Denon heeft nu ook slimme speakers

slimme speaker denon

▲ Denon Home speaker 350 © Denon

Ook Denon maakt de overstap naar slimme speaker en komt met nieuwe smart speakers. In totaal komt Denon met drie nieuwe speakers: Denon Home 150, Home 250 en de Home 350. Lees hier meer over de smart speakers van Denon.

Steeds meer merken maken de overstap naar slimme speakers, zo zagen we recent dat Bang & Olufsen de Beosound Balance introduceerde en kwam Marshall ook met twee nieuwe smart speakers. Ook Denon heeft deze overstap gemaakt en heeft zelf drie nieuwe modellen smart speakers toegevoegd aan haar assortiment: Denon Home 150, Home 250 en de Home 350.

De verschillende Denon smart speakers

Het is voor het eerst dat ook Denon speakers introduceert die werken met wifi. Wel heeft het moederbedrijf van Denon (Sound United) speakers die onder de label HEOS hangen en deze werken vlekkeloos samen (straks meer hierover). In totaal heeft Denon dus drie nieuwe wifi speakers en het verschil in deze varianten zit hem in het eerste opzicht vooral in de grootte en de prijs van de speakers.

Denon Home 150

denon home 150

De kleinste variant Denon wifi speaker van dit moment. De speaker kost € 249,- en heeft twee ingebouwde Class-D versterkers en drivers. Verder is de speaker voorzien van een tweeter, een kleine woofer en zit er aan de bovenzijde van de speaker drie voorkeursknoppen. Lees meer…

Meer informatie Bekijk deze speaker

Denon Home 250

denon home 250

Deze Denon Home 250 is een stuk groter dan de 150 en kost rond de €499. De kwaliteit van de speaker is een stuk beter en dit komt omdat er in de 250 vier ingebouwde Class-D versterkers zitten, vier drivers en een extra luidspreker. Daarnaast zit er op de Denon Home 250 ook drie handige voorkeursknoppen. Lees meer…

Meer informatie Bekijk deze speaker

Denon Home 350

Denon home 350

De grootste variant uit de Denon Home smart speaker serie is de Home 350. Deze Denon Home 350 heeft gezien de overige twee speaker de beste prestaties, daarentegen is de prijs ook een stuk hoger en kost de speaker € 699,-. In de speaker zitten maar liefst zes ingebouwde Class-D versterkers en zes drivers. Verder zitten er ook twee tweeters in, twee woofers en 2 midrange speakers. Lees meer…

Meer informatie Bekijk deze speaker

Wat kun je allemaal met deze Denon speakers?

Heb je al wat HEOS of Denon speakers? Dan kun je deze speakers perfect er perfect mee combineren. Ook andere speakers die werken met de HEOS app, denk bijvoorbeeld aan de Denon HEOS 3 HS2 serie, deze werken hier perfect mee. Via de HEOS-app kun je namelijk de speakers heel makkelijk groeperen en koppelen. Zo kun je aangeven welke speakers met elkaar dienen te werken en welke speakers in een andere ruimte staan.

Naast de HEOS-app werkt de speaker ook met bluetooth, Airplay 2 en Spotify Connect. Het is zowel mogelijk om gebruik te maken van de Spotify Premium als de gratis versie van Spotify. Bij verschillende speakers is dit niet mogelijk, zoals bij de speakers van Sonos. Wel kun je dit via Airplay oplossen.

Daarnaast zit er ook een spraakassistent ingebouwd in de speaker, hierbij heb je net zoals Sonos de keuze uit Google Assistant of Alexa van Amazon. Met de mogelijkheid van Google Home en Alexa kun je onder andere slimme apparaten bedienen, denk bijvoorbeeld aan het bedienen van je lampen met spraak. Deze koppeling kun je dan maken met Google Home in combinatie met de slimme lampen van Hue.

Voordelen van de slimme speakers van Denon

Vergelijken we de speakers van Denon met andere slimme speakers die momenteel te koop zijn in Nederland, dan zijn er wel een paar voordelen te benoemen die veel van deze speakers niet hebben:

  • Mini-jack aansluiting: tegenwoordig zien we dit maar weinig terug bij smart speakers, maar deze slimme speakers van Denon hebben deze mogelijkheid gelukkig nog.
  • USB aansluiting: ook bevindt zich aan de achterzijde van de speaker een USB ingang, hierdoor is het mogelijk om met een USB stuk of harddisk je eigen muziek af te spelen.
  • Bluetooth connectie: het is gelukkig ook mogelijk om een verbinding te maken via bluetooth. We zien namelijk dat bij veel wifi speakers er geen mogelijkheid is voor een verbinding via bluetooth. Kun alleen via een wifi-verbinding contact maken met de speaker, dan kun je de speaker alleen gebruiken wanneer je bijvoorbeeld thuis bent en een wifi mogelijkheid hebt. Ben je dan buiten dan kun je de speaker niet meer gebruiken, mooi dat deze Denon wel een bluetooth connectie heeft.
  • Voorkeursknoppen: ook heel handig zijn de voorkeursknoppen die zich boven op de speaker bevinden. Heel gemakkelijk kun je pre-sets aanzetten, zo kun je met één tik op de knop je favoriete zender of album afspelen.
  • Speakers zijn vochtbestendig: ook handig is dat de speakers vochtbestendig zijn, hierdoor kun je de speakers ook in de badkamer gebruiken. Let wel op! De speakers zijn niet waterdicht maar vochtbestendig.
  • Heel makkelijk om speakers met elkaar te koppelen: ook valt het op dat het koppelen van de speakers heel makkelijk gaat via de HEOS-app. Je sleept de speakers heel makkelijk naar een ruimte en naar een groep. Dit maakt het erg overzichtelijk en makkelijk zonder de veel poespas.

Daarnaast is de sound van de speakers ook weer erg goed, hier hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan, maar je krijgt zeker waar voor je geld. Bekijk hier de slimme speakers van Denon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts