slimme stekker
Home » Slimme stekker » Slimme stekker – Top 10
Menu
 • Top 10

Slimme stekkers horen bij een smart home, vooral omdat veel apparaten “dom” zijn. Met een slimme stekker maak je deze apparaten gemakkelijk slim. Wij zijn dagelijks bezig met slimme stekkers en zien steeds vaker nieuwe smart plugs voorbij komen van verschillende merken. Om je een goed advies te geven over de beste slimme stekkers hebben we hieronder een top 10 slimme stekkers opgesteld.

In deze top 10 staan de slimme stekkers die wij aanbevelen. Vaak kies je een slimme steker aan de hand van je eigen situatie, daarom onderbouwen we ook waarom een stekker goed is en waarop je moet letten bij het kopen van een slimme stekker. Vooral in dit product (slimme stekker) zit er onderling weinig verschil, maar toch zijn er aspecten die het een stekker een goede smart plug maken. Eén ding is zeker de beste Wifi stekker ontdek je hier!

Nieuw: Ook Philips Hue heeft een eigen smart plug geïntroduceerd. Deze slimme stekker werkt goed op het huidige systeem van Philips Hue en is ook te gebruiken met bluetooth!

Onze favoriete beste slimme stekkers:

fibaro wall plug type f slimme stekker

1. Fibaro Wall Plug Type F – Fibaro slimme stekker

Deze slimme stekker van Fibaro is op dit moment de nummer #1 smart plug en daarmee de beste slimme stekker 2020 in onze ogen. Pluspunten: te koppelen aan de meeste domotica systemen, ook bijvoorbeeld Toon. Via de app stroomverbruik inzichtelijk.

 • Onze keuze
 • Stroomverbruik inzichtelijk
 • Geschikte slimme stekker voor Olisto
innr smart plug

2. Innr smart plug – Google Assistant slimme stekker

Deze smart plug is van het merk Innr. Innr is een bedrijf dat zich volledig focust op slimme verlichting. Deze smart stekker is betrouwbaar, werkt goed en is onder andere ook te koppelen met Philips Hue.

 • Werkt met ZigBee protocol
 • Te koppelen met Philips Hue

klikaanklikuit slimme stekker

3. KlikAanKlikUit slimme stekker – Zigbee slimme stekker

Gave nieuwe stekker van KlikAanKlikUit deze stekker werkt met het Zigbee protocol. De stekker kan gekoppeld worden met het basisstation van KlikAanKlikUit of Philips Hue. Omdat deze stekker werkt met een basisstation kun je de stekker ook buiten de deur bedienen en bekijken of er nog iets aanstaat.

 • Goede stekker
 • Te koppelen met Philips Hue

tp link slimme stekker

4. TP-link HS100 slimme stekker – Ook een geschikte IFTTT stopcontact

Deze slimme stekker van TP-link is erg goed, vooral omdat deze ook werkt zonder wifi. Stel de stekker af op een tijdslot en hij werkt ook wanneer de wifi wegvalt.

 • Slimme stekker werkt ook zonder wifi
 • Geen bridge benodigd
 • Werkt met Google & Amazon

philips hue smart plug

5. Philips Hue smart plug – Beste keuze voor Hue systeem

Sinds kort heeft Philips Hue ook een eigen smart plug. Hierover zijn we erg te spreken, de stekker is goed geprijsd en werkt heel goed met ons huidige Philips Hue systeem.

 • Werkt ook me bluetooth
 • Goed te gebruiken met Philips Hue lampen

Eve Sytems slimme stekker

6. Eve Energy slimme stekker – Smart plug voor HomeKit

Mooie compacte smart plug van Eve Energy. Deze slimme stekker werkt onder andere met Apple Home Kit, hierdoor kun je Siri commando’s geven om de smart stekker aan en uit te zetten.

 • Geschikt voor HomeKit

belife smart plug

7. Belife smart plug – Plug voor Amazon Alexa of Google Assistant

De Belife smart plug is ook een goede keuze. Deze slimme stekker is te koppelen met Google Home Amazon Alexa en is goed geprijsd. Heeft ook handige timers met een tijdschema.

 • Werkt met Alexa & Google
 • Stroomverbruik inzichtelijk

nedis slimme stekker

8. Nedis slimme stekker – Smart plug met stroommeter

Goedkope maar goede slimme stekker van het merk Nedis. Deze Nedis slimme stekker is ook te koppelen met Google Assistant en te gebruiken in Nederland.

 • Laag geprijsd
 • Met Stroommeter
 • Te koppelen met Google Assistant

9. Woox slimme stekkers – Goedkoop slimme stekkers

De slimme stekkers van het domotica systeem Woox zijn erg goedkoop. Ook zijn de stekkers te koppelen met Amazon Alexa en Google Assistant

 • Goedkope keuze
 • Slimme stekker met penaarde
 • Te koppelen met Amazon Alexa en Google Assistant

gigaset stekker

10. Gigaset Smart Home stekker

Deze Gigaset slimme stekker is geschikt om te koppelen met Google Home. Vraag aan Google of de slimme stekker uit gezet kan worden. Ook heeft deze stekker een knop die door twee keer in te drukken uit gaat.

 • Basisstation benodigd: Gigaset
 • Werkt met Google Home

Beste slimme stekker

Als beste slimme stekker komt de Wall Plug Type F van FIBARO uit de test. Deze slimme stekker is compatibel met TOON en werkt heel makkelijk. Dankzij de aanwezige LED ring kun je ook visueel zien hoeveel energie een apparaat gebruikt. Ik zet de mooiste pluspunten op een rij van deze WiFi stekker:

 • Makkelijk in gebruik
 • Opvallend compact
 • Voorzien van LED verbruiksindicatie
 • Compatibel met TOON

Hoewel deze slimme stekker met een adviesprijs van € 69,95 relatief prijzig is, is de stekker het in mijn ogen dubbel en dwars waard.

fibaro wall plug type f slimme stekker

De beste: FIBARO Wall Plug Type F

De FIBARO Wall Plug Type F is de beste slimme stekker op dit moment. Naast zijn vele functies is hij ook opvallend compact, waarmee hij geen andere stopcontacten overlapt.

Methodologie van onderzoek

Om dat het tegenwoordig veel diversiteit is in de soorten en merken van slimme stekkers is deze top 10 opgesteld. Om het ten eerste overzichtelijker voor je te maken en daarnaast ook om je te helpen bij het kiezen van de beste slimme stekker. Het onderzoek naar de top 10 beste slimme stekkers van dit moment heb ik middels drie grote stappen aangepakt.

Eerst heb ik een onderzoekselectie afgebakend, vervolgens heb ik op basis van desk research in input van onze bezoekers onderzoekscriteria opgesteld en uiteindelijk heb ik de stekkers gerangschikt. Laten we per onderdeel bekijken hoe ik dit heb uitgevoerd.

Selectie top 10 slimme stekkers

Voor de selectie slimme stekkers is er gekeken naar het huidige aanbod. Dit is gedaan door te kijken naar de slimme stekkers die worden aangeboden op de Nederlandse markt. Daarnaast is er ook nog gekeken naar echte slimme stekkers. Met slimme stekkers bedoel ik stekkers die je kunt bedienen met je smartphone. Er zijn ook “slimme” stekkers die je kunt bedienen middels een afstandsbediening, deze stekkers zijn niet meegenomen in dit onderzoek. Het gaat dus om WiFi stekkers of stekkers die communiceren via een smart home protocol, Zigbee bijvoorbeeld.

Onderzoekscriteria bij slimme stekkers

Na het selecteren van diverse slimme stekkers heb ik gekeken naar bepaalde factoren van de slimme stekkers. Hierbij heb ik gekeken naar de vormgeving en prijs van de stekker. Daarnaast is er ook gekeken naar de mogelijke integratie mogelijkheden. Sommige stekkers maken het stroomverbruik ook inzichtelijk, naar deze functie is ook gekeken. De criteria was deels opgesteld op basis van mijn eigen ervaring, maar is zeker ook afkomstig vanuit data van door ons ontvangen vragen op Smarthomeweb.nl. Hieronder zal ik de factoren nog even toelichten:

 • Prijs: er zijn hele dure, maar ook hele goedkope stekkers te koop. Het verschil van deze slimme stekkers zit hem dan vaak in de functionaliteiten van de stekkers.
 • Koppelingen: hierbij gaat het om de koppelingen met bepaalde domotica systemen. Er zijn bijvoorbeeld stekkers die gekoppeld kunnen worden met alle systemen, maar ook stekkers die geen koppelingen kunnen maken met andere systemen. Deze stekkers kunnen vaak bestuurd worden met een eigen app.
 • Inzichtelijk stroomverbruik: diverse stekkers maken het inzichtelijk hoeveel energie een apparaat verbruikt, hierdoor wordt je bewust van het energieverbruik van je apparaten.
 • Design: ook design speelt een belangrijke rol bij slimme stekkers. Sommige stekkers zijn namelijk zo groot dat je in een normaal stopcontact geen andere stekker kunt doen.
 • Mogelijkheden met de stekker: natuurlijk hebben we ook gekeken naar de mogelijkheden die je met een stekker kunt doen.

Bekijk hieronder de resultaten in het tabel van de bovenstaande slimme stekkers. Per wifi stekker hebben we de koppelmogelijkheden, mogelijkheden en de prijs beschreven.

Slimme stekkerTe koppelen metMogelijkhedenPrijs indicatieBekijken
FIBARO Wall Plug Type FZ-Wave, Amazon Alexa, Google Assistant, Homey, IFTTTEnergieverbruik inzichtelijk, apparaten op afstand aan- of uitzetten, met spraak apparaten bedienen.€ 64,95Bekijk
Innr SP 120 Google Assistant, Homey, IFTTTApparaten aan- of uitzetten op afstand, met spraak apparaten bedienen.€ 42,99Bekijk
KlikAanKlikUit slimme stekkerKlikAanKlikUit, Philips Hue, Google Home, HomeyApparaten op afstand aan- of uitzetten, met spraak apparaten bedienen.€ 24,99Bekijk
TP-Link HS100Amazon Alexa, Google Assistant.Apparaten aan- of uitzetten op afstand, met spraak apparaten bedienen.€ 24,95Bekijk
Philips Hue Smart PlugPhilips Hue, HomeKit, Amazon Alexa, Google Assistant, IFTTTApparaten op afstand aan- of uitzetten, met spraak apparaten bedienen.€ 29,95Bekijk
Eve EnergyApple HomeKitEnergieverbruik inzichtelijk, apparaten op afstand aan- of uitzetten, met spraak apparaten bedienen.€ 48,99Bekijk
Belife smart plugAmazon Alexa, Google Assistant, IFTTTEnergieverbruik inzichtelijk, apparaten op afstand aan- of uitzetten, met spraak apparaten bedienen.€ 22,95Bekijk
DTRONIC LC203Amazon Alexa, Google Assistant, HomeKitApparaten op afstand aan- of uitzetten, met spraak apparaten bedienen.€ 13,10Bekijk
Caliber HWP101E Wifi stekkerAmazon Alexa, Google Assistant, IFTTTApparaten op afstand aan- of uitzetten, met spraak apparaten bedienen.€ 22,90Bekijk
Gigaset Smart Home stekkerAmazon Alexa, Google AssistantApparaten op afstand aan- of uitzetten, met spraak apparaten bedienen.€ 39,99Bekijk

Hoe zijn de scores toegewezen aan een slimme stekker?

Tijdens het opstellen van de top 10 heb ik de slimme stekkers grondig getest en gekeken of koppelingen met diverse domotica systemen ook werkelijk mogelijk is. Op basis van deze bevindingen en het vergelijken van diverse modellen is deze top 10 slimme stekkers opgesteld.

Ik heb alle criteria evenveel laten meewegen. In mijn ogen is namelijk de compactheid van een WiFi stekker net zo belangrijk als de ondersteuning voor energieverbruik.

Recente artikelen over slimme stekkers

smart tink week
siri vragen
slimme ventilator
slimme stekker voor buiten
kerstkado's
stekker-black-friday