. Zo wordt je wakker gemaakt met licht, wat zorgt voor een meer ontspannen gevoel bij het opstaan. Ik heb de meest voorkomende functionaliteiten van een smart wekker op een rij gezet.

 • Wake up light: negen van de tien slimme wekkers zijn van het type wake up lights. Dit is een wekker die je wekt met licht wat steeds feller gaat schijnen.
 • FM radio: wees niet bang als je alsnog wakker wilt worden met je favoriete radio DJ. Veel slimme wekkers hebben ook gewoon een FM radio aan boord, die begint te spelen op een door jou ingesteld tijdstip.
 • Natuurlijk geluiden: wist je dat er ook veel smart wekkers zijn die natuurlijke geluiden kunnen afspelen tijdens het wekken met licht? Je hebt vaak keuze uit fluitende vogeltjes tot een bosachtig geluid.
 • Leeslampje: zoals ik net aangaf bij mijn kooptips, is er ook vaak sprake van een leeslampje. Wel zo handig, gezien er weinig plek overblijft op je nachtkastje.
 • Display met tijd: ook op wekker met licht is vaak een display te vinden op de voorzijde, waarop je de tijd en de ingestelde tijd van de wekker af kunt lezen.
wekker met licht is ontspannend

Een wekker met licht werkt heel ontspannend!

slimme wekker

Philips Wake Up Light met natuurlijke geluiden

De Philips HF3505/01 is een prachtige Wake Up Light die je wekt met licht én natuurlijke geluiden. Wordt wakker in een heerlijk bos of tussen de fluitende vogels.

Voordelen van een wekker met licht

Bij een wekker met licht geniet je van opvallend veel voordelen. Zo wordt je meer ontspannen wakker, maar ziet de wekker er ook gewoon super mooi uit. Op basis van mijn eigen ervaringen en van onze lezers, som ik de grootste voordelen van een wekker met licht op.

 • Je wordt ontspannen gewekt met licht: je begint de dag met een wake up light meer ontspannen dan bij een klassieke wekkerradio. Je wordt geleidelijk gewekt over een gemiddelde periode van 30 minuten.
 • Een opgeruimdere nachtkast: vanwege het feit dat een wekker met licht vaak voorzien is van een FM radio en van een nachtlampje, is het alleen deze wekker op je nachtkastje al voldoende!
 • Niet meer snoozen: doordat je kamer binnen 30 minuten helemaal gevuld wordt met licht, zul je merken dat opnieuw in slaap vallen bijna geen optie is. Ook helemaal niet nodig! Je hoeft dus niet meer zo lang (ongewild, jaja…) te snoozen!
 • Hulp bij het in slaap vallen: de kans is groot dat jij nog niet wist dat er ook wekkers met licht zijn die je helpen in slaap te vallen. Hiervan is de Philips Somneo een goed voorbeeld. Ik licht deze strakjes toe!

Bovenstaande voordelen is bij veel wekkers met licht terug te vinden. Echter hoeft dit niet altijd zo te zijn: ik raad je aan om altijd goed te kijken naar de productomschrijvingen.
philips somneo wake up light

Wakker worden met licht en hulp bij in slaap vallen!

De Philips Somneo is een onwijs interessante wake up light. Deze helpt je niet alleen met wakker worden, maar kan ook hulp bieden bij het in slaap vallen!

Wake Up Lights vergelijken

Ik krijg steeds vaker de vraag wat nu de echte verschillen zijn van de diverse Wake Up Lights. Philips heeft zeven verschillende Wake Up Lights, waarbij het soms een vraagteken is waarmee deze zich nu onderscheiden. Ik heb onderzoek gedaan naar de kenmerken van Philips Wake Up Lights en heb de modellen naast elkaar gehouden. Wake Up Lights vergelijken kan met onderstaand overzicht!

Wake Up LightZonsondergangWekgeluidenFM radioLeeslampAdviesprijsBekijk
Philips HF3500/50Nee1NeeNee€ 41,99Bekijk bij Bol.com
Philips HF3521/01Nee6JaJa€ 99,99Bekijk bij Bol.com
Philips HF3531/01Nee7JaJa€ 109,-Bekijk bij Bol.com
Philips HF3520/01Nee5JaJa€ 108,99Bekijk bij Bol.com
Philips Somneo HF3654/01Ja10JaJa€ 183,86Bekijk bij Bol.com
Philips HF3506/05Nee2JaNee€ 79,07Bekijk bij Bol.com

Conclusie: is een wekker nu echt slimmer?

Zeker weten! In vergelijking met oude wekkers zijn slimme wekkers echter wel een heel ander soort product. In plaats van wakker worden met geluiden, wordt je wakker met licht wat zorgt voor een meer ontspannen gevoel.

Ook de mogelijkheden om zelfs in slaap te vallen met deze slimme wekkers is onwijs interessant voor degene die slecht in slaap valt. Daarbij zijn ook de aanvullingen met natuurlijke geluiden iets wat een dit type wekkers uniek maakt.

FAQ: Meer informatie over slimme wekkers

Slimme wekkers zijn een leuke toevoeging in je slaapkamer, echter merken we dat er soms nog vragen zijn over deze smart wekkers. Om deze reden hebben we hieronder de meest gestelde vragen geformuleerd en beantwoord.

Wat is het verschil tussen een gewone en slimme wekker?

Wanneer je een slimme wekker vergelijkt met een reguliere wekker, zie je dat er veel meer mogelijkheden zijn. De grootste voordelen zijn de Wake up light en natuurlijke geluiden bij het wakker worden en anderzijds zelfs hulp bij in slaap vallen.

Wat is de beste slimme wekker?

Kijkende naar de belangrijkste functies van slimme wekkers, kwam de Philips HF3521 Wake Up Light naar voren als de beste slimme wekker. Ons vielen ook een goedkope en een uitgebreide keuze op, die vind je bovenin deze pagina

Kan ik een slimme wekker ook als slimme wekkerradio gebruiken?

Jazeker, dat kan. Naast het wekker moet een natuurlijk licht kun je de wekker ook instellen dat je wakker wordt met je favoriete muziekzender. In principe is het ook gewoon een slimme wekkerradio.

Mocht je zelf nog met vragen zitten stel ze dan gerust via onze contactformulier!

Recente artikelen over slimme wekkers

Lenovo Smart Clock 2
google nest hub slimme wekker
slimme bedbodem auping
glance clock review

Glance Clock review

philips wake up light snooze functies