Slimme thermometer (smart thermometer)

De slimme thermometer, ook wel bekend als een smart home thermometer, is thermometer met slimme functionaliteiten. Zo kan het apparaat vaak gekoppeld worden met een smartphone of tablet en kunnen lichaamsgegevens over een langere tijd bekeken worden. Niet alleen de koppeling maakt een thermometer smart: ook zijn er modellen die tips geven, zodra er sprake kan zijn van koorts én slimme thermometer Google Home koppelingen met alle voordelen van dien.

Er zijn zoveel smart thermometers op de markt, dat het vinden van de beste slimme thermometer lastig kan worden. Ook hierdoor hebben we een adviesgids geschreven, waarbij gaan we dieper in op de mogelijkheden en voordelen.

slimme thermometer advies

Index: Slimme thermometer

Beste slimme thermometer keuze

Als je op zoek bent naar de beste slimme lichaamsthermometer, ben je aan het juiste adres. Smart thermometers zijn handige hulpmiddelen om de temperatuur van je lichaam te meten, wat bijvoorbeeld nuttig kan zijn als je verkouden bent of een andere aandoening hebt waarbij de temperatuur een belangrijke rol kan spelen. Ze zijn eenvoudig te gebruiken en kunnen snel en nauwkeurig de temperatuur van je voorhoofd, oor of mond meten.

Bovendien zijn veel smart thermometers ook draadloos en kunnen ze de gemeten temperaturen opslaan en analyseren, zodat je gemakkelijk trends kunt opmerken en eventuele afwijkingen kunt identificeren. Door goed te kijken naar de verschillende opties op de markt, kun je de beste slimme thermometer vinden voor jouw specifieke behoeften. We hebben hieronder enkele goede smart thermometers voor je gevonden:


nokia beste slimme thermometer


1. Nokia slimme lichaamsthermometer 

De beste slimme thermometer van dit moment is die van Nokia. Met deze thermometer meet je de temperatuur op het hoofd waar de slagader zit. Automatische stuurt de thermometer de gegevens door naar je smartphone. Hier kun je eenvoudig de gemeten temperatuur bekijken. Ook onthoudt deze thermometer de gegevens en kun je deze vergelijken met verschillende dagen.


2. Oblumi tapp thermometer

Een zeer klein apparaatje die je smartphone veranderd in een slimme thermometer. Door een gratis applicatie te downloaden en het apparaatje via de aux-ingang te verbinden met je smartphone, meet je de temperatuur en dit wordt direct weergegeven op je smartphone.3. Motorola MBP69SN

Een zeer nauwkeurige slimme thermometer van Motorola. Deze meet de temperatuur door het apparaatje in de deur te stoppen. Via Nursery app kun je de gegevens bekijken en deze worden automatische onthouden.4. Beurer FT95 thermometer

Een slimme thermometer die de temperatuur meet via infrarood. Via Bluetooth verbind je een smartphone met deze thermometer, waardoor de gemeten gegevens automatische door gestuurd worden.


Bewell Connect thermometer


5. Bewell Connect thermometer

Deze thermometer van Bewelll meet de temperatuur via het voorhoofd. Door een verbinding met je smartphone krijg je direct alle gegevens binnen, deze kun je dan eenvoudig vergelijken met eerdere gemeten gegevens.


Slimme thermometer kopen: mijn kooptips

Zo nu en dan krijg ik de vraag waar men op moet letten bij het kopen van een goede slimme thermometer. Op basis van de belangrijkste factoren van een smart thermometer, heb ik een aantal kooptips op een rij gezet die jou kunnen helpen bij een slimme thermometer kopen.

  • Check het aantal te onthouden personen: ga na met hoeveel personen jij van plan bent de thermometer te gebruiken. Ga dan op zoek naar een thermometer die dit aantal personen minimaal kan onthouden. Dit is namelijk handig voor het bijhouden van gegevens per persoon!
  • Kies voor een thermometer met ondersteuning van een app: een slimme thermometer is in mijn ogen minimaal voorzien van een applicatie aanvulling. Middels een app kun je namelijk gemeten gegevens monitoren en dat is verdraaid handig. Ook bij kinderen!
  • Check de plaats van opmeten temperatuur: elke thermometer meet op een andere manier. Ga na wat jij een handige locatie vindt (denk ook weer aan kinderen) en ga op zoek naar een geschikt model. Extra tip: kies bij kinderen voor een thermometer die niet in contact hoeft te komen met de huid.
  • Ga voor een compacte thermometer: het is slim om goed te kijken naar de afmetingen van de smart thermometer. Ze zijn er namelijk onwijs groot, maar ook onwijs klein. Een compact is makkelijk om in je tas te stoppen, zodat je deze altijd bij je hebt!

Functies van een smart thermometer

Een smart thermometer heeft opvallende functies die ik vaak niet tegenkom bij klassieke modellen. Om je kennis te laten maken met de smart mogelijkheden, som ik ze voor je op!

  • Onthoudt gegevens per persoon: als je de thermometer met meerdere personen gebruikt, zijn veel modellen in staat om de gegevens per persoon bij te houden. Er zijn varianten die wel tot 10 personen kunnen onthouden!
  • Over een langere tijd metingen analyseren en monitoren: wil kijken of de lichaamstemperatuur van je kind over de tijd afneemt? Dan is een slimme thermometer een geschikte keuze, gezien je hiermee alle metingen op een rij terug kunt kijken. Vaak in makkelijke grafiekjes via je smartphone!
  • Te koppelen met een smartphone: vaak is een smart thermometer voorzien van een extra applicatie op je smartphone of tablet. Bij het meten van je lichaamstemperatuur, worden de metingen direct doorgestuurd naar je smartphone en kun je ze terugkijken. Er zijn zelfs slimme thermometers die je een notificatie sturen als het tijd is om weer te meten.
  • Geeft tips voor een verlaging van de temperatuur: dit vind ik echt gaaf. Er zijn thermometers die je tips geven als er een mogelijkheid is voor koorts. Denk aan manieren om koorts af te laten nemen.

notificatie bij slimme thermometer

Er zijn slimme thermometers die gezondheidstips geven bij koorts!


nokia beste slimme thermometer

Uitgelicht: Withings/Nokia Thermo Smart

De slimme thermometer van Withings/Nokia kun je koppelen met een app op je smartphone. Je kunt eenvoudig metingen over een langere tijd terugkijken en monitoren en je krijgt notificaties als het tijd is voor een meting!


Slimme thermometers vergelijken

Waarin verschillende de diverse slimme thermometers die er zijn nu veelal? Het gaat met name om het aantal gebruiksprofielen, de mogelijkheden met een smartphone/app en de extra mogelijkheden. Ik heb onderzoek gedaan naar thermostaten met smart functies. In onderstaand overzicht kun je de slimme thermometers vergelijken op deze kenmerken.

SLIMME THERMOMETERINFRAROODMEMORYFUNCTIEBEDIENING VIA APPPRIJS INDICATIEBEKIJK
Bewell ConnectNeeGeenJa€ 95,-Bekijk
Oblumi TappJa50 personenJa€ 24,95Bekijk
Motorola MBP69SNJa4 personenJa€ 36,99Bekijk
Nokia/WithingsJa10 personenJa€ 102,17Bekijk

Conclusie: zijn dit type thermometers nu echt smart?

Deze nieuwe typen thermometers zijn zeker slimmer dan klassieke modellen. Echter, moet ik hierbij wel opmerken dat er ook steeds vaker normale thermometers voor niets slim genoemd worden in mijn ogen. Het feit dat een thermometer werkt via infrarood is naar mijn mening niet meer iets nieuws en ‘slim’.

Wat een thermometer slim maakt, is met name de koppeling met een smartphone of tablet en het kunnen terugkijken van metingen. Ook gezondheidstips zijn onwijs interessant, waarbij ik denk dat dit in de toekomst nog veel mogelijkheden gaat bieden.

Er zijn op dit moment nog geen mogelijkheden tot het integreren van thermometers binnen een smart home, wat wel handig zou kunnen zijn. Denk aan een smart speaker die je een seintje geeft als het tijd is voor een meting…

FAQ: Meest gestelde vragen over slimme thermometers

Slimme thermometers zijn leuke, maar ook een zeer interessante toevoeging voor in een slim huis. Qua koppelingen kan een slimme thermometer vrij weinig, maar het kan wel handig zijn wanneer je bijvoorbeeld een ziek kind hebt. Wel merken we dat er veel vragen zijn rondom dit product, daarom dat we hieronder de meest gestelde vragen hebben geformuleerd en beantwoord.

Hoe meet een slimme thermometer temperatuur?

Bijna alle thermometers meten de temperatuur digitaal. Het verschilt wel per slimme thermometer hoe deze dit meet. De meeste thermometers meten via een warmtesensor of via infraroodsensoren. Het verschilt ook per thermometer waar gemeten dient te worden.

Wat gebeurt er met de gegevens van slimme thermometer?

Slimme thermometers geven na het meten van de temperatuur de gegevens weer op het display. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de gemeten gegevens door te sturen naar een app op je smartphone, hierdoor kun je deze gegevens ook makkelijk delen met bijvoorbeeld je huisarts.

Kunnen meerdere personen gebruik maken van een slimme thermometer?

Slimme thermometers onthouden de gemeten resultaten in de applicatie, daarnaast zijn er ook slimme thermometers die ook gebruikt kunnen worden door verschillende gebruikers. Deze gegevens kunnen dan opgeslagen worden onder verschillende profielen.