Slimme ventilator: Duux Whisper Flex Fan

slimme ventilator

▲ Ventilator besturen met een app © Duux

Altijd zijn we op zoek naar nieuwe smart home appraten en koppelingen. Afgelopen week kwamen we een leuk slim apparaat tegen waar wij eigenlijk zelf nog niet van gehoord hadden: de Whisper Flex Fan. Dit product is al een tijdje op de markt en is van het merk Duux. Duux Whisper Flex is slimme ventilator die je zowel met je app als met je stem kunt bedienen via Google Home.

In dit bericht lees je alles over de Whisper Fan een slimme ventilator van het merk Duux. Zo lees je bijvoorbeeld wat je met een slimme ventilator kunt, maar ook wat je met deze ventilator kunt. Je kunt de slimme ventilator bijvoorbeeld bedienen via Google Home, lees hieronder waarom dit handig kan zijn!

Wat maakt de Duux Whisper Fan een slimme ventilator?

Om te kijken waarom deze Whisper Fan slim is hebben we gekeken naar opvallende functies die een “normale” fan niet heeft. Zo blijft de slimme functies van een apparaat niet alleen bij het besturen van het apparaat via een app of via de stem maar gaat dit vaak verder dan dat. De functies die ons opvielen die een standaard ventilator niet heeft:

  • Op afstand te bedienen: een leuke optie is wanneer je apparaten op afstand kunt bedienen. Ook deze fan is op afstand te bedienen, dit kan zowel met een app, met spraak of met de bijgeleverde afstandsbediening.
  • Draadloze ventilator: ook een leuke functie is dat deze slimme ventilator draadloos te gebruiken is, hierdoor kun je de fan makkelijk over al mee naar toe nemen. Gelukkig gaat de accu van de ventilator lang mee (tot 18 uur) en is het mogelijk om een extra accupack te bestellen.
  • Erg stille ventilator: dit is weer handig wanneer je de ventilator gebruikt in je huiskamer. De ventilator produceert slechts 13 dB aan geluid en dat is erg laag. Ook heeft de ventilator een speciale nachtmodus, waarbij de ventilator minimaal geluid maakt.
  • Heen en weer en op en neer: een standaard ventilator beweegt zich van links naar rechts. Deze Whisper Flex smart kan ook op en neer, dit zorgt er weer voor dat in de hele kamer een windje waait.
  • Natuurlijke wind: in totaal heeft de ventilator 26 verschillende modus. Een modus die mij opviel was de natuurlijke wind modus. Met deze stand creëer je een soort natuurlijke wind en worden windsnelheden afgewisseld zodat het voelt als echte wind.
  • Instelbare timers: natuurlijk kun je met een slimme stekker op elke ventilator een timer zetten, maar het is nog handiger wanneer een ventilator dit zelf ingebouwd heeft.
  • Bediening met spraak: ook is de ventilator te koppelen met Google Home. Dit zorgt ervoor dat je de ventilator ook kunt bedienen met spreek. Zeg bijvoorbeeld: “He Google: Zet de ventilator aan”.

Doordat er een koppeling mogelijk is met Google Home kun je natuurlijk het apparaat echt slim gebruiken. Koppel bijvoorbeeld een slimme thermostaat met Google Home en de Whisper Fan. Wanneer de temperatuur in je kamer een boven een bepaalde temperatuur gaat kun je de ventilator hierop laten reageren. Zo kun je nog veel meer bedenken.

Whisper Flex Smart Fan – Nu te koop!

whisper flex smart fan

De Whisper Flex Smart Fan is nu te koop bij Bol.com. Ook de prijs van dit slimme apparaat valt ons erg mee en het is weer een leuke toevoeging aan onze smart home! Lees meer…

Meer informatie Bekijk deze slimme ventilator

One comment
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
smart-home-xiaomi

Smart Home Xiaomi

▲ Robotstofzuiger van Xiaomi © Pexels Smart home merken springen vandaag de dag als paddenstoelen uit de grond. Voor…
Lees meer