slimme radiatorknop
Home » Slimme radiatorknop » Beste slimme radiatorknop
Menu

 • Top 10

Op deze pagina vind je de beste slimme radiatorknop van dit moment. Deze lijst hebben we opgesteld aan de hand van ons onderzoek naar verschillende radiatorknoppen, omdat we dagelijks bezig zijn met slimme radiatorknoppen weten we welke factoren belangrijk zijn voor een goede radiatorknop.

In onderstaande top 10 vind je de radiatorknoppen die wij aanbevelen. Ook vertellen we per radiatorknop wat er goed aan is en waarmee hij te koppelen is. Elke radiatorknop werkt namelijk met zijn eigen systeem en is daarom niet aan elk systeem te koppelen. Kom er achter welk systeem jouw voorkeur heeft of waarvan jij al apparaten hebt en kies de beste slimme thermostaatknop voor jou!

tado slimme radiatorknop

1. Tado slimme radiatorknop 

Deze slimme radiatorknop van tado is in onze ogen de beste knop van dit moment. De slimme thermostaatknop werkt met de meeste systemen en is te koppelen met de tado slimme thermostaat.

 • Onze keuze
 • Werkt met Google, Alexa, HomeKit & IFTTT
netatmo slimme radiatorknop

2. Netatmo Slimme radiatorknop 

Deze Netatmo slimme radiatorknop is geschikt voor elke cv-ketel, werkt met veel systemen en is heel makkelijk te installeren.

 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Werkt met Google, HomeKit, IFTTT
FIBARO The Heat Controller

3. FIBARO The Heat Controller HomeKit

Deze FIBARO slimme thermostaatknop wordt geleverd met een temperatuursensor die de kern temperatuur van je kamer meet en niet direct bij de radiator. Erg handig voor de perfecte temperatuur.

 • Werkt met temperatuursensor
 • Is geschikt voor HomeKit

Ook Z-wave: Er is ook een Z-wave radiatorknop de FIBARO Heat Controller Z-Wave. Hiervoor moet je wel het basisstation van FIBARO hebben.

4. Honeywell Evohome radiatorthermostaat

Een slimme radiatorthermostaatkraan uit de Evohome serie van Honeywell. Is te koppelen met de Evohome thermostaat en heeft integratiemogelijkheden met de Google Assistant.

 • Te koppelen met Google Assistant
 • Geschikt voor Evohome thermostaat
eve thermo slimme radiatorknop

5. Eve Thermo Slimme Radiatorkraan

Deze radiatorkraan van Eve Thermo kan gekoppeld worden met Apple HomKit of met de Eve applicatie. Een mooie slimme radiatorkraan die makkelijk te monteren is.

 • Werkt met HomeKit
devolo slimme radiatorknop

6. Devolo slimme radiatorknop

Deze Devolo slimme radiatorknop werkt met Z-Wave en lijkt op de thermostaat van Danfoss.

 • Werkt met het Z-Wave protocol
 • Ook te koppelen met Homey
cr smart radiatorknop

7. CR Smart radiatorknop

Een radiatorknop van het merk CR smart. Deze slimme thermostaatknop werkt met Z-Wave, is te kopelen met Alexa en Google Home.

 • Goedkope keuze
 • Werkt ook met Google & Amazon
qnect slimme radiatorknop

8. Profile Qnect radiatorkraan

Deze radiatorkraan wordt geleverd met een handige afstandsbediening. Ook mogelijk om te bedienen met een app op je smartphone, daar heb je dan wel een Qnect smart plug voor nodig.

 • Goedkope keuze
 • Inclusief handige afstandsbediening

9. Gigaset thermostaatkraan

Sinds kort heeft Gigaset een nieuwe thermostaatkraan toegevoegd aan het Elements assortiment. Wel dien je hier natuurlijk het basisstation voor te hebben.

 • Mooie aanvulling voor Gigaset smart home producten

10. Eurotronic Spirit thermostaatkraan 

Deze Eurotronic Spirit thermostaatkraan werkt met Z-Wave. Bij de thermostaat kraan wordt een Z-Wave module geleverd, zodat je direct aan de slag kunt.

 • Werkt met Z-Wave

Beste slimme radiatorknop

Na een uitgebreid onderzoek naar slimme radiatorknoppen kan ik zeggen dat ik de Tado de beste slimme radiatorknop van dit moment vind. Helemaal wanneer je kiest voor de starterskit heb je in mijn ogen de beste keuze als je op zoek bent naar een goede radiatorknop.

Deze radiatorknoppen werken goed samen met ook de thermostaat van Tado, heb je deze thermostaat al dan zit je met deze radiatorknoppen heel goed. Ze zijn per stuk te verkrijgen of in een set. Ook als je nog geen thermostaat hebt van Tado zijn deze radiatorknoppen een goede start om te beginnen met het slimmer maken van je radiatoren.

tado slimme radiatorknop

De beste slimme radiatorknop van Tado

In mijn ogen is zijn de slimme radiatorknoppen van Tado de beste keuze. Deze knoppen werken goed en hebben handige functionaliteiten als onder andere geofencing, open raam detectie en nog veel meer. Werkt ook met de meeste spraakassistenten, denk aan Google Assistant, Alexa en Siri.

Methode van onderzoek

Om een eerlijk en goed advies te kunnen geven voor de beste slimme thermostaatknop, heb ik uitvoerig en uitgebreid onderzoek uitgevoerd. In dit onderzoek heb ik alle slimme thermostaatknoppen die er te koop zijn in Nederland op een rij gezet en daarvan heb ik de tien beste geselecteerd, hieronder zal ik meer vertellen over het selectieproces.

Bij Smarthomeweb.nl zijn we geheel onafhankelijk en transparant. Dit houdt in dat we geen samenwerkingen of voorkeuren hebben voor specifieke merken, daarnaast lichten we altijd toe waarom wij kiezen voor bepaalde producten. Ook zijn de keuzes gebaseerd op eigen mening en meningen kunnen verschillen.

Verder zal bij nieuwe producten of introducties deze nieuwe producten opnieuw meegenomen in het onderzoek. Zo blijft deze top 10 up-to-date en krijg je altijd relevant advies. Bovenaan de pagina zal bij een update de datum aangepast worden, hierdoor kun je zien van wanneer het advies is.

Selectieproces van slimme radiatorknoppen

Voor het selecteren van tien slimme radiatorknoppen heb ik gekeken naar radiatorknoppen die te verkrijgen zijn in Nederland en ook werkelijk slim zijn. Dit houdt in dat alle radiatorknoppen in bovenstaande top 10 te koop zijn voor Nederlandse consumenten en dat de radiatorknoppen ook smart zijn, ik zal hieronder wat meer vertellen over smart radiatorknoppen.

Slimme radiatorknoppen zijn in mijn ogen radiatorknoppen die zichzelf kunnen besturen en reageren op bepaalde acties zonder dat zelf een handeling hoeft te doen met het apparaat. Dit kan bijvoorbeeld  zijn dat je het apparaat bedient middels een telefoon. In het algemeen zijn slimme apparaten ook in te stellen met scenario’s, mocht er dan iets gebeuren dan kan een slimme apparaat hier automatische op reageren door een actie uit te voeren.

Onderzoekscriteria in dit onderzoek

Na het selecteren van radiatorknoppen die smart zijn en te koop zijn in Nederland heb ik deze apparaten onderzocht op verschillende factoren. De factoren die van belang zijn van slimme thermostaten en waar je op dient te letten heb ik hieronder opgesteld:

 • Temperatuur per radiator of per kamer kunnen regelen: heel handig wanneer je per radiator of per kamer de temperatuur kunt regelen. Werk je bijvoorbeeld op je kantoor en niet in de huiskamer, dan hoeft de huiskamer niet verwarmt te worden.
 • Te koppelen met andere apparaten:het is alleen heel handig wanneer thermostaatknoppen gekoppeld kunnen worden met een thermostaat, maar ook met andere apparaten. Er zijn bijvoorbeeld radiatorknoppen die reageren op raamsensors. Mocht er dan een raam open staan dan zal de radiatorknop dit weten en zal hij de temperatuur niet onnodig verhogen.
 • Handige functies: slimme radiatorknoppen kunnen handige functies hebben. Denk bijvoorbeeld aan geofencing, dit is een functie waarbij de thermostaatknop weet wanneer iemand wel of niet thuis is. Ook hiermee voorkom je dat de thermostaat onnodig verwarmt en dat je altijd in een warm huis thuiskomt.
 • Installatie en werking: natuurlijk hebben we ook tijdens het vergelijken en testen gekeken naar de installatie en de werking van het product.

Hoe heb ik posities bepaald per radiatorknop?

Na het selecteren van diverse slimme thermostaatknoppen heb ik de thermostaat knoppen onderzocht op de bovenstaande factoren. Aan de hand van mijn bevindingen heb ik tien top modellen kunnen selecteren. Op basis van vergelijkingen van deze tien top modellen heb ik de posities in deze top 10 slimme radiatorknoppen kunnen bepalen. Hierin is natuurlijk ook gekeken naar de prijs van de producten.