Slimme thermostaat zonder abonnement

thermostaat zonder abonnement

▲ Nest slimme thermostaat © Unsplash

Ben je op zoek naar een slimme thermostaat zonder abonnement? In dit bericht laten we je zien welke slimme thermostaten er zijn die zonder abonnement werken. Ook kijken we naar de thermostaten die wel werken met een abonnement en wat hier de kosten en voordelen van zijn.

De selectie van onderstaande thermostaten komen uit onze beste slimme thermostaten onderzoek. In dit onderzoek zijn we op zoek gegaan naar de beste slimme thermostaat. Het onderzoek hebben we gebaseerd op onze bevindingen en hebben de thermostaten op de belangrijkste factoren vergeleken.

Inhoud van dit artikel:

Deze slimme thermostaten werken zonder abonnement

Voor onderstaande slimme thermostaten heb je geen abonnement nodig. Voordeel hiervan is dat dit geen extra kosten met zich meebrengt, want naast dat het handig is om een slimme thermostaat te hebben koop je hem waarschijnlijk om een beetje te besparen. Hoewel een slimme thermostaat niet per se zorgt voor energiebesparing, maakt je dit wel bewuster van het energieverbruik. Bekijk hieronder de thermostaten die werken zonder abonnement:

nest learning thermostat voor google home

Google Nest thermostaat

De meest populaire slimme thermostaat van dit moment, tevens ook onze beste keuze. De Nest thermostaat werkt zonder abonnement en kan op bijna elke CV-ketel aangesloten worden.

Bekijk

tado slimme thermostaat

Tado° slimme thermostaat V3

Ook deze thermostaat van tado° werkt prima zonder abonnement. Is ook te koppelen met Apple HomeKit, Google Assistant, Alexa en IFTTT.

Bekijk

Netatmo thermostaat

Netatmo smart thermostaat

De slimme thermostaat van Netatmo is makkelijk in gebruik en makkelijk te installeren. Gebruik de thermostaat bijvoorbeeld draadloos of koppel hem met HomeKit.

Bekijk

Honeywell Lyric slimme thermostaat

Honeywell Lyric T6R

Een slimme thermostaat van Honeywell die ook zelflerend is. De thermostaat is te koppelen met producten van Honewell, HomeKit, Google Assistant, IFTTT en Homey

Bekijk

Nefit Easy thermostaat

De Nefit Easy thermostaat is een vrij eenvoudige thermostaat, maar mis staat zeker niet in je huis. Het apparaat is compatibel met het systeem van Homey.

Bekijk

Werkt Google Nest thermostaat zonder abonnement?

De Google Nest thermostaat is momenteel de populairste slimme thermostaat en werkt ook prima zonder abonnement. Het is een hele mooie thermostaat die zeker mooi zal staan in je huiskamer. De thermostaat werkt met de meeste domotica platformen, waaronder Amazon Alexa, Google Assistant en natuurlijk ook met andere apparaten van Google Nest. De thermostaat kan ook met de meeste type verwarmingen worden aangesloten:

 • Combi ketel
 • CV-ketel
 • Stadsverwarming
 • Vloerverwarming
 • Warmte pomp
nest learning thermostat voor google home

Google Nest thermostaat – werkt zonder abonnement

De Google Nest thermostaat werkt zonder abonnement. Sterker nog er is helemaal geen abonnement nodig om gebruik te maken van alle functionaliteiten.

Bekijk

Welke thermostaten werken met abonnement?

Veel energieleverancier werken met een eigen thermostaat. Een bekende thermostaat die momenteel alleen te verkrijgen is bij een abonnement van een de energiemaatschappij Eneco is Toon. De Toon thermostaat werd voorheen ook los aangeboden, maar gek genoeg is hij nu amper te verkrijgen. Wel zit er een grote minpunt aan de thermostaat van Toon, om gebruik te maken van alle functie dien je namelijk een abonnement aan te schaffen.

Soms komen klanten er pas achter wanneer ze een Toon aangeschaft hebben dat er extra kosten betaald dienen te worden om gebruik te maken van alle functies. De thermostaat is prima te gebruiken wanneer je geen abonnement hebt, maar een functie die niet werkt is bijvoorbeeld dat je inzichtelijk hebt hoeveel energie een bepaald product verbruikt.

Wat kun je met een slimme thermostaat abonnement?

Wanneer je kiest om een abonnement te nemen bij je Toon thermostaat betaal je ten eerste €4,50 extra per maand. Dit zijn de kosten om gebruik te maken van alle functionaliteiten van de toon. De extra functionaliteiten die je hiervoor terug krijgt zijn:

 • Stroom verbruik inzichtelijk
 • Slimme apparaten met elkaar koppelen (bijvoorbeeld slimme lampen)
 • Energiebesparende tips
 • Op afstand bedienen.

Zonder een Toon abonnement werkt de thermostaat dus gewoon als een normale thermostaat en vervallen alle slimme functies.

Gratis slimme thermostaat bij energiecontract

Omdat veel energiemaatschappijen nauw samenwerken met diverse slimme thermostaten, is het vaak mogelijk om een energiecontract af te sluiten met een gratis slimme thermostaat. Hieronder hebben we de energiemaatschappijen opgesteld die een gratis slimme thermostaat weggeven bij het afsluiten van een energiecontract:

 • Gratis thermostaat Anna bij NLE abonnement, kosten hiervoor zijn € 4,99 per maand
 • Gratis Toon thermostaat bij 4-jarig abonnement Eneco
toon slimme thermostaat

Slimme thermostaat Toon

De slimme thermostaat van Toon krijg je gratis bij een 4-jarige abonnement van Eneco. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de Toon gewoon los te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts