Beste slimme luchtreiniger top 10

De luchtkwaliteit speelt steeds een belangrijkere rol in een huishouden. Vooral omdat huizen steeds beter geïsoleerd worden is het verstandig om je lucht te monitoren en waar nodig bij te sturen. Slimme luchtreinigers zijn hier een hele goed oplossing voor, deze meten de lucht in je huis en reinigen dit wanneer dit nodig is.

Steeds meer luchtreinigers zijn smart, maar welke luchtreiniger is nu de beste keuze en welke is makkelijk te integreren in je smart home? Om het aanbod voor jou iets te beperken heb ik de tien beste modellen van dit moment voor je opgesteld en de beste slimme luchtreiniger keuze in deze top 10 slimme luchtreinigers.

slimme luchtreiniger

Index: Slimme luchtreiniger

Top 10 beste luchtreinigers

Er zijn veel verschillende slimme luchtreinigers. Het verschil in deze luchtreinigers zit hem in het merk van het product, slimme functies en de prijs. Ook is het belangrijk om te kijken voor hoeveel vierkante meters een luchtreiniger geschikt is. Kijk ook welke functies een slimme luchtreiniger heeft, zo zijn er luchtreinigers die ook kunnen verwarmen. Bekijk hieronder de beste 10 slimme luchtreinigers van dit moment, ook zijn dit de best beoordeelde slimme luchtreinigers.


dyson beste slimme luchtreiniger

De beste slimme luchtreiniger is in mijn ogen deze toren van Dyson Pure Cool Link. Het is een ventilator en luchtreiniger in één. De beste slimme luchtreiniger op dit moment in mijn ogen!


dyson pure hot+cool luchtreiniger

Een luchtreiniger die zowel voor verkoeling of voor verwarming kan zorgen. Ook een handig pollenprogramma in begrepen.


3. Xiaomi Smart Mi Air

Een zeer aantrekkelijke slimme luchtreiniger van Xiaomi. Is aantrekkelijk qua prijs maar reinigt ook ruimtes tot 100 m² en is vrij stil (30 dB). Ook heeft dit model een speciale pollenprogramma, handig wanneer je hooikoorts hebt.


Philips AC5659/10 luchtreiniger

4. Philips AC5659/10

Deze luchtreiniger van Philips is geschikt voor het reinigen van ruimtes tot 130 m². Heeft twee ingebouwde ventilators en filters wat zorgt voor een dubbele zuiveringscapaciteit.


Rowenta Pure Air luchtreiniger


5. Rowenta Intense Pure Air

Qua prijs is deze luchtreiniger wat aantrekkelijker dan bovenstaande modellen. Toch reinigt deze Rowenta luchtreiniger ruimtes tot 140 m² en met de stille modus maakt dit apparaat slechts geluid van 17,5 dB.


Geen tafelmodel van Dyson maar een Toren. Deze toren heeft wat meer vermogen dan de tafelmodellen, maar is daarentegen wel groter.


philips luchtreniger ac382910

7. Philips AC3829/10

Een luchtreiniger van Philips die naast het reinigen van de lucht, de lucht ook bevochtigd wanneer dit nodig is. Is geschikt voor 80 m² en heeft een geluidsniveau van 59 dB.


blueair 605 smokestop luchtreiniger

8. Blueair 605 Smokestop

Een slimme luchtreiniger die zeer geschikt is voor het verdrijven van een rooklucht in je kamer. Geschikt voor ruimtes tot 72 m² en heeft een geluidsniveau van 62 dB.


blueari blue pure 221


9. Blueair Blue Pure 221

Een slimme luchtreiniger voor kleine ruimtes (tot 50 m²). Is op afstand te bedienen en is qua ontwerp erg mooi.


blueair sense luchtreiniger

10. Blueair Sens Leaf Green

Een grote luchtreiniger die tot de grote jongens behoort. Het apparaat reinigt namelijk ruimtes tot 13.889 m². Is naast deze opvallende groene kleur ook in andere kleuren te krijgen


De beste slimme luchtreiniger

Na uitgebreid onderzoek uitgevoerd te hebben naar de verschillende soorten en functionaliteiten van een slimme luchtreiniger, kunnen we zeggen wat de beste luchtreiniger van dit moment is. Bekijk hieronder onze beste keuze. Deze keuze is gebaseerd op de volgende factoren van deze luchtreiniger:

  • Detecteert automatisch stofdeeltjes en gassen
  • Luchtkwaliteitsmetingen
  • Bediening via app
  • Luchtreiniger en ventilator in één

dyson beste slimme luchtreiniger

De beste slimme luchtreiniger 2024

Deze Pure Cool toren van Dyson is in onze ogen de beste slimme luchtreiniger van dit moment. Een handige luchtreiniger en ventilator in één. Stuur automatische alles door naar een app, zodat jij weet wat de luchtkwaliteit in je huis is.


Methodologie van onderzoek

Voor het opstellen van deze top 10 slimme luchtreinigers is er natuurlijk een onderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek is er eerst een selectie gemaakt van slimme reinigers, daarnaast zijn de functies van de luchtreinigers onderzocht en tot slot zijn de posities in de top 10 bepaald.

Selectie top 10 slimme luchtreinigers

Bij het selecteren van slimme luchtreinigers is heb ik expliciet gekeken naar “slimme” luchtreinigers. Met slimme luchtreinigers bedoel ik dan luchtreinigers die op afstand bedient kunnen worden. In het niveau van slim zit ook veel verschil, denk bijvoorbeeld aan luchtreinigers die zelf de luchtkwaliteit meten en hierop reageren en luchtreinigers die simpelweg aan en uit gezet kunnen worden.

Onderzoekscriteria bij slimme luchtreinigers

Om een vergelijking te kunnen maken is het belangrijk om te kijken naar het verschil in functionaliteit van de luchtreinigers. De functies waarop de bovenstaande luchtreinigers zijn vergeleken staat hieronder beschreven:

  • Geluidsniveau: luchtreinigers worden veel gebruikt in de slaapkamer. De luchtkwaliteit op de slaapkamer is namelijk erg belangrijk. Ben je op zoek naar een luchtreiniger voor in de slaapkamer? Let dan goed op het aantal dB die de luchtreiniger produceert. Veel luchtreinigers hebben ook een speciale nachtmodus, hierbij maakt de luchtreiniger weinig geluid.
  • Geschikt voor ruimte tot: let ook bij het kopen van een luchtreiniger erop voor hoeveel m² het apparaat geschikt is. Zet je de luchtreiniger namelijk in een kamer die groter is dan de luchtreiniger aan kan dan zal het apparaat het aantal vierkante meter niet aan kunnen.
  • Gewicht luchtreiniger: ga je de luchtreiniger gebruiken op voor meerdere ruimtes? Kijk dan naar een compact model die makkelijk te verslepen is. Sommige luchtreinigers kunnen namelijk erg zwaar zijn en sommige hebben ook wielen.

Hoe zijn de scores toegewezen in deze top 10? 

Na het opstellen van alle slimme luchtreinigers en na het kijken van de functies van deze apparaten zijn de posities in deze top 10 bepaald. Naast de functies van de apparaten is er ook gekeken naar de design van het product, zo product moet toch vaak in de woonkamer staan. Tot slot is de prijs van het product ook meegenomen in de vergelijking.