Top 10 slimme wasmachines

Een slimme wasmachine is een leuke toevoeging voor je smart home. Het apparaat zorgt niet alleen voor het gemak, maar een slimme wasmachine werkt ook besparend. Je bespaart bijvoorbeeld op het energieverbruik door korte en snelle programma’s te kiezen. Daarnaast kun je ook besparen op het wasmiddel door de TwinDos-functie. Met deze functie berekent de wasmachine zelf hoeveel wasmiddel hij nodig heeft voor de wasbeurt.

Alleen wat is nu de beste slimme wasmachine van dit moment? Het aanbod aan wasmachines met slimme functies is enorm en dit breidt zich steeds verder uit. Om het voor jou even wat overzichtelijker te maken heb ik een top 10 slimme wasmachines opgesteld. Ik heb deze opgesteld aan de hand van het vergelijken van diverse modellen. Deze modellen heb ik vergeleken op functionaliteit en op prijs.

slimme wasmachine advies

siemens beste slimme wasmachine

1. Siemens IQ800

De beste slimme wasmachine van dit moment. Het apparaat is heel zuinig en is te bedienen via de HomeConnect app. Ook heeft deze wasmachine de meeste slimme functies.


samsung quickdrive slimme wasmachine

2. Samsung WW70K5400WW 

Een Samsung wasmachine met een AddWash klep aan de voorzijde. Hele zuinige wasmachine met veel slimme functies als Ecobubble, Bubble Soak, QuickWash en meer.


candy smart wasmachine

3. Candy Smart Touch

In vergelijking met andere slimme machines een goedkope keuze. Is energiezuinig en heeft de smart functies Smart Touch en een beladingssensor.


siemens iq 500 slimme wasmachine

4. Siemens IQ500

De IQ500 van Siemens heeft veel handige functies en is energiezuinig. Zo draai je een hele snelle was met de functie speedPerfect.5. Bosch WAWH2643NL Serie 8

De Serie 8 van Bosch is heel zuinige in het verbruiken van energie, maar je kunt ook eenvoudig op je wasmiddel besparen met de i-Dos functie die deze wasmachine heeft.


samsung quickdrive wasmachine

6. Samsung Quick Drive

Een grote wasmachine van Samsung met een laadvermogen van 9 kg. Een sok vergeten bij de was te doen geen probleem met de klep aan de voorzijde, voeg je vergeten was nog even snel toe.


whirpool zen wasmachine


7. Whirpool Zen

Deze wasmachine is goed geprijsd en heeft veel handige smart functies, daarnaast ook nog een grote wascapaciteit van 10 kg.


slimme wasmachine bosch serie 8


8. Bosch WAYH2742NL HomeProfessional

Een zeer energiezuinige en stille wasmachine van Bosch. Heeft een AntiVlekken technologie die ervoor moet zorgen dat de meest voorkomende vlekken op een effectieve wijze worden verwijderd.


miele wwe 660 wcs slimme wasmachine


9. Miele WCI 670

Een luxe wasmachine van Miele. Dit model heeft een TwinDos functie waardoor de wasmachine automatische het wasmiddel doseert. Dit moet ervoor zorgen dat je bespaart op je wasmiddel en dat je de juiste hoeveelheid voor je was gebruikt.10. LG 17KG wasmachine

Deze slimme wasmachine van LG is echt voor grote gezinnen. Dit apparaat heeft namelijk een vulgewicht van 17 kg.


Methode van dit onderzoek

Hoe de bovenstaande top 10 is samengesteld lees je hieronder. Hier onderbouw ik het selectieproces van de wasmachines en op welke functies ik de modellen heb vergeleken. Ook onderbouw ik hoe ik de posities in deze top 10 heb toegewezen.

Selectieproces van de top 10 slimme wasmachines

De wasmachines voor deze top 10 zijn alleen geselecteerd wanneer het gaat om slimme wasmachines. In mijn ogen is een wasmachine slim wanneer hij gekoppeld kan worden met je smartphone of tablet middels een applicatie.

Ook kan er veel verschil zitten hoe slim een wasmachine is. De ene wasmachine is simpelweg alleen aan of uit te zetten via een app en een andere wasmachine rekent zelf uit hoeveel wasmiddel hij nodig heeft voor een wasbeurt. Vandaar is voor het opstellen van deze top 10 ook gekeken naar de functies van een slimme wasmachine.

Op welke functies is deze vergelijking gebaseerd?

Voor de vergelijking van slimme wasmachines is naast prijs ook gekeken naar de functies van de wasmachines. Hierbij is niet alleen gekeken naar slimme functies, maar ook naar het verbruik en naar het energielabel van de wasmachine. Hieronder staan de functies beschreven waarop de vergelijking is gebaseerd.

  • Energielabel: tegenwoordig zijn er wasmachines die het energielabel A+++ hebben, dit zijn de meest energiezuinige wasmachines. Hoe lager het label hoe meer energie een wasmachine verbruikt.
  • Verbruik: ook wordt er vaak per wasmachine een schatting gemaakt hoeveel kWh er per jaar verbruikt wordt. Hiermee kun je een schatting maken hoeveel geld je kwijt bent aan energiekosten van een wasmachine.
  • Wascapaciteit: belangrijk is natuurlijk ook om te kijken wat de wascapaciteit is van een wasmachine.
  • Smart functies: er zijn verschillende smart functies van wasmachines. Elke zo’n functie maakt een wasmachine slim. Vaak hebben verschillende leveranciers ieder een eigen functies.