Alle slimme lampen vergelijken

Na heel wat uren zoekwerk en goed nagedacht te hebben hoe we alle slimme lampen in een overzicht konden zetten, is onderstaande tabel ontstaan. Want, met slimme lampen ben je al snel appels met peren aan het vergelijken. Op deze pagina is alle slimme lampen vergelijken mogelijk: in onderstaande overzicht kun je filteren op bijvoorbeeld smart home protocol of prijs.

Slimme verlichtingMerkModelSpraakbediening viaProtocolAdviesprijsBekijken
Philips HuePhilips Hue StarterskitGoogle Assistant
Amazon Alexa
Apple HomeKit
ZigBee€ 109,-Laagste prijs
InnrInnr RB 265 intelligente verlichtingGoogle Assistant
Amazon Alexa
Apple HomeKit
ZigBee€ 14,99Laagste prijs
IKEA TRÅDFRIIKEA TRÅDFRI Set met verbindingshubGoogle Assistant
Amazon Alexa
Apple HomeKit
WiFi€ 64,95Laagste prijs
TrustTrust Smart Home StartersetGoogle Assistant
Amazon Alexa
Apple HomeKit
ZigBee€ 89,99Laagste prijs
CalexCalex Smart LampGoogle Assistant
Amazon Alexa
Apple HomeKit
WiFi€ 14,44Laagste prijs
HombliHombli Smart LampGoogle Assistant
Amazon Alexa
WiFi€ 17,95Laagste prijs
XiaomiXiaomi YeelightGoogle Assistant
Amazon Alexa
Apple HomeKit
WiFi€ 27,95Laagste prijs
AduroSmartAduroSmart StartpakketGoogle Assistant
Amazon Alexa
ZigBee€ 64,95Laagste prijs
OsramOsram Clas A60 Smart+Google Assistant
Amazon Alexa
Apple HomeKit
ZigBee€ 13,99Laagste prijs
NanoleafNanoleaf Canvas Smarter KitGoogle Assistant
Amazon Alexa
Apple HomeKit
WiFi€ 179,99Laagste prijs
MilightMilight starterspakket 5XWiFi€ 83,95Laagste prijs
ActionAction LSC Smart Connect slimme ledlampGoogle Assistant
Amazon Alexa
WiFi€ 4,95Laagste prijs
HEMAHema smart LED lampGoogle Assistant
Amazon Alexa
WiFi€ 10,-Laagste prijs
NanoleafNanoleaf Essentials A19 LampGoogle Assistant
Apple HomeKit
Thread
Bluetooth
€ 19,99
NanoleafNanoleaf Essentials Lightstrip 1MGoogle Assistant
Apple HomeKit
Thread
Bluetooth
€ 19,99
NanoleafNanoleaf Essentials Lightstrip 2MGoogle Assistant
Apple HomeKit
Thread
Bluetooth
€ 49,99

Index: Slimme verlichting vergelijken

Waarom slimme lampen vergelijken?

Als we kijken naar slimme verlichting is het aantal goede smart home merken op een hand te tellen. Zo kennen wel allemaal Philips Hue en natuurlijk het Nederlandse Innr. Echter is de werking van de slimme lampen lang niet altijd hetzelfde: zo communiceert het ene merk met Zigbee, terwijl de andere via WiFi een connectie kan maken.

De kans is groot dat jij je slimme lampen in een smart home scenario wil verwerken of dat je ze wil koppelen aan bijvoorbeeld een smart speaker om ze met spraak te kunnen bedienen. Het is dan heel belangrijk om te weten op de ondersteuning voor een platform, iets waar we in onze slimme lampen reviews dan ook goed naar kijken. Je hoort het al: het vergelijken van slimme lampen is eerder noodzaak dan bijzaak.

Factoren om te vergelijken

We hebben lang nagedacht hoe we de lampen goed met elkaar konden vergelijken. Want op het type fitting kun je slimme lampen ook vergelijken, maar draagt dit bij aan een vergrote kennis over de toegevoegde waarde binnen je smart home? Nee. Daarom kun je in onze ogen de slimme verlichting beter vergelijken op:

  • Spraakassistent: via welke voice assistant wil jij je slimme lampen kunnen bedienen? Zo werken sommige lampen met Google Assistant, maar zijn er ook varianten die je kunt aansturen met spraak via Siri van Apple HomeKit.
  • Smart home protocol: dit is belangrijk om naar te kijken wanneer jij je slimme lampen op wil nemen in scenario’s. Communiceert veel in jouw smart hoem via ZigBee, dan is het zaak om hier goed om te vergelijken.
  • Prijzen: natuurlijk mag de prijs niet ontbreken bij het vergelijken. Sterker nog: het kan slim zijn om op deze manier goedkopere aanvullingen te kunnen ontdekken voor uitbreidingen.

Vergelijkingstip: bovenaan de tabel kun je bij elke kolom filteren. Zo kun je bijvoorbeeld alle lampen filteren op een prijs van laag naar hoog.

Nieuwe slimme lampen vergelijken

Bij Smarthomeweb.nl volgen we het laatste smart home nieuws op de voet. Als er in het geval van slimme lampen nieuwe varianten op de markt komen, doen wij er alles aan om deze zo snel mogelijk in bovenstaand overzicht op te nemen. Daarbij is het goed om te weten dat wij expres oudere modellen laten staan in de tabel: op die manier wordt ook het verschil van oude met nieuwe varianten duidelijk.

FAQ: veelgestelde vragen over slimme verlichting vergelijken

Waarom zou je eigenlijk slimme lampen met elkaar vergelijken, alvorens je overgaat tot aankoop? En als je ze vergelijkt, waar moet je dan zoal naar kijken? Op deze en veel andere vragen proberen we middels deze pagina antwoord te geven. Bekijk hieronder alle veelgestelde vragen die we binnenkregen op de redactie.

Hoe worden slimme lampen met elkaar vergeleken?

Voor het vergelijken van slimme verlichting hebben we een handige tabel gemaakt, in dit tabel vind je verschillende slimme lampen met de daarbij behorende compatibiliteit, functies, specificaties en prijzen. Dit overzicht zorgt ervoor dat je zelf heel makkelijk slimme lampen kunt vergelijken.

Welke slimme lampen vergelijken we met elkaar?

We proberen een zo goed mogelijk overzicht te geven van de meeste slimme lampen. Hierbij kijken we naar de lampen die momenteel te koop zijn op de Nederlandse markt.

Waar moet je opletten bij het vergelijken van slimme verlichting?

Voor het vergelijken van slimme lampen is het belangrijk dat je kijkt naar je eigen situatie. Heb je al slimme lampen of apparaten? Kijk dan of deze slimme verlichting ook werken met deze apparaten.

Welke factoren zijn van mij belangrijk voor het kiezen van slimme verlichting?

Hierboven hadden we het al kort over, maar compatibiliteit is één van de belangrijkste factoren voor het kiezen van slimme verlichting. Maak je bijvoorbeeld al gebruik van het systeem van Philips Hue? Kies dan ook voor lampen die te koppelen zijn met dit systeem, hierdoor zorg je dat alles goed met elkaar werkt en te koppelen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *