slimme rookmelder
Home » Slimme rookmelder » Top 10 slimme rookmelders

Top 10 slimme rookmelders

Slimme rookmelder kopen vanaf € 33,-

Menu
  • Top 10

Bij een smart home speelt beveiliging ook een grote rol. Een apparaat die zorgt voor meer veilheid is een slimme rookmelder. Met een slimme rookmelder wordt je ten alle tijden gewaarschuwd bij rookontwikkeling. Bij een normale rookmelder wordt je gewaarschuwd door middel van een hard geluid, maar bij een smart rookmelder krijg je ook een melding op je smartphone. Ben je dan niet thuis dan kun je direct actie ondernemen, zodat je de schade misschien kunt beperken.

Tegenwoordig zijn er veel “slimme” rookmelders te koop van verschillende merken en leveranciers. Echter zijn deze rookmelders niet helemaal slim en zit er weinig verschil in functionaliteit met een normale rookmelder. Speciaal voor jou heb ik deze top 10 slimme rookmelders opgesteld met een beste rookmelder keuze van dit moment.

fibaro beste slimme rookmelder

1. FIBARO Smoke Sensor 2

Deze rookmelder van FIBARO is onder andere te koppelen aan de thermostaat van Toon. Detecteert naast rook ook snelle stijging in de temperatuur. De beste slimme rookmelder in deze top 10!

nest rookmelder

2. Nest Protect slimme rookmelder

De Nest Protect een rookmelder die naast rook je ook waarschuwt voor smeulend vuur en koolmonoxide. Is ook te koppelen aan andere apparaten van Nest.

gigaset rookmelder

3. Gigaset Smart Home Rookmelder

De Gigaset slimme rookmelder Google Home is perfect te koppelen met de Google Assistent. Vraag aan Google Home wat de status van de rookmelder is.

trust slimme rookmelder

4. KlikAanKlikUit draadloze rookmelder

Een goedkope maar veilige slimme rookmelder van het merk KlikAanKlikUit. Is tevens ook te koppelen met Google Assistant.

eve top10 slimme rookmelder

5. Eve Smoke

Een smart rookmelder met ingebouwde noodverlichting, gaat branden bij een rookmelding, zo vind je altijd de weg naar buiten.

ei 3016 rookmelder

6. Ei 3016 Rookmelder

Een rookmelder van Ei electronics met ingebouwde accu die tot 10 jaar mee gaat, daarnaast ook gewoon op het netstroom aan te sluiten.

heimann z wave rookmelder

7. Heiman Z-Wave Plus

Een rookmelder van Heiman die werkt met het Z-Wave protocol. Deze rookmelder heeft een aantrekkelijke prijs.

koning slimme rookmelder

8. Koning Smart Smoke Detector

De meest goedkope slimme rookmelder van dit moment, werkt met eigen app dus is niet te koppelen aan andere slimme apparaten.

smartwares top 10 slimme rookmelder

9. Smartwares rookmelder

De Smartwares smart rookmelder is te koppelen aan de Smarthome PRO series van Smartwares. Detecteert rookontwikkeling en brand.

fireangel slimme rookmelder

10. FireAngel smart rookmelder

Een rookmelder van FireAngel is te koppelen met Z-Wave producten, hierdoor kun je bijvoorbeeld je Hue lampen laten reageren op vermoedelijke brand.

De beste slimme rookmelder van dit moment

Na het uitgebreid onderzoek kan ik zeggen dat FIBARO Smoke Sensor 2 de beste slimme rookmelder van dit moment is. Het is een slimme rookmelder die naast rook ook snelle stijging in temperatuur detecteert, hierdoor kun je smeulende spullen in je huis snel detecteren en erger voorkomen.

Wat ook interessant is is dat deze rookmelder één van de weinige rookmelders is die te koppelen is aan de slimme thermostaat van Toon. Ook is de rookmelder te koppelen met Z-Wave apparaten, zodat je andere handige scenario’s kunt instellen.

fibaro beste slimme rookmelder

De beste slimme rookmelder FIBARO Soke Sensor 2

In mijn ogen is dit de beste slimme rookmelder van dit moment. Vooral door de detectie van temperatuur stijging en de koppelingen met andere slimme apparaten bevestigd mijn keuze.

Methodologie van onderzoek

Voor het op stellen van deze top 10 slimme rookmelders heb ik onderzoek uitgevoerd naar diverse rookmelders. Hoe ik deze rookmelders geselecteerd heb lees je hieronder, daarnaast onderbouw ik op welke functies de rookmelders heb vergeleken om uiteindelijk de posities in deze top 10 toe te bepalen.

Dit onderzoek heb ik zelf uitgevoerd in een tijdsbestek van ongeveer twee weken. In deze twee weken heb ik de verschillende rookmelders geïnstalleerd en uitgetest. Bij Smarthomeweb.nl hebben we geen samenwerkingen of voorkeuren voor bepaalde merken, daarom kunnen we zeggen dat we altijd eerlijk en onafhankelijk advies geven.

Selectie top 10 slimme rookmelders

Belangrijk in deze top 10 slimme rookmelder is, dat er alleen rookmelders geselecteerd zijn die werkelijk slim zijn. Onder een slimme rookmelder versta ik een rookmelder die op afstand gemonitord kan worden door middel van een applicatie op smartphone of tablet.

Kijkend naar het huidige aanbod aan rookmelders met slimme functies heb ik rookmelders kunnen selecteren. Aan de hand van deze selectie heb ik de rookmelders onderzocht op verschillende functies. Op welke functies ik de rookmelders vergeleken heb vertel ik hieronder.

Functies waarop de rookmelders vergeleken zijn

Om een top 10 slimme rookmelders op te stellen heb ik gekeken naar de functies van de rookmelders. Hieronder staan de functies van de rookmelders en omschreven wat deze inhouden.

  • Detectie: naast rook kunnen sommige rookmelder andere dingen detecteren als koolmonoxide.
  • Te bedienen via een app: via een app kun je sommige rookmelders bedienen. Stel het is vals alarm dan kun je eenvoudig de melding controleren en handmatig de rookmelder op stil zetten.
  • Koppelingen: diverse rookmelders kunnen aan elkaar gekoppeld worden. Zo kun je bijvoorbeeld een slimme beveiligingscamera koppelen aan een rookmelder. Stel dat je rookmelder af gaat kun je met de camera kijken of er echt wat aan de hand is. Is er niks aan de hand dan kun je de rookmelder uitschakelen met je smartphone.
  • Geluidsniveau: verder is er ook gekeken naar het aantal dB dat een rookmelder maakt.
  • Smart Home Protocol: ook is er gekeken naar welke Smart Home Protocol geschikt is voor de rookmelder. Een Smart Home Protocol is de frequentie waarop verschillende apparaten samenwerken. Wil je verschillende apparaten gemakkelijk aan elkaar koppelen let er dan op dat ze hetzelfde protocol hebben.

Posities van de rookmelders in deze top 10

Na het vergelijken en testen van diverse rookmelders, heb ik de posities kunnen bepalen voor deze top 10. Ook heb ik natuurlijk gekeken naar de prijs van de rookmelder, omdat hier veel verschil in zit. Desalniettemin vind ik dat veiligheid ten alle tijden voorop staat en staat daarom een rookmelder met een koolmonoxide boven aan de lijst.