slimme weegschaal
Home » Slimme weegschaal » Beste slimme weegschalen

Beste slimme weegschalen

Bekijk hier de beste slimme weegschaal: Silvergear weegschaal

  • Top 10

Een slimme weegschaal is een weegschaal met slimme functies, zo is een slimme weegschaal te koppelen met je smartphone. Op je smartphone kun je vorderingen en je gezondheid checken. Het voordeel van een smart weegschaal is dat deze automatisch de gegevens doorstuurt naar je smartphone. Op je smartphone kun je doelstellingen invullen en je progressie bijhouden.

Steeds meer merken komen met een nieuwe weegschalen en noemen dit ook slimme weegschalen. Helaas zijn niet alle weegschalen zo smart als beweert wordt. Om het voor jou wat makkelijker en overzichtelijker te maken, hebben we een top 10 slimme weegschalen opgesteld. In deze top 10 staan de tien top modellen en de beste slimme weegschaal van dit moment.

silvergear bluetooth

1. Silvergear Bluetooth

Deze Silvergear Bluetooth weegschaal is in onze ogen de beste slimme weegschaal. De weegschaal meet naast lichaamsgewicht ook spiermassa en je vochtgehalte. Na het wegen stuurt de weegschaal de gegevens automatisch door naar de app. In de app kun je dagelijks de vorderingen in de gaten houden. Ook is het mogelijk om meerdere gebruiksprofielen te gebruiken.

withings body smart weegschaal

2. Withings Body

Deze Withings Body weegschaal is ook een goede slimme weegschaal en heeft goede functies. Zo kun je het streefgewicht invullen waarna je in de app bij kunt houden hoe het ervoor staat.

withings body cardio

3. Withings Body Cardio

Deze Withings Body Cardio weegschaal is ook een hele goede keuze. Dit model is iets duurder dan bovenstaande keuze, maar heeft dan ook net weer wat meer functies. Zo heeft deze bijvoorbeeld een speciale babymodus, waarmee je het gewicht van je baby kunt wegen.

tanita rd 953 slimme weegschaal

4. Tanita RD-953

Deze Tanita RD-953 is qua prijs aan de hoge kant, maar maakt wel een geavanceerde lichaamsanalyse. Ook bij dit model kun je het streefgewicht invoeren en zo kun je gericht naar je doel toe werken.

5. Tanita BC-401

Deze Tanita BC-401 weegschaal is qua prijs iets interessanter. Ook zijn de metingen minder geavanceerd, wel kun je met dit model je vetpercentage, BMI, spiermassa en vochtgehalte meten. Automatisch wordt dit naar de MyTanita app gestuurd waar je alle gemeten gegevens kunt bekijken en bijhouden.

6. Garmin Index S2 Smart

Met deze Garmin Index S2 slimme weegschaal van Garmin krijg je een uitgebreide lichaamsanalyse. Het mooie van deze weegschaal is dat deze te koppelen is met de Garmin app, ideaal wanneer je een smartwatch van Garmin hebt.

medisana bs440 connect

7. Medisana BS440 Connect

Nog een erg goede slimme weegschaal van Medisana. Met deze Medisana BS440 Connect krijg je een uitgebreide lichaamsanalyse. Ook kun je in de app makkelijk je streefgewicht instellen en monitoren.

fitbit aria air

8. Fitbit Aria Air

Vrij simpele maar goede weegschaal van Fitbit. Deze Fitbit Aria Air is te koppelen met de Fitbit app en daardoor ideaal in combinatie met de smartwatch van Fitbit.

medisana bs 444 slimme weegschaal

9. Medisana BS 444

Deze Medisana BS 444 is laaggeprijsd, maar je kunt er wel een lichaamsanalyse mee maken. Ook is de weegschaal te gebruiken met acht verschillende gebruiksprofielen.

omron viva weegschaal

10. Omron Viva

Deze Omron Viva weegschaal is compatibel met de Omron Connect app. In de app kun je een persoonlijke gebruikersprofiel aanmaken, waarin je alle relevante informatie bij kunt houden.

De beste slimme weegschaal

Na uitgebreid onderzoek te hebben gedaan en verschillende keren op de weegschaal te hebben gestaan kunnen we zeggen dat wij de Silvergear Bluetooth weegschaal de beste slimme weegschaal is op dit moment. Dit komt met name door de handige functionaliteiten, de prijs en doordat je door de weegschaal echt gemotiveerd wordt.
Deze weegschaal meet ten eerste alles wat een weegschaal dient te meten, denk aan gewicht, BMI, botmassa en vetpercentage. Ook is de weegschaal erg precies en meet het met een nauwkeurigheid van 100 gram. Via de app kun je ook je streefgewicht invullen en tijdens het wegen zal de weegschaal de vorderingen tonen.

silvergear bluetooth

Beste slimme weegschaal: Silvergear Bluetooth

In onze ogen is dit de beste slimme weegschaal van dit moment, de Silvergear Bluetooth. Deze weegschaal is motiveert je echt en houdt alle gegevens correct bij!

Waarom een slimme weegschaal?

slimme weegschaal meet meer dan gewone

Een slimme weegschaal meet vaak “meer” dan een gewone weegschaal.

Een slimme weegschaal is voor verschillende personen interessant. Zo kun je een slimme weegschaal gebruiken wanneer je wilt checken of het dieet werkt en je afvalt, maar een slimme weegschaal is ook ideaal wanneer je wilt monitoren of je wel genoeg aankomt. Het mooie van een slimme weegschaal is dat deze het vorige gewogen gewicht onthoudt in een app en deze vergelijkt met je huidige weegmoment. Hierdoor kun je eenvoudig monitoren wat je gewicht doet en welke kant het op gaat.

Mocht je op zoek zijn naar een goede slimme weegschaal dan kun je op de volgende punten letten:

  • Bepaal eerst wat je wilt meten: voordat je een slimme weegschaal koopt is het belangrijk dat je weet waarvoor je de weegschaal wilt gebruiken. Wil je alleen het lichaamsgewicht meten of wil je bijvoorbeeld ook je vetpercentage meten. Hoe geavanceerder een weegschaal wordt hoe duurder deze vaak wordt, maar je krijgt wel meer informatie na een weegbeurt.
  • Geschikt voor meerdere personen: woon je in een huishouden met meerdere personen? Dan kan het handig zijn om een slimme weegschaal te kopen die geschikt is voor meerdere personen, zo’n weegschaal herkent de persoon en zo houdt je de gegevens gescheiden van elkaar.
  • Check ook maximaal en minimaal gewicht: sommige weegschalen hebben een minimaal en maximaal te wegen gewicht. Check dit ook altijd even eerst, zodat je niet voor verassingen komt te staan.
  • Ben je zwanger? wanneer je zwanger bent wordt het afgeraden gebruik te maken van een slimme weegschaal. Voor het meten van spiermassa en vochtgehalte stuurt een slimme weegschaal kleine schokjes door je lichaam, daarom wordt het afgeraden een slimme weegschaal te gebruiken, hetzelfde geldt voor wanneer je een pacemaker hebt.

Natuurlijk denk je een weegschaal is toch een weegschaal? Dat klopt, alleen bij een slimme weegschaal met app kunnen deze functionaliteiten enorm verschillen. Er zijn bijvoorbeeld weegschalen die simpelweg alleen je gewicht doorsturen naar je smartphone. Maar de meest geavanceerde weegschalen geven je ook feedback. Stel bijvoorbeeld je doelen in, bijvoorbeeld afvallen, na elke meting krijg je te zien of je op de goede weg ben. Mocht je niet op de goede weg zijn dan krijg je feedback van je weegschaal wat je kunt doen om wel op de goede weg te komen.

Selectie top 10 slimme weegschalen

Deze top 10 slimme weegschalen is met een doel opgezet, namelijk jou het beste advies geven. Hier lees je hoe de weegschalen geselecteerd zijn, op welke functies de weegschalen vergeleken zijn en hoe uiteindelijke de posities in deze top 10 bepaald zijn. Voor het selecteren van de weegschalen in deze top 10, hebben we gekeken naar alleen slimme weegschalen die te koop zijn in Nederland. In Nederland omdat het voor jou natuurlijk toegankelijk moet zijn om een weegschaal te kunnen kopen. Daarnaast hebben we alleen gekeken naar “slimme” weegschalen.
Een slimme weegschaal is in onze ogen een weegschaal die je kunt verbinden met je app op je smartphone of tablet. Na het wegen moet het mogelijk zijn om de gegevens te monitoren op via een app. Daarnaast zit er veel verschil in de mate van slimheid en heeft elke weegschaal weer ander functies. Over de functies lees je hieronder meer.

Functies van een smart weegschaal

De functies van een apparaat maken een apparaat slim. Vandaar dat we ook in deze top 10 gekeken hebben naar de functies van de weegschalen. Hieronder staat op welke functies we de weegschalen getest hebben en per functie staat beschreven wat dit inhoudt.

  • Meet functies: naast het wegen van gewicht is het voor sommige weegschalen ook mogelijk om je BMI, vetgehalte, vochtgehalte, spier- & botmassa te meten.
  • Koppelbaar met app: één van de handigste functies van een slimme weegschaal vinden we dat je deze kunt koppelen aan een applicatie op je smartphone. Elke keer wanneer het weegmoment is krijg je direct op je mobiel de resultaten. Eenvoudig kun je dit op je smartphone bekijken, hierdoor kun je in de gaten houden of je in de buurt van je doelen komt. Sommige weegschalen kunnen ook sturen op het behalen van je doelen en geven je feedback. Ook zijn er koppelmogelijkheden met andere apps als Apple Health en Google Fit. In bovenstaande overzicht zie je dan ook Google fit weegschaal staan de Sharon bluetooth smart scale.
  • Memory functie: met een memory functie onthoudt de weegschaal welk persoon er op de weegschaal staat. Direct kun je monitoren of er vooruitgang zit in het te behalen doelen.
  • Aantal gebruikers: wanneer een weegschaal een memory functie heeft en je wilt de weegschaal gebruiken voor meerdere personen. Is het belangrijk om te kijken of deze ook gebruikers herkent, zo hoef je dit niet iedere keer aan te wijzigen.

De posities in deze top 10 met de beste weegschalen

Na het selecteren van alleen slimme weegschalen hebben we gekeken naar de functies. Door de functies te vergelijken met de prijs van de weegschaal hebben we de posities bepaalt in deze top 10. Persoonlijk vinden we de functionaliteiten zwaarder wegen dan de prijs, maar er zijn natuurlijk grenzen en moet het wel reëel blijven. Bekijk hieronder een filmpje van onze favoriete slimme weegschaal Silvergear Bluetooth weegschaal.

Recente artikelen over slimme weegschalen

garmin index s2 slimme weegschaal
medisana home care robot
fitbit koppelen aan iphone
medisana bs440 connect review
weegschaal met vetpercentage