slimme stekker
Home » Slimme stekker » Top 10 slimme stekkers

Top 10 slimme stekkers

Slimme stekker kopen vanaf € 18,99

Menu
  • Top 10

Slimme stekkers zijn tegenwoordig bijna niet meer weg te denken in een slim huis. Door deze stekkers kun je niet “slimme” apparaten eenvoudig slim maken. Stop bijvoorbeeld de stekker van een lamp in een slimme stekker, dan kun je op afstand de lamp aan of uit zetten.Tegenwoordig zie je steeds meer merken met ieder een eigen slimme stekker. Om deze reden heb ik een eigen top 10 slimme stekkers opgesteld.

In deze top 10 staan de beste slimme stekkers van dit moment op een rij en wordt er toegelicht wat de functies per stekker zijn. De beste WiFi stekker ontdekken doe je hier!

fibaro wall plug type f beste keuze

1. Fibaro Wall Plug Type F

Deze slimme stekker van Fibaro is op dit moment de nummer #1 smart plug en daarmee de beste slimme stekker 2019. De Fibaro stekker is te koppelen aan de meeste domotica systemen en is bijvoorbeeld ook geschikt voor de thermostaat Toon. Via een app kun je het verbruik per apparaat bekijken.

windi slimme stekker

2. Wendi slimme stekker

Een goedwerkende slimme stekker van het merk Wendi met een aantrekkelijke prijs. Deze stekker is te koppelen met Alexa en Google Home.

belkin wemo slimme stekker

3. Belkin Wemo Home Switch

Ook een zeer goede stekker is die van het merk Belkin. Deze slimme stekker is makkelijk te gebruiken en te koppelen, zo pas je eenvoudig zelf ingestelde tijdschema’s in. Los te gebruiken maar ook in combinatie met de smart speaker van Google Home.

Eve Sytems slimme stekker

4. Eve Energy slimme stekker

Mooie compacte smart plug van Eve Energy. Deze slimme stekker werkt onder andere met Apple Home Kit, hierdoor kun je Siri commando’s geven om de stekker aan en uit te zetten.

AVm-FRITZ-slimme-stekker

5. AVM FRITZ slimme stekker

Bekend met de FRITZbox? Deze slimme stekker is hier een mooie uitbreiding op. Ook maakt deze stekker het stroom verbruik inzichtelijk en kun je de stekker synchroniseren met je Google kalender.

dtronic slimme stekker

6. DTRONIC slimme stekker

Scherp geprijsde slimme stekker van het merk DTRONIC. Deze stekker is te koppelen met Alexa, Google Assistant en de producten van Nest.

nedis slimme stekker

7. Nedis smart plug

Een handige smart plug die het stroom verbruik inzichtelijk maakt. Is wat aan de grote kant, maar is te koppelen met Google Assistant en Alexa.

caliber slimme stekker

8. Caliber HWP101E slimme stekker

Deze slimme stekker is mooi compact en rond, hierdoor kunnen er bij de meeste stopcontacten nog een stekker naast. De stekker is te koppelen de spraakassistent van Google, Amazon en Apple. Ook is het energieverbruik per apparaat te bekijken via een app.

douxe smart wifi stopcontact

9. Douxe smart wifi stopcontact

Een scherp geprijsde slimme stekker van het merk Douxe. Met deze stekker kun je onder andere een koppeling maken met de voice assistant Alexa.

gigaset smart home stekker

10. Gigaset Smart Home stekker

Deze Gigaset slimme stekker is geschikt om te koppelen met Google Home. Vraag aan Google of de slimme stekker uit gezet kan worden. Ook heeft deze stekker een knop die door twee keer in te drukken uit gaat.

Beste slimme stekker

Als beste slimme stekker komt de Wall Plug Type F van FIBARO uit de test. Deze slimme stekker is compatibel met TOON en werkt heel makkelijk. Dankzij de aanwezige LED ring kun je ook visueel zien hoeveel energie een apparaat gebruikt. Ik zet de mooiste pluspunten op een rij van deze WiFi stekker:

  • Makkelijk in gebruik
  • Opvallend compact
  • Voorzien van LED verbruiksindicatie
  • Compatibel met TOON

Hoewel deze slimme stekker met een adviesprijs van € 69,95 relatief prijzig is, is de stekker het in mijn ogen dubbel en dwars waard.

fibaro wall plug type f beste keuzeDe beste: FIBARO Wall Plug Type F

De FIBARO Wall Plug Type F is de beste slimme stekker op dit moment. Naast zijn vele functies is hij ook opvallend compact, waarmee hij geen andere stopcontacten overlapt.

Methodologie van onderzoek

Om dat het tegenwoordig veel diversiteit is in de soorten en merken van slimme stekkers is deze top 10 opgesteld. Om het ten eerste overzichtelijker voor je te maken en daarnaast ook om je te helpen bij het kiezen van de beste slimme stekker. Het onderzoek naar de top 10 beste slimme stekkers van dit moment heb ik middels drie grote stappen aangepakt.

Eerst heb ik een onderzoekselectie afgebakend, vervolgens heb ik op basis van desk research in input van onze bezoekers onderzoekscriteria opgesteld en uiteindelijk heb ik de stekkers gerangschikt. Laten we per onderdeel bekijken hoe ik dit heb uitgevoerd.

Selectie top 10 slimme stekkers

Voor de selectie slimme stekkers is er gekeken naar het huidige aanbod. Dit is gedaan door te kijken naar de slimme stekkers die worden aangeboden op de Nederlandse markt. Daarnaast is er ook nog gekeken naar echte slimme stekkers. Met slimme stekkers bedoel ik stekkers die je kunt bedienen met je smartphone. Er zijn ook “slimme” stekkers die je kunt bedienen middels een afstandsbediening, deze stekkers zijn niet meegenomen in dit onderzoek. Het gaat dus om WiFi stekkers of stekkers die communiceren via een smart home protocol, Zigbee bijvoorbeeld.

Onderzoekscriteria bij slimme stekkers

Na het selecteren van diverse slimme stekkers heb ik gekeken naar bepaalde factoren van de slimme stekkers. Hierbij heb ik gekeken naar de vormgeving en prijs van de stekker. Daarnaast is er ook gekeken naar de mogelijke integratie mogelijkheden. Sommige stekkers maken het stroomverbruik ook inzichtelijk, naar deze functie is ook gekeken. De criteria was deels opgesteld op basis van mijn eigen ervaring, maar is zeker ook afkomstig vanuit data van door ons ontvangen vragen op Smarthomeweb.nl. Hieronder zal ik de factoren nog even toelichten:

  • Prijs: er zijn hele dure, maar ook hele goedkope stekkers te koop. Het verschil van deze slimme stekkers zit hem dan vaak in de functionaliteiten van de stekkers.
  • Koppelingen: hierbij gaat het om de koppelingen met bepaalde domotica systemen. Er zijn bijvoorbeeld stekkers die gekoppeld kunnen worden met alle systemen, maar ook stekkers die geen koppelingen kunnen maken met andere systemen. Deze stekkers kunnen vaak bestuurd worden met een eigen app.
  • Inzichtelijk stroomverbruik: diverse stekkers maken het inzichtelijk hoeveel energie een apparaat verbruikt, hierdoor wordt je bewust van het energieverbruik van je apparaten.
  • Design: ook design speelt een belangrijke rol bij slimme stekkers. Sommige stekkers zijn namelijk zo groot dat je in een normaal stopcontact geen andere stekker kunt doen.

Hoe zijn de scores toegewezen aan een slimme stekker?

Tijdens het opstellen van de top 10 heb ik de slimme stekkers grondig getest en gekeken of koppelingen met diverse domotica systemen ook werkelijk mogelijk is. Op basis van deze bevindingen en het vergelijken van diverse modellen is deze top 10 slimme stekkers opgesteld.

Ik heb alle criteria evenveel laten meewegen. In mijn ogen is namelijk de compactheid van een WiFi stekker net zo belangrijk als de ondersteuning voor energieverbruik.