Slimme luchtreiniger

Advies voor een slimme luchtreiniger kopen

slimme luchtreiniger kopen
Home » Slimme luchtreiniger

Met een slimme luchtreiniger kun je de luchtkwaliteit in huis monitoren en analyseren. Je kunt er direct actie op ondernemen door de lucht te filteren, waardoor ongewenste stoffen verdwijnen uit huis. Deze luchtreinigers kun je vaak koppelen met je smartphone, waardoor je een melding krijgt als het tijd is voor een reiniging. Wij geven je advies voor een slimme luchtreiniger kopen en lichten de beste luchtreinigers uit.

De beste slimme luchtreinigers van dit moment

Onze aanbeveling voor een slimme luchtreiniger

Soehnle - Luchtreiniger Airfresh clean 500 connect
Soehnle
Airfresh clean
500 connect
Philips AC3259-10 - Luchtreiniger met HEPA- en koolstoffilter - Connected
Philips
AC3259/10
luchtreiniger
Dyson Pure Cool desk 2018 - Luchtreiniger en ventilator - Witilver
BESTE KEUZE
Dyson
Pure Cool
Blueair 205 Smokestop
Blueair
205
Smokestop
Rowenta Pure Air PU4080 Luchtreiniger slaapkamer connect
Rowenta
Pure Air
PU4080

Slimme luchtreiniger functies

Wanneer jij de leefomgeving in huis belangrijk vindt, is een slimme luchtreiniger kopen geen overbodige luxe. Deze reinigers maken de lucht in specifieke kamer schoon en merken stofdeeltjes op. Laten we de belangrijkste functies eens op een rij zetten.

De belangrijkste functies van een slimme luchtreiniger:

 • Reinigt de lucht in huis (automatisch): een luchtreiniger is gemaakt voor het reinigen van de lucht in huis. Je kunt kiezen voor grote tot kleine reinigers.
 • Verbetert de luchtkwaliteit: doordat de lucht gereinigd wordt, verdwijnen er bepaalde stofdeeltjes en gassen die in grote hoeveelheden schadelijk kunnen zijn of kunnen zorgen voor allergische reacties.
 • Te koppelen met je smartphone of tablet: een slimme luchtreiniger kun je vaak koppelen met een applicatie op je smartphone of tablet. Handig, zo kun je namelijk zien hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit.
 • Vaak ook gelijk een ventilator: er zijn modellen die niet alleen de lucht reinigen, maar ook dienen als ventilator. Zo heb je een mooie win-win situatie en hoef je geen twee apparaten neer te zetten.

De voordelen van een slimme luchtreiniger

Met de verschillende slimme functies van zo’n luchtreiniger, haal je gelijk heel wat voordelen in huis.

 • Minder last van allergische aanvallen: doordat verschillende stofdeeltjes uit de lucht verwijderd worden, heb je minder snel kans op een allergische aanval. Denk aan hooikoorts, astma of huisstofmijt.
 • Mooier dan een standaard ventilator: die lelijke ventilator kun je wegdoen als je een slimme luchtreiniger koopt die tevens kan dienen als een fan!
 • Een gezondere leefomgeving: dit is misschien wel het belangrijkste voordeel. Een veel gezondere leefomgeving in je huis. En laat dat nou de plek zijn waar je de meeste tijd doorbrengt met familie en vrienden.
 • Geen aparte ventilator: je hoeft nu geen twee apparaten meer neer te zetten. Diverse modellen kunnen ook dienen als ventilator.
Dyson Pure Cool desk 2018 - Luchtreiniger en ventilator - Witilver

★★★★★ – “Deze Dyson luchtreiniger is in onze ogen de beste keuze! Reinigt automatisch en geeft meldingen op je smartphone!

Onze aanbeveling: Dyson Pure Cool desk 2018

De Dyson Pure Cool desk 2018 is in onze ogen de beste keuze voor een slimme luchtreiniger als tafelmodel. Deze luchtreiniger kun je namelijk eenvoudig koppelen met je smartphone, waarbij je real-time meldingen krijgt wanneer er stofdeeltjes opgemerkt worden. Deze slimme luchtreiniger kan zelf automatisch de luchtkwaliteit verbeteren. Meer weten? We vertellen je alles in onze Dyson Pure Cool Desk 2018 review.

Slimme eigenschappen:

 • Reinigt automatisch
 • Te koppelen met smartphone
 • Handige alerts
 • Ook een ventilator

Slimme luchtreiniger kopen: check onze tips

Wij hebben als doel jou te helpen bij een slimme luchtreiniger kopen die naadloos aansluit op jouw wensen en behoeftes. Daarom hebben we een aantal handige kooptips op een rij gezet die je hierbij kunnen ondersteunen.

 • Kijk naar de verschillende standen: een luchtreiniger heeft vaak verschillende standen en snelheden. Kijk altijd hoeveel degene bezit die jij op het oog hebt en check wat de voordelen zijn van deze standen.
 • Check of deze ook een ventilator is: zoals we eerder aangaven is een van de grote voordelen, dat een luchtreiniger ook dienen als ventilator. Als jij dit graag wilt, dien je goed te kijken of er hier ook sprake van is.
 • Vergelijk modellen op smart functies: er zijn slimme luchtreinigers in verschillende soorten en maten. We raden je aan om de smart functies onderling te vergelijken. Welke kun je bijvoorbeeld koppelen met een smartphone of welke geven een automatische alert. Dit helpt wellicht bij het maken van de juiste beslissing! Tip: bekijk ook onze handige top 10 slimme luchtreinigers voor de beste modellen.
 • Koop van bekendere merken: niet alleen slim op het gebied van garantie, maar ook voor de kwaliteit. Bekende smart home merken voor een slimme luchtreiniger zijn onder nadere Philips en Dyson.
 • Lees luchtreiniger ervaringen en reviews: online zijn er tal van reviews te lezen van slimme luchtreinigers. We raden je aan om deze ook door te nemen als je een model op het oog hebt. Zo kom je erachter hoe men dit type ervaren heeft en wat eventueel is tegen gevallen. Weet wat je koopt!

Alsnog twijfel of loop je vast bij het maken van de juiste keuze? Stuur ons gerust een berichtje, wij helpen je bij het kopen van de juiste slimme luchtreiniger!

Slimme luchtreinigers vergelijken

Vergelijk in de tabel hieronder slimme luchtreinigers op verschillende eigenschappen

Slimme luchtreinigerAutomatisch reinigenKoppeling met smartphoneAantal standen/snelhedenPrijs indicatie
Soehnle Luchtreiniger Airfresh clean 500 connectJaJa4€ 249,-
Philips AC3259/10 luchtreinigerJaJa5€ 399,-
Dyson Pure Cool Desk 2018JaJa10€ 400,-
Blueair 205 SmokestopJaJa3€ 377,-
Rowenta Pure Air PU4080JaJa4€ 262,99

Top merken voor een slimme luchtreiniger

Van deze merken kun je het best een slimme luchtreiniger kopen

dyson slimme luchtreiniger

Dyson slimme luchtreinigers

Dyson heeft op het gebied van slimme luchtreinigers een aantal interessante varianten. Het bekende Amerikaanse merk heeft diverse huishoudelijke artikelen met slimme toepassingen. De slimme luchtreinigers van Dyson zijn uitgevoerd in metallic kleuren wat er prachtig uitziet.

Philips slimme luchtreinigers

Slimme luchtreinigers van Philips zijn hoogwaardige reinigers die zorgen voor een gezondere lucht. Philips biedt meerdere slimme luchtreinigers aan in het assortiment, variërend van grote tot kleine uitvoeringen. Diverse modellen hebben ook de functionaliteit om de lucht te bevochtigen.

blueair slimme luchtreiniger

Blueair slimme luchtreinigers

Blueair is al jarenlang actief met verschillende producten om te zorgen voor een gezondere lucht in het huis. Je vindt dan ook meerdere slimme luchtreinigers van dit merk in diverse webshops. Hoewel de luchtreinigers erg groot en vierkant zijn, doen ze wel hetgeen waarvoor je ze in huis haalt: op slimme wijze zorgen voor een schonere lucht in huis.

Slimme luchtreiniger ontwikkelingen en nieuws

wat te doen tegen hooikoorts zonder medicijnen
snel gourmetlucht verwijderen
wat is een smart home
luchtreiniger voor babykamer
The following two tabs change content below.

Rob

Rob is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl. Hij is van jongs af aan gek op slimme gadgets en alles wat te maken heeft met het slimmer maken van producten en toepassingen. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste online ontwikkelingen, waarover hij schrijft op Smarthomeweb.nl en advies geeft aan lezers. Favoriete smart home merken? FIBARO en Homey!

Laatste berichten van Rob (toon alles)