slimme weegschaal
Home » Slimme weegschaal » Top 10 slimme weegschalen

Top 10 slimme weegschalen

Slimme weegschaal kopen vanaf € 24,95

Menu
  • Top 10

Monitor je gezondheid met een slimme weegschaal met app. Met een slimme weegschaal kun je een koppeling maken met je smartphone. Elke keer dat je op de smart weegschaal staat stuurt deze automatische de gemeten gegevens door naar je smartphone. Op je smartphone houdt je zo eenvoudig je progressie bij en waar nodig stuur je bij.

Steeds meer merken komen met een nieuwe weegschalen en noemen dit ook slimme weegschalen. Helaas zijn niet alle weegschalen zo smart als beweert wordt. Om het voor jou wat makkelijker en overzichtelijker te maken, heb ik een top 10 slimme weegschalen opgesteld. In deze top 10 staan de tien top modellen en de beste slimme weegschaal van dit moment, deze conclusie wordt gemaakt op basis van mijn onderzoek.

fitbit aria 2 beste slimme weegschaal

1. FitBit Aria 2

De beste slimme weegschaal van dit moment. Het mooie van deze smart weegschaal is dat hij vlekkeloos werkt met je FitBit app. Meet gewicht, BMI en vetgehalte.

slimme weegschaal nokia

2. Nokia Body Cardio Smart

Deze slimme weegschaal van Nokia is speciaal ontwikkeld voor het meten van je conditie. Meet ook BMI, botmassa, gewicht, spiermassa, vetpercentage en vochtgehalte.

tefal bm bodypartner wifi weegschaal

3. Tefal BM Body Partner

Een zeer uitgebreide weegschaal, wordt geleverd met lichaamsvormsensor. Hiermee meet je de omvang van je lichaam, daarnaast meet de weegschaal onder andere gewicht, vetmassa en spiermassa.

omron personenweegschaal

4. Omron VIVA weegschaal

De weegschaal VIVA van Omron meet BMI, spiermassa, vetpercentage en kan meer dan vier personen onthouden en stuurt dit naar je mobiele app.

5. Tefal Visio

Een zeer goedkope slimme weegschaal van Tefal. Dit model kan de gegevens van vier personen onthouden en stuurt dit door naar de app.

medisana personenweegschaal

6. Medisana Connect

Deze uitgebreide weegschaal met app van Medisana kan acht gebruikers onthouden en meet BMI, spiermassa, vetpercentage, botmassa en het vochtgehalte.

o'dor personenweegschaal

7. O’dor® personenweegschaal

Nog een smart weegschaal met app die laag in prijs is. Kan tien personen onthouden en meet onder andere de BMI, botmassa, spiermassa, gewicht en vetpercentage.

sharon personenweegschaal

8. Sharon Bluetooth Smart Scale

Deze Sharon smart weegschaal is te koppelen met Apple Health en Google Fit. Een Google Fit weegschaal door een handige koppeling met Google. Perfect wanneer je al met deze applicaties werkt, de weegschaal stuurt de gegevens direct door naar de apps. Meet onder andere gewicht, BMI, spiermassa, vetpercentage, botmassa en vochtgehalte.

qardiobase weegschaal

9. QardioBase B200

Via de app van QardioBase stel je doelen in, doordat je bijgestuurd wordt door de app wordt het monitoren van de doelen makkelijker. Deze slimme weegschaal meet onder andere gewicht, BMI, botmassa, spiermassa, vetpercentage en vochtgehalte.

medisana bs 450 weegschaal

10. Medisana BS 450 

Een leuke weegschaal met een patroon. Is te koppelen aan de VitaDock app op je smartphone. Meet onder andere BMI, botmassa, gewicht, spiermassa, vetpercentage en vochtgehalte.

De beste slimme weegschaal

Na uitgebreid onderzoek te hebben gedaan en meerdere keren met mijn gewicht geconfronteerd te zijn, kan ik zeggen dat de FitBit Aria 2 de beste slimme weegschaal van dit moment is. Deze keuze is gemaakt omdat deze weegschaal met app de beste functionaliteiten heeft.

Deze weegschaal meet ten eerste alles wat een weegschaal dient te meten, denk aan gewicht, BMI en vetgehalte. Ook is de weegschaal erg precies en meet het met een nauwkeurigheid van 100 gram. Heb je een FitBit Smartwatch dan is deze weegschaal helemaal interessant omdat deze aan de smart weegschaal met app gekoppeld kan worden.

fitbit aria 2 beste slimme weegschaal

Beste slimme weegschaal FitBit Aria 2

In mijn ogen de beste slimme weegschaal van dit moment. Meet wat hij dient te meten en is heel nauwkeurig. Haal het optimale uit deze weegschaal door je FitBit smartwatch hieraan te koppelen.

Methodologie van onderzoek

Deze top 10 slimme weegschalen is met een doel opgezet, namelijk jou het beste advies geven. Hier lees je hoe de weegschalen geselecteerd zijn, op welke functies de weegschalen vergeleken zijn en hoe uiteindelijke de posities in deze top 10 bepaald zijn.

Natuurlijk denk je een weegschaal is toch een weegschaal? Dat klopt, alleen bij een slimme weegschaal met app kunnen deze functionaliteiten enorm verschillen. Er zijn bijvoorbeeld weegschalen die simpelweg alleen je gewicht doorsturen naar je smartphone. Maar de meest geavanceerde weegschalen geven je ook feedback. Stel bijvoorbeeld je doelen in, bijvoorbeeld afvallen, na elke meting krijg je te zien of je op de goede weg ben. Mocht je niet op de goede weg zijn dan krijg je feedback van je weegschaal wat je kunt doen om wel op de goede weg te komen.

Selectie top 10 slimme weegschalen

Voor het selecteren van de weegschalen in deze top 10, heb ik gekeken naar alleen slimme weegschalen die te koop zijn in Nederland. In Nederland omdat het voor jou natuurlijk toegankelijk moet zijn om een weegschaal te kunnen kopen. Daarnaast heb ik alleen gekeken naar “slimme” weegschalen.

Een slimme weegschaal is in mijn ogen een weegschaal die je kunt verbinden met je app op je smartphone of tablet. Na het wegen moet het mogelijk zijn om de gegevens te monitoren op via een app. Daarnaast zit er veel verschil in de mate van slimheid en heeft elke weegschaal weer ander functies. Over de functies vertel ik hieronder meer.

Functies van een smart weegschaal

De functies van een apparaat maken een apparaat slim. Vandaar dat we ook in deze top 10 gekeken hebben naar de functies van de weegschalen. Hieronder staat op welke functies ik de weegschalen getest heb en per functie staat beschreven wat dit inhoudt.

  • Meet functies: naast het wegen van gewicht is het voor sommige weegschalen ook mogelijk om je BMI, vetgehalte, vochtgehalte, spier- & botmassa te meten.
  • Koppelbaar met app: één van de handigste functies van een slimme weegschaal vind ik dat je deze kunt koppelen aan een applicatie op je smartphone. Elke keer wanneer het weegmoment is krijg je direct op je mobiel de resultaten. Eenvoudig kun je dit op je smartphone bekijken, hierdoor kun je in de gaten houden of je in de buurt van je doelen komt. Sommige weegschalen kunnen ook sturen op het behalen van je doelen en geven je feedback. Ook zijn er koppelmogelijkheden met andere apps als Apple Health en Google Fit. In bovenstaande overzicht zie je dan ook Google fit weegschaal staan de Sharon bluetooth smart scale.
  • Memory functie: met een memory functie onthoudt de weegschaal welk persoon er op de weegschaal staat. Direct kun je monitoren of er vooruitgang zit in het te behalen doelen.
  • Aantal gebruikers: wanneer een weegschaal een memory functie heeft en je wilt de weegschaal gebruiken voor meerdere personen. Is het belangrijk om te kijken of deze ook gebruikers herkent, zo hoef je dit niet iedere keer aan te wijzigen.

De posities in deze top 10 met de beste weegschalen

Na het selecteren van alleen slimme weegschalen heb ik gekeken naar de functies. Door de functies te vergelijken met de prijs van de weegschaal heb ik posities bepaalt in deze top 10. Persoonlijk vind ik de functionaliteiten zwaarder wegen dan de prijs, maar er zijn natuurlijk grenzen en moet het wel reëel blijven.