Beste slimme stekker: onze top 10

Slimme stekkers horen bij een smart home, vooral omdat veel apparaten “dom” zijn. Met een slimme stekker maak je deze apparaten gemakkelijk slim. Wij zijn dagelijks bezig met slimme stekkers en zien steeds vaker nieuwe smart plugs voorbij komen van verschillende merken. Om je een goed advies te geven over de beste slimme stekkers hebben we hieronder een top 10 slimme stekkers opgesteld.

In deze top 10 staan de slimme stekkers die wij aanbevelen. Vaak kies je een slimme steker aan de hand van je eigen situatie, daarom onderbouwen we ook waarom een stekker goed is en waarop je moet letten bij het kopen van een slimme stekker. Vooral in dit product (slimme stekker) zit er onderling weinig verschil, maar toch zijn er aspecten die het een stekker een goede smart plug maken. Eén ding is zeker de beste wifi stekker ontdek je hier!

Beste slimme stekker van 2024!

De Philips Hue Smart Plug komt als beste slimme stekker uit de test. De slimme stekker is zeer compact, waardoor hij geen andere stopcontactpunten overlapt. Daarbij is hij – vanzelfsprekend – compatibel met Philips Hue, waardoor je hem op kunt nemen in je slimme verlichting plan. We zetten de grootste pluspunten van deze smart plug op een rij:

 • Makkelijk in gebruik
 • Opvallend compact
 • O.a. compatibel met Hue en Google Assistant
 • Prima prijs

De adviesprijs van de smart plug is +/- € 30,- wat in vergelijking met andere slimme stekkers opvallend laag is.

Philips Hue Smart Plug

In onze ongen is de Philips Hue Smart Plug de beste slimme stekker op dit moment. Zeker wanneer je slimme verlichting van Philips Hue gebruikt is dit de beste keuze. De stekker is dan perfect te integreren in het systeem van Hue, waardoor je lampen die werken met een stekker alsnog slim kunt maken en mee kunt nemen in je lichtplan.

Top 10 slimme stekkers

Wanneer je geen lampen hebt van Philips Hue is de stekker van Hue minder interessant. De smart plug van Hue dien je namelijk te koppelen met de Hue bridge of met bluetooth. Daarom hebben we onderstaande top 10 lijst met de beste smart stekkers gemaakt. Deze lijst presenteert de beste slimme stekkers die er nu te koop zijn en die je kunt gebruiken om jouw huis slim te maken. Met een slimme stekker kun je elektrische apparaten en verlichting eenvoudig bedienen met je smartphone of spraakassistent, zodat je ze kunt inschakelen, uitschakelen of timer instellen vanaf elke locatie.

Ook kun je instellen dat de slimme stekker automatisch je apparaten inschakelt op bepaalde tijden of als je thuiskomt. Bovendien bieden sommige slimme stekkers zelfs energiebesparende functies, zodat je het energieverbruik kunt monitoren en beheren. Kortom, een slimme stekker kan helpen om je huis gemakkelijker te beheren en te besparen op de energierekening. Laten we eens kijken naar onze top 10 slimme stekkers!

Philips Hue Smart Plug

#1 Philips Hue Smart Plug

In onze ongen is de Philips Hue Smart Plug de beste slimme stekker op dit moment. Zeker wanneer je slimme verlichting van Philips Hue gebruikt is dit de beste keuze. De stekker is dan perfect te integreren in het systeem van Hue, waardoor je lampen die werken met een stekker alsnog slim kunt maken en mee kunt nemen in je lichtplan.


Eve Energy (Matter)

#2 Eve Energy (Matter)

Ook deze Eve Energy slimme stekker is een goede keuze. Deze slimme stekker heeft namelijk wat gave functies, zo kun je met deze stekker ook het energieverbruik meten. Ook is deze stekker een toekomstgerichte keuze, want deze stekker heeft ook de mogelijkheid voor het communicatie protocol matter.


Tapo P100

#3 Tapo P100

Met behulp van de Tapo smartphone app kun je de stekkers op afstand bedienen. Dit is mogelijk met meerdere telefoons, zodat elk gezinslid ze kan beheren. Bovendien kunnen de stekkers worden geïntegreerd met Alexa en Google Assistant, waardoor je ze ook kunt aansturen met spraakopdrachten via een slimme speaker. In de app kun je eenvoudig schema's en timers instellen, waardoor apparaten automatisch worden in- of uitgeschakeld op de gewenste tijden. Dankzij de gebruiksvriendelijke app is de installatie een fluitje van een cent, zodat je snel van de voordelen van de stekkers kunt profiteren.


Hombli smart socket Type E

#4 Hombli smart socket Type E

De Hombli Smart Socket is een geavanceerde stekker die draadloos verbinding maakt met je smartphone via wifi. Zodra de stekker is gekoppeld, kun je elk aangesloten apparaat vanaf elke locatie bedienen met behulp van de bijbehorende app op je telefoon. Bovendien biedt deze stekker de mogelijkheid om het energieverbruik van het aangesloten apparaat te meten, waardoor je bewust kunt omgaan met je energieverbruik en onnodige kosten kunt vermijden.


Eve Energy Strip

#5 Eve Energy Strip

Met de Eve Energy Strip kun je ieder apparaat slim maken. Je hebt de mogelijkheid om drie aangesloten apparaten onafhankelijk van elkaar zowel handmatig als via de app aan en uit te schakelen. Bovendien kun je met behulp van de Eve app het energieverbruik van deze apparaten meten en eventuele stille stroomvreters identificeren en uitschakelen. Deze geavanceerde stekkerdoos reageert ook op spraakopdrachten via Siri en is specifiek ontworpen voor iOS gebruikers. Binnen het ecosysteem van Apple HomeKit werkt deze stekker naadloos samen met andere slimme apparaten, zonder dat je een aparte bridge nodig hebt voor bediening. Echter, voor gebruik buitenshuis dien je de stekkerdoos te koppelen aan Apple TV of een HomePod.


KlikAanKlikUit ACC-3500 NL

#6 KlikAanKlikUit ACC-3500 NL

Met de KlikAanKlikUit ACC-3500 kun je elektrische apparaten en lampen op afstand in- en uitschakelen. Deze schakelaar heeft een compact formaat, waardoor hij naastgelegen stopcontacten niet blokkeert. Je kunt eenvoudig lampen en apparaten met een vermogen tot 3500 watt bedienen, ofwel met een afstandsbediening (niet inbegrepen) of via de bijbehorende smartphone-app. Het is belangrijk op te merken dat je een Internet Control Station nodig hebt om dit te kunnen doen. Daarnaast biedt de stekker ook de mogelijkheid om handmatig bediend te worden via de lichtgevende knop aan de bovenzijde.


KlikAanKlikUit Dimmer ACC-250-LD

#7 KlikAanKlikUit Dimmer ACC-250-LD

Met de KlikAanKlikUit ACC-250-LD kun je dimbare verlichting op afstand bedienen. Dit geeft je de mogelijkheid om de lichtintensiteit naar wens aan te passen zonder dat je van je plek hoeft te komen. Om dit te realiseren heb je echter een KlikAanKlikUit afstandsbediening nodig. Als je beschikt over een Internet Control Station, kun je de slimme stekker bedienen met je smartphone of tablet. Als deze hulpmiddelen niet beschikbaar zijn, kun je de slimme stekker nog steeds handmatig in- of uitschakelen met behulp van de knop aan de bovenzijde. De aan- of uit-status van de stekker is direct zichtbaar dankzij het kleine lampje op de stekker zelf.


Tapo P115 Slimme Stekker

#8 Tapo P115 Slimme Stekker

Met de Tapo P115 Slimme Stekker kun je energie besparen door alle apparaten in huis slim te beheren. Je kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat je televisie niet onnodig aan blijft staan, waardoor je stroomverspilling voorkomt. Deze slimme stekker is direct via de app te bedienen, of je kunt van tevoren een tijdschema instellen. Wanneer je een tijdschema gebruikt, schakelen je apparaten dagelijks automatisch in en uit op dezelfde tijden. Dit bespaart niet alleen energie, maar ook geld.


Hombli smart socket Type E

#9 Hombli smart socket Type E

De Hombli Smart Socket is een geavanceerde stekker die draadloos verbinding maakt met je smartphone via wifi. Zodra de stekker is gekoppeld, kun je elk aangesloten apparaat vanaf elke locatie bedienen met behulp van de bijbehorende app op je telefoon. Bovendien biedt deze stekker de mogelijkheid om het energieverbruik van het aangesloten apparaat te meten, waardoor je bewust kunt omgaan met je energieverbruik en onnodige kosten kunt vermijden.


WiZ Slimme Stekker

#10 WiZ Slimme Stekker

Met de Wiz slimme stekker kun je moeiteloos je apparaten op afstand in- en uitschakelen. Het enige wat je hoeft te doen is de slimme stekker in een stopcontact te plaatsen, vervolgens sluit je bijvoorbeeld een lamp aan, en daarna kun je deze bedienen met je smartphone of met je stem. Je kunt eenvoudig timers instellen om apparaten automatisch aan en uit te schakelen volgens een tijdschema dat aan je wensen voldoet. Hierdoor kun je met de Wiz slimme stekker energie besparen en hoef je je geen zorgen meer te maken over het vergeten uitschakelen van lampen en apparaten wanneer je niet thuis bent. Dankzij de smartphone-app kun je de aangesloten apparaten ook op afstand bedienen, zelfs als je niet thuis bent.

Methodologie van onderzoek

Om dat het tegenwoordig veel diversiteit is in de soorten en merken van slimme stekkers is deze top 10 opgesteld. Om het ten eerste overzichtelijker voor je te maken en daarnaast ook om je te helpen bij het kiezen van de beste slimme stekker. Het onderzoek naar de top 10 beste slimme stekkers van dit moment heb ik middels drie grote stappen aangepakt.

Eerst heb ik een onderzoekselectie afgebakend, vervolgens heb ik op basis van desk research in input van onze bezoekers onderzoekscriteria opgesteld en uiteindelijk heb ik de stekkers gerangschikt. Laten we per onderdeel bekijken hoe ik dit heb uitgevoerd.

Selectie top 10 slimme stekkers

Voor de selectie slimme stekkers is er gekeken naar het huidige aanbod. Dit is gedaan door te kijken naar de slimme stekkers die worden aangeboden op de Nederlandse markt. Daarnaast is er ook nog gekeken naar echte slimme stekkers. Met slimme stekkers bedoel ik stekkers die je kunt bedienen met je smartphone. Er zijn ook “slimme” stekkers die je kunt bedienen middels een afstandsbediening, deze stekkers zijn niet meegenomen in dit onderzoek. Het gaat dus om wifi stekkers of stekkers die communiceren via een smart home protocol, Zigbee bijvoorbeeld.

Onderzoekscriteria bij slimme stekkers

Na het selecteren van diverse slimme stekkers heb ik gekeken naar bepaalde factoren van de slimme stekkers. Hierbij heb ik gekeken naar de vormgeving en prijs van de stekker. Daarnaast is er ook gekeken naar de mogelijke integratie mogelijkheden. Sommige stekkers maken het stroomverbruik ook inzichtelijk, naar deze functie is ook gekeken. De criteria was deels opgesteld op basis van mijn eigen ervaring, maar is zeker ook afkomstig vanuit data van door ons ontvangen vragen op Smarthomeweb.nl. Hieronder zal ik de factoren nog even toelichten:

 • Prijs: er zijn hele dure, maar ook hele goedkope stekkers te koop. Het verschil van deze slimme stekkers zit hem dan vaak in de functionaliteiten van de stekkers.
 • Koppelingen: hierbij gaat het om de koppelingen met bepaalde domotica systemen. Er zijn bijvoorbeeld stekkers die gekoppeld kunnen worden met alle systemen, maar ook stekkers die geen koppelingen kunnen maken met andere systemen. Deze stekkers kunnen vaak bestuurd worden met een eigen app.
 • Inzichtelijk stroomverbruik: diverse stekkers maken het inzichtelijk hoeveel energie een apparaat verbruikt, hierdoor word je bewust van het energieverbruik van je apparaten.
 • Design: ook design speelt een belangrijke rol bij slimme stekkers. Sommige stekkers zijn namelijk zo groot dat je in een normaal stopcontact geen andere stekker kunt doen.
 • Mogelijkheden met de stekker: natuurlijk hebben we ook gekeken naar de mogelijkheden die je met een stekker kunt doen.

Bekijk hieronder de resultaten in de tabel van de bovenstaande slimme stekkers. Per wifi stekker hebben we de koppelmogelijkheden, mogelijkheden en de prijs beschreven.

Slimme stekkerPlatformIndicatieprijs
1. Philips Hue smart plugGoogle Assistant
Amazon Alexa
Apple HomeKit
IFTTT
€ 32,99
2.  Eve Energy (Matter)Google Assistant
Amazon Alexa
IFTTT
€ 41,99
3. Tapo P100Google Assistant
Amazon Alexa
IFTTT
€ 12,89
4. Hombli smart socket Type EGoogle Assistant
Amazon Alexa
€ 22,95
5. Eve Energy StripGoogle Assistant
Amazon Alexa
€ 94,95
6. KlikAanKlikUit ACC-3500 NLApple HomeKit€ 22,99
7. KlikAanKlikUit Dimmer ACC-250-LDGoogle Assistant
Amazon Alexa
IFTTT
€ 29,99
8. Tapo P115 Slimme StekkerGoogle Assistant
Amazon Alexa
€ 19,90
9. Hombli smart socket Type EGoogle Assistant
Amazon Alexa
€ 22,95
10. WiZ Slimme StekkerGoogle Assistant
Amazon Alexa
€ 24,99

Hoe zijn de scores toegewezen aan een slimme stekker?

Tijdens het opstellen van de top 10 heb ik de slimme stekkers grondig getest en gekeken of koppelingen met diverse domotica systemen ook werkelijk mogelijk is. Op basis van deze bevindingen en het vergelijken van diverse modellen is deze top 10 slimme stekkers opgesteld.

Ik heb alle criteria evenveel laten meewegen. In mijn ogen is namelijk de compactheid van een WiFi stekker net zo belangrijk als de ondersteuning voor energieverbruik.

FAQ: Veelgestelde vragen over de beste slimme stekker

Wat is nu de beste slimme stekker? Op basis waarvan bestempelen jullie een smart plug als de beste? Deze en veel andere soortgelijke vragen krijgen wij zo nu en dan binnen op de redactie. Dit was dan ook een van de redenen om onderzoek te doen naar de beste smart plug. De veelgestelde vragen hebben we gebundeld in onderstaande FAQ.

Wat is de beste slimme stekker op dit moment?

Op dit moment bestempelen wij de Philips Hue Smart Plug als de beste smart plug.

Waar kijken jullie naar om een stekker als beste te bestempelen?

Wij vinden de ondersteuning, de prijs en de afmetingen hele belangrijke factoren. Scoort een smart plug op alle factoren goed? Dan is dat een hele goede keuze.

Waarom hebben jullie onderzoek gedaan naar de beste smart plug?

Online zijn er tientallen slimme stekkers te ontdekken. Om jou te helpen bij het maken van de beste keuze zetten wij de toppers op een rij in deze top 10.

Wanneer updaten jullie deze top 10 slimme stekkers?

Wanneer er een nieuwe slimme stekker geïntroduceerd wordt, herzien we in veel gevallen onze top 10. Daarbij kunnen slimme stekkers ook een software-update krijgen, wat in sommige gevallen kan zorgen voor een update van ons onderzoek.

In onze ongen is de Philips Hue Smart Plug de beste slimme stekker op dit moment. Zeker wanneer je slimme verlichting van Philips Hue gebruikt is dit de beste keuze. De stekker is dan perfect te integreren in het systeem van Hue, waardoor je lampen die werken met een stekker alsnog slim kunt maken en mee kunt nemen in je lichtplan.

In onze ongen is de Philips Hue Smart Plug de beste slimme stekker op dit moment. Zeker wanneer je slimme verlichting van Philips Hue gebruikt is dit de beste keuze. De stekker is dan perfect te integreren in het systeem van Hue, waardoor je lampen die werken met een stekker alsnog slim kunt maken en mee kunt nemen in je lichtplan.

Ook deze Eve Energy slimme stekker is een goede keuze. Deze slimme stekker heeft namelijk wat gave functies, zo kun je met deze stekker ook het energieverbruik meten. Ook is deze stekker een toekomstgerichte keuze, want deze stekker heeft ook de mogelijkheid voor het communicatie protocol matter.

Met de Eve Energy Strip kun je ieder apparaat slim maken. Je hebt de mogelijkheid om drie aangesloten apparaten onafhankelijk van elkaar zowel handmatig als via de app aan en uit te schakelen. Bovendien kun je met behulp van de Eve app het energieverbruik van deze apparaten meten en eventuele stille stroomvreters identificeren en uitschakelen. Deze geavanceerde stekkerdoos reageert ook op spraakopdrachten via Siri en is specifiek ontworpen voor iOS gebruikers. Binnen het ecosysteem van Apple HomeKit werkt deze stekker naadloos samen met andere slimme apparaten, zonder dat je een aparte bridge nodig hebt voor bediening. Echter, voor gebruik buitenshuis dien je de stekkerdoos te koppelen aan Apple TV of een HomePod.

5 comments
  1. Goedemorgen JW,

   Bedankt voor je feedback!
   Wij hebben de HEMA smart plug hierin niet meegenomen, omdat wij nog te weinig hebben ervaren over de veiligheid (privacy) van deze slimme stekker. Eerder bleek het namelijk ook om dezelfde stekker te gaan als die van de Action (LSC Smart connect), wat draait op het Tuya platform.

   We houden de beste slimme stekker lijst actueel en up to date: mocht onze mening veranderen, dan komt hij er bij te staan!

   Groetjes,

   Rob

 1. Allen,
  ik had vandaag vier smart power plugs gekocht bij de Calex. Deze bleken geen van allen te werken, ondanks het feit, dat ik van alles geprobeerd heb. Ik vind dit heel kwalijk! Zijn er meer mensen, die hier slechte ervaringen mee hebben?
  Groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *