Slimme garderobe voorkomt gestolen jassen in kroegen

Redactie Laatste update: 21-10-2020

In veel gevallen zijn garderobes bij de wat kleinere kroegen onbemand. Dit is helaas vaak aantrekkelijk voor diefstal van jassen. ‘Daar moet een oplossing voor komen’, moeten de oprichters van de Eindhovense start-up Jakx gedacht hebben. Ze hebben een onbemande slimme garderobe ontwikkeld, waarmee jassen middels een kabel vastgemaakt worden.

slimme garderobe

Ter illustratie © Pixaba

Slimme garderobe: bevestiging met kabel en betalen met de pinpas

Het komt helaas vaak voor: je gaat naar de kroeg, hangt je jas op bij een onbemande garderobe en komt er aan het eind van de avond achter dat er iemand vandoor is met jouw jas. Dit is verleden tijd als het aan Jakx ligt. De start up uit Eindhoven, opgericht door studenten, heeft een slimme garderobe bedacht. Jassen worden middels een kabel door de mouw vast gemaakt en vervolgens kan er betaald worden via de pinpas.

Het pinnen maakt gelijk de identificatie van de eigenaar van de desbetreffende jas mogelijk, waardoor er niemand anders vandoor kan gaan met een jas van een ander. De eigenaar van de kroeg heeft de keuze om de jassen gratis op te laten hangen of door een klein bedrag te betalen. Bij het laatste dient de omzet gedeeld te worden.

Op basis van eigen ervaring en marktonderzoek

In tegenstelling tot veel slimme initiatieven is hier een oplossing bedacht naar aanleiding van een zelf ervaren probleem. De studenten achter de start-up hebben zelf vaker meegemaakt dat hun jassen gestolen werden.

Naast de eigen ervaringen heeft Jakx marktonderzoek verricht op Stratumseind, een bekend uitgaansgebied vlakbij de Technische Universiteit uit Eindhoven.

 Aanbieding!  
google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu 50% korting!

Bekijk hier een scherpe aanbieding met twee Google Nest mini speakers, de speakers waren nog nooit zo goedkoop! Bekijk deze deal hier!

Meer smart home artikelen

KlikAanKlikUit-buitencamera-ipcam-3500
google nest audio installeren
Lenovo Smart Clock 2
Ring Video Doorbell 4
netatmo modulerende thermostaat
smart-home-voordelen-energie-abonnement
Ikea Symfonisk schilderijlijst
Google Wifi
Android 12
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *