Slimme wasmachine

Advies voor een slimme wasmachine kopen

slimme wasmachine kopen
Home » Slimme wasmachine

Een slimme wasmachine kopen is geen slecht idee. Steeds vaker wordt er gekozen voor slimme wasmachines: je kunt eenvoudig je favoriete programma’s draaien, de wasmachine op afstand bedienen en eventueel was erbij doen wanneer hij al aan het wassen is. Daarbij leren deze wasmachines vaak zelf hoe jij je wast het liefst wast en onthoudt hij diverse programma’s. Op deze pagina geven wij advies voor kopen van een slimme wasmachine en lichten we beste merken in onze ogen uit.

De beste slimme wasmachines van dit moment

Onze aanbeveling voor een slimme wasmachine

Miele slimme wasmachine WMH 721 WPS - PowerWashTwinDos - Wasmachine
Miele
WMV
963
WPS W1
Bosch Slimme wasmachine WAWH2643NL Serie 8
Bosch
WAWH
2673NL
Serie 8
samsung slimme wasmachine
BESTE KEUZE
Samsung
WW10M86INOA
QuickDrive
siemens slimme wasmachine
Siemens
WM16
WH67NL
iQ700
lg slimme wasmachine
LG
wasmachine
1200t
F-1255FD

Functies van een slimme wasmachine

addwash functie slimme wasmachine

Een slimme wasmachine kun je vaak aanvullen met extra was, nadat deze al aanstaat.

Een wasmachine heeft vandaag de dag interessante, slimme functies. Deze verschillende functies maken het wassen van je kleding makkelijker, waardoor je tijd over houdt voor leukere activiteiten.

De belangrijkste functies van een slimme wasmachine:

 1. Veel sneller wassen: veel wasmachines van nu hebben de techniek om sneller te wassen. Bij Samsung modellen is er bijvoorbeeld vaak sprake van het ‘QuickDrive’ mechanisme. Hiermee kan wasgoed tot wel twee keer sneller gewassen worden.
 2. Energiezuiniger: in tegenstelling tot oudere wasmachines, zijn slimme varianten een stuk energiezuiniger. Zo kan dit wel tot 50% schelen op je energierekening bij het wasmachine gebruik.
 3. Automatisch doseersysteem: met een automatisch doseersysteem wordt het wasmiddel gelijkmatig toegevoegd op verschillende momenten in de wasbeurt.
 4. Koppeling met smartphone of tablet: vaak kunnen slimme wasmachines gekoppeld worden aan een smartphone met behulp van een iOS of Android applicatie.
 5. Trommelverlichting: in het donker wassen hoeft geen probleem te zijn. Diverse slimme wasmachines hebben trommelverlichting!
 6. Wasgoed tijdens wassen erbij doen: een van de meest opvallende slimme functies is het erbij kunnen doen van extra wasgoed als de wasmachine al draait!

Voordelen van een slimme wasmachine

wasgoed blijft langer goed met slimme wasmachine

Wasgoed blijft vaak langer goed met een slimme wasmachine.

Met een slimme wasmachine haal je diverse voordelen in huis. Niet alleen wordt je wasgoed veel beter en sneller gewassen, je hoeft ook veel minder moeite te doen!

 • Wasgoed vergeten is geen probleem: ben je vergeten om die paar sokken erbij te doen? Dan kun je bij diverse slimme wasmachines gewoon nog wat wasgoed erbij doen, terwijl de machine al aanstaat.
 • Wasmachine bedienen via de app op afstand: wil je de wasmachine twee uur voor je naar huis rijdt aanzetten, zodat het wasgoed niet te lang in de vochtige wastrommel blijft zitten? Bedien dan de wasmachine middels een speciale applicatie op je iPhone of tablet.
 • Veel minder lang wachten: veel slimme varianten wassen tot wel twee keer zo snel als oudere wasmachines. Zo hou je dus tijd over voor veel leukere dingen dan het leegmaken van de wasmand!
 • Bespaar op je energierekening: een slimme wasmachine is veel zuiniger dan normale en oudere wasmachines. Het is dus een goede investering!
 • Was wordt beter gewassen en blijft langer mooi: doordat veel wastrommels tegenwoordig voorzien zijn van een achterplaat die onafhankelijk van de trommel beweegt, wordt de was beter gewassen. Daarbij blijft je kleding veel langer mooi.
 • Minder lawaai: er zijn wasmachines die voorzien zijn van een speciale stabilisatie techniek. Hiermee is er sprake van minder lawaai en blijft de wasmachine op zijn plek staan.
samsung slimme wasmachine

★★★★★ – “Deze wasmachine is bij uitstek de slimste op dit moment. Je kunt er was bij doen, terwijl deze al draait! Daarbij kun je hem bedienen via je smartphone of tablet!

Onze aanbeveling: Samsung WW10M86INOA QuickDrive wasmachine

Dit is hem dan: de slimste wasmachine op dit moment! In onze ogen ook de beste keuze voor een wasmachine die voorzien is van de laatste technische snufjes! Zo kan deze Samsung wasmachine twee keer zo snel wassen als anders wasmachines, terwijl hij tot 50% minder energie verbruikt! Daarbij kun je er altijd nog was bij doen met de speciale ‘AddWash’ functie. Ten slotte heeft deze slimme Samsung WW10M86INOA QuickDrive een capaciteit van 10 kilogram, wat genoeg is voor een huishouden van 1 tot 10 personen!

Eigenschappen

 • Samsung Addwash functie
 • Koppelen met smartphone
 • Was twee keer zo snel klaar

Slimme wasmachine kopen: onze tips!

Een slimme wasmachine kopen doe je niet ‘even zomaar’. Er zijn dan ook heel wat zaken waar je goed op moet letten bij het kopen van een wasmachine. We hebben het voor je op een rij gezet:

 • Let op het energielabel: een slimme wasmachine is vaak energiezuiniger. Dan is het wel zinvol om ook echt te gaan voor wasmachines met een A +++ energielabel. Deze zijn extra zuinig en kunnen tot wel 50% besparen op je energieverbruik voor het wassen van kleding.
 • Bekijk de capaciteit van de wasmachine: hoewel een wasmachine niet vaak in grootte verschilt, kan de inhoud van de wastrommel wel veel verschillen. Zo heb je wasmachines met een capaciteit van 7 kilogram, terwijl er ook modellen zijn met 16 kilogram. Onze tip: ga voor een model met een capaciteit van rond de 10 kilogram als je de wasmachine in een huishouden met meer dan drie personen wilt gebruiken.
 • Check de bediening van de slimme wasmachine: hoe wil jij de wasmachine kunnen bedienen? Als jij straks via je smartphone je was wilt kunnen aanzetten, dien je goed te kijken naar een slimme wasmachine die deze koppeling mogelijk maakt.
 • Bekijk testen, ervaringen en lees reviews: online zijn er ongelooflijk veel reviews en ervaringen te vinden van specifieke wasmachines. Ook kan het slim zijn om landelijke testen te bekijken, waarvan de testen van de Consumentenbond waardevol kunnen zijn bij het maken van de juiste keuze.
 • Wasmachine kopen van bekendere merken is slim: vaak is bij wasmachines de regel goedkoop is duurkoop van toepassing. Je kunt beter gaan voor bekendere merken als Miele en Samsung. Daarbij heb je ook gelijk een betere garantie!

Slimme wasmachines vergelijken

Vergelijk in de tabel hieronder slimme wasmachines op verschillende eigenschappen

Slimme wasmachineEnergie labelBediening via appWascapaciteitPrijs indicatie
Miele WMV 963 WPS W1A +++Ja9 kg€ 1899,-
Bosch WAWH 2673NL Serie 8A +++Ja9 kg€ 755,-
Samsung WW10M86INOA QuickDriveA +++Ja10 kg€ 1399,-
Siemens WM16WH67NL iQ700A +++Ja9 kg€ 962,-
LG wasmachine 1200t F-1255FDA ++Nee15 kg€ 1099,-

Top merken voor een slimme wasmachine

Van deze merken kun je het best een slimme wasmachine kopen

bosch slimme wasmachine

Bosch slimme wasmachines

Slimme wasmachines van Bosch zijn onwijs handig. Zo kun je deze slimme wasmachines eenvoudig verbinden met je smartphone, waardoor je de was op een specifiek moment (waar je ook bent) kunt aanzetten! Bosch heeft vier verschillende topmodellen die momenteel erg populair zijn die gekenmerkt worden door de ‘WA’ lijn.

miele slimme wasmachine

Miele slimme wasmachines

Een interessant merk op het gebied van een slimme wasmachine is Bosch. Al enige tijd innoveert Bosch op het gebied van wasmachines en heeft geruime tijd bijzondere slimme modellen op de markt gebracht. Door de wasmachine te koppelen aan je smartphone kun je deze op afstand bedienen. Slim!

Samsung slimme wasmachine

Samsung slimme wasmachines

Wasmachines van Samsung zijn slim. Zo kun je zelfs nadat je de wasmachine aan hebt gezet, gewoon nog was erbij doen middels een speciaal luikje. De slimme wasmachines van Samsung zijn niet alleen erg handig; ze zien er ook nog eens designvol uit. Op dit moment is Samsung de aanbieder met de meeste slimme wasmachines.

Slimme wasmachine ontwikkelingen en nieuws

wasmachines met wifi
wat is een smart home
wasmachine later was toevoegen
The following two tabs change content below.

Rob

Rob is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl. Hij is van jongs af aan gek op slimme gadgets en alles wat te maken heeft met het slimmer maken van producten en toepassingen. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste online ontwikkelingen, waarover hij schrijft op Smarthomeweb.nl en advies geeft aan lezers. Favoriete smart home merken? FIBARO en Homey!

Laatste berichten van Rob (toon alles)