Slimme horloges kopen: dit moet je weten

slimme horloges kopen

Op het gebied van horloges wordt er de laatste tijd flink doorontwikkeld. Een zogeheten smartwatch is voorzien van allerlei slimme functies: zo kun je hem koppelen met je smartphone, krijg je notificaties van e-mailberichten en kun je er zelfs opdrachten uitvoeren met behulp van spraak. Om te genieten van al deze slimme functionaliteiten zijn er wel een aantal zaken waar je op moet letten. In deze blog zet ik de belangrijkste punten op een rij  bij slimme horloges kopen.

1. Kijk naar de compatibiliteit van de slimme horloges

Een smartwatch is pas slim als je hem koppelt met je smartphone. Vanaf dat moment kun je namelijk notificaties ontvangen en wordt er verschillende data doorgestuurd naar je smartphone. Denk hierbij aan de volgende gegevens:

  • Aantal stappen
  • Calorieën
  • Locatiegegevens

Het is dan ook onwijs belangrijk (daarom ook als nummer 1 in deze lijst) om te kijken naar de mogelijkheid om de smartwatch te kunnen koppelen. Als je bijvoorbeeld een iPhone hebt dien je op zoek te gaan naar een slim horloge wat compatibel is met iOS. Echter is tegenwoordig is een smartwatch voor iPhone en Android geen uitzondering meer.

2. Lees ervaringen en reviews voor je ze direct gaat kopen

Je bent niet de eerste die van plan is om een smartwatch te gaan dragen. Er zijn online ontzettend veel ervaringen en reviews te lezen van specifieke slimme horloges. Mijn tip is om op zoek te gaan naar ervaringen van eerdere kopers, zodat je erachter komt waar zij eventueel tegenaan gelopen zijn.

Daarbij kun je vaak op YouTube ook op zoek gaan naar unboxing video’s van modellen. Hierdoor kom je er ook gelijk achter hoe makkelijk een installatie is en hoe het horloge er daadwerkelijk uitziet.

3. Check de afmetingen en diktes van specifieke slimme horloges

Om in te haken op het vorige punt: het is goed om te weten hoe het horloge er vanaf alle kanten uitziet. Het uurwerk kan nog zo mooi zijn; we willen natuurlijk niet met een horlogekast van een paar centimeter dik om onze pols lopen. Kijk daarom altijd goed naar de afmetingen van de slimme horloges.

Slankere modellen vind je van Samsung of Apple

Door de verschillende technische functies zijn slimme horloges vandaag de dag nog steeds wat dikker dan ‘normale’ horloges. Wat slankere modellen kom je vaak tegen bij Samsung (Android Wear) en Apple.

4. Bekijk waar de horloges het meest voor geschikt zijn

Er zijn ontzettend veel redenen op te noemen waarom je voor een smartwatch wilt gaan. Zo kun je ze perfect gebruiken tijdens het sporten, als je vaak onderweg bent of wanneer je met een zakelijk oogpunt snel wilt kunnen reageren op je berichten/oproepen. Hier spelen diverse merken dan ook slim op in: er zijn specifieke modellen voor bepaalde doeleinden.

Zo maken merken als Fitbit en Garmin slimme horloges voor tijdens het sporten. Deze zijn voorzien van heel veel ‘sportieve’ eigenschappen, waaronder een sportband en het meten van allerlei lichamelijke gegevens. Het is raadzaam om goed te letten op waar het horloge het meest geschikt voor is en op basis hiervan je keuze te maken.

5. Controleer mogelijkheid voor andere horlogebandjes

Een van de grotere pluspunten van slimme horloges, is dat het dial in specifieke thema’s kunt instellen. Ik ben zelf een Casio liefhebber en ben dan ook lyrisch over het feit dat er zelfs thema’s zijn waarmee je een Apple Watch omtovert tot de iconische Casio F-91W. Met dit voordeel kun je dus een slim horloge voor allerlei gelegenheden aanpassen.

Je maakt een horloge pas af met een mooi en bijpassend horlogebandje. Er zijn modellen waarbij het verwisselen van het bandje ontzettend simpel is. Sterker nog: veel modellen zijn hier speciaal op aangepast, met het oog op het feit dat mensen dit snel en vaker zullen doen. Mijn laatste kooptip is dan ook om te kijken naar een slim horloge met een makkelijk verwisselbare horlogeband.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

▲ Sonos smart speaker ter illustratie © Unsplash Vroeger was Sonos dus alleen te gebruiken met een wifi netwerk,…
Lees meer