Beste slimme radiatorknop: onze top 10

Op deze pagina vind je de beste slimme radiatorknop (slimme thermostaatknop) van dit moment. Deze lijst hebben we opgesteld aan de hand van ons onderzoek naar verschillende radiatorknoppen, omdat we dagelijks bezig zijn met slimme radiatorknoppen weten we welke factoren belangrijk zijn voor een goede radiatorknop.

In onderstaande top 10 vind je de radiatorknoppen die wij aanbevelen. Ook vertellen we per radiatorknop wat er goed aan is en waarmee hij te koppelen is. Elke radiatorknop werkt namelijk met zijn eigen systeem en is daarom niet aan elk systeem te koppelen. Kom er achter welk systeem jouw voorkeur heeft of waarvan jij al apparaten hebt en kies de beste slimme thermostaatknop voor jou!

tado beste slimme radiatorknop

Beste slimme radiatorknop

Na een uitgebreid onderzoek naar slimme radiatorknoppen kan ik zeggen dat ik de Tado de beste slimme radiatorknop van dit moment vind. Helemaal wanneer je kiest voor de starterskit heb je in mijn ogen de beste keuze als je op zoek bent naar een goede radiatorknop.

Deze radiatorknoppen werken goed samen met ook de thermostaat van Tado, heb je deze thermostaat al dan zit je met deze radiatorknoppen heel goed. Ze zijn per stuk te verkrijgen of in een set. Ook als je nog geen thermostaat hebt van Tado zijn deze radiatorknoppen een goede start om te beginnen met het slimmer maken van je radiatoren.

Tado Slimme Thermostaat

Tado Slimme Thermostaat

Met een slimme thermostaat kun je de verwarming in je huis op een slimme manier bedienen. Naast dat elke kamer altijd de juiste temperatuur heeft wat zorgt voor gemak, kun je met een slimme thermostaat flink besparen op de energierekening. Met de tado slimme thermostaat en de knoppen kun je de gewenste temperatuur per kamer instellen.

 • Werkt met Google, Alexa, HomeKit & IFTTT

Top 10 slimme radiatorkonoppen

Na het vergelijken van tientallen thermostaatknoppen met slimme functies en heel wat uren research zijn we eruit. We hebben een actuele top 10 slimme radiatorknoppen samengesteld. We houden onze lijst up-to-date: mocht er een nieuwe variant gelanceerd worden of een interessante update plaatsvinden wat ons onderzoek beïnvloed, dan zullen wij onze top 10 vernieuwen.

Tado Slimme Thermostaat

#1 Tado Slimme Thermostaat

Met een slimme thermostaat kun je de verwarming in je huis op een slimme manier bedienen. Naast dat elke kamer altijd de juiste temperatuur heeft wat zorgt voor gemak, kun je met een slimme thermostaat flink besparen op de energierekening. Met de tado slimme thermostaat en de knoppen kun je de gewenste temperatuur per kamer instellen.

 • Werkt met Google, Alexa, HomeKit & IFTTT

Netatmo Slimme radiatorknop

#2 Netatmo Slimme radiatorknop

Deze Netatmo slimme radiatorknop is geschikt voor elke cv-ketel, werkt met veel systemen en is heel makkelijk te installeren.

 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Werkt met Google, HomeKit, IFTTT

Honeywell Evohome radiatorthermostaat

#3 Honeywell Evohome radiatorthermostaat

Een slimme radiatorthermostaatkraan uit de Evohome serie van Honeywell. Is te koppelen met de Evohome thermostaat en heeft integratiemogelijkheden met de Google Assistant.

 • Te koppelen met Google Assistant
 • Geschikt voor Evohome thermostaat

Honeywell Evohome radiatorthermostaat

#4 Honeywell Evohome radiatorthermostaat

Een slimme radiatorthermostaatkraan uit de Evohome serie van Honeywell. Is te koppelen met de Evohome thermostaat en heeft integratiemogelijkheden met de Google Assistant.

 • Te koppelen met Google Assistant
 • Geschikt voor Evohome thermostaat

Eve Thermo Slimme Radiatorkraan

#5 Eve Thermo Slimme Radiatorkraan

Deze radiatorkraan van Eve Thermo kan gekoppeld worden met Apple HomKit of met de Eve applicatie. Een mooie slimme radiatorkraan die makkelijk te monteren is.

 • Werkt met HomeKit

#6 Devolo slimme radiatorknop

Deze Devolo slimme radiatorknop werkt met Z-Wave en lijkt op de thermostaat van Danfoss.

 • Werkt met het Z-Wave protocol
 • Ook te koppelen met Homey

Bekijk deal:

bol.com

Gigaset thermostaatkraan

#7 Gigaset thermostaatkraan

Sinds kort heeft Gigaset een nieuwe thermostaatkraan toegevoegd aan het Elements assortiment. Wel dien je hier natuurlijk het basisstation voor te hebben.

 • Mooie aanvulling voor Gigaset smart home-producte

Bekijk deal:

bol.com

Methode van onderzoek

Om een eerlijk en goed advies te kunnen geven voor de beste slimme thermostaatknop, heb ik uitvoerig en uitgebreid onderzoek uitgevoerd. In dit onderzoek heb ik alle slimme thermostaatknoppen die er te koop zijn in Nederland op een rij gezet en daarvan heb ik de tien beste geselecteerd, hieronder zal ik meer vertellen over het selectieproces.

Bij Smarthomeweb.nl zijn we geheel onafhankelijk en transparant. Dit houdt in dat we geen samenwerkingen of voorkeuren hebben voor specifieke merken, daarnaast lichten we altijd toe waarom wij kiezen voor bepaalde producten. Ook zijn de keuzes gebaseerd op eigen mening en meningen kunnen verschillen.

Verder zal bij nieuwe producten of introducties deze nieuwe producten opnieuw meegenomen in het onderzoek. Zo blijft deze top 10 up-to-date en krijg je altijd relevant advies. Bovenaan de pagina zal bij een update de datum aangepast worden, hierdoor kun je zien van wanneer het advies is.

Selectieproces van slimme radiatorknoppen

Voor het selecteren van tien slimme radiatorknoppen heb ik gekeken naar radiatorknoppen die te verkrijgen zijn in Nederland en ook werkelijk slim zijn. Dit houdt in dat alle radiatorknoppen in bovenstaande top 10 te koop zijn voor Nederlandse consumenten en dat de radiatorknoppen ook smart zijn, ik zal hieronder wat meer vertellen over smart radiatorknoppen.

Slimme radiatorknoppen zijn in mijn ogen radiatorknoppen die zichzelf kunnen besturen en reageren op bepaalde acties zonder dat zelf een handeling hoeft te doen met het apparaat. Dit kan bijvoorbeeld  zijn dat je het apparaat bedient middels een telefoon. In het algemeen zijn slimme apparaten ook in te stellen met scenario’s, mocht er dan iets gebeuren dan kan een slimme apparaat hier automatische op reageren door een actie uit te voeren.

Bekijk hieronder onze selectie en de positie in de top 10.

Slimme radiatorknopPlatformBridge vereistPrijsindicatie
1. Tado° slimme radiatorknopGoogle Assistant
Amazon Alexa
Apple HomeKit
IFTTT
Ja€ 119,-
2. Netatmo slimme radiatorknopGoogle Assistant
Amazon Alexa
Apple HomeKit
IFTTT
Ja€ 187,99
3. FIBARO Heat Controller StarterpackApple HomeKitJa€ 79,50
4. Honeywell Evohom radiatorthermostaatGoogle Assistant
Amazon Alexa
Ja€ 85,99
5. Eve Thermo Slimme RadiatorkraanApple HomeKitJa€ 64,99
6. Devolo slimme radiatorknopGoogle AssistantJa€ 64,99
7. CR Smart radiatorknopGoogle Assistant
Amazon Alexa
Ja€39,99
8. Profile Qnect radiatorkraanGeenNee€ 42,99
9. Gigaset thermostaatkraanGoogle Assistant
Amazon Alexa
Apple HomeKit
Ja€ 59,95
10. Eurotronic Spirit thermostaatkraanGoogle Assistant
Amazon Alexa
Ja€ 44,50

Onderzoekscriteria in dit onderzoek

Na het selecteren van radiatorknoppen die smart zijn en te koop zijn in Nederland heb ik deze apparaten onderzocht op verschillende factoren. De factoren die van belang zijn van slimme thermostaten en waar je op dient te letten heb ik hieronder opgesteld:

 • Temperatuur per radiator of per kamer kunnen regelen: heel handig wanneer je per radiator of per kamer de temperatuur kunt regelen. Werk je bijvoorbeeld op je kantoor en niet in de huiskamer, dan hoeft de huiskamer niet verwarmt te worden.
 • Te koppelen met andere apparaten:het is alleen heel handig wanneer thermostaatknoppen gekoppeld kunnen worden met een thermostaat, maar ook met andere apparaten. Er zijn bijvoorbeeld radiatorknoppen die reageren op raamsensors. Mocht er dan een raam open staan dan zal de radiatorknop dit weten en zal hij de temperatuur niet onnodig verhogen.
 • Handige functies: slimme radiatorknoppen kunnen handige functies hebben. Denk bijvoorbeeld aan geofencing, dit is een functie waarbij de thermostaatknop weet wanneer iemand wel of niet thuis is. Ook hiermee voorkom je dat de thermostaat onnodig verwarmt en dat je altijd in een warm huis thuiskomt.
 • Installatie en werking: natuurlijk hebben we ook tijdens het vergelijken en testen gekeken naar de installatie en de werking van het product.

Hoe heb ik posities bepaald per radiatorknop?

Na het selecteren van diverse slimme thermostaatknoppen heb ik de thermostaat knoppen onderzocht op de bovenstaande factoren. Aan de hand van mijn bevindingen heb ik tien top modellen kunnen selecteren. Op basis van vergelijkingen van deze tien top modellen heb ik de posities in deze top 10 slimme radiatorknoppen kunnen bepalen. Hierin is natuurlijk ook gekeken naar de prijs van de producten.

FAQ: veelgestelde vragen over de beste slimme thermostaatknop

Als er een smart home product is waar veel vragen over bestaan, is het wel de slimme thermostaatknop. Ook voor onze top 10 en het maken van de beste keuze hierin. Bekijk in onderstaande FAQ de veelgestelde vragen over de beste slimme thermostaatknop.

Wat is een goede slimme radiatorknop?

Een goede radiatorknop heeft slimme functies. Slimme functies van een radiatorknop zijn onder andere het bedienen op afstand, afhankelijk van elkaar een kamer verwarmen, werken op basis van geofecing en zijn zelflerend. Er zijn nog veel meer functies die een radiator slim en goed maken, lees op onze adviespagina wat deze zijn.

Werkt een thermostaatknop ook op stadsverwarming?

Jazeker! Juist zelfs. Vaak heb je met stadsverwarming geen thermostaat en ben je afhankelijk van de draaiknoppen op je thermostaat. Met een thermostaatknop kun je dit volledig automatiseren, zo geef je aan welke temperatuur je in je kamer wilt hebben en de thermostaatknop houdt dit op de juiste temperatuur.

Hoe werkt een slimme radiatorknop precies?

De thermostaatknop bevestig je op een thermostaat. Op de thermostaatknop geef je de temperatuur die je wilt hebben. Vervolgens draait de thermostaat de kraan dicht als het te warm wordt in huis en draait de knop de thermostaat weer open wanneer het te koud wordt.

Hoe hebben jullie de slimme radiator test uitgevoerd?

Voor het selecteren van de beste slimme radiatorknoppen hebben we eerst gekeken naar het aanbod. Vervolgens hebben we dit aanbod met elkaar vergeleken op de functies, werken en prijs van het product.

One comment
 1. Hallo,

  Ik woon in een oude woning met 3 verdiepingen (dus 4 incl glv) en maak me zorgen over het bereik van de bridge/relais/connector. Als ik het goed begrijp is het bereik van de tado eerder beperkt én laat dat systeem niet toe om verschillende bridges tegelijk te beheren in de app (behalve met verschillende accounts). Het zou misschien ook wel handig zijn om ook andere locaties (buitenverblijf, studentenkot) te kunnen beheren in dezelfde app.

  Zijn er andere systemen die hier beter op uitgerust zijn?

  Groeten,
  Tom

  Zijn er systemen die hier wat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *