Slimme jaloezieën IKEA bijna leverbaar

ikea slimme jaloezien

▲ ter illustratie © Pixabay

UPDATE: Beide slimme rolgordijnen zijn leverbaar: De slimme rolgordijnen van IKEA zijn leverbaar en op voorraad in de webshop. De gordijnen zijn te verkrijgen in twee varianten en in verschillende maten. Lees meer…

Bijna is het zo ver en zijn de slimme jaloezieën en gordijnen van IKEA leverbaar. Helaas werden ze al verwacht in februari en zijn ze toen uitgesteld, maar op de IKEA website is nu te lezen dat ze worden verwacht in augustus. Volgens IKEA TRÅDFRI heeft de vertraging te maken met het toevoegen van meer functionaliteiten aan de slimme gordijnen.

KADRILJ & FOURTUR 

IKEA noemt de jaloezieën en gordijnen KADRILJ en FOURTUR. Helaas is er op de Nederlandse website nog weinig informatie over deze producten te vinden, maar op de Zweedse IKEA is er meer informatie bekend. Zo heeft de vertraging van deze slimme producten onder meer te maken met het toevoegen van extra functionaliteiten, wat deze functionaliteiten zijn is niet duidelijk. Wel laat IKEA weten dat alle producten eerst bijgewerkt en geüpdatet moeten worden voordat ze worden gelanceerd in de winkel.

Ook is er op de Zweedse IKEA website te lezen dat de FOURTUR en KADRILJ draadloos te bedienen zijn. Dit kan gedaan worden door middel van de bijgeleverde afstandsbediening of via de IKEA Home smart app. Door een koppeling te maken met de IKEA app kunnen de jaloezieën en gordijnen ook gekoppeld worden met andere slimme apparaten van IKEA.

Bedien de IKEA jaloezieën met je stem

Sinds vorig jaar zijn de smart home producten van IKEA ook te koppelen met Apple HomeKit, Amazon Alexa en Google Assistent. Dit biedt weer mooie kansen voor koppelingen met andere slimme apparaten in je huis, daarnaast maakt dit het ook mogelijk om de IKEA jaloezieën te bedienen met je stem.

IKEA TRÅDFRI fjärrkontroll

Bij de slimme raambekleding van IKEA wordt standaard een slimme afstandsbediening geleverd, op de Zweedse website is te lezen dat deze TRÅDFRI fjärrkontroll (vrij vertaald naar het Nederlands vuurtoren) heet. Deze afstandsbediening wordt geleverd met een oplaadbare batterij, batterijoplader, draadloze versterker en een ZigBee repeater.

In totaal kunnen er 10 draadloze jaloezieën of gordijnen gekoppeld worden aan één afstandsbediening. Om de jaloezieën of gordijnen draadloos te laten werken, dient de meegeleverde ZigBee reapter in een stopcontact geplaatst te worden in een bereik van maximaal 10 meter van de gordijnen.

Batterijen ook los te koop

Ook kunnen batterijen los gekocht worden, zo zijn deze al te koop via de Duitse IKEA website. De batterijen kunnen opgeladen worden via de USB-poort en kunnen geplaatst worden in de bovenzijde van de jaloezieën, hierdoor hoef je de jaloezieën niet direct aan te sluiten op het netstroom. Het pakket met batterijen wordt op de Duitse website aangeboden voor € 12,99 en heeft de naam: BRAUNIT-accu.

Begin met slimme verlichting – IKEA TRÅDFRI starterskit

ikea starterskit

Wil je graag slimme verlichting? IKEA heeft nu een hele handige TRÅDFRI verlichting starterskit. Met deze kit kun je direct genieten van slimme verlichting. Lees meer…

Meer informatie Bekijk deze starterskit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts