slimme koelkast
Home » Slimme koelkast » Beste slimme koelkasten
  • Top 10

Koelkasten zijn er te vinden in alle soorten en maten van diverse merken. Ook heeft elke koelkast weer andere functies, denk aan slimme koelkasten met deur-in-deur functie, camera’s aan de binnenzijde en een Airfrost-functie. Meeste van deze functies maken je koelkast zuiniger en slimmer. Het aanbod aan koelkasten met slimme functies wordt steeds groter en elke merk heeft weer zijn eigen functies op deze pagina zijn we op zoek gegaan naar de beste slimme koelkasten.

Om het voor jou iets makkelijker te maken om een juiste koelkast te vinden hebben we voor voor jou een top 10 slimme koelkasten gemaakt en een beste keuze. In deze top 10 vind je de beste slimme koelkasten van dit moment. Deze top 10 is opgesteld door het actuele aanbod aan slimme koelkasten met elkaar te vergelijken op basis van functies, eigenschappen en prijs.

samsung beste slimme koelkast

1. Samsung Family Hub 3.0

Een slimme en energiezuinige slimme koelkast van Samsung. Aan de voorzijde van de koelkast bevindt zich een mooie display met leuke features, daarnaast heeft deze koelkast diverse slimme functies.

LG GSJ361DIDV top 10 slimme koelkast

2. LG GSJ361DIDV

Deze slimme Amerikaanse koelkast van LG heeft een deur-in-deursysteem, hiermee bespaar je veel op je energiekosten. Verder is het een vrij grote koelkast met leuke functies, vandaar plekje 2.

Siemens KG56FPI40 top 10 slimme koelkasten

3. Siemens KG56FPI40

Een energiezuinige smart koelkast van Siemens. Dit model heeft veel energiezuinige en slimme functies, denk aan noFrost, multiAirflow, AirFresh, superKoelen en daarnaast is de koelkast aan te sluiten op Home Connect.

LG Sideb top 10 slimme koelkasten

4. LG Sideb

Een hele mooie LG koelkast met handige en vooral leuke functie waarmee je met twee klopjes door het glas van de koelkast kunt kijken.

samsung amerikaanse slimme koelkast

5. Samsung Family Hub 3.0

Een vrij prijzige smart koelkast, maar voorzien van alle functie. Zeker een eyecatcher door de grote display aan de voorzijde.

Bosch KGN36AW35 top10 slimme koelkasten

6. Bosch KGN36AW35 Serie 6

Deze Bosch serie 6 slimme koelkast heeft een klein display aan de voorzijde, hiermee kun je eenvoudig de koelkast monitoren en eventueel besturen. Verder ook voorzien van veel slimme functies.

Bosch serie8 top 10 slimme koelkasten

7. Bosch WAWH2643NL Serie 8 

Een mooie Bosch Amerikaanse koelkast die zeer energiezuinig is en voorzien is van diverse slimme functies, waarmee nog meer bespaart kan worden.

LG GSX960NEAZ top 10 slimme koelkasten

8. LG GSX960NEAZ

Een mooie RVS Amerikaanse koelkast van LG. Aan de voorzijde een grote scherm waar je door heen kunt kijken door er twee keer op te kloppen.

LG Instaview top 10 koelkasten

9. LG Instaview

De slimme koelkst LG Instaview. Deze koelkast heeft een InstaView Deur-in-Deur functie, hierdoor hoef je de deur niet te openen om te bekijken wat er in staat. Ook een kleinere deur zodat er zo min mogelijk koude lucht verloren gaat.

siemens iq700 top 10 slimme koelkasten

10. Siemens iQ700

Een slimme koelkast van Siemens die opvalt door zijn mooie zwarte glazen deuren. Deze koelkast heeft veel slimme functies die deze koelkast smart waardig maakt.

Beste slimme koelkast van dit moment

Op dit moment vinden wij deze Samsung Family Hub 3.0 de beste slimme koelkast van dit moment. Deze keuze hebben we gebaseerd op zelf uitgevoerde onderzoek. In dit onderzoek hebben we de belangrijkste aspecten van een slimme koelkast onderzocht en met elkaar vergeleken. Waarom deze Family Hub een goede is heeft te maken met de volgende eigenschappen:

  • Energielabel: A++
  • No Frost functie: energiezuinig en hoef je de koelkast nooit meer te ontdooien
  • Te bedienen via smartphone: deze koelkast is te bedienen via een app
  • Twin Cooling: dankzij deze technologie blijft eten langer vers
  • Entertainment op je koelkast: beluister muziek of bekijk tv op je koelkast

Deze koelkast heeft de functionaliteiten van een slimme koelkast en daarnaast nog extra functionaliteiten, dit maakt deze koelkast in onze ogen de beste slimme koelkast van dit moment. Vooral het entertainment onderdeel zie je niet op iedere slimme koelkast en dat maakt dit model zo uniek.

samsung beste slimme koelkast

De beste slimme koelkast van Samsung

Deze Samsung slimme koelkast komt uit ons onderzoek als beste uit de test. Dit heeft onder andere te maken met de slimme functionaliteiten van deze koelkast.

Methodologie van onderzoek

Om een selectie te maken van de beste koelkasten van dit moment hebben we uitvoerig onderzoek gedaan. Hiervoor hebben we eerst gekeken naar werkelijk slimme koelkasten, zo hebben we eerst eigen gesteld aan slimme koelkasten. Na deze selectie hebben we deze koelkasten met elkaar vergeleken op verschillende eigenschappen.  Tot slot hebben we door de koelkasten en eigenschappen te vergelijken een beste keuze kunnen maken. Hieronder lichten we onze keuzes in dit onderzoek toe.

Selectie top 10 slimme koelkasten

Voor de selectie van deze top 10 hebben we gekeken naar het huidige aanbod aan slimme koelkasten. Belangrijk was hier vooral om de definitie “slimme koelkast” toe te lichten. Hiervoor hebben we koelkasten die te bedienen zijn met een smartphone genomen als slimme koelkasten. Daarnaast is het energieverbruik van een koelkast ook belangrijk, daarom hebben we alleen de koelkasten met een A+, A++ of A+++ label gebruikt in dit onderzoek.

Na het de bovenstaande criteria hebben we gekeken naar het huidige aanbod in Nederland. Hiervoor hebben we onder andere gekeken naar grootte webshops die koelkasten verkopen als Bol.com, Mediamarkt en Coolblue.nl.

De eigenschappen van de slimme koelkasten

Na het selecteren van de slimme koelkasten zijn we op zoek gegaan naar een manier om de slimme koelkasten met elkaar te kunnen vergelijken en om zo de koelkasten te kunnen rangschikken in deze top 10. Hiervoor hebben we naar verschillende eigenschappen gekeken die belangrijk zijn voor een koelkast die slim is.

  • Slimme functies: in dit onderzoek hebben we gekeken naar slimme functies. Slimme functies kunnen voor gemak zorgen, maar ook voor energiebesparing. Vooral bij slimme koelkasten gaat het om energie besparing zo zijn er vaak de No-forst functie te vinden bij koelkasten. Met de No-forst functie hoef je bijvoorbeeld je vriezer niet te ontdooien.
  • Inhoud: inhoud van een koelkast is natuurlijk van belang. Hierop zoek je de koelkast natuurlijk als eerst op uit. Let bij inhoud ook op of de koelkast een vriesvak heeft. Sommige koelkasten hebben dit niet en dan zul je een aparte vriezer aan moeten schaffen.
  • Energielabel: energiezuinige koelkasten besparen enorm veel in energiekosten. De meest energiezuinige koelkasten van dit moment hebben het A+++ label.
  • Energieverbruik: het jaarlijks energieverbruik van een koelkast wordt vaak aangeduid met kWh. Door hier naar te kijken kun je een schatting maken wat je per jaar aan energiekosten kwijt bent voor een koelkast.

De posities van de koelkasten in deze top 10

Tijdens het vergelijken van de verschillende koelkasten op basis van de eigenschappen van verschillende modellen hebben we de posities kunnen bepalen in deze top 10. Omdat het hier gaat om slimme koelkasten wegen de slimme functies van de koelkasten zwaarder dan de andere eigenschappen. Met het vergelijken van de functies en eigenschappen van diverse modellen heb ik de posities bepaald.