Slimme weegschaal

Advies voor een slimme weegschaal kopen

slimme weegschaal kopen
Home » Slimme weegschaal

Een slimme weegschaal kun je in veel gevallen koppelen met je smartphone of tablet. Je kunt zo eenvoudig je lichaamsgewicht opslaan, zodat je kunt analyseren hoe het verloop van je gewicht gaat. Ook kunnen deze weegschalen vaak veel meer wegen dan enkel het lichaamsgewicht. Zo zijn er ook weegschalen die je BMI berekenen en je vetpercentage kunnen meten. Op deze pagina geven wij je gericht advies voor het kopen van de juiste slimme weegschaal.

De beste slimme weegschalen van dit moment

Onze aanbeveling voor een slimme weegschaal

quardio base slimme weegschaal
Qardio
Base 2
weegschaal
nokia slimme weegschaal
Nokia
Body+
Smart
tefal slimme weegschaal
BESTE KEUZE
Tefal BM
Body Partner
Medisana BS440 Connect
Medisana
BS440
Connect
o'dor slimme weegschaal
O’dor®
Bluetooth
weegschaal

Eigenschappen van een slimme weegschaal

slimme weegschaal memory-functie

Een slimme weegschaal heeft vaak een memory-functie.

Een slimme weegschaal is in veel opzichten een veel meer uitgeklede versie van een reguliere weegschaal. Je kunt namelijk veel meer wegen dan enkel je lichaamsgewicht.

De belangrijkste eigenschappen van een slimme weegschaal:

 • Koppelen met je smartphone of tablet: bij een slimme weegschaal krijg je vaak toegang tot een app (iOS en Android) waarmee je de weegschaal kunt koppelen met je smart device.
 • Memory-functie: je kunt met deze weegschalen vaak gewicht of andere metingen opslaan en later terugkijken. Dit kan vaak met eenvoudige weergaven van het menselijk lichaam.
 • BMI berekenen: in tegenstelling tot normale weegschalen, kun je ook je BMI (Body Mass Index) berekenen om te zien of je op het gewicht bent.
 • Vocht- en vetpercentage berekenen: een slimme weegschaal is ook vaak in staat om je vocht- en vetpercentage te berekenen, wat erg handig is voor sporters.
 • Meerdere gebruikers: je kunt gewichtanalyses maken voor meerdere personen. Zo zijn er zelfs weegschalen waar je voor 9 personen metingen kunt opslaan. Er is zelfs vaak een ‘gebruikersherkenning’, waarmee de slimme weegschaal personen herkent op basis van gewicht.
 • Zet doelstellingen: ook kun je doelstellingen maken, zodat je naar een doel kunt toewerken op het gebied van gewicht of vetpercentage.

Voordelen van een slimme weegschaal

vetpercentage berekenen

Je vetpercentage berekenen met een meetlint is met deze weegschalen verleden tijd.

Met al die handige functies, kun jij natuurlijk genieten van heel wat voordelen.

 • Analyseer je voortgang: door de handige memory-functie kun je (vaak in ondersteuning van grafieken), kun je de voortgang van bijvoorbeeld je gewicht analyseren.
 • BMI en vetpercentage zelf meten: je hoeft niet meer bij de sportschool op de weegschaal te staan. Nu kun je dit heel eenvoudig gewoon thuis doen.
 • Behaal je doelen: door de mogelijkheid om doelen te stellen, kun je toewerken naar een gewenst resultaat. Er zijn slimme weegschalen waar je dit op spelende wijs kunt doen.
 • Bekijk alles op je smartphone: door een koppeling te maken met een applicatie, kun je je gewicht op elk gewenst moment terugkijken via je smartphone.
 • Meet elk lichaamsdeel: we hebben enkele slimme weegschaal modellen gezien, die het zelfs mogelijk maken om specifieke lichaamsdelen op te meten.

Zoals je leest, is een slimme variant van veel meer functies voorzien dan enkel het opmeten van je lichaamsgewicht en dit aflezen vanaf het display.

tefal slimme weegschaal

★★★★★ – “Een weegschaal waar je van alles kunt meten: van BMI tot je vetpercentage. Daarbij kun je hem koppelen met je smartphone. De slimste keuze voor een slimme weegschaal!

Onze aanbeveling: Tefal BM Body Partner

De Tefal BM Body Partner is in onze ogen een goede keuze voor een weegschaal als je meer wilt wegen dan enkel je gewicht! Je kunt met deze slimme weegschaal van Tefal onder andere je BMI, vetpercentage en vochtpercentage berekenen. Daarbij kun je hem koppelen aan je smartphone, waarmee je op spelenderwijs je doelen kunt behalen. Leuk, effectief en precies wat wij belangrijk vinden in een slim model.

Eigenschappen

 • BMI berekenen
 • Spiermassa wegen
 • Koppelen met App
 • Memory-functie

Slimme weegschaal kopen: onze tips voor de juiste keuze!

Wij willen je graag helpen bij het maken van de juiste keuze. Daarom hebben we een aantal tips genoteerd, die jou kunnen helpen bij de selectie voor een juiste slimme weegschaal.

 • Bekijk voor hoeveel personen de memory-functie is: als je de weegschaal voor meerdere personen in huis wilt gebruiken, is het slim om te kijken naar een model met een memory-functie voor genoeg personen.
 • Bekijk of de weegschaal kan meten, wat jij wílt meten: wat wil je precies meten. Enkel je lichaamsgewicht of ook je BMI? Bekijk goed wat de slimme weegschaal allemaal op kan meten.
 • Lees ervaringen en reviews van specifieke modellen: je kunt op diverse reviewwebsites ervaringen en reviews lezen. Zelf schrijven we ook vaak reviews van slimme weegschalen, bijvoorbeeld onze Medisana BS440 Connect review of de handige top 10 slimme weegschalen. Het is altijd slim om dit soort reviews te lezen, zodat je weet wat je kunt verwachten.
 • Check of je de weegschaal kunt koppelen met een app: het is echt onwijs handig om een slimme weegschaal te koppelen met je smartphone. Kijk daarom altijd naar modellen die met WiFi werken.

Slimme weegschalen vergelijken

Vergelijk in de tabel hieronder slimme weegschalen op verschillende eigenschappen

Slimme weegschaalKoppelen met smartphoneBMIVetpercentageMemoryfunctiePrijs indicatie
Qardio Base 2JaJaJa1 persoon€ 149,95
Nokia/Withings Body Cardio Blk Comp WiFi ScaleJaJaJa8 personen€ 149,-
Tefal BM Body Partner Advances & Meter YD3095JaJaJa9 personen€ 170,75
Medisana BS440 ConnectJaJaJa8 personen€ 62,99
O’dor® BluetoothJaJaJa10 personen€ 49,95

Top merken voor een slimme weegschaal

Van deze merken kun je het best een slimme weegschaal kopen

medisana slimme weegschaal

Medisana slimme weegschalen

Medisana heeft steeds vaker producten met slimme toepassingen. Ook op het gebied van slimme weegschalen heeft Medisana enkele interessante producten. Medisana heeft de technologie altijd op de eerste plaats, waarbij het design niet uit het oog verloren wordt.

Soehnle slimme weegschalen

Soehnle heeft momenteel meerdere slimme weegschalen in haar assortiment opgenomen. Zoals we gewend zijn van Soehnle zijn de weegschalen zeer fraai vormgegevn en zijn ze te koop voor de bekende scherpe prijzen van Soehnle.

Tanita slimme weegschalen

Tanita heeft diverse persoonlijke gadgets voor het opmeten van allerlei lichaamskenmerken. Ook op het gebied van slimme weegschalen vind je diverse varianten van Tanita terug bij verschillende webshops. De weegschalen zijn voorzien van de laatste technologieën voor een betrouwbare meting.

Slimme weegschaal ontwikkelingen en nieuws

weegschaal met vetpercentage
wat is een smart home
The following two tabs change content below.

Rob

Rob is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl. Hij is van jongs af aan gek op slimme gadgets en alles wat te maken heeft met het slimmer maken van producten en toepassingen. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste online ontwikkelingen, waarover hij schrijft op Smarthomeweb.nl en advies geeft aan lezers. Favoriete smart home merken? FIBARO en Homey!

Laatste berichten van Rob (toon alles)