Home » Slimme schakelaar » Top 10 slimme schakelaars

Top 10 slimme schakelaars

Door Bram | Laatste update: 24 april 2019

slimme schakelaar advies
  • Top 10

Bekijk hier de top 10 slimme schakelaars van dit moment. Deze top 10 is opgesteld om overzichtelijk te hebben wat voor slimme schakelaars er momenteel zijn. In deze lijst staan dan ook tien modellen die de moeite waard zijn om even te bekijken. Let wel op de integratiemogelijkheden van de slimme schakelaars, want dit verschilt per schakelaar.

Er zit veel diversiteit in slimme schakelaars, niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua functionaliteit. De ene schakelaar schakelt simpelweg een product aan of uit en een andere schakelaar kan ook de lampen dimmen of de rolluik omhoog doen. Let vooral op de functionaliteiten en bekijk of deze voldoet aan je wensen.

Sonoff inbouw wandschakelaar

1. Sonoff inbouw schakelaar

De beste slimme schakelaar van dit moment. Deze schakelaar is te koppelen met Amazon Alexa en Google Home. De prijs kwaliteit verhouding is zeer goed en is makkelijk te plaatsen.

KlikAanKlikUit slimme schakelaar

2. KlikAanKlikUit slimme schakelaar

Een slimme schakelaar van KlikAanKlikUit kan gebruikt worden voor zowel verlichting of rolluiken, ook een mogelijkheid om te dimmen. Ziet er mooie en strak uit en is scherp geprijsd.

Nedis slimme schakelaar

3. Nedis slimme schakelaar

Deze slimme schakelaar van Nedis werkt samen met Google Home of Amazon Alexa. Is bedienbaar via een applicatie en heeft twee verschillende knoppen.

Logitech Pop slimme schakelaars

4. Logitech Pop schakelaars

Een starterspakket van Logitech. In dit pakket zitten twee slimme schakelaars en een bridge. Per schakelaar kunnen drie apparaten gekoppeld worden, daarnaast hoeven kunnen deze schakelaars overal eenvoudig bevestigd worden met plakstrips.

Eve Button slimme schakelaar

5. Eve Button 

Deze Eve Button is een slimme schakelaar die werkt met Apple HomeKit. Makkelijk om diverse slimme apparaten mee te koppelen of de lampen te bedienen met spraak.

Philio Smart color button

6. Philio Smart Color Button

Een slimme schakelaar waarmee je de lampen kunt bedienen of een slim rolluik. Werkt met Z-Wave, slimme apparaten met Z-Wave kunnen hiermee gekoppeld worden.

V-tac-inbouw-schakelaar

7. V-tac Smarthome inbouw schakelaar

Vervang oude schakelaars door deze V-tac inbouw schakelaar. Heeft drie knoppen en werkt met Amazon Alexa of Google Home.

Caliber slimme schakelaar en slimme ontvanger

8. Caliber slimme schakelaar & ontvanger

Deze slimme schakelaar wordt geleverd met een ontvanger. Met dit pakket maak je oude verlichting eenvoudig slim door de ontvanger te plaatsen tussen de bedrading.

Fibaro the button

9. The Button van FIBARO

Een mooie rode knop genaamd The Button van FIBARO. Deze knop kan ook gebruikt worden als slimme schakelaar. Is te verkrijgen in verschillende kleuren en werkt met Z-Wave.

KlikAanKlikUit Opbouwschakelaar

10. KlikAanKlikUit Opbouwschakelaar

Een slimme schakelaar van KlikAanKlikUit. Deze schakelaar is zeer makkelijk te plaatsen en vervangt de oude schakelaars.

Methode van onderzoek

Deze top 10 slimme schakelaars is niet zomaar opgesteld. Nee, deze top 10 is opgesteld door middel van een onderzoek. Om jou te voorzien van het juiste advies zijn diverse schakelaars getest en op basis van deze testen zijn de posities bepaald. Hieronder onderbouw ik hoe de slimme schakelaars zijn geselecteerd, op welke functies ze zijn getest en hoe de posities in deze top 10 zijn bepaald.

Selectie top 10 slimme schakelaars

Voor deze top 10 is een onderzoek uitgevoerd naar slimme schakelaars. Eerst is er gekeken naar het huidige aanbod aan schakelaars met slimme functies. Hiervoor is uitsluitend gekeken naar de Nederlandse markt en Nederlandse webshops die slimme schakelaars verkopen. Van dit aanbod is een selectie gemaakt en zijn de tien beste schakelaars verder onderzocht op basis van de functionaliteiten van deze schakelaars. Hieronder staat een onderbouwing van de functies van de schakelaars.

Functionaliteiten van de slimme schakelaars

Schakelaars zijn er in alle soorten en maten, echter is het aanbod aan slimme schakelaars wat beperkter en zit er veel verschil in de functionaliteit van de schakelaars. Het is bijvoorbeeld van belang dat je weet met welk protocol een schakelaar werkt. Hieronder staan de meest belangrijke functionaliteiten van een smart schakelaar beschreven:

  • Bediening via een applicatie: de meeste slimme schakelaars zijn te koppelen met een app. Via de app op je smartphone kun je dan de schakelaar bedienen. Hierdoor kun je de lampen aan of uit zetten op afstand.
  • Te koppelen met apparaten: het verschil van de schakelaar zit in de koppeling. Sommige schakelaars zijn te koppelen met slimme apparaten en andere schakelaars werken dan weer op andere apparaten. Het ligt eraan waarvoor je de schakelaar wilt gebruiken, gebruik je het dan om slimme apparaten te besturen of oude niet slimme apparaten slim te maken.
  • Aansluiting op huidige schakelaar: er zijn schakelaars die je aansluit op je huidige schakelaars en er zijn schakelaars die bijvoorbeeld op je bureau kunt plakken. Door een schakelaar aan te sluiten op je huidige “oude” schakelaars kun je de lampen die werken op dat schakelaar slim maken.

Hoe heb ik de posities toegewezen aan een schakelaar?

Na het selecteren van diverse schakelaars met slimme functies, heb ik de functies onder de loep genomen. Aan de hand van deze functies en de werking van de schakelaars heb ik posities van de schakelaars in deze top 10 toegewezen. Hoe slimmer de schakelaar hoe hoger de positie in deze top 10. Naast functionaliteit heeft ook design en de prijs van het product een rol gespeeld in de vergelijking.

The following two tabs change content below.

Bram

Bram is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl en schrijft dagelijks blogs over smart home toepassingen en gadgets. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste nieuwtjes op het gebied van slimme producten. Bram maakt graag handige top 10 lijsten van smart home producten om snel de toppers te ontdekken.

Laatste berichten van Bram (toon alles)