slimme radiatorknop
Home » Slimme radiatorknop » Top 10 slimme radiatorknoppen

Top 10 slimme radiatorknoppen

Slimme radiatorknop kopen vanaf € 59,-

Menu
  • Top 10

Hier vind je een top 10 slimme radiatorknoppen en een beste slimme radiatorknop van dit moment. Deze lijst is opgesteld met de beste radiatorknoppen die er momenteel te koop zijn. Met een radiatorknop of ook wel thermostaatknop genoemd, bedien je eenvoudig elke radiator afhankelijk van elkaar. Dit doe je middels een applicatie op je smartphone of in sommige gevallen zelfs met een spraak assistent.

Het mooie van radiatorknoppen is dat je per kamer de temperatuur kunt instellen. Zit je bijvoorbeeld niet in de woonkamer, maar wel op het kantoor. Dan regel je dit individueel van elkaar, hierdoor hoeft de woonkamer niet verwarmd te worden als dit niet nodig is. Vooral met slimme radiatorknoppen kun je veel energie besparen en is het zelfs mogelijk om de radiatorknoppen te koppelen met raamsensors. Staan de ramen open dan weet de de radiatorknop dat de temperatuur niet verhoogd hoeft te worden.

tado beste slimme radiatorknop

1. Tado slimme radiatorknop starterskit

Deze slimme radiatorknop van tado is in mijn ogen de beste knop van dit moment. De knop is te koppelen met de slimme thermostaat van tado, daarnaast is er een integratiemogelijkheid met Alexa, Apple HomeKit, IFTTT en Google Home. Het gaat hierbij om een starterskit, zonder thermostaat zijn de knoppen ook te gebruiken.

Honeywell Evohome radioatorthermostaat

2. Honeywell Evohome radiatorthermostaat

Een slimme radiatorthermostaatkraan uit de Evohome serie van Honeywell. Is te koppelen met de Evohome thermostaat en heeft integratiemogelijkheden met de Google Assistant.

Netatmo Slimme Radiatorknop

3. Netatmo Slimme radiatorknop 

Met dit starterspakket van Netatmo beiden je elke radiator apart. Ook is dit pakket te koppelen met de Netatmo thermostaat. Koppel deze radiatorknoppen met de Apple HomeKit, vraag aan Siri of de temperatuur in huis één graden hoger mag.

Eve Thermo Slimme Radiatorkraan

4. Eve Thermo Slimme Radiatorkraan

Deze radiatorkraan van Eve Thermo kan gekoppeld worden met Apple HomKit of met de Eve applicatie. Een mooie slimme radiatorkraan die makkelijk te monteren is.

Danfoss thermostaatkraan

5. Danfoss thermostaatkraan

Een thermostaatkraan die laag in prijs is en werkt met Z-Wave. Makkelijk te monteren en werkt goed.

devolo slimme radiatorknop

6. Devolo slimme radiatorknop

Deze Devolo slimme radiatorknop werkt met Z-Wave en lijkt op de thermostaat van Danfoss. Weinig verschil te herkennen aan de design alleen in prijs iets duurder.

FIBARO The Heat Controller

7. FIBARO The Heat Controller

Een slimme radiatorknop van FIBARO. Deze knop wordt geleverd met een extra temperatuur sensor die je in het midden van de kamer kunt liggen, zo meet krijg je de optimale temperatuur in je kamer. Is te koppelen met andere slimme apparaten van FIBARO.

Homematic thermostaatknop

8. Homematic thermostaatknop

Een thermostaat knop van het merk Homematic. Is te koppelen met een smartphone via Bluetooth, hiermee wijzig je de temperatuur per knop.

Eurotronic Spirit Thermostaatkraan

9. Eurotronic Spirit thermostaatkraan

Eurotronic thermostaatkraan wordt geleverd met een Z-Wave module. Het is mogelijk om deze thermostaat kraan te koppelen aan andere apparaten die ook werken met Z-Wave.

Smartwares climate control

10. Smartwares Climate Control

Twee thermostaat knoppen van Smartwares. Ook wordt er een afstandsbediening bijgeleverd zodat je de knoppen er mee kunt bedienen, afhankelijk maar ook tegelijk.

Beste slimme radiatorknop

Na een uitgebreid onderzoek naar slimme radiatorknoppen kan ik zeggen dat ik de Tado de beste slimme radiatorknop van dit moment vind. Helemaal wanneer je kiest voor de starterskit heb je in mijn ogen de beste keuze als je op zoek bent naar een goede radiatorknop.

Deze radiatorknoppen werken goed samen met ook de thermostaat van Tado, heb je deze thermostaat al dan zit je met deze radiatorknoppen heel goed. Ze zijn per stuk te verkrijgen of in een set. Ook als je nog geen thermostaat hebt van Tado zijn deze radiatorknoppen een goede start om te beginnen met het slimmer maken van je radiatoren.

tado beste slimme radiatorknop

De beste slimme radiatorknop van Tado

In mijn ogen is zijn de slimme radiatorknoppen van Tado de beste keuze. Deze knoppen werken goed en hebben handige functionaliteiten als onder andere geofencing, open raam detectie en nog veel meer. Werkt ook met de meeste spraakassistenten, denk aan Google Assistant, Alexa en Siri.

Methode van onderzoek

Om een eerlijk en goed advies te kunnen geven voor de beste slimme thermostaatknop, heb ik uitvoerig en uitgebreid onderzoek uitgevoerd. In dit onderzoek heb ik alle slimme thermostaatknoppen die er te koop zijn in Nederland op een rij gezet en daarvan heb ik de tien beste geselecteerd, hieronder zal ik meer vertellen over het selectieproces.

Bij Smarthomeweb.nl zijn we geheel onafhankelijk en transparant. Dit houdt in dat we geen samenwerkingen of voorkeuren hebben voor specifieke merken, daarnaast lichten we altijd toe waarom wij kiezen voor bepaalde producten. Ook zijn de keuzes gebaseerd op eigen mening en meningen kunnen verschillen.

Verder zal bij nieuwe producten of introducties deze nieuwe producten opnieuw meegenomen in het onderzoek. Zo blijft deze top 10 up-to-date en krijg je altijd relevant advies. Bovenaan de pagina zal bij een update de datum aangepast worden, hierdoor kun je zien van wanneer het advies is.

Selectieproces van slimme radiatorknoppen

Voor het selecteren van tien slimme radiatorknoppen heb ik gekeken naar radiatorknoppen die te verkrijgen zijn in Nederland en ook werkelijk slim zijn. Dit houdt in dat alle radiatorknoppen in bovenstaande top 10 te koop zijn voor Nederlandse consumenten en dat de radiatorknoppen ook smart zijn, ik zal hieronder wat meer vertellen over smart radiatorknoppen.

Slimme radiatorknoppen zijn in mijn ogen radiatorknoppen die zichzelf kunnen besturen en reageren op bepaalde acties zonder dat zelf een handeling hoeft te doen met het apparaat. Dit kan bijvoorbeeld  zijn dat je het apparaat bedient middels een telefoon. In het algemeen zijn slimme apparaten ook in te stellen met scenario’s, mocht er dan iets gebeuren dan kan een slimme apparaat hier automatische op reageren door een actie uit te voeren.

Onderzoekscriteria in dit onderzoek

Na het selecteren van radiatorknoppen die smart zijn en te koop zijn in Nederland heb ik deze apparaten onderzocht op verschillende factoren. De factoren die van belang zijn van slimme thermostaten en waar je op dient te letten heb ik hieronder opgesteld:

  • Temperatuur per radiator of per kamer kunnen regelen: heel handig wanneer je per radiator of per kamer de temperatuur kunt regelen. Werk je bijvoorbeeld op je kantoor en niet in de huiskamer, dan hoeft de huiskamer niet verwarmt te worden.
  • Te koppelen met andere apparaten:het is alleen heel handig wanneer thermostaatknoppen gekoppeld kunnen worden met een thermostaat, maar ook met andere apparaten. Er zijn bijvoorbeeld radiatorknoppen die reageren op raamsensors. Mocht er dan een raam open staan dan zal de radiatorknop dit weten en zal hij de temperatuur niet onnodig verhogen.
  • Handige functies: slimme radiatorknoppen kunnen handige functies hebben. Denk bijvoorbeeld aan geofencing, dit is een functie waarbij de thermostaatknop weet wanneer iemand wel of niet thuis is. Ook hiermee voorkom je dat de thermostaat onnodig verwarmt en dat je altijd in een warm huis thuiskomt.
  • Installatie en werking: natuurlijk hebben we ook tijdens het vergelijken en testen gekeken naar de installatie en de werking van het product.

Hoe heb ik posities bepaald per radiatorknop?

Na het selecteren van diverse slimme thermostaatknoppen heb ik de thermostaat knoppen onderzocht op de bovenstaande factoren. Aan de hand van mijn bevindingen heb ik tien top modellen kunnen selecteren. Op basis van vergelijkingen van deze tien top modellen heb ik de posities in deze top 10 slimme radiatorknoppen kunnen bepalen. Hierin is natuurlijk ook gekeken naar de prijs van de producten.