Slimme koelkast

Advies voor een slimme koelkast kopen

slimme koelkast kopen
Home » Slimme koelkast

Een slimme koelkast is een koelkast die je vaak kunt bedienen middels een app op je smartphone. Daarbij is de deur van de koelkast vaak voorzien van een handig scherm, waarmee je van alles kunt regelen. Sterker nog: er zijn zelfs slimme koelkasten met glazen deuren die pas doorzichtig worden als je erop klopt. Op deze pagina kom je van alles te weten over slimme koelkasten: check de beste koelkasten van dit moment en vergelijk deze op verschillende slimme functies.

De beste slimme koelkasten op dit moment

Onze aanbeveling voor een slimme koelkast

Bosch Slimme Koelkast Serie 8
Bosch
KAN92LB35
Serie 8
Siemens Slimme Koelkast iQ700
Siemens
KG56FSB40
iQ700
Samsung RB38M7998S4 slimme koelkast
BESTE KEUZE
Samsung
Family Hub 3.0
Liebherr slimme koelkast
Liebherr
CBNef
4815
lg slimme koelkast
LG
GBP20DSQFS
343 1

Interessante slimme koelkast functies

geurenfilter slimme koelkast

Geen stinkende kazen meer in een slimme koelkast door geurenfilter.

Een slimme koelkast kan heel veel meer dan een normale koelkast. Zo heb je bij een slimme variant vaak een speciale lade voor groenten en fruit, waardoor je het wel twee keer zo lang kunt bewaren als normaal! Laten we alle functies eens op een rij zetten.

Interessante functies van een slimme koelkast:

 1. Kan voedsel veel langer goed houden: met behulp van speciale technieken kun je eten langer bewaren in deze koelkasten. Zo zijn er lades waarbij je zelf de luchtvochtigheid kunt bepalen of ruimtes die net wat kouder zijn dan de rest van de koelkast.
 2. Voorzien van een bediening/entertainment scherm: door een handig scherm op de deur van de koelkast, kun je eenvoudig de koelkast indelen of jezelf inspiratie bieden met behulp van kooktips of andere vormen van entertainment.
 3. No Frost technologie: alles uit de vrieslades halen en de hele boel ontdooien is verleden tijd. Dankzij No Frost technologie hoef je niet meer de koelkast te ontdooien.
 4. Doorzichtige koelkastdeur: er zijn slimme koelkasten die voorzien zijn van een deur van glas. Na twee keer kloppen wordt het glas doorzicht, zodat je niet de deur hoeft te openen om te zien wat erin staat.
 5. Neutraliseren van geuren: veel slimme koelkasten hebben een filter die geuren kan neutraliseren. Handig wanneer je vaak kazen of sterk ruikend fruit in de koelkast hebt liggen. Hiermee voorkom je een stinkende koelkast!
 6. Gelijkmatige koelte verdeling: de koelkast heeft de mogelijkheid om koelte gelijkmatig te verdelen. Hierdoor worden grote hoeveelheden tegelijk gekoeld.

Het is dus veel meer dan alleen meer koelen en bewaren van eten!

Voordelen van een slimme koelkast

no frost voor nooit meer ontdooien

Met No Frost is de koelkast ontdooien verleden tijd!

Bovenstaande functies brengen ook veel voordelen met zich bij de aanschaf van een slimme koelkast. Laten we ze op een rij zetten:

 • Energiebesparend: allereerst zul je genieten van een lagere energierekening. Een slimme koelkast is vaak laag in energieverbruik en heeft daarnaast handige functies om het verbruik van energie nog meer te beperken (denk aan de glazen koelkastdeur).
 • Op afstand kijken wat je in de koelkast hebt: met behulp van een camera in de koelkast, kun je in de supermarkt checken wat er nog in de koelkast te vinden is!
 • Advies en inspiratie via entertainment scherm: door een speciaal entertainmentscherm (meestal bij Samsung koelkasten aanwezig) kun je televisie streamen naar je koelkast. Daarbij is er ook vaak een mogelijkheid te vinden om recepten te bekijken.
 • Voedsel minder vaak weggooien: door speciale fresh-zones en instellingen kun je voedsel langer bewaren, waardoor je dit minder snel weg hoeft te gooien.
 • Geen stinkende luchtjes: door de geurenfilter kun je met een gerust hart sterk ruikende kaasjes bewaren en ’s ochtends niet bang te hoeven zijn om tegen een muur van camembert lucht te stuitten.
 • Beter voor het milieu: door de gunstige energielabels is een slimme koelkast ook veel beter voor het milieu. Daarbij dus ook het voordeel dat je eten minder vaak hoeft weg te gooien.
 • Niet meer ontdooien: ‘No Frost’ zorgt ervoor dat er geen vrieslaag ontstaat aan de binnenkant van de vrieslades. Je hoeft dus niet meer alles te ontdooien of kampt niet meer met vastgevroren lades.
Samsung RB38M7998S4 slimme koelkast

★★★★★ – “Eten langer bewaren, een strak design en televisie streamen naar het entertainmentscherm. Wat wil je nog meer?

Onze aanbeveling: Samsung Family Hub 3.0

Niet voor niets wordt deze koelkast ook wel dé slimme koelkast van 2018 genoemd! De koelkast heeft eigenlijk alles wat je van zo’n slimme variant zou verwachten: No Frost, je eten blijft langer vers, je kunt je Samsung TV streamen naar het entertainment-scherm en kun je in de supermarkt kijken wat er nog in de koelkast ligt. Hoewel de prijs wat hoger is dan andere koelkasten, kun je hier wel drie winkelwagens met eten in kwijt (Yes, we hebben het zelf getest). Deze koelkast is een echte aanrader voor degene (met gezin) die op zoek naar is naar een koelkast die voorzien is van de laatste snufjes.

Eigenschappen

 • TV streamen naar je koelkast
 • Extreem zuinig
 • Twin & Metal cooling

Slimme koelkast kopen: onze tips!

Wij willen je graag helpen bij het maken van de juiste keuze. We hebben daarom een lijst gemaakt met allemaal tips die jou kunnen helpen bij het kopen van de juiste slimme koelkast:

 • Let op het energielabel: met een slimme koelkast kun je heel veel energie besparen door slimme functies. Het is dan wel slim om een koelkast in huis te halen die op zichzelf ook weinig energie gebruikt voor het beste resultaat.
 • Kijk naar de inhoud van de koelkast: het is onder andere afhankelijk van de gezinsgrootte hoe groot jouw nieuwe koelkast het beste kan zijn. Kijk daarom altijd goed naar de inhoud en capaciteit van de koelkasten voor je over gaat tot aankoop. Helemaal online, waar je de koelkast niet daadwerkelijk kunt zien.
 • Check het soort bediening: van welk  type bediening wordt jij gelukkig? Vind jij een scherm op de koelkast deur al voldoende, of ga jij een stapje verder en wil je graag met de koelkast communiceren via je smartphone?
 • Kijk naar cash-back acties: wist je dat veel merken (Samsung bijvoorbeeld) vaak interessante cash-back acties hebben? Hierbij kan je soms wel enkele honderden euro’s terugkrijgen als je een koelkast aanschaft. Super interessant en beter voor je portemonnee!
 • Lees koelkast reviews en ervaringen: we raden je zeker aan om reviews en ervaringen van eerdere kopers te lezen van modellen die jij overweegt. Zo weet je precies wat wel of juist niet is bevallen. Wees een stapje voor en weet wat je kunt verwachten!
 • Vergelijk modellen bij verschillende shops: het kan nooit kwaad om een specifiek slimme koelkast model bij andere webshops ook even te bekijken. Hoewel de prijs van koelkasten bij veel webshops nagenoeg gelijk is, kan er zomaar eens een interessante aanbieding zijn!

Mocht je nog aanvullende vragen hebben, kun je altijd contact met ons opnemen!

Slimme koelkasten vergelijken

Vergelijk de beste koelkasten op slimme functies

Slimme koelkastEnergie labelNo frost functieFresh zonesDisplay op deurPrijs indicatie
Bosch Serie 8A++JaJaJa€ 1699,-
Siemens IQ700A+++JaJaJa€ 1343,-
Samsung Family Hub 3.0A++JaJaJa€ 1972,-
Liebherr Serie 4815A+++JaJaNee€ 1395,89
LG GBP20DSQFS
343-1
A+++JaNeeJa€ 629,-

Top merken voor een slimme koelkast

Van deze merken kun je het best een slimme koelkast kopen

bosch slimme koelkast

Bosch slimme koelkasten

Bosch heeft verschillende soorten slimme koelkasten in haar assortiment. Bosch is al jarenlang een grote speler op het gebied van diverse elektrische apparaten, met name voor in de keuken als koelkasten en magnetrons. De slimme koelkasten van Bosch zijn in veel onderzoeken als beste uit de test gekomen.

Samsung slimme koelkast

Samsung slimme koelkasten

Samsung heeft interessante slimme koelkasten in haar productportfolio. De slimme koelkasten van Samsung zijn te bedienen via een speciale applicatie voor op je smartphone! Deze verbinding wordt tot stand gebracht met een WiFi-verbinding. Groot voordeel van de slimme koelkasten van Samsung is dat deze vaak energiezuinig werken.

siemens slimme koelkast

Siemens slimme koelkasten

Siemens koelkasten zijn slim! Siemens biedt meerdere slimme koelkasten aan die te bedienen zijn via een app. Deze app kun je gemakkelijk downloaden om daarmee je koelkast te bedienen. De Siemens koelkasten zijn standaard zeer energiezuinig wat ze niet alleen slim, maar ook zuinig maakt!

Slimme koelkast ontwikkelingen en nieuws

koelkast met geurenfilter
hoe kun je eten langer bewaren
hoe voorkom je een stinkende koelkast
wat is een smart home
slimme koelkasten met glazen deur
The following two tabs change content below.

Rob

Rob is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl. Hij is van jongs af aan gek op slimme gadgets en alles wat te maken heeft met het slimmer maken van producten en toepassingen. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste online ontwikkelingen, waarover hij schrijft op Smarthomeweb.nl en advies geeft aan lezers. Favoriete smart home merken? FIBARO en Homey!

Laatste berichten van Rob (toon alles)