Home » Slimme weegschaal » Top 10 slimme weegschalen

Top 10 slimme weegschalen

Door Bram | Laatste update: 18 april 2019

slimme weegschaal
  • Top 10

Monitor je gezondheid met een slimme weegschaal. Met een slimme weegschaal kun je een koppeling maken met je smartphone. Elke keer dat je op de weegschaal staat stuurt deze automatische de gemeten gegevens door naar je smartphone. Op je smartphone houdt je zo eenvoudig je progressie bij en waar nodig stuur je bij.

Steeds meer merken komen met een nieuwe weegschalen en noemen dit ook slimme weegschalen. Helaas zijn niet alle weegschalen zo smart als beweert wordt. Om het voor jou wat makkelijker en overzichtelijker te maken, heb ik een top 10 slimme weegschalen opgesteld. In deze top 10 staan de tien top modellen van dit moment.

fitbit aria 2

1. FitBit Aria 2

De beste slimme weegschaal van dit moment. Het mooie van deze weegschaal is dat hij vlekkeloos werkt met je FitBit app. Meet gewicht, BMI en vetgehalte.

nokia slimme weegschaal

2. Nokia Body Cardio Smart

Deze slimme weegschaal van Nokia is speciaal ontwikkeld voor het meten van je conditie. Meet ook BMI, botmassa, gewicht, spiermassa, vetpercentage en vochtgehalte.

tefal bm bodypartner wifi weegschaal

3. Tefal BM Body Partner

Een zeer uitgebreide weegschaal, wordt geleverd met lichaamsvormsensor. Hiermee meet je de omvang van je lichaam, daarnaast meet de weegschaal onder andere gewicht, vetmassa en spiermassa.

omron personenweegschaal

4. Omron VIVA weegschaal

De weegschaal VIVA van Omron meet BMI, spiermassa, vetpercentage en kan meer dan vier personen onthouden en stuurt dit naar je mobiele app.

5. Tefal Visio

Een zeer goedkope slimme weegschaal van Tefal. Dit model kan de gegevens van vier personen onthouden en stuurt dit door naar de app.

medisana personenweegschaal

6. Medisana Connect

Deze uitgebreide weegschaal van Medisana kan acht gebruikers onthouden en meet BMI, spiermassa, vetpercentage, botmassa en het vochtgehalte.

o'dor personenweegschaal

7. O’dor® personenweegschaal

Nog een weegschaal die laag in prijs is. Kan tien personen onthouden en meet onder andere de BMI, botmassa, spiermassa, gewicht en vetpercentage.

sharon personenweegschaal

8. ELRO DV447WIP deurbel

Deze Sharon weegschaal is te koppelen met Apple Health en Google Fit. Perfect wanneer je al met deze applicaties werkt, de weegschaal stuurt de gegevens direct door naar de apps. Meet onder andere gewicht, BMI, spiermassa, vetpercentage, botmassa en vochtgehalte.

qardiobase weegschaal

9. QardioBase B200

Via de app van QardioBase stel je doelen in, doordat je bijgestuurd wordt door de app wordt het monitoren van de doelen makkelijker. Deze slimme weegschaal meet onder andere gewicht, BMI, botmassa, spiermassa, vetpercentage en vochtgehalte.

medisana bs 450 weegschaal

10. Medisana BS 450 

Een leuke weegschaal met een patroon. Is te koppelen aan de VitaDock app op je smartphone. Meet onder andere BMI, botmassa, gewicht, spiermassa, vetpercentage en vochtgehalte.

Methodologie van onderzoek

Deze top 10 slimme weegschalen is met een doel opgezet, namelijk jou het beste advies geven. Hier lees je hoe de weegschalen geselecteerd zijn, op welke functies de weegschalen vergeleken zijn en hoe uiteindelijke de posities in deze top 10 bepaald zijn.

Selectie top 10 slimme weegschalen

Voor het selecteren van de weegschalen in deze top 10, heb ik gekeken naar alleen slimme weegschalen die te koop zijn in Nederland. In Nederland omdat het voor jou natuurlijk toegankelijk moet zijn om een weegschaal te kunnen kopen. Daarnaast heb ik alleen gekeken naar “slimme” weegschalen.

Een slimme weegschaal is in mijn ogen een weegschaal die je kunt verbinden met je app op je smartphone of tablet. Na het wegen moet het mogelijk zijn om de gegevens te monitoren op via een app. Daarnaast zit er veel verschil in de mate van slimheid en heeft elke weegschaal weer ander functies. Over de functies vertel ik hieronder meer.

Functies van de slimme weegschalen

De functies van een apparaat maken een apparaat slim. Vandaar dat we ook in deze top 10 gekeken hebben naar de functies van de weegschalen. Hieronder staat op welke functies ik de weegschalen getest heb en per functie staat beschreven wat dit inhoudt.

  • Meet functies: naast het wegen van gewicht is het voor sommige weegschalen ook mogelijk om je BMI, vetgehalte, vochtgehalte, spier- & botmassa te meten.
  • Koppelbaar met app: één van de handigste functies van een slimme weegschaal vind ik dat je deze kunt koppelen aan een applicatie op je smartphone. Elke keer wanneer het weegmoment is krijg je direct op je mobiel de resultaten. Eenvoudig kun je dit op je smartphone bekijken, hierdoor kun je in de gaten houden of je in de buurt van je doelen komt. Sommige weegschalen kunnen ook sturen op het behalen van je doelen.
  • Memory functie: met een memory functie onthoudt de weegschaal welk persoon er op de weegschaal staat. Direct kun je monitoren of er vooruitgang zit in het te behalen doelen.
  • Aantal gebruikers: wanneer een weegschaal een memory functie heeft en je wilt de weegschaal gebruiken voor meerdere personen. Is het belangrijk om te kijken of deze ook gebruikers herkent, zo hoef je dit niet iedere keer aan te wijzigen.

De posities in deze top 10 met de beste weegschalen

Na het selecteren van alleen slimme weegschalen heb ik gekeken naar de functies. Door de functies te vergelijken met de prijs van de weegschaal heb ik posities bepaalt in deze top 10. Persoonlijk vind ik de functionaliteiten zwaarder wegen dan de prijs, maar er zijn natuurlijk grenzen en moet het wel reëel blijven.

The following two tabs change content below.

Bram

Bram is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl en schrijft dagelijks blogs over smart home toepassingen en gadgets. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste nieuwtjes op het gebied van slimme producten. Bram maakt graag handige top 10 lijsten van smart home producten om snel de toppers te ontdekken.

Laatste berichten van Bram (toon alles)