Beste slimme koelkasten

Koelkasten zijn er te vinden in alle soorten en maten van diverse merken. Ook heeft elke koelkast weer andere functies, denk aan slimme koelkasten met deur-in-deur functie, camera’s aan de binnenzijde en een Airfrost-functie. Meeste van deze functies maken je koelkast zuiniger en slimmer. Het aanbod aan koelkasten met slimme functies wordt steeds groter en elke merk heeft weer zijn eigen functies, op deze pagina zijn we op zoek gegaan naar de beste slimme koelkasten.

Om het voor jou iets makkelijker te maken om een juiste koelkast te vinden hebben we voor jou een top 10 slimme koelkasten gemaakt en een beste keuze. In deze top 10 vind je de beste slimme koelkasten van dit moment. Deze top 10 is opgesteld door het actuele aanbod aan slimme koelkasten met elkaar te vergelijken op basis van functies, eigenschappen en prijs.

samsung beste slimme koelkast

Index: Slimme koelkast

Beste slimme koelkast van dit moment (2024)

Op dit moment vinden wij de Samsung RS6HA8891B1 Family Hub de beste slimme koelkast van dit moment. Deze koelkast heeft veel slimme functies, zo kun je op afstand kijken wat er in de koelkast staat. Ook

Op dit moment vinden wij de Samsung RS6HA8891B1 Family Hub de beste slimme koelkast van dit moment. Deze koelkast heeft veel slimme functies, zo kun je op afstand kijken wat er in de koelkast staat. Ook kun je tv kijken op de koelkast en kun je met de touchscreen onder andere het boodschappenlijstje bijwerken. Daarbij heeft de koelkast de volgende specificaties.

  • Energielabel: E
  • Geluidsniveau: laag, slechts 36 dB
  • No Frost functie: energiezuinig en hoef je de koelkast nooit meer te ontdooien
  • Te bedienen via smartphone: deze koelkast is te bedienen via een app
  • Entertainment op je koelkast: beluister muziek of bekijk tv op je koelkast
  • Extra: ingebouwde camera waarmee je in de koelkast kunt kijken.

Deze koelkast heeft de functionaliteiten van een slimme koelkast en daarnaast nog extra functionaliteiten, dit maakt deze koelkast in onze ogen de beste slimme koelkast van dit moment. Vooral het entertainment onderdeel zie je niet op iedere slimme koelkast en dat maakt dit model zo uniek.


Samsung RS6HA8891B1 Family Hub

Samsung RS6HA8891B1 Family Hub

Momenteel de beste slimme koelkast: Samsung RS6HA8891B1 Family Hub. Deze slimme koelkast heeft veel slimme functies. Ook is deze koelkast te koppelen Samsung SmartThings.


Top 10 slimme koelkasten

Bekijk hieronder de top 10 beste slimme koelkasten van dit moment. Er zijn veel verschillende koelkasten met slimme functies, daarom is het vooral belangrijk om te kijken naar de functies en naar de maten van de koelkast.


Samsung RS6HA8891B1 Family Hub

1. Samsung RS6HA8891B1 Family Hub

De Samsung RS6HA8891B1 Family Hub vinden wij momenteel de beste slimme koelkast. Met dit model haal je een koelkast in huis met veel slimme functies. Je kunt met een ingebouwde camera kijken wat erin de koelkast staat. Ook heeft de koelkast een touchscreen waarop je het boodschappenlijstje kunt aanvullen of entertainment kunt kijken.


LG GMX945MC9F InstaView Door-in-Door

2. LG GMX945MC9F InstaView Door-in-Door

Deze koelkast heeft veel slimme functies, waaronder de knock-knock functie. Twee keer kloppen en je ziet wat er in de koelkast staat. Je voorkomt met deze functie dat de koelkast onnodig opengedaan wordt en veel kou verliest.


Haier HFW7720ENMB

3. Haier HFW7720ENMB

Deze Haier HFW7720ENMB is ook een goede keuze wanneer je op zoek bent naar een goede slimme koelkast. De koelkast heeft veel slimme functies en openslaande deuren.


4. LG Sideb

Een hele mooie LG-koelkast met handige en vooral leuke functie waarmee je met twee klopjes door het glas van de koelkast kunt kijken.


Samsung RS6HA8891B1 Family Hub

5. Samsung Family Hub 3.0

Een vrij prijzige smart koelkast, maar voorzien van alle functie. Zeker een blikvanger door de grote display aan de voorzijde.


6. Bosch KGN36AW35 Serie 6

Deze Bosch serie 6 slimme koelkast heeft een klein display aan de voorzijde, hiermee kun je eenvoudig de koelkast monitoren en eventueel besturen. Verder ook voorzien van veel slimme functies.7. Bosch WAWH2643NL Serie 8 

Een mooie Bosch Amerikaanse koelkast die zeer energiezuinig is en voorzien is van diverse slimme functies, waarmee nog meer bespaard kan worden.8. LG GSX960NEAZ

Een mooie RVS Amerikaanse koelkast van LG. Aan de voorzijde een grote scherm waar je door heen kunt kijken door er twee keer op te kloppen.


9. LG Instaview

De slimme koelkst LG Instaview. Deze koelkast heeft een InstaView Deur-in-Deur functie, hierdoor hoef je de deur niet te openen om te bekijken wat er in staat. Ook een kleinere deur zodat er zo min mogelijk koude lucht verloren gaat.


10. Siemens iQ700

Een slimme koelkast van Siemens die opvalt door zijn mooie zwarte glazen deuren. Deze koelkast heeft veel slimme functies die deze koelkast smart waardig maakt.


Methodologie van onderzoek

Om een selectie te maken van de beste koelkasten van dit moment hebben we uitvoerig onderzoek gedaan. Hiervoor hebben we eerst gekeken naar werkelijk slimme koelkasten, zo hebben we eerst eigen gesteld aan slimme koelkasten. Na deze selectie hebben we deze koelkasten met elkaar vergeleken op verschillende eigenschappen.  Tot slot hebben we door de koelkasten en eigenschappen te vergelijken een beste keuze kunnen maken. Hieronder lichten we onze keuzes in dit onderzoek toe.

Selectie top 10 slimme koelkasten

Voor de selectie van deze top 10 hebben we gekeken naar het huidige aanbod aan slimme koelkasten. Belangrijk was hier vooral om de definitie “slimme koelkast” toe te lichten. Hiervoor hebben we koelkasten die te bedienen zijn met een smartphone genomen als slimme koelkasten. Daarnaast is het energieverbruik van een koelkast ook belangrijk, daarom hebben we alleen de koelkasten met een A+, A++ of A+++ label gebruikt in dit onderzoek.

Na het de bovenstaande criteria hebben we gekeken naar het huidige aanbod in Nederland. Hiervoor hebben we onder andere gekeken naar grootte webshops die koelkasten verkopen als Bol.com, Mediamarkt en Coolblue.nl.

De eigenschappen van de slimme koelkasten

Na het selecteren van de slimme koelkasten zijn we op zoek gegaan naar een manier om de slimme koelkasten met elkaar te kunnen vergelijken en om zo de koelkasten te kunnen rangschikken in deze top 10. Hiervoor hebben we naar verschillende eigenschappen gekeken die belangrijk zijn voor een koelkast die slim is.

  • Slimme functies: in dit onderzoek hebben we gekeken naar slimme functies. Slimme functies kunnen voor gemak zorgen, maar ook voor energiebesparing. Vooral bij slimme koelkasten gaat het om energie besparing zo zijn er vaak de No-forst functie te vinden bij koelkasten. Met de No-forst functie hoef je bijvoorbeeld je vriezer niet te ontdooien.
  • Inhoud: inhoud van een koelkast is natuurlijk van belang. Hierop zoek je de koelkast natuurlijk als eerst op uit. Let bij inhoud ook op of de koelkast een vriesvak heeft. Sommige koelkasten hebben dit niet en dan zul je een aparte vriezer aan moeten schaffen.
  • Energielabel: energiezuinige koelkasten besparen enorm veel in energiekosten. De meest energiezuinige koelkasten van dit moment hebben het A+++ label.
  • Energieverbruik: het jaarlijks energieverbruik van een koelkast wordt vaak aangeduid met kWh. Door hier naar te kijken kun je een schatting maken wat je per jaar aan energiekosten kwijt bent voor een koelkast.

De posities van de koelkasten in deze top 10

Tijdens het vergelijken van de verschillende koelkasten op basis van de eigenschappen van verschillende modellen hebben we de posities kunnen bepalen in deze top 10. Omdat het hier gaat om slimme koelkasten wegen de slimme functies van de koelkasten zwaarder dan de andere eigenschappen. Met het vergelijken van de functies en eigenschappen van diverse modellen heb ik de posities bepaald.