Slimme wekker

Advies voor een slimme wekker kopen

slimme wekker kopen
Home » Slimme wekker

Een slimme wekker kopen draagt bij aan ontspannen wakker worden. Vaak wordt er bij een slimme wekker gebruik gemaakt van kunstmatig licht. Hierdoor wordt je wakker van het licht, in plaats van een alarmtoon of radiozender. Daarbij heb je de mogelijkheid om het licht aan te vullen met een natuurlijk geluidseffect. Wordt wakker terwijl het licht wordt, met zingende vogels op de achtergrond! Op deze pagina geven wij advies voor een slimme wekker kopen en zetten de belangrijkste kenmerken op een rij.

De beste slimme wekkers van dit moment

Onze aanbeveling voor een slimme wekker

SensaHome Wake up light
SensaHome
Bluetooth
Wake up light
NAF NAF DNI050BLA Radio, wekker met wake-up light
NAF NAF
wekkerradio
ZEN
Philips HF3520 - Wake-up light - Wit
BESTE KEUZE
Philips
HF3520
Philips Somneo HF3654 - Sleep & Wake-up light - Wit
Philips
Somneo
HF3654/01
Wake-up light lamp - Hout-look - Wekker - FM Radio - Sfeerlicht met 7 kleuren - Sunrise & Sunset
Xclusivewood
Wake up Light
Hout-look

Functies van een slimme wekker

rustiger wakker worden met slimme wekker

Met een slimme wekker wordt je rustiger wakker.

Een wekker is er natuurlijk om jou wakker te maken. Hoewel de meesten onder ons de wekker verafschuwen, zijn slimme wekkers een stuk aangenamer! Hiermee kun je namelijk op rustige wijze wakker worden en stap je sneller uit bed.

De belangrijkste functies van een slimme wekker:

 • Wakker worden met licht: een slimme wekker wordt ook wel een wake up light genoemd en maakt vaak gebruik van licht om jou te wekken. Het licht wordt steeds feller, zodat jij er automatisch van wakker wordt. Het licht begint enkele minuten voor de wek-tijd te schijnen. Zo wordt jij voorbereid op het opstaan.
 • Vaak met natuur geluidseffecten: naast het licht zijn er bij diverse slimme wekkers (met name bij Philips modellen) ook natuur geluidseffecten in te stellen. Je kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om met zingende vogeltjes of middenin een oerwoud wakker te worden.
 • Ook met FM radio: heb je vooralsnog liever je favoriete radio zender als je wakker wordt? Geen probleem: de meesten hebben vooralsnog de bekende radio functie. Je kunt alsnog  wakker worden van het aangename licht, alvorens de FM radio begint met afspelen.
 • Sneller in slaap vallen: er zijn ook slimme wekkers die je helpen in slaap te vallen. Eigenlijk werkt dit precies andersom, waardoor je uiteindelijk in het donker van je nachtrust gaan genieten.

Voordelen van een slimme wekker

Met bovenstaande functies kun je direct genieten van een aantal voordelen. Laten we ze eens op een rij zetten:

 • Wordt rustiger wakker: wordt niet meer gestresst wakker door die irritante wektoon, maar wordt rustig voorbereid op de nieuwe dag.
 • Begin de dag meer ontspannen: doordat je rustiger bent wakker geworden, zul je merken dat je dag ontspanner begint. Minder stress en alles op het gemakje.
 • Val er rustiger mee in slaap: er zijn dus ook slimme wekker modellen die andersom werken. Hiermee kun je, als je moeilijk in slaap valt, sneller in slaap komen.
 • Gebruik hem direct als nachtlampje: slimme wekkers kunnen ook gewoon aangezet worden om als lichtbron te dienen. Daarom heb je met zo’n slimme wekker ook gelijk een nachtlampje. In sommige gevallen is dit wel zo slim: de slimme wekker kan namelijk aardig groot zijn.
Philips HF3520 - Wake-up light - Wit

★★★★★ – “Wij raden deze Philips HF3520 aan: een prachtige slimme wekker om rustig wakker te worden.

Onze aanbeveling: Philips HF3520 Wake up light

Met deze Philips HF3520 Wake up light is een ding zeker: je wordt langzaam gewekt om zeer ontspannen de dag te beginnen. Deze prachtige slimme wekker kan ook dienen als nachtlampje. Daarbij heb je keuze uit verschillende natuurgeluiden om gewekt te worden. Je hebt de mogelijkheid om ook de FM radio te gebruiken als wekker.

Eigenschappen:

 • Wordt langzaam wakker
 • Met natuurlijke geluiden
 • Ook te gebruiken als nachtlamp

Slimme wekker kopen: onze handige tips

Een slimme wekker kopen? Dan dien je goed te kijken naar een aantal factoren. Zo kan het lezen van reviews en ervaringen ervoor zorgen dat jij niet dezelfde fouten maakt als eerdere kopers. Voor een slimme wekker kopen die bij jou past, raden we je aan om de volgende tips te checken.

 • Bekijk of er een lichtfunctie op zit: helaas zijn er ook slimme wekkers die eruit zien als ‘wake up lights’, maar enkel dienen als extra nachtlamp.
 • Ga voor bekendere merken: het is aan te raden om bij een slimme wekker te kiezen voor bekendere merken als Philips of NAF NAF. Niet alleen heb je hierbij een betere kwaliteit: ook werken deze simpelweg een stuk beter.
 • Check dezelfde slimme wekkers bij verschillende shops: voor je direct koopt bij een webshop is het slim om de wekkers eerst te vergelijken op prijs. Schrijf het model op of kopieer deze en check vervolgens bij grotere webshops hoe duur deze daar is. Zo weet je zeker dat je de slimme wekker niet ergens anders goedkoper had kunnen kopen.
 • Vraag vrienden of kennissen naar hun ervaringen: ben je er nog niet helemaal uit en twijfel je over de werking van zo’n wake up light? Vraag dan vrienden of zij het al eens hebben geprobeerd of er wellicht een hebben staan. Wellicht mag je hem zelfs een nachtje lenen als je ze lief aankijkt.

Mocht je alsnog vragen hebben, kun je me natuurlijk altijd een berichtje sturen. Ik help je graag verder met het kopen van een slimme wekker die aansluit op jouw wensen.

Slimme wekkers vergelijken

Vergelijk in de tabel hieronder slimme wekkers op verschillende eigenschappen

Slimme wekkerNatuurlijke wekgeluidenFM-RadioLichtsimulatiePrijs indicatie
SensaHome Bluetooth Wake up lightJaJaJa€ 29,99
NAF NAF wekkerradio ZENNeeJaJa€ 69,95
Philips Wake Up Light HF3520JaJaJa€ 109,-
Philips Somneo HF3654/01JaJaJa€ 169,-
Xclusivewood Wake up LIght Hout-LookNeeJaJa€ 44,95

Top merken voor een slimme wekker

Van deze merken kun je het best een slimme wekker kopen

philips wake up light slimme wekker

Philips Wake Up Light slimme wekkers

Een van de bekendste slimme wekkers is de Philips Wake Up Light. Deze slimme wekker was als een van de eerste bekende varianten die wekt op basis van licht. Philips Wake Up Light is beschikbaar in meerdere maten en varianten, die verschillen in functionaliteiten en prijs. Wordt op een rustige manier wakker met deze slimme wekkers!

sensa home slimme wekker

Sensa Home slimme wekkers

Sensa Home heeft al enige tijd diverse slimme wekkers in haar assortiment. De slimme wekkers werken net als bij de Philips Wake Up Light op basis van kunstmatig licht. Ook heeft Sensa Home slimme wekker voor kinderen, die leuke figuren in de kinderkamer kunnen projecteren.

naf naf slimme wekker

Naf Naf slimme wekkers

Naf Naf heeft twee slimme wekkers in het assortiment. Deze slimme wekkers zijn fraai vormgegeven en werken op basis van licht in combinatie met een normale wektoon. Het licht gaat een paar minuten voor je wektijd aan, zodat je alvast op ‘natuurlijke’ wijze wordt voorbereid op de wekker.

Slimme wekker ontwikkelingen en nieuws

philips wake up light snooze functie
wat is een smart home
The following two tabs change content below.

Rob

Rob is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl. Hij is van jongs af aan gek op slimme gadgets en alles wat te maken heeft met het slimmer maken van producten en toepassingen. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste online ontwikkelingen, waarover hij schrijft op Smarthomeweb.nl en advies geeft aan lezers. Favoriete smart home merken? FIBARO en Homey!

Laatste berichten van Rob (toon alles)