Slimme stekker voor Google Home

Door een slimme stekker te koppelen met Google Home, kun je apparaten met je stem bedienen. Denk aan lampen of andere apparaten die werken met een stekker.
slimme stekker Google Home
Koppel een slimme stekker met Google Home

Als je een Google Home hebt staan, heb je wellicht gemerkt dat je er zonder koppelingen nog vrij weinig mee kunt. Ja, je kunt het weer opvragen of de actuele waarde van aandelen checken, maar veel meer dan dat kun je er nog niet mee. Echter, kun je veel meer met een smart speaker door deze te koppelen aan apparaten in je woning!

Daarmee kun je ‘klassieke’ apparaten opeens bedienen met spraak en deze bedienen via je Google Home app. Zo kun je bijvoorbeeld een slimme schakelaar of slimme stekker koppelen met je Google Home, waarna je het apparaat wat op de slimme stekker is aangesloten aan en uit kunt zetten met spraakbediening!

Waarom slimme stekker koppelen met Google Home?

Waarom zou je een slimme stekker met de smart speaker van Google willen koppelen? Er zijn daarvoor een aantal interessante situaties te benoemen. Allereerst kun je door het koppelen van apparaten met een slimme stekker, inzichtelijk krijgen hoeveel energie er verbruikt wordt.

Door vervolgens de slimme stekker te koppelen met een Google Home, kun je met behulp van spraak apparaten aan en uit zetten. Om je een idee te geven van enkele mogelijkheden, zet ik wat voorbeeldsituaties op een rij:

 • Sluit de bureaulamp aan op de slimme stekker en noem de smart plug ‘bureaulamp’ in de Google Home app. Nu kun je zeggen ‘Hé Google, zet bureaulamp aan!’
 • Doe de stekker van het koffiezetapparaat in de smart plug en noem de slimme stekker ‘koffiezetapparaat. Als je wakker wordt kun je zeggen ‘Hé Google, zet het koffiezetapparaat aan!’
 • Sluit de Playstation 4 aan op de slimme stekker en zeg tegen Google Home wanneer deze uitgeschakeld moet worden: handig als je kinderen hebt en een limiet in wilt stellen tot wanneer zij mogen gamen

Slimme stekker Google Home kopen: hier moet je op letten

Voor je nu gelijk op pad gaat naar slimme stekkers voor je eigen smart speaker van Google, is het slim om op de volgende punten te letten:

 • Kijk goed of de slimme stekker compatible is met Google Home (staat vaak in de productomschrijving bij “Domotica systeem”)
 • Check het aanwezige smart home protocol: een slimme stekker heeft ook een protocol (bijvoorbeeld Zigbee of Z-Wave). Wanneer je al een smart home systeem hebt is het slim om een aansluitend protocol te hebben bij je nieuwe slimme stekker.
 • Vergelijk prijzen en extra functies: de prijzen van slimme stekkers kan veel uiteenlopen. Het is daarom slim om modellen te vergelijken en ook extra functies te checken (zo zijn er ook slimme stekkers met een LED ring voor indicatie van energieverbruik).

De beste slimme stekker Google Home

slimme stekker voor google home set

Slimme stekker Smart WiFi stopcontact voor Google Home

Bij verschillende zaken vind je deze Smart WiFi stopcontact. Deze slimme stekker kun je koppelen met behulp van een app. Deze kun je gratis downloaden (iOS en Android). Het grote voordeel van deze slimme stekker, is dat je hem kunt koppelen met Google Home.

nedis slimme stekker

Smart plug Google Home Nedis

Nedis heeft een interessante smart plug voor Google Home op de markt gebracht. Deze slimme stekker kun je heel eenvoudig koppelen aan je Google Home smart speaker. Ook kun je middels deze smart plug eenvoudig je energieverbruik meten.

wendi slimme stekker

Wendi Slimme stekker werkt met Google Home

Een andere tip die we je kunnen geven voor een slimme stekker die compatibel is met Google Home, is Wendi. Deze stekker is heel makkelijk in gebruik en eenvoudig te koppelen met Google Home. Werkt trouwens ook met Amazon Alexa.

Hoe koppel je een slimme stekker met Google Home?

Wanneer je een smart plug hebt gevonden die Google Assistant ondersteund, is het een kwestie van het maken van de koppeling. Het koppelen van een slimme stekker met Google Home is helemaal niet lastig en kan met een paar eenvoudige stappen. Wel zijn de volgende twee zaken belangrijk voor je kunt koppelen:

 • De slimme stekker dient geïnstalleerd te zijn om straks gevonden te kunnen worden
 • Er dient sprake te zijn van stabiel netwerk, waarbij de Google Home speaker als de slimme stekker op aangesloten zij

In veel gevallen kun je deze stappen volgen:

 1. Open de Google Home app
 2. Ga naar ‘Home Control’ via het menu
 3. Klik nu rechts onderin op het blauwe plus-icoon
 4. Je krijgt nu een lijst te zien met alle apparaten die je kunt koppelen; selecteer de slimme stekker en log in met je gegevens om de koppeling te voltooien (bij sommige stekkers dien je een account aan te maken bij desbetreffende fabrikant die je hiervoor moet gebruiken)
klikaanklikuit slimme stekker

Slimme stekker KlikAanKlikUit scherp geprijsd!

Check hier een scherpe deal op de slimme stekker van KlikAanKlikUit. Een smart plug van het merk KlikAanKlikUit waarmee je apparaten op een slimme manier kunt bedienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts