Slimme schakelaar

Advies voor een slimme schakelaar kopen

slimme schakelaar
Home » Slimme schakelaar

Een slimme schakelaar maakt het mogelijk om stekkers en apparaten op afstand uit te kunnen zetten. Daarbij geeft een slimme schakelaar eenvoudig inzicht in het energieverbruik. Door de schakelaars te koppelen met je smartphone, kun je dit eenvoudig analyseren en monitoren. Wij geven je op deze pagina advies voor de juiste slimme schakelaar kopen en geven je tips waar je goed op moet letten voor het maken van de juiste keuze.

De beste slimme schakelaars van dit moment

Onze aanbeveling voor een slimme schakelaar

Logitech
POP
Starterspakket
KlikAanKlikUit Startset - 3 Schakelaars met Afstandsbediening - APC3-2300R (NL)
KlikAanKlikUit
Startset
APC3-2300R
FIBARO Swipe - wit
BESTE KEUZE
FIBARO
Swipe
Philips Hue - DIM Switch
Philips Hue
DIM
Switch
Gigaset
Smart Home
Button

Slimme schakelaar eigenschappen

knop slimme schakelaar

Met een druk op de slimme schakelaar apparaten bedienen!

Met een schakelaar kun je vaak meerdere apparaten tegelijk bedienen. Daar apparaten te koppelen met de slimme schakelaar kunnen deze op elkaar reageren.

De belangrijkste eigenschappen van een slimme schakelaar:

 • Meerdere apparaten koppelen: wanneer je een slimme schakelaar hebt kun je er diverse smart home producten mee in contact laten brengen. Je kunt met behulp van de schakelaar deze apparaten bedienen.
 • Bedienen met een simpele druk op de knop: je kunt met een slimme schakelaar vaak meerdere apparaten tegelijk bedienen. Denk bijvoorbeeld aan het aanzetten of uitzetten van alle lampen in de woonkamer.
 • In verschillende uitvoeringen: vaak zijn er schakelaars in verschillende vormen. Zo is er een druk schakelaar, zijn er kleine knopjes en is er zelfs een scherm wat reageert op handgebaren.
 • Soms draadloos: er zijn ook slimme schakelaars die draadloos zijn! Een goed voorbeeld is de Smart+ Switch van Osram, die je overal kunt neerleggen.

De voordelen van een slimme schakelaar

 • Met een simpele beweging een actie uitvoeren: deze schakelaars maken het bedienen van apparaten een stuk makkelijker. Het hele huis aflopen om de juiste verlichting aan- en uit te zetten is verleden tijd!
 • Energieverbruik inzichtelijk: vaak kun je met een slimme schakelaar ook inzicht krijgen in het energieverbruik van een apparaat die hierop aangesloten is. Onderneem actie om direct te besparen op je energiekosten.
 • Te koppelen met andere apparaten: slimme schakelaars zijn gemaakt om te connecten met andere smart home producten. Dan pas ga je genieten van alle voordelen!
 • Laag in energieverbruik: de schakelaars verbruiken weinig stroom, wees dus niet bang dat je weer een ‘energievreter’ aanschaft.
FIBARO Swipe - wit

★★★★★ – “Revolutionair: een slimme schakelaar die werkt met gebaren. Met stip op nummer 1 als beste keuze voor een schakelaar!

Onze aanbeveling voor een slimme schakelaar: FIBARO Swipe

Een schakelaar die verschillende apparaten kan bedienen is al slim genoeg, zou je zeggen. Echter kwamen we deze FIBARO Swipe tegen: met behulp van gebaren kun je apparaten bedienen. Door naar beneden, boven of op zij te gebaren kun je bepaalde acties uitvoeren. Je kunt ervoor kiezen om een je favoriete foto te tonen op het display. Zo valt de schakelaar niet op. Ongelooflijk gaaf en vooral heel slim!

Eigenschappen:

 • Verschillende apparaten koppelen
 • Bedienen via gebaren
 • Je favoriete foto tonen ter decoratie

Slimme schakelaar kopen: hier moet je op letten

Wij hebben als doel jou te helpen bij het kopen van de juiste slimme schakelaar. We hebben daarom wat handige tips op een rij gezet waar je op kunt letten bij het kopen.

 • Let op de bedieningsvorm: je kunt speciale wensen hebben voor het bedienen van de schakelaar. Wil je deze aan de muur bevestigen of als mobiel knopje mee kunnen dragen? Bedenk wat voor jouw situatie het handigste is en ga op zoek naar dit type schakelaar.
 • Kijk naar koppelmogelijkheden met smart home controllers: heb jij al een smart home controller in huis staan? Check dan altijd goed of de slimme schakelaar hiermee compatible is.
 • Check de prijs bij verschillende shops: hoewel de prijzen van de slimme schakelaars bij shops onderling niet veel verschillen, kan er wel sprake zijn van een speciale aanbieding. Vergelijken kan nooit kwaad.
 • Lees ervaringen en reviews van slimme schakelaar: waarschijnlijk hebben al meerdere mensen de schakelaar gekocht die jij op het oog hebt. We raden je aan om reviews en ervaringen te lezen. Zo weet je precies wat je kunt verwachten of wat misschien tegen is gevallen bij de schakelaar.

Als je nog aanvullende vragen hebt over schakelaars, kun je altijd contact met mij opnemen!

Slimme schakelaars vergelijken

Vergelijk in de tabel hieronder slimme schakelaars op verschillende eigenschappen

Slimme schakelaar ToepassingTypeTouch bedieningPrijs indicatie
Logitech POP starterspakketDiversKnopNee€ 94,99
KlikAanKlikUit Startset APC3-2300RDiversAfstandbedieningNee€ 23,99
Fibaro Swipe WitDiversGebaren bedieningJa€ 135,-
Philips Hue DIM SwitchVerlichtingAfstandbedieningNee€ 23,90
Gigaset Smart Home ButtonDiversKnopNee€ 33,49

Top merken voor een slimme schakelaar

Van deze merken kun je het best een slimme schakelaar kopen

klikaanklikuit slimme schakelaar

KlikAanKlikUit slimme schakelaars

KlikAanKlikUit heeft interessante slimme schakelaars. Met deze schakelaars kun je op afstand bepaalde stroompunten aan of uit zetten. Daarbij krijg je ook inzichtelijk te zien hoeveel stroom een bepaald punt gebruikt, zodat je hier energiebesparende aanpassingen op kunt verrichten. Slimme schakelaars van KlikAanKlikUit zijn scherp geprijsd.

mi-light slimme schakelaar

Mi-Light slimme schakelaars

Hoewel Mi-Light een ietwat minder bekender merk is op het gebied van slimme schakelaars, is het wel een merk die wij graag willen uitlichten. Met een ruim aanbod in diverse smart home artikelen, biedt Mi-Light ook een interessant assortiment aan met slimme schakelaars.

kopp slimme schakelaar

Kopp slimme schakelaars

Kopp is een bekende speler op het gebied van verschillende soorten elektronische apparatuur. Ook voor slimme schakelaars ben je bij Kopp aan het juiste adres: met veel verschillende schakelaars met slimme mogelijkheden kun je energiebesparender omgaan met het huishouden door inzichtelijke functies.

Slimme schakelaar ontwikkelingen en nieuws

toon koppelen met klikaanklikuit
wat is een smart home
fibaro wall plug type f
elro connects k1 connector
slimme stekker toon
ifttt klikaanklikuit
The following two tabs change content below.

Rob

Rob is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl. Hij is van jongs af aan gek op slimme gadgets en alles wat te maken heeft met het slimmer maken van producten en toepassingen. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste online ontwikkelingen, waarover hij schrijft op Smarthomeweb.nl en advies geeft aan lezers. Favoriete smart home merken? FIBARO en Homey!

Laatste berichten van Rob (toon alles)