slimme verlichting
Home » Slimme verlichting » Top 10 slimme verlichting

Top 10 slimme verlichting

Slimme verlichting kopen vanaf € 17,99

Menu
  • Top 10

Slimme lampen zijn een belangrijk onderdeel van een slim huis. Doordat slimme lampen te koppelen zijn met andere apparaten kun je het huis automatiseren, handige scenes maken en verlichting op afstand bedienen. De koppelingen zijn eindeloos, mits je de juiste lampen koopt.

Om het voor jou wat overzichtelijker te maken heb ik op deze pagina een top 10 slimme verlichting opgesteld en een beste slimme lampen keuze. In deze top 10 staan de top lampen van dit moment. Deze top 10 is opgesteld aan de hand van uitgebreid onderzoek naar slimme lampen van  verschillende merken. Aan de hand van een selectie zijn de lampen met elkaar vergeleken op onder andere de functionaliteiten van de slimme lampen.

philips hue beste keuze

1. Philips Hue Ambiance Starterkit

Mooie starterskit met 3 White and Color Ambiance Philips Hue lampen, een Hue dimmer en een Hue Bridge. Met dit complete pakket haal je een compleet verlichtingssysteem in huis!

slimme verlichting philips hue

2. Philips Hue Starterkit mét Google Home Mini

Dit is het meest complete starterskit van Philips Hue. In dit pakket zitten 3 Hue lampen, Hue Bridge, schakelaar en een Google Mini. Vooral handig wanneer je nog geen Google Mini hebt. Met de Google Mini kun je de lampen bedienen met spraak.

philips hue

3. Philips Hue Go draadloze lamp

Dit is een losse lamp van Philips Hue, de Hue Go. Het mooie van deze lamp is dat je deze draadloos kunt gebruiken. Handig voor in de tuin tijdens een feestje. De lamp kan branden in meer dan 16 miljoen verschillende kleuren en is te koppelen aan de meeste slimme apparaten, let wel op dat je een Hue Bridge nodig hebt, zodat je de verlichting op afstand kunt bedienen!

philips hue starterskit 1m gratis

4. Philips Hue Lightstrip Plus – 2+1 m

De Philips Hue Lightstrip is een leuke toevoeging voor je slimme verlichting. Deze strips zijn makkelijk te plaatsen en zorgen direct voor een leuk effect. In dit pakket zit totaal 3 meter strip en is scherp geprijsd.

Philips Hue spots

5. Philips Hue spots starterskit

Een starterskit van Philips Hue met spots. In dit pakket zit ook een Hue Bridge en schakelaar. Een mooie starterskit als je de huidige spots in je huis wilt vervangen voor slimme spots.

innr slimme verlichting spots

6. Innr slimme spots

Het merk Innr heeft ook slimme spots. De slimme verlichting van Innr is ook te koppelen aan de Hue Bridge, waardoor je koppelingen kunt maken met andere lampen en apparaten. De prijs van de spots van Innr liggen in vergelijking met Hue wat hoger per spot.

smartwares slimme verlichting

7. Smartwares slimme verlichting

De slimme verlichting van Smartwares is een goede keuze wanneer je op zoek bent naar een goedkope keuze. Deze lampen zijn te koppelen met Google Assistant, helaas niet met Hue en dit beperkt het aantal koppelingen. De lampen kunnen niet in verschillende kleuren branden.

philips hue play lichtbalk

8. Philips Hue Play lichtbalk

Een leuke toevoeging voor je Philips Hue slimme verlichting, Philips Hue Play. Dit zijn lichtbalken die je koppelt aan je Hue Bridge. Deze lichtbalken zijn vooral leuk wanneer je deze gebruikt met gamen of het kijken van een film.

Philips Hue Liane

9. Philips Hue Liane

Een hele mooie wandlamp van Philips Hue. Deze lamp is te koppelen aan bijna alle domotica systemen en kan in meer dan 16 miljoen kleuren branden. Hiermee kun je de buitenverlichting op afstand bedienen.

Philips Hue tafellamp

10. Philips Hue Flourish

Philips Hue Flourish is een slimme tafellamp die thuishoort in een slim huis. Ook dien je voor deze Hue lamp een koppeling te maken met een Hue Brigde. Hij kan branden in meer dan 16 miljoen kleuren en is zeker een eyecatcher.

De beste slimme verlichting

Na het onderzoeken en vergelijken van verschillende soorten slimme lampen, kan ik zeggen dat Philips Hue Ambiance Starterskit de beste slimme verlichting is van dit moment. Het gaat hierbij om een compleet pakket van Philips Hue. Met dit pakket kun je direct van start gaan en heb je alles wat nodig is om de slimme lampen te koppelen en te besturen.

In dit pakket zitten drie Philips Hue lampen die in meer dan 16 miljoen verschillende kleuren kunnen branden. Ook zit er een Hue bridge bij, zodat je de lampen met elkaar kunt koppelen en besturen via de Hue applicatie. Verder wordt er ook nog een Hue afstandsbediening bij geleverd, hiermee kun je de lampen handmatig aan en uit zetten of een scene aanzetten. Scenes zijn heel eenvoudig te maken via de Hue applicatie.

philips hue beste keuze

De beste slimme verlichting Philips Hue

Uit mijn onderzoek is het Philips Hue Ambiance Starterkit als beste uit de test gekomen. Heb je nog geen slimme verlichting dan is dit pakket een hele goede start.

Methodologie van onderzoek

Om te kunnen zeggen wat de beste slimme lampen van dit moment zijn, is er uitgebreid onderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek heb uitgevoerd in een tijdsbestek van een week en hoe dit onderzoek uitgevoerd is staat hieronder onderbouwd.

Verder zal dit onderzoek ook up-to-date gehouden worden, zodat deze aanbeveling relevant blijft. Bij een introductie van een nieuwe soort slimme lamp zal deze meegenomen worden in het onderzoek en zal dit waar nodig aangepast worden. Hoe de slimme verlichting geselecteerd is en hoe de posities bepaald zijn lees je hieronder.

Selectie top 10 slimme verlichting

Allereerst is er gekeken naar lampen die werkelijk slim zijn. Onder slimme lampen vallen lampen die op afstand bediend kunnen worden met een app. Ook zijn er vaak lampen die slim genoemd, maar in werkelijkheid zijn dit niet echt slimme lampen. Dit zijn dan lampen die bediend kunnen worden met een afstandbediening. De diversiteit in de koppelingen met dit soort lampen zijn erg beperkt en zijn daarom niet meegenomen in dit onderzoek.

Naast het bedienen op afstand van de slimme lampen is er ook gekeken naar overige functionaliteiten. Denk aan het koppelen aan andere apparaten zoals een smart speaker. De functionaliteiten waarnaar gekeken is in deze top 10 zijn:

  • Koppeling met andere apparaten: het mooie van slimme apparaten is dat ze kunnen communiceren met elkaar. Door deze koppelingen wordt je huis dan ook echt slim en kun je het huis automatiseren. Niet elke slimme lamp kan dan ook een koppeling maken met andere apparaten.
  • Maken van scenes: naast een koppeling met andere apparaten kun je de lampen ook op zichzelf automatiseren, die doe je door het aanmaken van scenes.
  • Diverse kleuren: ook zijn er slimme lampen die in verschillende kleuren kunnen branden. Dit is een leuke optie die de sfeer in je huis kunnen maken.

Hoe zijn de posities in deze top 10 bepaald?

De posities in deze top 10 slimme verlichting zijn gebaseerd op de bevindingen van een zelf uitgevoerd onderzoek. Ik heb de lampen zelf uitgetest, daarop heb ik mijn bevindingen gebaseerd. Mijn bevindingen heb ik vergeleken met de prijs en kwaliteit van het product en zo zijn de posities in de top 10 bepaald.