Slimme stekker Boxx: welke kun je gebruiken?

slimme stekker boxx

▲ Afbeelding stopcontact ter illustratie © Pixabay

Hoewel ik mijn smart home blog vooral door Nederlandse consumenten bezocht wordt, die op zoek zijn naar eerlijk en betrouwbaar advies, krijg ik regelmatig berichten binnen van onze zuiderburen. En uiteraard wil ik ook graag deze bezoekers adviseren. Daarom een interessant artikel over het koppelen van slimme stekkers met Boxx.

Boxx is een slimme thermostaat van Engie Electrabel. De slimme thermostaat is vergelijkbaar met Toon, waarbij je pas echt geniet van energiebesparende voordelen wanneer je de thermostaat koppelt. Met name de koppeling met een slimme stekker is onwijs interessant. In dit artikel beschrijf ik welke slimme stekker met Boxx gekoppeld kan worden.

Waarom slimme stekker kopelen met Engie Electrabel Boxx?

Met de Engie Electrabel Boxx kun je tot wel 10% besparen op je energieverbruik. Met behulp van handige koppelingen met je smartphone krijg je heel inzichtelijk hoeveel een apparaat in huis verbruikt. Door de slimme thermostaat op jouw wensen in te stellen, kan deze de temperatuur in huis aanpassen als jij weggaat.

Echter zijn er nog veel meer handige functies mogelijk. Zo kun je door het koppelen van de Boxx met een slimme stekker, apparaten die veel verbruiken op afstand uitzetten. Of nog beter: op de door jouw bepaalde tijdstippen automatisch uit laten zetten.

Uiteraard heb je hiervoor wel een slimme stekker die koppelbaar is met Boxx. En nee, dat zijn ze helaas niet allemaal! Net zoals je bij een slimme stekkers Toon beschikbaar zijn van enkele merken (Fibaro) heb je voor de Boxx enkele merken die koppelbaar zijn.

Deze slimme stekker kun je koppelen met Boxx

In diverse webshops ben ik op onderzoek uitgegaan. Er blijken niet enorm veel slimme stekkers te zijn die je kunt koppelen met Boxx. Echter heb ik er wel een gevonden: een slimme stekker met energie meting van Fibaro.

fibaro wall plug product

FIBARO Wall Plug Type E slimme stekker

De FIBARO Wall Plug Type E is te koppelen met Boxx en Z-Wave. Het wordt dus mogelijk om deze in contact te brengen met de Engie Electrabel Boxx, waarna je onder andere apparaten op een afstand kunt uitzetten. Via LED ring kun je het huidige stroomverbruik ook goed in de gaten houden!

Bekijk

Ervaringen of tips met andere slimme stekkers voor Boxx?

Laat het vooral weten in de comments onder dit artikel, zodat we elkaar helpen met zoveel mogelijk opties voor slimme stekkers. Uiteraard kun je me ook altijd een berichtje sturen, zodat ik dit artikel kan updaten.

klikaanklikuit slimme stekker

 Aanbieding! 

Slimme stekker KlikAanKlikUit scherp geprijsd!

Check hier een scherpe deal op de slimme stekker van KlikAanKlikUit. Een smart plug van het merk KlikAanKlikUit waarmee je apparaten op een slimme manier kunt bedienen.

Bekijk aanbieding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
heos speaker gids

Heos Speaker

Denon HEOS speakers zijn niet meer: deze speakers zijn sinds enige tijd vervangen voor een Denon Home Speakers.…
Lees meer