Top 10 slimme ovens

Ook steeds populairder in een smart home worden de huishoudelijke apparaten. Slimme wasmachines, tv’s en koffiemachines worden vol door ontwikkeld. Maar nu zijn ook ovens aan de beurt en zie je steeds meer merken slimme ovens introduceren. Daarom heb ik deze top 10 smart ovens gemaakt.

In deze top 10 laat ik je de beste slimme ovens van dit moment zien. Deze ovens heb ik vergeleken op basis van functionaliteiten, prijs en op het design. Vooral de functionaliteiten zijn belangrijk bij het kopen van een slimme oven, want een oven wordt pas echt slim wanneer deze gekoppeld kan worden met andere slimme apparaten en/of afstand bedient en gemonitord kan worden.

slimme oven

siemens beste slimme oven

1. Siemens HM676G0S6

De beste slimme oven van dit moment! Zet deze oven aan of uit op afstand. Ook heeft deze oven van Siemens een magnetronfunctie. Het gaat hierbij om een oven die ingebouwd dient te worden.


Bosch HBG676EB6 Serie 8 oven

2. Bosch HBG676EB6

Meest uitgebreide slimme oven van dit moment. Handige functies als PerfectBake, PerfectRoast en 4D hete lucht. Is op afstand te bedienen en kan ingebouwd worden.


Siemens HS658GXS6 iQ700


3. Siemens HS658GXS6 iQ700

Nog een slimme oven van Siemens. Deze oven is iets duurder wat komt door de stoomfunctie. Het gaat hierbij om een inbouwoven.


ATAG CX4511C smart oven


4. ATAG CX4511C

Dit model van ATAG is te bedienen via app. Zet voordat je thuis komt de oven op voorverwarmen, bij thuiskomt, kun je direct aan de slag.


ATAG CX4592C Matrix


5. ATAG CX4692C

Grafiet kleurige inbouwoven met magnetronfunctie. Geschikt om te besturen via smartphone.


Siemens CM676GBS1

6. Siemens CM676GBS1

Deze oven van Siemens heeft zelfreinigende functies, helaas niet bedienbaar via een app. Voorzien van een touchscreen aan de voorzijde.


Miele DG 6010

7. Miele DG 6010

Deze Miele slimme oven heeft een mooi design. Ook voorzien van een handige veiligheidsuitschakeling functie. Deze functie zorgt er voor dat de oven zichzelf uitschakelt wanneer deze oververhit raakt.


slimme oven bosch


8. 
Bosch CMG676BS1

Combi oven van Bosch, heeft een touchscreen en is zelfreinigend. Deze heeft veel slimme functies en is geschikt voor inbouw.


Siemens HR675GBS1

9. Siemens HR675GBS1

Deze Siemens heeft een snel voorverwarmen functie. Met deze handige functie bereikt de oven binnen enkele minuten het gewenste temperatuur.


Whirlpool AKZ 476 IX

10. Whirlpool AKZ 476 IX

De laatste slimme oven in deze top 10 is de AKZ 476 van Whirlpool. Dit model heeft pyrolyse functie. Met deze functie verwarmt de oven zichzelf tot 500 graden, waardoor alle restjes veranderd in as.


Onderzoekscriteria voor deze top 10

Deze top 10 slimme ovens is natuurlijk niet zomaar opgesteld. Dit is gedaan om allereerst jou te voor zien van goed advies en om inzichtelijk te krijgen wat momenteel de top modellen zijn. Hieronder staat onderbouwd hoe deze top 10 is opgesteld. Eerst zal ik over de selectie vertellen, daarna over de functies waarop deze slimme oven vergelijking is gebaseerd en tot slot hoe de posities in deze top 10 zijn bepaald.

Selectie van tien top modellen

Voor het opstellen voor deze top 10 ben ik op zoek gegaan naar tien top modellen. Voor de zoektocht naar deze modellen is uitsluitend gekeken naar de Nederlandse markt. Van deze modellen is ook alleen gekeken naar ovens met slimme functies. Slim houdt in deze top 10 in dat het apparaat zelf functies uitvoert zonder dat je zelf op knopjes dient te drukken. Wel zijn er ovens selecteert die middels een applicatie op smartphone of tablet bestuurt kunnen worden en dit wordt ook gezien als slim. Over de functies die een oven slim maakt vertel ik hieronder meer.

Functies waarop deze top 10 is vergeleken

Na het opstellen van tien top modellen heb ik gekeken naar de functies die een oven slim maakt. Hieronder heb ik deze slimme functies opgesteld en beschreven waarop de ovens zijn vergeleken.

  • Bedienen middels een app: het kan heel handig zijn wanneer een oven op afstand bedient kan worden. In bovenstaande selectie staan diverse ovens die dit kunnen. Dit kan handig zijn wanneer je klaar bent met werken en voordat je de auto in stapt de oven al voorverwarmd, kom je dan thuis aan dan kun je direct je pizza of lasagne in de oven schuiven.
  • Zelfreinigend: een functie die een oven in mijn ogen slim maakt is zelfreinigende functies. Het kan soms een hele karwij zijn om een oven schoon te maken, met zelfreinigende functies doet een oven dit zelf. Er zijn diverse reinigingsmethodes en elke oven heeft ze eigen. Zo heeft de ene pyrolyse, hierbij verwarmt de oven zichzelf tot 500 graden waardoor alle restjes veranderen in as. Ook heb je nog katalyse, wanden met coating en hydrolyse reinigingsmethodes.
  • Overige functies: naast bovenstaande functies kan een oven ook nog functies hebben als “snel voorverwarmen”, waarbij de oven binnen enkele minuten warm is en je geen half uur hoeft te wachten voordat de pizza er in kan. Ook is er nog een interessante functie die het eten warm houdt en het gerecht niet doorgaart. Dit kan handig zijn wanneer je gerecht klaar is maar nog niet iedereen thuis is.

Ben je op zoek naar een specifieke functie van een oven? Dan kun je altijd gebruik maken van filters van desbetreffende webshops. Deze webshops zullen je dan een selectie voorschotelen met slimme ovens die voldoen aan een bepaalde functie.

Hoe zijn de posities in deze top 10 slimme ovens bepaald?

Na het selecteren en vergelijken van tien top modellen heb ik de posities in deze top 10 slimme ovens kunnen bepalen. Deze keuze heb ik gemaakt aan de hand van de mate van slimheid van een oven. Zo vind ik interessanter dat een oven op afstand bedient kan worden dan een zelfreinigende oven. Vooral wanneer een oven ook nog kan communiceren met andere apparaten scoort deze helemaal goed. Helemaal omdat het in deze top 10 gaat om slimme ovens.