Slimme stekker HomeKit: deze kun je gebruiken

slimme stekker homekit

▲ Stekker ter illustratie © Pixabay

Wanneer je fanatiek gebruiker bent van Apple producten, is de keuze voor een smart home systeem al snel gemaakt: Apple HomeKit. Met HomeKit van Apple kun je van alles bedienen en aansturen met behulp van Siri. Een interessante bedieningsvorm via HomeKit, is het aan- en uitzetten van apparaten (op afstand) met behulp van een slimme stekker.

Een slimme stekker is ontzettend interessant: deze stekkers maken het mogelijk om via je Apple device de aangesloten apparaten aan en uit te zetten. Bijvoorbeeld bij scenes maken met HomeKit. Daarbij zijn er ook slimme stekker HomeKit varianten die jou inzicht geven in het energieverbruik van aangesloten apparaten. Het meest interessant van deze slimme stekkers is dat je deze kunt bedienen via spraak met Siri. Om apparaten te kunnen bedienen met sprak via Siri heb je dus wel een HomeKit slimme stekker nodig. In deze post vertellen we je alles over deze slimme stekkers die te gebruiken zijn met HomeKit.

Slimme stekker met ondersteuning voor Apple HomeKit

Voor je kunt genieten van deze functies dien je dus wel een slimme stekker in huis te halen. En niet zomaar een slimme stekker: een stekker die ondersteuning biedt voor Apple HomeKit. Tegenwoordig zijn er heel veel slimme stekkers op de markt met verschillende ondersteuningen. Zo zijn er slimme stekkers voor Google Home, Amazon Alexa en dus ook Apple HomeKit stekkers. Er zijn ook stekkers die meerdere smart home systemen ondersteunen.

Om je op weg te helpen bij het maken van de goede keuze voor een slimme stekker voor Apple HomeKit, ben ik op zoek gegaan naar interessante modellen. Ik ben tot de volgende selectie gekomen als beste slimme stekker HomeKit:

  • Fibaro Wall Plug (Type F) slimme stekker
  • Eve System Energie System slimme stekker
  • DTronic Slimme stekker LC203

De selectie heb ik gemaakt op basis van de mogelijke aansluiting met Apple HomeKit, de ervaringen van eerdere kopers en natuurlijk de prijs. Bij elke slimme stekker voor Apple HomeKit uit mijn selectie geef ik hieronder een uitgebreide omschrijving.

Fibaro slimme stekker HomeKit

De Fibaro slimme stekker is één van de stekkers die te koppelen is met HomeKit. Momenteel vind ik dit één van de beste slimme stekkers van dit moment. De reden hiervan is dat de stekker inzicht geeft in het stroomverbruik. Middels een handige LED ring geeft de stekker een indicatie van het actuele stroomgebruik, daarnaast kun je via de app kijken wat het verbruik is in Watt per minuut. Lees hier een uitgebreid artikel over deze Fibaro Wall Plug Type F.

fibaro slimme stekker homekit

Fibaro slimme stekker HomeKit

Deze handige slimme stekker van Fibaro (type F) is te koppelen met HomeKit. Naast de integratie met HomeKit is het handig dat deze stekker de stroomverbruik inzichtelijk maakt.

Bekijk

Eve Energy slimme stekkers

Wanneer je op zoek bent naar een stekker die je kunt koppelen met HomeKit van een lagere prijs, zijn de slimme stekkers van Eve Energy een zeer interessante keuze. Deze zijn per stuk te koop of in een set van twee. De set prijs is gezien de Fibaro helemaal voordelig. Min puntje is wel dat deze stekkers het stroomverbruik niet inzichtelijk maken. Wel zijn deze slimme stekker geschikt voor een koppeling met Apple HomeKit.

eve system slimme stekker apple homekit

Eve Energy slimme stekkers

Handige slimme stekkers van Eve Energy die simpel te koppelen zijn met Apple HomeKit. Door een koppeling met Apple HomeKit en deze slimme stekkers geef je Siri diverse commando’s, zo kun je een oude lamp slim maken.

Bekijk

DTronic Slimme Stekker LC203

Deze Apple HomeKit stekker is een goede keuze wanneer je op zoek bent naar meerdere slimme stekkers. Koop je diverse stekkers tegelijk dan bespaar je eenvoudig op de totaalprijs, bespaar 15% wanneer je er 10 tegelijk aanschaft. Ook is deze stekker te koppelen aan andere smart home systemen als Google Home en Amazon Alexa.

dtronic lc203 slimme stekker homekit

Dtronic Slimme stekker

Deze slimme stekkers van Dtronic zijn handig in gebruik. Deze slimme stekker is naast HomeKit ook geschikt voor Google Home en Amazon Alexa. Beperk je dus niet tot één smart home systeem. Ook zijn deze HomeKit slimme stekkers interessant als je er meerdere tegelijk wilt gebruiken.

Bekijk

Slimme stekker en HomeKit koppeling

Wanneer je een keuze hebt kunnen maken uit de slimme stekker varianten is het straks een kwestie van koppelen. Je dient de slimme stekker toe te voegen aan Apple HomeKit te koppelen, zodat je kunt genieten van de voordelen. Dit kan eenvoudig via de Woning-App in iOS.

Je hebt hiervoor vaak een 8-cijferige productcode nodig van de stekker, die je meestal vindt op de verpakking of in de doos. Wanneer je een slimme stekker met HomeKit koppelen wilt, dien je de slimme stekker aan te zetten en deze vervolgens te zoeken met HomeKit. Na het invullen van de productcode is de slimme stekker gekoppeld.

Automatiseer slimme stekker via HomeKit

Wat dacht je van het automatiseren van het aan- en uitzetten van de slimme stekkers via HomeKit? Op die manier kun je bijvoorbeeld pas de apparaten aanzetten vanaf een bepaald tijdstip of wanneer jij het huis binnengaat (geofencing). Op die manier staan de apparaten dus niet onnodig op het stroom aangesloten!

Bekijk de volgende stappen voor een slimme stekker aan HomeKit toevoegen:

  1. Open de Woning-App op je iPhone of iPad
  2. Ga naar het tabblad ‘Automatisering’ in het menu
  3. Klik op nieuwe automatisering (of op het plusje op het scherm)
  4. Kies ‘Tijd’ om de stekkers van en tot een bepaalde tijd aan te zetten. Geef hierbij ook aan voor welke dagen het geldt. Je hebt als extra mogelijkheid om hier aan te geven dat de automatisering geldt als je thuis bent.
  5. Kies ‘Locatie’ om in te schakelen dat de slimme stekker alleen werkt als jij thuis bent. Wanneer je het huis verlaat zullen aangesloten slimme stekkers niet meer aangesloten zijn.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
chromecast installeren stappen

Chromecast installeren

▲ Afstandsbediening © Pixabay Het kan verdraaid handig zijn: met z’n allen een video bekijken op een grote televisie…
Lees meer
Innr lampen

Innr lampen

Innr is een Nederlandse smart home aanbieder dat expert is op gebied van slimme verlichting. Innr geeft jou de…
Lees meer