Home » Slimme koelkast » Top 10 slimme koelkasten

Top 10 slimme koelkasten

Door Bram | Laatste update: 27 juni 2019

slimme koelkast

  • Top 10

Koelkasten zijn er te vinden in alle soorten en maten van diverse merken. Ook heeft elke koelkast weer andere functies, denk aan slimme koelkasten met deur-in-deur functie, camera’s aan de binnenzijde en een Airfrost-functie. Meeste van deze functies maken je koelkast zuiniger en slimmer. Het aanbod aan koelkasten met slimme functies wordt steeds groter en elke merk heeft weer zijn eigen functies.

Om het voor jou iets makkelijker te maken om een juiste koelkast te vinden heb ik voor jou een top 10 slimme koelkasten gemaakt. In deze top 10 vind je de beste slimme koelkasten van dit moment. Deze top 10 heb ik opgesteld door het actuele aanbod aan slimme koelkasten met elkaar te vergelijken op functies en prijs.

samsung beste slimme koelkast

1. Samsung Family Hub 3.0

Een slimme en energiezuinige slimme koelkast van Samsung. Aan de voorzijde van de koelkast bevindt zich een mooie display met leuke features, daarnaast heeft deze koelkast diverse slimme functies.

LG GSJ361DIDV top 10 slimme koelkast

2. LG GSJ361DIDV

Deze slimme Amerikaanse koelkast van LG heeft een deur-in-deursysteem, hiermee bespaar je veel op je energiekosten. Verder is het een vrij grote koelkast met leuke functies, vandaar plekje 2.

Siemens KG56FPI40 top 10 slimme koelkasten

3. Siemens KG56FPI40

Een energiezuinige smart koelkast van Siemens. Dit model heeft veel energiezuinige en slimme functies, denk aan noFrost, multiAirflow, AirFresh, superKoelen en daarnaast is de koelkast aan te sluiten op Home Connect.

LG Sideb top 10 slimme koelkasten

4. LG Sideb

Een hele mooie LG koelkast met handige en vooral leuke functie waarmee je met twee klopjes door het glas van de koelkast kunt kijken.

samsung amerikaanse slimme koelkast

5. Samsung Family Hub 3.0

Een vrij prijzige smart koelkast, maar voorzien van alle functie. Zeker een eyecatcher door de grote display aan de voorzijde.

Bosch KGN36AW35 top10 slimme koelkasten

6. Bosch Serie 6

Deze Bosch serie 6 slimme koelkast heeft een klein display aan de voorzijde, hiermee kun je eenvoudig de koelkast monitoren en eventueel besturen. Verder ook voorzien van veel slimme functies.

Bosch serie8 top 10 slimme koelkasten

7. Bosch Serie 8 

Een mooie Bosch Amerikaanse koelkast die zeer energiezuinig is en voorzien is van diverse slimme functies, waarmee nog meer bespaart kan worden.

LG GSX960NEAZ top 10 slimme koelkasten

8. LG GSX960NEAZ

Een mooie RVS Amerikaanse koelkast van LG. Aan de voorzijde een grote scherm waar je door heen kunt kijken door er twee keer op te kloppen.

LG Instaview top 10 koelkasten

9. LG Instaview

De slimme koelkst LG Instaview. Deze koelkast heeft een InstaView Deur-in-Deur functie, hierdoor hoef je de deur niet te openen om te bekijken wat er in staat. Ook een kleinere deur zodat er zo min mogelijk koude lucht verloren gaat.

siemens iq700 top 10 slimme koelkasten

10. Siemens iQ700

Een slimme koelkast van Siemens die opvalt door zijn mooie zwarte glazen deuren. Deze koelkast heeft veel slimme functies die deze koelkast smart waardig maakt.

Methodologie van onderzoek

Benieuwd hoe deze koelkasten een plaatsje in deze top 10 hebben gekregen? Dat is natuurlijk niet zomaar gedaan, maar er is gekeken naar bepaalde criteria. Hieronder lees je hoe ik de koelkasten heb geselecteerd, wat de onderzoekscriteria was en hoe ik de scores heb toegewezen.

Selectie top 10 slimme koelkasten

Voor de selectie van deze top 10 heb ik gekeken naar het huidige aanbod aan slimme koelkasten. Van dit aanbod heb ik alleen koelkasten geselecteerd die een A+, A++ of A+++ energielabel hebben. Daarnaast is er gekeken naar koelkasten die werkelijk slim zijn.

Onder slimme koelkasten vallen koelkasten met slimme functies. De functies van de koelkasten verschillen per merk. Vaak zijn de functies hetzelfde maar geeft het merk de functie weer een andere naam. Een functie die je vaak ziet bij slimme koelkasten met een vriesvak is No-forst. Met de No-forst functie hoef je bijvoorbeeld je vriezer niet te ontdooien.

De eigenschappen van de slimme koelkasten

Naast slimme functies en uiterlijk is het ook van belang om te kijken naar de eigenschappen van de koelkasten. Natuurlijk is hier ook naar gekeken want inhoud speelt natuurlijk ook een belangrijke rol. De eigenschappen waar rekening mee gehouden is staan hieronder onderbouwt:

  • Inhoud: inhoud van een koelkast is natuurlijk van belang. Hierop zoek je de koelkast natuurlijk als eerst op uit. Let bij inhoud ook op of de koelkast een vriesvak heeft. Sommige koelkasten hebben dit niet en dan zul je een aparte vriezer aan moeten schaffen.
  • Energielabel: energiezuinige koelkasten besparen enorm veel in energiekosten. De meest energiezuinige koelkasten van dit moment hebben het A+++ label.
  • Energieverbruik: het jaarlijks energieverbruik van een koelkast wordt vaak aangeduid met kWh. Door hier naar te kijken kun je een schatting maken wat je per jaar aan energiekosten kwijt bent voor een koelkast.

De posities van de koelkasten in deze top 10

Tijdens het vergelijken van de verschillende koelkasten heb ik de posities kunnen bepalen van de slimme koelkasten. Omdat het hier gaat om slimme koelkasten wegen de slimme functies van de koelkasten meer dan de eigenschappen. Met het vergelijken van de functies en eigenschappen van diverse modellen heb ik de posities bepaald.

The following two tabs change content below.

Bram

Bram is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl en schrijft dagelijks blogs over smart home toepassingen en gadgets. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste nieuwtjes op het gebied van slimme producten. Bram maakt graag handige top 10 lijsten van smart home producten om snel de toppers te ontdekken.

Laatste berichten van Bram (toon alles)