Slimme thermometer

Advies voor een slimme thermometer kopen

slimme thermometer kopen
Home » Slimme thermometer

Een slimme thermometer maakt het meten van de lichaamstemperatuur een stuk eenvoudiger. Zo kun je de thermometer vaak koppelen met een smartphone, waarna je de temperatuur makkelijk kunt analyseren en vastleggen. Er zijn ook thermometers die helemaal geen contact hoeft te maken, wat handig kan zijn bij kinderen. Op deze pagina geven wij advies voor het kopen van de juiste slimme thermometer en lichten we de beste soorten voor je uit.

De beste slimme thermometers van dit moment

Onze aanbeveling voor een slimme thermometer

Bewell Connect - Lichaamsthermometer - Smart
Bewell
Connect
Medisana ThermoDock - Thermometer
Medisana
ThermoDock
Tapp - digitale infrarood thermometer + gratis app (iOSAndroid)
BESTE KEUZE
Oblumi
Motorola MBP69SN - Lichaamsthermometer
Motorola
MBP69SN
Nokia Thermo Voorhoofd Contact digital body thermometer
Nokia
Withings

Functies van een slimme thermometer

infrarood slimme thermometer

Vaak is een slimme thermometer voorzien van infrarood.

Bij een slimme thermometer geniet je van veel smart functies. Zo kun je deze vaak koppelen met een smartphone of hoef je het lichaam nog geen eens aan te raken om de temperatuur te meten.

Belangrijkste functies van een slimme thermometer:

 1. Infrarood: vaak zijn slimme thermometers voorzien van een infrarood functie. Hiermee kun je op een afstand, zonder het lichaam aan te raken, de lichaamstemperatuur op meten.
 2. Koppeling met smartphone: in veel gevallen kun je de thermometer koppelen met een applicatie op je smartphone of tablet.
 3. Tips en adviezen: er zijn slimme thermometers die jou tips en advies geeft op basis van jouw lichaamstemperatuur.
 4. Koortsmelding: meet de thermometer dat jij koorts hebt? Dan geeft deze automatisch een seintje.
 5. Meerdere gebruikersprofielen: diverse slimme thermometers hebben een memory-functie voor meerdere personen. Zo kun je met het hele gezin gebruik maken van de thermometer.

Voordelen van een slimme thermometer

koortsmelding slimme thermometer

Krijg een melding bij koorts met een slimme thermostaat.

Met al die smart functies geniet je van veel verschillende bijkomende voordelen. Niet alleen op het gebied van hygiëne, maar ook met het meten zelf.

 • Geen aanraking bij kind: doordat er vaak sprake is van een infrarood meting, hoef je het kind niet aan te raken met dat ‘enge apparaat’. Kinderen zullen dus niet meer bang zijn voor een thermometer in het oor of op de huid.
 • Hygiënisch: als je een thermometer door mensen wilt laten gebruiken (bijvoorbeeld het hele gezin), dan is een slimme variant een hygiënische keuze. Deze hoeft vaak niet in contact gebracht te worden met het menselijk lichaam.
 • Makkelijk monitoren: door de koppeling met je smartphone of tablet kun je eenvoudig de lichaamstemperatuur analyseren en monitoren. In sommige gevallen zelfs met handige grafiekjes en tabellen.
 • Eerder ziektes herkennen: doordat de thermometer je tips geeft, kun je eerder ziektes herkennen en dus voorkomen. Zo kun je bijvoorbeeld advies krijgen om je lichaamstemperatuur te doen afnemen bij koorts.
 • Meerdere meetlocaties: niet meer standaard in het oor of op het voorhoofd! Met een slimme thermometer kun je vaak op meerdere locaties je lichaamstemperatuur opmeten.
Tapp - digitale infrarood thermometer + gratis app (iOSAndroid)

★★★★★ – “De beste keuze voor een slimme thermometer die je gelijk kunt gebruiken is Tapp. Je plugt hem in je telefoon en je bent klaar om te meten!

Onze aanbeveling: Oblumi Tapp digitale infrarood thermometer

Deze Tapp thermometer van Oblumi is een slimme keuze. Je kunt deze namelijk heel makkelijk via de aux-uitgang aansluiten, waarna je met een gratis applicatie direct je smartphone omtovert tot thermometer. Daarbij wordt de temperatuur opgeslagen, zodat je deze eventueel direct mee kunt nemen naar de ars. In onze ogen de juiste keuze voor een slimme thermometer op dit moment!

Eigenschappen

 • Te gebruiken met smartphone of tablet
 • Infrarood
 • Kan 50 personen onthouden

Slimme thermometer kopen met onze tips

Wij willen ervoor zorgen dat jij straks de juiste keuze maakt bij een slimme thermometer kopen. Daarom hebben we een aantal handige tips op een rij gezet.

 • Lees reviews van slimme thermometers: er zijn online heel veel testen en ervaringen te vinden van verschillende modellen. Weet wat je kunt verwachten en lees verschillende reviews met plus- en minpunten.
 • Slimme thermometer kopen van bekendere merken: het is belangrijk om in het geval van een thermometer te gaan voor kwaliteit. Je wilt nauwkeurig meten en dat is ook belangrijk. Kies daarom voor bekendere merken, zodat je verzekerd bent van een kloppende meting.
 • Vergelijk thermometers op slimme functies: als je twijfelt tussen enkele modellen, check dan de verschillende functies die deze hebben. Wil je de thermometer kunnen bedienen via je telefoon? Dan dien je er een te kopen met een app-functie!
 • Check de memory-functie: ben je van plan om de thermometer in het badkamerkastje te leggen, zodat iedereen hier gebruik van kan maken in huis? Check dan wel even van te voren voor hoeveel personen de thermometer opslagcapaciteit heeft (als je natuurlijk wilt monitoren).
 • Bekijk dezelfde thermometers verschillende webshops: hoewel de prijzen van een bepaald type slimme thermometer nagenoeg overal gelijk zijn, is het wel zinvol om alsnog bij verschillende shops te kijken. Zo kan er sprake zijn van een speciale aanbieding of een exclusieve kortingsactie.

Slimme thermometers vergelijken

Vergelijk in de tabel hieronder slimme thermometers op verschillende eigenschappen

Slimme thermometerInfraroodMemoryfunctieBediening via appPrijs indicatie
Bewell ConnectNeeGeenJa€ 95,-
Medisana ThermoDockJa5 personenJa€ 9,99
Oblumi TappJa50 personenJa€ 24,95
Motorola MBP69SNJa4 personenJa€ 59,99
Nokia/WithingsJa10 personenJa€ 93,99

Top merken voor een slimme thermometer

Van deze merken kun je het best een slimme thermometer kopen

medisana slimme thermometer

Medisana slimme thermometers

Op het gebied van slimme producten heeft Medisana diverse oplossingen. ook voor een slimme thermometer biedt Medisana uitkomst. Middels een speciale extra gadget voor je smartphone, tover jij je telefoon om tot een slimme thermometer.

motorola slimme thermometer

Motorola slimme thermometers

Motorola is een specialist op het gebied van meetapparatuur en smart home artikelen. Ook op het gebied van slimme thermometers heeft Motorola verschillende oplossingen, verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en prijsklassen.

nokia slimme thermometer

Nokia slimme thermometers

Nokia heeft momenteel een slimme thermometer op de markt gebracht: de digital body thermometer. Nokia staat bekend om haar producten van zeer hoge kwaliteit. Ook op het gebied van slimme thermometers heeft Nokia het model voorzien van de laatste technologieën voor een nauwkeurige meting.

Slimme thermometer ontwikkelingen en nieuws

wat is een smart home
The following two tabs change content below.

Rob

Rob is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl. Hij is van jongs af aan gek op slimme gadgets en alles wat te maken heeft met het slimmer maken van producten en toepassingen. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste online ontwikkelingen, waarover hij schrijft op Smarthomeweb.nl en advies geeft aan lezers. Favoriete smart home merken? FIBARO en Homey!

Laatste berichten van Rob (toon alles)