slimme weegschaal
Home » Slimme weegschaal » Beste slimme weegschalen
Menu
  • Top 10

Monitor je gezondheid met een slimme weegschaal met app. Met een slimme weegschaal kun je een koppeling maken met je smartphone. Elke keer dat je op de smart weegschaal staat stuurt deze automatische de gemeten gegevens door naar je smartphone. Op je smartphone houdt je zo eenvoudig je progressie bij en waar nodig stuur je bij.

Steeds meer merken komen met een nieuwe weegschalen en noemen dit ook slimme weegschalen. Helaas zijn niet alle weegschalen zo smart als beweert wordt. Om het voor jou wat makkelijker en overzichtelijker te maken, heb ik een top 10 slimme weegschalen opgesteld. In deze top 10 staan de tien top modellen en de beste slimme weegschaal van dit moment, deze conclusie wordt gemaakt op basis van mijn onderzoek.

medisana targetscale 3

1. Medisana TargetScale 3

Deze smart weegschaal van Medisana vinden wij de beste slimme weegschaal van dit moment. Dit komt doordat de weegschaal goed geprijsd is en motiveert je ook door het streefgewicht te tonen en de progressie.

Deal:  Nu 22% korting op de Medisana TargetScale 3

medisana bs 440 connect

2. Medisana BS 444 Connect

Deze weegschaal van Medisana is goed geprijsd. In vergelijking met andere slimme weegschalen krijg je zeker waar voor je geld. Goede weegschaal die de meeste meeteenheden meet en te gebruiken is met 8 personen.

Deal:  betaal nu slechts 24,99 voor deze slimme weegschaal van Medisana!

fitbit aria 2

3. Fitbit Aria 2

Deze Fitbit smart weegschaal is te koppelen met een Fitbit. Handig wanneer je op je smartwacht doelen stelt en de gegevens van je weegschaal hier naar toe gestuurd worden. Ook voor intensieve sporters is er een speciaal ‘lean mode’.

nokia slimme weegschaal

4. Withings body weegschaal

De slimme weegschaal van Withings meet BMI, spiermassa, vetpercentage en kan meer dan vier personen onthouden en stuurt dit naar je mobiele app.

tefal bm weegschaal

5. Tefal BM Body Partner

Een slimme weegschaal van Tefal. Deze weegschaal wordt geleverd met een lichaamsvormsensor, hiermee kun je lichaamszones meten en monitoren. Meet bijvoorbeeld hoeveel cm je biceps gegroeid zijn.

omron viva weegschaal

6. Omrom Viva smart weegschaal

Deze weegschaal van Omron meet nauwkeurig en is klinisch gevalideerd. Meet naast gewicht ook BMI, spiermassa, vetpercentage en caloriebehoeften in rust (BMR) en caloriebehoefte in activatie (AMR).

medisana bs 440 connect

7. Medisana BS 440 Connect

Nog een weegschaal van Medisana die zeker de moeite waard is om even te bekijken. Deze 440 Connect werkt goed met de VitaDock app.

8. O’dor® Weegschaal

Een slimme weegschaal van het merk O’dor® heeft een handige memoryfunctie voor 10 personen. Meet onder andere BMI, botmassa, spiermassa, vetpercentage en vochtgehalte.

sharon personenweegschaal

9. Sharon Bluetooth Smart Scale

Deze Sharon smart weegschaal is te koppelen met Apple Health en Google Fit. Een Google Fit weegschaal door een handige koppeling met Google. Perfect wanneer je al met deze applicaties werkt, de weegschaal stuurt de gegevens direct door naar de apps.

qardio base weegschaal

10. QardioBase B200

Via de app van QardioBase stel je doelen in, doordat je bijgestuurd wordt door de app wordt het monitoren van de doelen makkelijker. Deze slimme weegschaal meet onder andere gewicht, BMI, botmassa, spiermassa, vetpercentage en vochtgehalte.

De beste slimme weegschaal

Na uitgebreid onderzoek te hebben gedaan en verschillende keren op de weegschaal te hebben gestaan kunnen we zeggen dat wij de Medisana TargetScale 3 de beste slimme weegschaal is op dit moment. Dit komt met name door de handige functionaliteiten, de prijs en doordat je door de weegschaal echt gemotiveerd wordt.

Deze weegschaal meet ten eerste alles wat een weegschaal dient te meten, denk aan gewicht, BMI, botmassa en vetpercentage. Ook is de weegschaal erg precies en meet het met een nauwkeurigheid van 100 gram. Via de app kun je ook je streefgewicht invullen en tijdens het wegen zal de weegschaal de vorderingen tonen.

medisana targetscale 3

Beste slimme weegschaal Medisana TargetScale 3

In onze ogen is dit de beste slimme weegschaal van dit moment, de Medisana TargetScale 3. Deze weegschaal is motiveert je echt en houdt alle gegevens correct bij!

Methodologie van onderzoek

Deze top 10 slimme weegschalen is met een doel opgezet, namelijk jou het beste advies geven. Hier lees je hoe de weegschalen geselecteerd zijn, op welke functies de weegschalen vergeleken zijn en hoe uiteindelijke de posities in deze top 10 bepaald zijn.

Natuurlijk denk je een weegschaal is toch een weegschaal? Dat klopt, alleen bij een slimme weegschaal met app kunnen deze functionaliteiten enorm verschillen. Er zijn bijvoorbeeld weegschalen die simpelweg alleen je gewicht doorsturen naar je smartphone. Maar de meest geavanceerde weegschalen geven je ook feedback. Stel bijvoorbeeld je doelen in, bijvoorbeeld afvallen, na elke meting krijg je te zien of je op de goede weg ben. Mocht je niet op de goede weg zijn dan krijg je feedback van je weegschaal wat je kunt doen om wel op de goede weg te komen.

Selectie top 10 slimme weegschalen

Voor het selecteren van de weegschalen in deze top 10, heb ik gekeken naar alleen slimme weegschalen die te koop zijn in Nederland. In Nederland omdat het voor jou natuurlijk toegankelijk moet zijn om een weegschaal te kunnen kopen. Daarnaast heb ik alleen gekeken naar “slimme” weegschalen.

Een slimme weegschaal is in mijn ogen een weegschaal die je kunt verbinden met je app op je smartphone of tablet. Na het wegen moet het mogelijk zijn om de gegevens te monitoren op via een app. Daarnaast zit er veel verschil in de mate van slimheid en heeft elke weegschaal weer ander functies. Over de functies vertel ik hieronder meer.

Functies van een smart weegschaal

De functies van een apparaat maken een apparaat slim. Vandaar dat we ook in deze top 10 gekeken hebben naar de functies van de weegschalen. Hieronder staat op welke functies ik de weegschalen getest heb en per functie staat beschreven wat dit inhoudt.

  • Meet functies: naast het wegen van gewicht is het voor sommige weegschalen ook mogelijk om je BMI, vetgehalte, vochtgehalte, spier- & botmassa te meten.
  • Koppelbaar met app: één van de handigste functies van een slimme weegschaal vind ik dat je deze kunt koppelen aan een applicatie op je smartphone. Elke keer wanneer het weegmoment is krijg je direct op je mobiel de resultaten. Eenvoudig kun je dit op je smartphone bekijken, hierdoor kun je in de gaten houden of je in de buurt van je doelen komt. Sommige weegschalen kunnen ook sturen op het behalen van je doelen en geven je feedback. Ook zijn er koppelmogelijkheden met andere apps als Apple Health en Google Fit. In bovenstaande overzicht zie je dan ook Google fit weegschaal staan de Sharon bluetooth smart scale.
  • Memory functie: met een memory functie onthoudt de weegschaal welk persoon er op de weegschaal staat. Direct kun je monitoren of er vooruitgang zit in het te behalen doelen.
  • Aantal gebruikers: wanneer een weegschaal een memory functie heeft en je wilt de weegschaal gebruiken voor meerdere personen. Is het belangrijk om te kijken of deze ook gebruikers herkent, zo hoef je dit niet iedere keer aan te wijzigen.

De posities in deze top 10 met de beste weegschalen

Na het selecteren van alleen slimme weegschalen heb ik gekeken naar de functies. Door de functies te vergelijken met de prijs van de weegschaal heb ik posities bepaalt in deze top 10. Persoonlijk vind ik de functionaliteiten zwaarder wegen dan de prijs, maar er zijn natuurlijk grenzen en moet het wel reëel blijven.

Recente artikelen over slimme weegschalen

garmin index s2 slimme weegschaal
medisana home care robot
fitbit koppelen aan iphone
medisana bs440 connect review
weegschaal met vetpercentage