Home » Slimme verlichting » Top 10 slimme verlichting

Top 10 slimme verlichting

Door Bram | Laatste update: 10 april 2019

slimme verlichting
  • Top 10

Slimme lampen zijn een belangrijk onderdeel van een slim huis. Doordat slimme lampen te koppelen zijn met andere apparaten kun je het huis automatiseren en handige scenes maken. De koppelingen zijn eindeloos, mits je de juiste lampen koopt. Om het voor jou wat overzichtelijker te maken heb ik op deze pagina een top 10 slimme verlichting opgesteld. In deze top 10 staan de top lampen van dit moment.

slimme verlichting philips hue

1.Philips Hue Starterkit

Dit is het meest complete starterskit van Philips Hue. In dit pakket zitten 3 Hue lampen, Hue Bridge, schakelaar en een Google Mini. Vooral handig wanneer je nog geen Google Mini hebt. Met de Google Mini kun je de lampen bedienen met spraak. Ook wordt er een bridge bijgeleverd die je nodig hebt voor de koppelingen en een Philips Hue schakelaar. Deze lampen kunnen in meer dan 16 miljoen kleuren branden.

Philips Hue slimme verlichting top102. Philips Hue Ambiance Starterkit

Mooie starterskit met 2 Philips Hue lampen en een Hue Bridge. Dit pakket is interessant wanneer je al een smart speaker hebt. Met de Bridge kun je koppelingen maken met de meeste domotica systemen. Ook kunnen deze lampen in meer dan 16 miljoen verschillende kleuren branden.

philips hue

3. Philips Hue Go draadloze lamp

Dit is een losse lamp van Philips Hue, de Hue Go. Het mooie van deze lamp is dat je deze draadloos kunt gebruiken. Handig voor in de tuin tijdens een feestje. De lamp kan branden in meer dan 16 miljoen verschillende kleuren en is te koppelen aan de meeste slimme apparaten, let wel op dat je een Hue Bridge nodig hebt!

philips hue starterskit 1m gratis

4. Philips Hue Lightstrip Plus – 2+1 m

De Philips Hue Lightstrip is een leuke toevoeging voor je slimme verlichting. Deze strips zijn makkelijk te plaatsen en zorgen direct voor een leuk effect. In dit pakket zit totaal 3 meter strip en is scherp geprijsd.

Philips Hue spots

5. Philips Hue spots starterskit

Een starterskit van Philips Hue met spots. In dit pakket zit ook een Hue Bridge en schakelaar. Een mooie starterskit als je de huidige spots in je huis wilt vervangen voor slimme spots.

innr slimme verlichting spots

6. Innr slimme spots

Het merk Innr heeft ook slimme spots. De slimme verlichting van Innr is ook te koppelen aan de Hue Bridge, waardoor je koppelingen kunt maken met andere lampen en apparaten. De prijs van de spots van Innr liggen in vergelijking met Hue wat hoger per spot.

smartwares slimme verlichting

7. Smartwares slimme verlichting

De slimme verlichting van Smartwares is een goede keuze wanneer je op zoek bent naar een goedkope keuze. Deze lampen zijn te koppelen met Google Assistant, helaas niet met Hue en dit beperkt het aantal koppelingen. De lampen kunnen niet in verschillende kleuren branden.

philips hue play lichtbalk

8. Philips Hue Play lichtbalk

Een leuke toevoeging voor je Philips Hue slimme verlichting, Philips Hue Play. Dit zijn lichtbalken die je koppelt aan je Hue Bridge. Deze lichtbalken zijn vooral leuk wanneer je deze gebruikt met gamen of het kijken van een film.

Philips Hue Liane

9. Philips Hue Liane

Een hele mooie wandlamp van Philips Hue. Deze lamp is te koppelen aan bijna alle domotica systemen en kan in meer dan 16 miljoen kleuren branden.

Philips Hue tafellamp

10. Philips Hue Flourish

Philips Hue Flourish is een slimme tafellamp die thuishoort in een slim huis. Ook dien je voor deze Hue lamp een koppeling te maken met een Hue Brigde. Hij kan branden in meer dan 16 miljoen kleuren en is zeker een eyecatcher.

Methodologie van onderzoek

Voor het opstellen van deze top 10 is er gekeken naar het huidige aanbod aan slimme verlichting. Van dit aanbod heb ik deze top 10 op gebaseerd. Hoe de lampen zijn geselecteerd en hoe de posities zijn bepaald in deze top 10 lees je hieronder.

Selectie top 10 slimme verlichting

Allereerst is er gekeken naar lampen die werkelijk slim zijn. Onder slimme lampen vallen lampen die op afstand bediend kunnen worden met een app. Ook zijn er vaak lampen die slim genoemd, maar in werkelijkheid zijn dit niet echt slimme lampen. Dit zijn dan lampen die bediend kunnen worden met een afstandbediening. De diversiteit in de koppelingen met dit soort lampen zijn erg beperkt en zijn daarom niet meegenomen in dit onderzoek.

Naast het bedienen op afstand van de slimme lampen is er ook gekeken naar overige functionaliteiten. Denk aan het koppelen aan andere apparaten zoals een smart speaker. De functionaliteiten waarnaar gekeken is in deze top 10 zijn:

  • Koppeling met andere apparaten: het mooie van slimme apparaten is dat ze kunnen communiceren met elkaar. Door deze koppelingen wordt je huis dan ook echt slim en kun je het huis automatiseren. Niet elke slimme lamp kan dan ook een koppeling maken met andere apparaten.
  • Maken van scenes: naast een koppeling met andere apparaten kun je de lampen ook op zichzelf automatiseren, die doe je door het aanmaken van scenes.
  • Diverse kleuren: ook zijn er slimme lampen die in verschillende kleuren kunnen branden. Dit is een leuke optie die de sfeer in je huis kunnen maken.

Hoe de posities in de top 10 bepaald?

De posities in deze top 10 slimme verlichting zijn gebaseerd op de bevindingen van een zelf uitgevoerd onderzoek. Ik heb de lampen zelf uitgetest, daarop heb ik mijn bevindingen gebaseerd. Mijn bevindingen heb ik vergeleken met de prijs en kwaliteit van het product en zo zijn de posities in de top 10 bepaald.

The following two tabs change content below.

Bram

Bram is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl en schrijft dagelijks blogs over smart home toepassingen en gadgets. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste nieuwtjes op het gebied van slimme producten. Bram maakt graag handige top 10 lijsten van smart home producten om snel de toppers te ontdekken.

Laatste berichten van Bram (toon alles)