Slimme stekker Boxx: welke kun je gebruiken?

Maarten Reijneveld Laatste update: 09-12-2020

Een slimme stekker koppelen aan Boxx kan veel energiebesparende voordelen hebben. Maar welke slimme stekker is dan slim om te koppelen hieraan. Welke, waarom en hoe leggen wij in dit artikel hieronder uit.

slimme stekker boxx

Afbeelding stopcontact ter illustratie © Pixabay

Hoewel ik mijn smart home blog vooral door Nederlandse consumenten bezocht wordt, die op zoek zijn naar eerlijk en betrouwbaar advies, krijg ik regelmatig berichten binnen van onze zuiderburen. En uiteraard wil ik ook graag deze bezoekers adviseren. Daarom een interessant artikel over het koppelen van slimme stekkers met Boxx.

Boxx is een slimme thermostaat van Engie Electrabel. De slimme thermostaat is vergelijkbaar met Toon, waarbij je pas echt geniet van energiebesparende voordelen wanneer je de thermostaat koppelt. Met name de koppeling met een slimme stekker is onwijs interessant. In dit artikel beschrijf ik welke slimme stekker met Boxx gekoppeld kan worden.

Waarom slimme stekker kopelen met Engie Electrabel Boxx?

Met de Engie Electrabel Boxx kun je tot wel 10% besparen op je energieverbruik. Met behulp van handige koppelingen met je smartphone krijg je heel inzichtelijk hoeveel een apparaat in huis verbruikt. Door de slimme thermostaat op jouw wensen in te stellen, kan deze de temperatuur in huis aanpassen als jij weggaat.

Echter zijn er nog veel meer handige functies mogelijk. Zo kun je door het koppelen van de Boxx met een slimme stekker, apparaten die veel verbruiken op afstand uitzetten. Of nog beter: op de door jouw bepaalde tijdstippen automatisch uit laten zetten.

Uiteraard heb je hiervoor wel een slimme stekker die koppelbaar is met Boxx. En nee, dat zijn ze helaas niet allemaal! Net zoals je bij een slimme stekkers Toon beschikbaar zijn van enkele merken (Fibaro) heb je voor de Boxx enkele merken die koppelbaar zijn.

Deze slimme stekker kun je koppelen met Boxx

In diverse webshops ben ik op onderzoek uitgegaan. Er blijken niet enorm veel slimme stekkers te zijn die je kunt koppelen met Boxx. Echter heb ik er wel een gevonden: een slimme stekker met energie meting van Fibaro.

fibaro wall plug product

FIBARO Wall Plug Type E slimme stekker

De FIBARO Wall Plug Type E is te koppelen met Boxx en Z-Wave. Het wordt dus mogelijk om deze in contact te brengen met de Engie Electrabel Boxx, waarna je onder andere apparaten op een afstand kunt uitzetten. Via LED ring kun je het huidige stroomverbruik ook goed in de gaten houden!

Ervaringen of tips met andere slimme stekkers voor Boxx?

Laat het vooral weten in de comments onder dit artikel, zodat we elkaar helpen met zoveel mogelijk opties voor slimme stekkers. Uiteraard kun je me ook altijd een berichtje sturen, zodat ik dit artikel kan updaten.

 Aanbieding! 
klikaanklikuit slimme stekker

Slimme stekker KlikAanKlikUit scherp geprijsd!

Check hier een scherpe deal op de slimme stekker van KlikAanKlikUit. Een smart plug van het merk KlikAanKlikUit waarmee je apparaten op een slimme manier kunt bedienen.

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *