slimme koffiemachine
Home » Slimme koffiemachine » Top 10 slimme koffiemachines
  • Top 10

Een apparaat die zeker niet in een huis kan ontbreken is een koffiemachine. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer merken die slimme koffiemachines ontwikkelen. Voor een smart home zijn dit natuurlijk top ontwikkelingen. Maar nu de vraag welke slimme koffiemachine is nu het beste? Om het voor jou wat makkelijker te maken heb ik een top 10 slimme koffiemachines opgesteld.

In deze top 10 heb ik de tien beste koffiemachines met slimme functies van dit moment op een rij gezet. Het mooie van slimme koffiemachines is dat deze niet alleen op afstand (vanuit bed) bedient kunnen worden, maar dat ze ook je favoriete koffie onthouden. Aan de hand van de functies, het aanbod en mijn bevindingen heb ik deze top 10 slimme koffiemachines opgesteld.

delonghi beste slimme koffiemachine

1. De’Longhi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS

De PrimaDonna Elite een volautomatische espressomachine van De’Longhi. Een mooie machine met luxe design.

jura top 10 slimme koffiemachines

2. Jura Impressa E8

Zet je favoriete koffie met deze espressomachine van Jura via de app. Dit apparaat heeft ook diverse automatische programma’s denk aan ontkalker en zelfreinigingsprogramma’s.

Melitta Barista T Smart

3. Melitta Barista T Smart

De Barista T Smart espressomachine van het merk Melitta. Dit apparaat heeft veel verschillende programma’s zo heeft iedereen zijn favoriete koffie.

4. De’Longhi Dinamica

Een volautomatische espressoapparaat met een luxe design. Maak profielen zodat het apparaat onthoudt welke koffie je het lekkerst vind.

5. Saeco GranBaristo Avanti

Een espressomachine van Philips uit de Saeco GranBaristo serie. Een luxe apparaat met veel handige functies.

6. Jura Impressa Z6 

Een volautomatische espressomachine van Jura met de Puls-Extractie-Proces functie. Deze functie zorgt voor een voller en rijkere smaak.

7. Nivona NICR 670

Een compact en mooi model van Nivona. Bij het apparaat zit een melkbeker die makkelijk schoon te maken is.

8. Melitta Barista T Smart 

Zet je favoriete koffie met je smartphone met de Connect app. Via de app kun je diverse koffies onthouden en deze koppelen aan personen.

9. Jura X6 Dark

Een luxe machine van Jura. Maak zelf profielen aan zodat je altijd de juiste koffiezet. Natuurlijk is het ook mogelijk om met dit apparaat thee te zetten.

10. Jura GIGA X8

De Jura Giga, de naam zegt het al “Giga”. Dit is een enorm apparaat geschikt voor bijvoorbeeld op kantoor. Een waterreservoir van 5 liter en twee koffiemolens.

Methodologie van onderzoek

Zoals ik boven al beschreven heb, heb ik deze top 10 opgesteld aan de hand van het aanbod, functies van de apparaten en mijn bevindingen. De onderbouwing van de selectie en posities van deze top 10 slimme koffiemachines staat hieronder beschreven.
Selectie van deze top 10 slimme koffiemachines

Voor het selecteren van 10 top apparaten heb ik allereerst gekeken naar de functies van de slimme koffiemachines. Niet elke koffiemachine is ook werkelijk slim, persoonlijk vind ik een koffiemachine pas echt slim wanneer hij onthoud wat voor koffie jij lekker vind, wanneer hij zichzelf reinigt en wanneer deze ook op afstand bedient kan worden.

Het op afstand bedienen van een koffiemachine vind ik overigens ideaal wanneer je bijvoorbeeld in bed ligt en je wilt wakker word met een koffielucht, voor mij een echte motivator om uit bed te komen. Het onthouden van je koffievoorkeur is ook heel handig wanneer je met verschillende personen gebruik maakt van één apparaat.

Hoe heb ik de posities bepaald in deze top 10?

De posities in deze top 10 zijn bepaald aan de hand van het vergelijken van diverse slimme koffiemachines. Niet elke koffiemachine heeft de zelfde functies en aan elke koffiemachine hangt weer een ander prijs kaartje.

Door de functies en de noodzakelijkheid hiervan de vergelijken met de prijs heb ik de koffiemachines een positie kunnen geven in deze top 10. Er zijn bijvoorbeeld koffiemachines die 21 profielen kunnen onthouden in plaats van 10. Voor het onthouden van 21 profielen betaal je dan ook flink, maar heb je dit ook werkelijk nodig?